Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jara napisał(a):
Mam numer telefonu do wolontariuszki z Brzegu, musiałabyś zadzwonić

Trzeba do kory na PW napisać, moze tu nie zaglądnąć ,a sprawa jest pilna.

Posted

Dostałam cynka od znajomej, że w przechowalni znajduję się 1,5roczna labka. Bez tatuażu ale podobno 100% labka z wyglądu i z zachowania. Jak ją znaleziono to wyglądała na zadbaną, ułożoną, na taką która się komuś zgubiła, ale niestety nikt się po nią nie zgłosił. W przyszłym tygodniu kończy jej się czas w przechowalni, może ktoś zna kogoś kto by chciał idealnego, gotowego do adopcji psa? jeśli nie na ds to może chociaż dt ( takiej ślicznocie szybko się coś znajdzie:))
Jakby ktoś wpadł na jakiś pomysł, to na pw podam namiary do osoby bardziej zorientowanej w sytuacji.

Posted

prosze o pomoc, mam popsuty komputer i klawiature, potrzeba zalozyc watek pieskowi, szkieletowi, znajdujacemu sie w schronie w Raciborzu, na naszym Fb Tozu Wroclaw info..
jest pinczerowaty, tak chudy ze niedlugo nie zdazymy, do tego jest gryziony w boksie,
pieska trzeba wyciagnac stamtad, pomozcie
tu link do zdjec - nie mam jak wstawic nawet

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=388404251240465&set=a.388403997907157.89131.100002126810597&type=1&theater

Posted

Bella1 napisał(a):
ale ja myślę o tym zaginoinym na Inowrocławskiej we Wrocławiu o którym pisze monika083

Zadzwonię do jej mamy i powiem o tym pinczerku w schronie.

Posted

a dzisiaj trafiła do schronu kolejna drobniutka bida :( piesek, raczej dość młody, ale nie wiem na ile go w schronie oceniono.
Dziewczyna, która go znalazła, tak o nim pisze (tekst można od razu wykorzystać do ogłoszeń)

"Piesek jest bardzo mały, ok 6 kg. Nazwaliśmy go Lolek ( dla przyjaciół Loluś)
W wywiadzie dowiedziałam sie, ze został wyrzucony z samochodu na stacji benzynowej i od dłuższego czasu czeka w tym miejscu licząc, ze jego pseudowłasciciel po niego wróci.
W tym miejscu był co prawda dokarmiany przez ludzi, ale przy moim zapytaniu o los pieska nie spotkałam sie z większym zainteresowaniem, o czym świadczy fakt, ze Loluś nie miał tam nawet miski z wodą. Kiedy przyjechaliśmy , znaleźliśmy go śpiącego na betonie skulonego w kłębek.
Loluś jest niezwykle kontaktowy, lgnie do ludzi i szuka u nich pomocy, ale sie nie narzuca. Podróż była dla niego bardzo stresująca, ale uspakajał go dotyk i przytulanie, co świadczy o jego bardzo łagodnym charakterze i potrzebie bliskości człowieka. Pomimo tego, że spotkała go krzywda nie wykazuje najmniejszej agresji , a przy pierwszym kontakcie w zamian za głaskanie odwdzięcza się podaniem łapki. Jest bardzo spokojny , a swoją obecnością nie chce sprawiać nikomu problemu.
Jest niezwykle uroczy , a przy pierwszym kontakcie urzeka swojąniezwykle śliczną mordką z wdzięcznymi oczkami, szukającymi pomocy u człowieka.
Doskonale sprawdzi sie jako wierny towarzysz i przyjaciel.
Niezwykle ważne jest to , aby piesek jak najszybciej znalazł swój nowy domek. Obecna sytuacja jest dla niego stresująca."

śliczny prawda? nie znacie kogoś, kto chce małego pieska?

Posted

monika083 napisał(a):
terierfanka,na watek mikrusow go wrzucilas? piekny maluch,ile ma lat?

no własnie nie wiem ile ma lat, Państwo od których mam info zawieźli go do schronu dzisiaj dopiero i chyba nie wiedzą na ile go tam ocenili, spróbuję się dowiedziec czegoś więcej

Posted

http://www.care2.com/causes/polish-court-rules-religious-animal-slaughter-illegal.html

Proszę zagłosujcie na NIE i wyślijcie znajomym, żeby także zagłosowali przeciw.
Wskazówki dla nieznających języka angielskiego:
1. Poszukajcie napisu na dole, zielonymi literami:
quick poll [szybki sondaż] Thanks for voting! [Dziękujemy za oddanie głosu]
2. Trzeba kliknąć na no!, a następnie na vote [głosuj]
3. Ostatni krok to przesłanie tego maila do jak największej liczby znajomych... :)

Dziękuję :)