gayka Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Weterynarz polecił mojej suni MELATONINĘ na poprawę kondycji sierśći , kupiłam specyfik i troszkę mi opis jego działanie nie pasuje do przyśpieszenie odrostu sierśći . Czy ktoś ją stosował w takich przypadkach ? Quote
Patsi Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 A może chodziło o biotynę? Bo melatonina to chyba reguluje sen ;) Quote
tymon81 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 no nie bardzo Melatonina na włosy . po melatoninie sunia napewno bedzie swietnie i spokojnie spała, prawdopodobnie z licznymi przyjemnymi snami...( Melatonina odpowiada za reg. sen/czuwanie ) prawdopodobnie chodziło mu o MELANINE - glowny skladnik naskorka, a co za tym idzie - włosów:) na wypadanie wlosow u mojego psiaka zawsze pomagał zestaw Cynk + Wit A + Wit B6 - 2 tygodnie i zero wypadanego włosa, plus oczywiscie szczota! plus mozesz dozucic kwasy omega 3-6 ( wiesiolek np. ) pozdrawiam Tymon Quote
Beamic Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Tymon81 czy mozesz mi powiedziec w jakich proporcjach podawales ten zestaw Cynku z witaminami? Pozdrowienia Beata z Maxem Quote
Recommended Posts