xmartix Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Zapraszam na bazar dla Arturka/Czara, dawno temu uniknął strzykawki w naszym starym schronie i trafił do dt, obecnie jego stan zdrowia się pogorszył, okazało się, że ma GUZA NA SERCU :( Proszę o reklamowanie bazarku, na razie koszty leczenia pieska wyniosły: 230 zł, nie wiadomo jak będzie dalej. Pomóżmy mu! bazar: http://www.dogomania.pl/threads/216688-CIUCHY-nowe-i-u%C5%BCywane-torebki.-Do-5.11-do-godz.-21.-na-Czara-z-guzem-na-sercu?p=17876122#post17876122 na bazarze jest link do wątku Arturka Quote
bakusiowa Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Przepraszam za najście ale chciałam zareklamować SUPER BAZAREK DLA WROCŁAWIANEK PRZEDŁUŻANIE RZĘS I TIPSY A TO WSZYSTKO NA BUDRYSKOWE ZWIERZAKI Quote
diuna_wro Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 OGŁOSZENIE SCHRONISKA Z uwagi na narastającą liczbę weekendowych wolontariuszy, którzy bez porozumienia z pracownikami schroniska wypuszczają psy z boksów i wyprowadzają chore psy z izolatki (np.: w miniony weekend: pies z izolatki po operacji, który nie powinien w ogóle chodzić został wyprowadzony 3 razy, a suka świeżo po sterylce prawie się rozpruła, bo ktoś z nią biegał, a z boksu ogólnego wypuszczony pies chciał ugryźć jakiegoś chłopaka) w soboty i niedziele obowiązuje ZAKAZ wyprowadzania psów, z wyłączeniem wolontariuszy Fundacji 2plus4 zajmujących się amstaffami. Wynegocjowałam wyprowadzanie izolatki i nasi wolontariusze, którzy do tej pory wyprowadzali boksy ogólne (duże i średnie psy) oraz amstaffy teraz zajmą się także izolatką, wyłącznie w porozumieniu z Panią Bożeną-pracownikiem schroniska. Wszystkich tych, którzy nie są winni powyższych zarzutów, przychodzili w weekend i nadal mają chęci do pracy, zapraszam do podpisania umowy wolontariackiej z Fundacją. Zostaną przeszkoleni, podpiszą Regulamin i Umowę o Wolontariat obejmującą wolontariusza ubezpieczeniem od następstw nieszczęśliwych wypadków (NW) oraz zobowiążą się do przestrzegania wyznaczonych zasad, pod rygorem zakazu wstępu do schroniska Piszcie: dwapluscztery@gmail.com lub kom: 694 795 026 Pozostałe dni (pon - pt) pozostają bez zmian, z zastrzeżeniem, że wyprowadzać można wyłącznie te boksy, które wskaże i pozwoli pielęgniarz danego boksu (nie innego!) Quote
gosikf & dogs Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Czy jest w schronisku jakiś starszy bokser? Chciałam bardzo prosić o zdjęcia. Sama nie bywam w schronisku teraz. Quote
diuna_wro Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 jest. na PW leci numer do wolonatiusza opiekującego sie nim Quote
diuna_wro Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 EDIT: dostałam info, ze ten boksio prawdopodobnie został odebrany przez właścicieli, ale jeszcze to sprawdzę Boksio, max 8 lat o schroniskowym imieniu Czogori lubi sie bawic, nie wykazuje zadnej agresji, jest naprawde fantastyczny Quote
Basia1244 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Zapraszam serdecznie po obróżki, szelki, smycze na bazarek http://www.dogomania.pl/threads/216784-PSIACZKOWY-BAZAREK-%29-na-4-psiaki-do-11-listopada-%29 Quote
Korenia Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Dzwoniła do mnie koleżanka dzisiaj, że jej znajoma chce adoptować psiaka ze schroniska. Która z cioteczek mogłaby pomóc w wyborze? Chciałabym numer telefonu. Od razu mówię, że nie wiem jakie warunki itp. raczej mocny zierzolub :), bo koleżanka, która do mnie dzwoniła sama ma ukochaną amstaffkę i jest prawdziwym zwierzolubem :) Quote
Basia1244 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Suczki i małe pieski biorę na siebie (nr tek dostępny wszędzie :) ) ale dzis wyjeżdżam na 5 dni i czynna będę dopiero od 3 listopada. Quote
Klauzunka Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Kochane pilnie potrzebujemy kogoś na jutro na wizytę w Trzebnicy. Sprawa bardzo pilna. W niedziele psiak może być już we własnym domu ! Oczywiście zwracamy za paliwo. Quote
Koperek Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 [quote name='diuna_wro']OGŁOSZENIE SCHRONISKA Z uwagi na narastającą liczbę weekendowych wolontariuszy, którzy bez porozumienia z pracownikami schroniska wypuszczają psy z boksów i wyprowadzają chore psy z izolatki (np.: w miniony weekend: pies z izolatki po operacji, który nie powinien w ogóle chodzić został wyprowadzony 3 razy, a suka świeżo po sterylce prawie się rozpruła, bo ktoś z nią biegał, a z boksu ogólnego wypuszczony pies chciał ugryźć jakiegoś chłopaka) w soboty i niedziele obowiązuje ZAKAZ wyprowadzania psów, z wyłączeniem wolontariuszy Fundacji 2plus4 zajmujących się amstaffami. Wynegocjowałam wyprowadzanie izolatki i nasi wolontariusze, którzy do tej pory wyprowadzali boksy ogólne (duże i średnie psy) oraz amstaffy teraz zajmą się także izolatką, wyłącznie w porozumieniu z Panią Bożeną-pracownikiem schroniska. Wszystkich tych, którzy nie są winni powyższych zarzutów, przychodzili w weekend i nadal mają chęci do pracy, zapraszam do podpisania umowy wolontariackiej z Fundacją. Zostaną przeszkoleni, podpiszą Regulamin i Umowę o Wolontariat obejmującą wolontariusza ubezpieczeniem od następstw nieszczęśliwych wypadków (NW) oraz zobowiążą się do przestrzegania wyznaczonych zasad, pod rygorem zakazu wstępu do schroniska Piszcie: dwapluscztery@gmail.com lub kom: 694 795 026 Pozostałe dni (pon - pt) pozostają bez zmian, z zastrzeżeniem, że wyprowadzać można wyłącznie te boksy, które wskaże i pozwoli pielęgniarz danego boksu (nie innego!) Sami pracownicy może nieświadomie, ale jednak na to pozwolili. W starym schronie były 3 może 4 wolontariuszki (włącznie ze mną) i żaden pies na tym nie ucierpiał, bo przepływ informacji był odpowiedni i zanim weszłam do izolatki to wiedziałam, który pies jest na co chory, gdzie leży i czy można go wyprowadzić. Potem przyszli "nowi" i się zaczęło. Ostatnimi czasy byłam zsszokowana bardzo pozytywnie ilością nowych wolontariuszy, ale spodziewałam się, że wcześniej czy później dojdzie do jakiś niefajnych akcji no i niestety przewidziałam. Wyszło to ze szkodą dla wszystkich, a jak zwykle najbardziej ucierpiały na tym psy wrrrrrr! UWAGA! Jest tymczas dla naszej schroniskowej NÓWKI (tak nazwałam roczną roteczkę ;)) tyle, że pojedzie jak zrobimy wizytę PRZEDADOPCYJNĄ dla innego roteczka, który będzie jechał w stronę Wro i po drodze zostanie "zgarnięty" przez nowy dom. RACIBÓRZ- jest ktoś stamtąd?? Proszę, błagam!!!! Quote
rutta Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 [quote name='Korenia']Dzwoniła do mnie koleżanka dzisiaj, że jej znajoma chce adoptować psiaka ze schroniska. Która z cioteczek mogłaby pomóc w wyborze? Chciałabym numer telefonu. Od razu mówię, że nie wiem jakie warunki itp. raczej mocny zierzolub :), bo koleżanka, która do mnie dzwoniła sama ma ukochaną amstaffkę i jest prawdziwym zwierzolubem :) Koreniu, zapraszam na wątek Wiktorka. To nie jest mieszkaniec schroniska a budowy, więc dobry domek dla również bardzo potrzebny. http://www.dogomania.pl/threads/215226-(Wrocław)-Młodziutki-Wiktor-z-budowy-szuka-domu-!! Quote
NikaEla Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Koperek;17894530 [B napisał(a):RACIBÓRZ- jest ktoś stamtąd?? Proszę, błagam!!!! takich znalazłam: http://www.dogomania.pl/memberlist.php?s=&securitytoken=1319818902-c9e6a447c5155597bcc5c4db1fa331e7d9a8e01b&do=getall&ausername=&homepage=&field1=&field2=RACIB%C3%93RZ&field3=&field4=&icq=&aim=&msn=&yahoo=&skype=&postslower=&postsupper=&joindateafter=&joindatebefore=&lastpostafter=&lastpostbefore=&sort=username&order= proponuje napisać do http://www.dogomania.pl/members/95561-figanadrzewna Quote
Koperek Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 [quote name='Nikaragua']takich znalazłam: http://www.dogomania.pl/memberlist.php?s=&securitytoken=1319818902-c9e6a447c5155597bcc5c4db1fa331e7d9a8e01b&do=getall&ausername=&homepage=&field1=&field2=RACIB%C3%93RZ&field3=&field4=&icq=&aim=&msn=&yahoo=&skype=&postslower=&postsupper=&joindateafter=&joindatebefore=&lastpostafter=&lastpostbefore=&sort=username&order= proponuje napisać do http://www.dogomania.pl/members/95561-figanadrzewna Dziękuję- napisałam :) Quote
Korenia Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Basiu, a mogłabym prosić Twój numer? Żeby podać koleżance? Quote
Basia1244 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 :D 661293967 - na każdym moim zbiorowym wątku (suczki, okruszki, chłopaki) w pierwszym poście jest umieszczony mój telefon ;) Quote
_ogonek_ Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Uczcij pamięć swojego pupila zapalając wirtualny znicz za malutką sumę... http://www.dogomania.pl/threads/216893-Wirtualny-cmentarz-ZNICZE-%C5%9AWIECE-KWIATY-uczcij-pami%C4%99%C4%87-pupila-do2.11-NA-D%C5%81UGI Quote
Zosia123 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 To ja też pospamuję: zapraszam na psiaczkowy bazarek z mojego podpisu :) Quote
NikaEla Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 może zaglądają tu jakieś mamy? albo babcie? zapraszam na bazarek z rzeczami dla dzieci takich około 9-15 lat :) http://www.dogomania.pl/threads/216444 bazar się kończy jutro (ale mogę powtórzyć jeśli ktoś nie zdąży) Quote
Paula95 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 PILNE!!! Poszukujemy transportu na trasie Gostyń(Wlkp)-> Częstochowa. Może ktoś się wybiera? Prosimy o pomoc. Ze schroniska może udałoby nam się dowieźć sunię do Wrocławia. Quote
Poker Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Z Gostynia do Wrocławia moge spróbować załatwić transport, ale do Częstochowy nie.Ktoś chyba jeździ na tej trasie albo można pociągiem podwieźć. Quote
Paula95 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Poker napisał(a):Z Gostynia do Wrocławia moge spróbować załatwić transport, ale do Częstochowy nie.Ktoś chyba jeździ na tej trasie albo można pociągiem podwieźć. Myślę, że my ze schroniska moglibyśmy znaleźć do Wrocławia, ale potem dalej jest gorzej... Sunia nie może jechać pociągiem. To dość ciężki "przypadek" i jej jedyna szansa na opuszczenie schroniska... Quote
olalolaa Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Jeżdżę zazwyczaj co tydzień Wrocław-Częstochowa, ale pociągiem.. Nie wiem kiedy będę jechała samochodem, nie zapowiada się niestety. Quote
abilab Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 kopiuje z labradory.info We Wrocławiu w schronisku stoi na korytarzu Pan z dwoma labkami i wydzwania po urzędach, żeby ktoś je zabrał - schron mu odmówił. Nie ta gmina. Młode - kilkumiesięczne - biszkopty - pies i suka. Znalezione na polach pomiędzy Wysoką a Karwianami. Sunia tego pana nie akceptuje psiaków, musi je oddać. Telefon 519191895 Quote
Recommended Posts