Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='abilab']kopiuje z labradory.info
We Wrocławiu w schronisku stoi na korytarzu Pan z dwoma labkami i wydzwania po urzędach, żeby ktoś je zabrał - schron mu odmówił. Nie ta gmina.
Młode - kilkumiesięczne - biszkopty - pies i suka.
Znalezione na polach pomiędzy Wysoką a Karwianami. Sunia tego pana nie akceptuje psiaków, musi je oddać.
Telefon 519191895
na FB czytałam, że trafiły pod opiekę TOZ-u:[FONT="Courier New"]
uwaga! Pod nasza opiekę trafiły przed chwilą dwa błakające się po ulicy labradory. Zostały znalezione w miejscowości Karwiany. Z pewnością komuś uciekły, ponieważ zwierzęta są zadbane. Opis: pies i suka. Masc biszkoptowa. Właścicieli prosimy o kontakt pod numerem 794 741 100. Prosimy o rozesłanie tej informacji![/FONT]

Posted

Mam dom dla husky, obojętne - suka czy pies. Może być szczeniak ale nie musi. Wiek do 1,5 roku. W schronie nie ma więc może Wy wiecie gdzie można takiego huskyego znaleźć? :)

Posted

zgłosiła się do mnie pani, która chce oddać swoją sunię DON
wybłagałam o tydzień, potem leci do schronu
sunia dwa razy dziabnęła 2 letniego synka pani, nic aż tak się nie stało, z rozmów z panią wynika że dziecko nie zostało dopilnowane i męczyło sunię

Posted

[quote name='xmartix']zgłosiła się do mnie pani, która chce oddać swoją sunię DON
sunia dwa razy dziabnęła 2 letniego synka pani, nic aż tak się nie stało, z rozmów z panią wynika że dziecko nie zostało dopilnowane i męczyło sunię

nieodpowiedzialni ludzie.....biedny sliczny pies....

Posted

[quote name='xmartix']zgłosiła się do mnie pani, która chce oddać swoją sunię DON

Piękna.... ile ma lat?

Posted

mam prośbe. chce zrobić bazarek na rzecz Kasty,amstafki,która z naszego schroniska pojechała do warszawy pod opieke fundacji AST, jest jednak chora,potrzebne sa srodki na leczenie. konkretnie chodzi o uszy. po usunieciu guzow na listwie mlecznej przyszed czas na ich udroznienie,ich stan byl tragiczny. obecnie lalka przebywa w klinice w warszawie.do czego zmierzam... jesli macie jakies fajne fanty,gadzety,które można wystawić z chęcią je przyjme a srodki zebrane pojdą właśnie na ten cel
http://www.dogomania.pl/threads/214656-Amstafka-Kasta-uratowana-przed-ig%C5%82%C4%85.Chora-jedzie-do-DT-zbieramy-na-leczenie!

z góry dzieki

Posted

znalezione na FB:

"Witajcie,

Pilnie szukam domu tymczasowego na okres około 2 tygodni (może się okazać, że krócej) dla szczennej suki Owczarka Niemieckiego.

Piesa ma już dom stały, jednak właściciel nie może wziąć jej do mieszkania, w którym aktualnie mieszka (wynajem, a zarządca się nie zgadza na psiaka w mieszkaniu). W trybie awaryjnym szuka więc nowego mieszkania, jednak wiadomo, że nie jest łatwo znaleźć nowe lokum z dnia na dzień.
...

Onka trafiła do obecnego właściciela nagle i była już szczenna, dlatego nie zdążył się przygotować. Zostały jej jeszcze około 2 tyg. ciąży, także jeśli właścicielowi nie uda się znaleźć nowego mieszkania w ciągu najbliższego tygodnia, to jest ryzyko, że gdy suka się oszczeni będzie jeszcze w DT (dlatego jasno mówię, że szukam DT dla suki w wysokiej ciąży).
Nie jest to jej pierwsza ciąża (ale całe szczęście ostatnia) dlatego nie powinno być z sunią problemów w zakresie opieki nad młodymi.

Sunia jest młoda, spokojna nie przejawia agresji w żadnej sytuacji, potrafi ładnie chodzić na smyczy.

Właściciel oczywiście zapewnia karmę i opiekę weterynaryjną (w tym transport) oraz wszelaką potrzebną pomoc przy suni, potrzebny tylko lokal gdzie w razie gdyby nie znalazł na czas mieszkania, będzie mogła spokojnie urodzić.

kontakt ws piesa:

+48 790 763 109
ciekawa.swiata@op.pl"

Posted

o co chodzi z podpalonym Kubą? Ktoś coś wie? Ja go dziś widziałam przed kliniką, zresztą wcześniej widywałam go też, a na FB wypisują, że nie żyje, że zniknął, że zdefraudowano pieniądze na niego. Jakieś wariactwo. Proszę o PW, kazali mi tam jutro iść i foty robic, bo na FB jest histeria

Posted

[quote name='brzośka']znalezione na FB:

"Witajcie,

Pilnie szukam domu tymczasowego na okres około 2 tygodni (może się okazać, że krócej) dla szczennej suki Owczarka Niemieckiego.

Piesa ma już dom stały, jednak właściciel nie może wziąć jej do mieszkania, w którym aktualnie mieszka (wynajem, a zarządca się nie zgadza na psiaka w mieszkaniu). W trybie awaryjnym szuka więc nowego mieszkania, jednak wiadomo, że nie jest łatwo znaleźć nowe lokum z dnia na dzień.
...

Onka trafiła do obecnego właściciela nagle i była już szczenna, dlatego nie zdążył się przygotować. Zostały jej jeszcze około 2 tyg. ciąży, także jeśli właścicielowi nie uda się znaleźć nowego mieszkania w ciągu najbliższego tygodnia, to jest ryzyko, że gdy suka się oszczeni będzie jeszcze w DT (dlatego jasno mówię, że szukam DT dla suki w wysokiej ciąży).
Nie jest to jej pierwsza ciąża (ale całe szczęście ostatnia) dlatego nie powinno być z sunią problemów w zakresie opieki nad młodymi.

Sunia jest młoda, spokojna nie przejawia agresji w żadnej sytuacji, potrafi ładnie chodzić na smyczy.

Właściciel oczywiście zapewnia karmę i opiekę weterynaryjną (w tym transport) oraz wszelaką potrzebną pomoc przy suni, potrzebny tylko lokal gdzie w razie gdyby nie znalazł na czas mieszkania, będzie mogła spokojnie urodzić.

kontakt ws piesa:

+48 790 763 109
ciekawa.swiata@op.pl"
Trochę to pogmatwane- jak trafiła do obecnego właściciela to była już w wysokiej ciąży, A GDZIE JEST TERAZ?? Poza tym to jeżeli w wysokiej ciąży to albo sterylka aborcyjna, albo uśpić małe od razu po porodzie. Do cholery jasnej- owczarków i owczarkowatych mamy tyle, że głowa mała- po co więcej psów???

Posted

[quote name='xmartix']oraz pilnie szukam dt dla tego pieska:

Proszę o pomoc.
To spokojny piesek, ma lekki uraz łapki, ale nie ma tragedii, ma 1 rok. SZUKA PILNIE DT!

piesek ma dom

założyłam wątek suni ON, która równie pilnie szuka dT!! Proszę wejdźcie, taka piękna sunia a nikt kompletnie się nią nie interesuje

http://www.dogomania.pl/threads/217248-Czila-z-nud%C3%B3w-odgryz%C5%82a-sobie-ogon.-Sunia-poszukuje-dt-pilnie!-Pomocy!?p=17941204#post17941204

Posted

Szykuje się u mnie adopcja jednego psa. Dom z ogrodem, panstwo myśla nad adopcją jeszcze suczki. Chcą młodą sunie, szczeniaczka. Zaproponowałam tą owczarkę trzy letnią co niby dziecko zlapała. Ale warunek to pozytywny stosunek do kotów.