Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

FUNDACJA 2PLUS4 JAKO PODMIOT BIORĄCY UDZIAŁ W PRZEDSIĘWZIĘCIU VIA CULTURA W RAMACH "WROCŁAW - EUROPEJSKA STOLICA KULTURY" ZAPRASZA SERDECZNIE DO ZAPOZNANIA SIĘ I UCZESTNICZENIA W PREZENTACJI NASZEGO PROJEKTU PSIAKI - PRZEDSZKOLAKI.

Psiaki-przedszkolaki, czyli warsztaty dla dzieci w myśl powiedzenia "Czym skorupka za młodu nasiąknie...". Animatorzy z Fundacji 2+4 chcąc budować u dzieci poczucie własnej wartości, rozwijają wrażliwość i empatię. Istotą programu jest przede wszystkim nauka bezpiecznego kontaktu z psem, otwarcie dzieci na nowe doświadczenia oraz rozwijanie u dziecka poczucia, że zwierzęciu jako istocie żywej należy się szacunek i troska. Wolontariusze z psami poprowadzą naukę bezpośredniego kontaktu z czworonogiem, natomiast animatorzy pomogą przełamać lęk przed psami. Dobra zabawa gwarantowana!

GDZIE i KIEDY: 11-05-2012 Park Południowy, polana, godz. 16-20

http://www.wro2016.pl/czytaj/via-cultura-wroclaw-oficjalnie-europejska-stolica-kultury/

Posted

Asia a jaki adres, albo nazwisko? ja się wychowałam blok obok i będę tam w nd wieczorem

Bellatricks, daj proszę nr tel na pw, mamy odebranego bordera z rodowodem

Posted

[quote name='xmartix']Asia a jaki adres, albo nazwisko? ja się wychowałam blok obok i będę tam w nd wieczorem

Bellatricks, daj proszę nr tel na pw, mamy odebranego bordera z rodowodem[/QUOTE]

Marta to moze nawet znasz tych ludzi..

Posted

POst informacyjny - wczoraj w schronisku wziełysmy a abilabką 2 chłopaków na zielona trawkę , boks 37 - ześwirowane, fajne rudaski. Nie mam pojecia gdzie ich umieścić, wklejam więc tu może jakieś zaintersowanie bedzie ? :)

około 1-1,5 roczny psiak, bardzo skoczny i szalony, po jakims urazie krzywi łepek jakby miał kłopot z błędnikie, co nie przeszkadza mu szaleć na całego

Posted

PILNE![SIZE=2]Potrzebuję DT na cito dla 8-letniej przesłodkiej bokserki - Pani idzie do szpitala, jest lekko spoza Wrocławia, prosi o pomoc. W poniedziałek musi być już w szpitalu. Oczywiście DS od razu byłby mile widziany, bo Pani nie będzie już w stanie zajmować się boksereczką. Sunia jest wysterylizowana, milutka do zwierząt i ludzi. Ktoś ma jakiś pomysł? :(

Posted

[quote name='sunia2000']Bardzo podobny był kiedyś na średnich psach, ale głowy nie daję, że to na 100% on, ale tak na 99%:) A o co chodzi?Co z nim?[/QUOTE]

Pies ma straszne zachowania (moim zdaniem) lękowe, a właściciel go puszcza luzem mimo, że pies totalnie się nie słucha - próbuje atakować niektóre psy, biega po parkingu między samochodami... Myślałam, że może był wzięty niedawno i stąd takie zachowania.

Posted

[quote name='LadyS']Pies ma straszne zachowania (moim zdaniem) lękowe, a właściciel go puszcza luzem mimo, że pies totalnie się nie słucha - próbuje atakować niektóre psy, biega po parkingu między samochodami... Myślałam, że może był wzięty niedawno i stąd takie zachowania.

Jeśli to ten, to został adoptowany kilka miesięcy temu - może właścicielowi delikatnie zasugerować szkolenie?Jeśli ma go od "nas" to może zgłosić się do fundacji 2+4 po porady lub ewentualnie zapisać się tam na szkolenie, prawie za darmo:)

A przy okazji zaproszę na bazarek dla Viki i Zahira:http://www.dogomania.pl/forum/threads/227342-Dla-psa-dla-kota-dla-Pani-na-Viki-i-Zahira-do-27-05-12-do-godz-20-00?p=19125102#post19125102

Posted

Pan niestety, jak mi się wydaje, nie widzi w tym nic złego - tzn. w ogóle nie reaguje na takie zachowanie psa, poza staniem i wołaniem :roll: Szkoda mi psa, bo zawsze, jak mnie widzi, to za mną łazi (wie, że mam smaki), a ja wtedy nie mam jak pracować z moim... Postaram się z panem pogadać, zobaczymy, czy coś z tego wyjdzie - pan nawet nie jest w stanie psa utrzymać na smyczy.

• 2 weeks later...