Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ami został oddany do schroniska przez swojego właściciela. Właściciel jeździ tirami, bardzo często nie ma go w domu. Gdy tylko wyjeżdżał żona zamykała psa w domu i znikała. Nie było jej nawet tydzień, pies był pozostawiony sam sobie. Mężczyzna dowiedział się tego i oddał psa :(
Gdy tylko trafił do schroniska odwiedzali nas natarczywi, bezczelni pseudohodowcy. Pies trafił pod kłódkę i gdy tylko minęła jego kwarantanna został wykastrowany. Wtedy do zaczęli przychodzić po niego ludzie pijani którzy chcieli psa na pokaz. Ami nadal jest pod kluczem :(

Ami ma 3 lata, jest wykastrowany. Nie lubi innych psów (jednak nie miał bezpośredniego kontaktu z żadnym z nich) i podobno nie lubi małych dzieci ( to nam powiedział właściciel ale tego nie weryfikowaliśmy). U weterynarza jest niesamowicie grzeczny ( nie trzeba było zakładać mu kagańca do zastrzyków)! Uwielbia bawić się kijami, piłkami. Ma niesamowicie dużo siły, na spacerach niemiłosiernie ciągnie, ale to może wynikać z tego że niestety nie często na nie wychodzi :(

Szukamy odpowiedzialnego domu!!

http://img43.imageshack.us/i/dsc02373vg.jpg/

http://img522.imageshack.us/i/dsc02403v.jpg/

Przepraszam że tylko linki do zdjęć ale niestety nie mogłam wkleić w treść

Kontakt:

Kamila
tel. 664-176-028
mail: schroniskoilawa@wp.pl

Kamila
tel.606-502-865

Posted

Jaka piekność!
Kontaktowałyscie sie z cioteczkami bullowymi? Ami wygląda na pieknego psa! Na pewno ma duże szanse na udaną adopcje! :)
Wierze, że taki bięgny gigant znajdzie kochający dom!

Posted

Hej Kamilawa się kontaktowała cioteczki bullowate zawalone psami, na razie staramy się same działać, ale jak pisałam wcześniej albo pseud albo pijaczynki przychodzą. Albo ludzie co mi opowiadaja ze amstaffom mózg w 4 rż się powiększa i im odbija, wrrr nie ma to jak ludzie niedouczeni!! Jeszcze jedna osoba mi powie że to rasa agresywna to dostanie po ryjku - to rasa inteligentna i taki jest Ami, jak trafi na kogoś głupszego to go zdominuje. Mam nadzieję na fajny domek dla niego, ale nie jest łatwo..

Posted

Yhhh coś o tym wiem. U nas też ast kiszą się w boksach :( Ami jest piękny. Mam nadzieję, że uda mu się tak jak naszemu Bolkowi!
Ami na prawdę urzekła mnie swoim mądrym pyskiem. Gdzie jest ogłoszony ?