Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

KATRIN napisał(a):
Moi mili państwo przede wszystkim jak zauważyliście wypowiadacie sie na temat karm wiodących na naszym rynku a nie najlepszych.Eukanuba czy Royal są to karmy wypromowane przez naszych weterynarzy.Popatrzcie na kody kreskowe gdzie naprzykład eukanuba jest robiona np;Hiszpania,Turcja i gdzieś tam jeszcze.Weszliśmy do unii europejskiej i zmieniły sie wymogi.Jak eukanuba by szła z USA to by nie spełniła norm unii.Popatrzcie na składy tych karm Royal;mączka drobiowa,Eukanuba;mączka drobiowa co to jest?? myślicie że kurczak- bzdura,to są odpady wszystkiego co związane z drobiem;czyli,kaczki,kury,gęsi,pióra,pazury i wszystko co związane z drobiem.Popatrzcie na skład jagnięciny,przecież to karma dla uczuleniowców,a co jest w składzie;mączka z jagnięciny,MĄCZKA DROBIOWA !!!! taki jest skład i to jest karma dla uczuleniowców??????.Sprawdź karmy Super Premium faktycznie robione w USA.Nie ma tam drobiu tylko jest mączka z kurczaka,a w jagnięcinie nie ma ani mączki z kurczaka ani z drobiu.CZYTAJCIE DOKŁADNIE SKŁADY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Pozdrawiam

jeszcze tego nam brakuje a mój Gacuś ma jusz dosyć tej ich karmy

• 4 years later...
Posted

<wow> pierwsze słysze sama jestem ciekawa ...

A swoja drogą ten RC bardzo sie popsół kupiłam wersje weterynaryjna intestinal dla psa (Pies je ta diete od dobrych 5 lat nigdy nie było wadliwego worka) A teraz trafiła mi sie ta karma taka tłusta ze szoook !!!!

• 2 weeks later...
Posted

Bzdura!!! Fabryka dziala i ma sie bardzo dobrze, a ludzie saq szcesliwi bo nie zarabiaja malo i maja prace oto dowod:

http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,68750,0,0

A to ze jest tlusta to jakis minus bo nie rozumiem?Jaki konserwant ja niby tak tlusci?Mozna przeciez sobie to innaczej wytlumaczyc chociazby tak,ze ja swojemu donkowi daje lyzke olieju lnianego.To dopiero tluste diabelstwo jest:crazyeye::crazyeye::)Jak jakiemus psiakowi RC nie sluzy to na rynku jest duzy wybor.Ja probowalem roznych nie pomijajac Orijena np i nie chce innej karmy niz RC.A widok siersci mojego psiaka-bezcenne:)

Wiec wydaje sie ,ze taka sama bzdura jest to iz ta karma jest be.Jezdzilem w ostatnim czasie po kilku weterynarzach zasiegnac opinii i dowiedzialem sie samych pozytywow.Fakt pytalem w sumie tylko o karme dedykowana Donkom ale negatywnych opinii nie bylo.Jedynie jak zapytalem dlaczego Pani nie ma w takim razie tej karmy u siebie to uslyszalem ,ze za droga i ludzie kombinuja wmawiajac sobie rozne rzeczy ze nie warto itp. Druga sprawa kogos nie stac to tez bedzie mowil ze karma be itp (kazdy chcwali to co ma -taka natura ludzi).

Posted

To ja miałam odwrotnie. Tamlin niejadek jak kupiłam mu pierwszy raz royala to karma była bardzo tłusta w dotyku, i Tami był nią zachwycony, nareszcie zaczął coś jeść :D A jak kupiłam drugi worek to nagle karma się okazała sucha, tak jak większość karm i Tami już mnie z mniejszą satysfakcją :D Mam nadzieję że trzeci worek też trafi się tłusty :D

Posted

[quote name='Autodiagnostyka']Bzdura!!! Fabryka dziala i ma sie bardzo dobrze, a ludzie saq szcesliwi bo nie zarabiaja malo i maja prace oto dowod:

http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,68750,0,0

A to ze jest tlusta to jakis minus bo nie rozumiem?Jaki konserwant ja niby tak tlusci?Mozna przeciez sobie to innaczej wytlumaczyc chociazby tak,ze ja swojemu donkowi daje lyzke olieju lnianego.To dopiero tluste diabelstwo jest:crazyeye::crazyeye::)Jak jakiemus psiakowi RC nie sluzy to na rynku jest duzy wybor.Ja probowalem roznych nie pomijajac Orijena np i nie chce innej karmy niz RC.A widok siersci mojego psiaka-bezcenne:)

Wiec wydaje sie ,ze taka sama bzdura jest to iz ta karma jest be.Jezdzilem w ostatnim czasie po kilku weterynarzach zasiegnac opinii i dowiedzialem sie samych pozytywow.Fakt pytalem w sumie tylko o karme dedykowana Donkom ale negatywnych opinii nie bylo.Jedynie jak zapytalem dlaczego Pani nie ma w takim razie tej karmy u siebie to uslyszalem ,ze za droga i ludzie kombinuja wmawiajac sobie rozne rzeczy ze nie warto itp. Druga sprawa kogos nie stac to tez bedzie mowil ze karma be itp (kazdy chcwali to co ma -taka natura ludzi).

Co ma wet gadać jak sam sprzedaje i ma sponsorowane szkolenia? Chyba nie będzie pluł sobie w gniazdo?

Posted

Autodiagnostyka-jeżdziłeś po weterynarzach i pytałeś o karmę RC,i co Ci mieli odpowiedzieć jak Oni znają się tylko(mają sponsoring) na Royal Canin,Hillsie,i Eukanubie.
Weterynarze na studiach nie maja przedmiotu żywienie zwierząt(karmy suche) więc dalej możesz jeżdzić i wysłuchiwać amatorskich sponsorowanych bzdur:shake:
Jak tak czytam to mam wrażenie ,że należysz do koncernu tak znamienitej marki jak RC,propaganda w tanim stylu,ale nie tutaj nic Ci z tego nie wyszło.

Posted

Czytajcie prosze ze zrozumieniem to co napisalem,a napisalem,ze wet nawet ten ktory nie sprzedaje tej karma ja chwalil.Wiec ma tyle za chwalenie RC co nic ,a nawet przeciwnie bo nie zakupilem u niego Hillsa itp. A moglem przeeciez,prawda?

Posted

Karma dla Dogów: Ryż, mąka kukurydziana, suszone mięso drobiowe. Świetny skład z mięsem na 3 miejscu. Ogólnie patrzę i większośc karm RC nie ma mięsa na pierwszym miejscu, wydawało mi się że kiedyś było inaczej ale mogę się mylić. Dodatkowo jak czytam że co worek to karma inaczej wygląda, to albo jest pełno podróbek, albo nie mają odpowiedniej kontroli jakości co nie wróży dobrze.