Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chciałabym zacząć kupować mielonki mięsno-kostne..
Jakie firmy polecacie? Bo nie chce kupić mieszanki wołowiny z kurczakiem, gdzie w 80% będzie wieprzowina ;)

• 2 weeks later...
  • Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja karmię Primexem już od kilku miesięcy i jestem bardzo zadowolona a jeszcze bardziej zadowolone są moje psy. Kupuję kostki mięsno-kostno-warzywne i od czasu do czasu krowie żołądki z zawartością - prawdziwy rarytas o "cudownym" zapaszku!

Posted

a mnie znajoma namawia na to bym została dystrybutorem barfa z Danii. ona sama chciała, ale zamrażalki jej nie weszły do piwnicy. ja mam możliwości, ale boję się czy będą chętni. jestem z dolnego sląska, okolice jeleniej gory, zgorzelca, bolesławca.

Posted

Bura a czy ta firma Miram ma dystybutorów w Polsce bo z ich strony wynika , że mieszczą się w Ustroniu i tyle.
Pytam, bo piszą tam o konkurencyjnych cenach a ja za Primex płacę dosyć słono może ten Miram tańszy a jednocześnie jakościowo nie odbiega od Primexu bo skład jest zbliżony.
Rozumiem ,że Ty jesteś z tych kostek zadowolona?

Posted

Co do dystrybutorów to z tego co wiem nie mają, ale jeśli zamówisz odpowiednio duzo, to Ci chłodnią przywiozą. U nas zamawia znajoma i wielu psiarzy do niej wtedy przyjeżdża i odbiera. Zamawia około 2 tony podobno. Co do zadowolenia, to chyba Igora trzeba pytać :) A tak na serio, tak, kostki są świetne, kości zmielone na pył, mięsne zaś widać mięsko to wołowe, jak dla mnie bomba, kupy świetne, pies w doskonałej kondycji, włos luksus. Dzięki Bogu mam zamrażarkę skrzyniową to zapasik na zimę uskutecznie, bo nie uśmiecha mi się do Azizy jeździć przez jakieś zaspy. :) Choć jesli będzie trzeba....... Z kostki mięsnej jak kiedys zostawiłam na wierzchu, moja mama chciała robic kotlety mielone..... takie to łądne.

Posted

daria1990 napisał(a):
a mnie znajoma namawia na to bym została dystrybutorem barfa z Danii. ona sama chciała, ale zamrażalki jej nie weszły do piwnicy. ja mam możliwości, ale boję się czy będą chętni. jestem z dolnego sląska, okolice jeleniej gory, zgorzelca, bolesławca.

to zależy od asortymentu,jakości i ceny

Posted

Yoda napisał(a):
Bura a czy ta firma Miram ma dystybutorów w Polsce bo z ich strony wynika , że mieszczą się w Ustroniu i tyle.
Pytam, bo piszą tam o konkurencyjnych cenach a ja za Primex płacę dosyć słono może ten Miram tańszy a jednocześnie jakościowo nie odbiega od Primexu bo skład jest zbliżony.
Rozumiem ,że Ty jesteś z tych kostek zadowolona?

A to ja chyba jakiś inny Miram wygooglałam, bo mi wyskakuje Ujazd. A jeśli Ustroń, to który?

Posted

Kostki wołowe 2 zł za kilo (mięsne) a kostno mięsne wołowo indycze 1,70 albo 1,50 za kilogram. Pakowane po 25 deko w kosteczki jak masło.

Aziza napisał(a):
Mieszkam 20 km od Dębicy, raz w miesiącu zamawiam ze znajomymi hodowcami mrożoną karmę mięsną dla psów. Najbliższej dostawy spodziewamy się w sobotę po Wielkanocy.
Karma występuje w dwóch wersjach:
-karma mięsna -tzn. wołowa
-karma mięsno-kostna -tzn. wołowo-drobiowa.
Karma to mielone mięsne resztki wołowe same, lub z dodatkiem bardzo drobno mielonych porcji drobiowych.

Karma jest mrożona:
w bloki 10 kg - cena za blok mięsna 15 zł, mięsno-kostna - 12zł,
w małe kostki 25 dag - cena karmy w kostkach to odpowiednio mięsna 2zł/kg, mięsno-kostna - 1,50zł/kg..

Posted

No to ceny Primexu w Gdańsku takie jak w Poznaniu, 8 zeta za kilo bezpośrednio u dystrybutora a w sklepie dochodzi jeszcze jakaś marża. W zestawieniu z Miram to drożyzna straszna ciekawe z czego taka różnica wynika. Może konkurencja zmusiłaby do obniżenia cen chociaż u nas ceny barfa z Aspol też wysokie...

Posted

Yoda napisał(a):
No to ceny Primexu w Gdańsku takie jak w Poznaniu, 8 zeta za kilo bezpośrednio u dystrybutora a w sklepie dochodzi jeszcze jakaś marża. W zestawieniu z Miram to drożyzna straszna ciekawe z czego taka różnica wynika. Może konkurencja zmusiłaby do obniżenia cen chociaż u nas ceny barfa z Aspol też wysokie...

Ja zaczynałam od próbek z Aspolu, ale słabe były. A mogę Cię prosić o kontakt do tego dystrybutora w Poznaniu? Jestem z okolic. Pozdrawiam;)

Posted

Ja też zaczynałam z Aspolem, przywozili mi jedynie cielęcinę i wołowinę z chrząstką innego asortymentu mimo obiecanek nie mieli. Ta wołowina z chrząstką to jeszcze uszła ale od cielęciny to mój pies uciekał, co tam było pomielone nie dociekam...
Od kiedy na pewnej wystawie spotkałam lodówę z Primexem jesteśmy z moimi psami jego fanami.
Podaję Ci telefon do dystrybutorki : 501679715-siedziba "Wesoła łapka" na Woli. Możesz też kupić w sklepie "Fafik" na ul. Naramowickiej 243 w Poznaniu.

Posted

Może problem w tym, że Miram to nie barf tylko "zwykła" karma dla psów i kotów :P

jak zwykła? bo ja rozumiem że to mielonka mięsno-kostna - czyli do samo co primex. Szkoda że to wszystko mrożonki to bym próbki pokupowała w małych ilościach i było by jasne.. a tak jak zamawiać to tylko duże ilości, a co ja z tym zrobię jak to będą skrawki przemielone z papierem toaletowym, albo inny shit..?

Posted

Bura , jest takie powiedzenie "jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma". I tak właśnie jest u nas z barfem czy też "zwykłą karmą" jak Ty to nazywasz. Mamy dostęp tylko do Primex i do Aspol ,niestety nie możemy spróbować Miramu.
Może będą z ofertą na poznańskiej wystawie - to się przekonamy cóż to za cudo!
Byłoby fajnie bo widać , że rośnie zainteresowanie tego typu żywieniem i im większa oferta na rynku tym lepiej dla nas klientów i dla naszych psów.

Posted

Nie sądzę, żeby byli gdziekolwiek, ich chyba nie interesuje zbytnio reklama. Wystarczy im że psiarze pocztą pantoflową sobie podają i hurtowo zamawiają.