Guest Elżbieta481 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 A jak można przeprosić psa,którego uśpiono?Nie ma takiego ,,przepraszam,,.. Nie rozumiem-jak można nie posiadając elementarnej wiedzy,nie informując na wątku o problemach,nie szukając innej opcji-uśpić..Nie tak winny funkcjonować domy tymczasowe-miejsca w,których są psy z kłopotami,psy sprawiające trudności.. Śmierć jest nieodwracalna... Elżbieta Quote
lilith27 Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Neris napisał(a):Blanka przepraszała.... A ją ktoś przeprosił? Ciągle nie rozumiem, jak osoba nie posiadająca elementarnej wiedzy o psychice psów może się w ogóle brać za tymczasowanie. bo pomoc psom jest środkiem a nie ostatecznym celem Quote
Guest Elżbieta481 Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Hej malutka nie zapomniałam-nie zapomnę-nie wybaczę Elżbieta Quote
lilith27 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 W Radomiu przy bardzo ruchliwej ulicy przy pewnym zakładzie oszczeniła się suka. Aktualnie psiaki mają około 5-6 tygodni. Są przepiękne małe kulki. Nieco boją się człowieka i jeśli tak dalej pójdzie po prostu zdziczeją. Psy mają budę i jedzenie (bo pracownicy starają się jak mogą) ale grozi im ulica. Rokrocznie giną tam szczeniaki, gdy tylko podrosną na tyle, żeby udać się na dalszy spacer. Lada chwila i te wylezą na ulicę i zginą. Te które znajdą ds lub dt ocaleją. Ten scenariusz się powtarza. To nie są puste obawy, żeby sobie podramatyzować. Psiaki potrzebują domu. Pomocy. Nie są zaszczepione. Nie są odrobaczone. Jest ich pięć. Szukam dt lub ds na gwałt. Najlepiej do domu, do mieszkania, do człowieka. Budę i żarcie mają przecież......ale tylko po to, żeby wkrótce i tak zginąć......Przeżyją te, które zabierze człowiek..... 792 395 081 jest pięc sztuk, na pewno 3 chłopaków i 1 suczka.....nie wiem jak piąte szczenie..... wszystkie czarne, puchate kuleczki..... Quote
Evelin Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Tyle tzw moich psiaków w DT...ostatnio szczeniak ze złamaną nóżką Oczywiście martwię o wszystkie,żeby znalazły dom, żeby wyzdrowiały... Ale,nie martwię sie o to,czy są bezpieczne...wiem,że są... Czasem pomyśli mi się o Blance <*>.. Nie tak to powinno być...Nie po to jest DT.... Jak dotychczas DT= bezpieczeństwo... Ależ źle trafiłaś Blanko.... Quote
mestudio Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Tobie nie udało mi się pomóc, może innym dam radę.....? Pamiętam. TZmestudio Quote
Neris Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Ja też nie zapomnę. Ten wątek powinien przeczytać każdy, kto chciałby być DT. Dla przestrogi, że żeby się zajmować psami trzeba coś o nich wiedzieć. Zamordowanie psa za zachowanie zgodne z jego naturą, za obronę jedynego domu jaki miał... ciągle nie mogę tego pojąć. Quote
lilith27 Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 W Szydłowcu cztery osoby zarzynają się, żeby pomóc psom. Tam nie ma schroniska. Psy zyją i umierają na ulicy lub okolicznych polach. Teraz szydłowieckie bezdomniaki mają szansę w ankiecie kravetu. Proszę o głosy [quote name='kama210']to to będziemy się musieli zmoblizować i to nieżle .. szkoda że nie każdy przestrzega zasad ustalonych na miau i dogomanii od kilku lat ... wspólny kandydat nie zawsze wygrywa ... dlatego proszę Was o pomoc kto nie ma konta na krakvet ..prosze załóżcie ..każdy głos jest ważny .. każdy głos na wagę złota .. kiedyś zdażyło się że kilka głosów decydowało o wygranej ... założenie konta na KV to dosłownie parę minut .. Instrukcja głosowania w Krakvecie: DLA TYCH CO NIE MAJĄ KONTA NA KRAKVET 1. wchodzisz na stronę http://www.krakvet.pl/forum 2. klikajsz link „zarejestruj się” 3. wyskakuje regulamin rejestracji, a Ty zaznaczasz: Akceptuję 4. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, dwa razy e-mail, dwa razy hasło oraz rozwiązujesz zadanie - potwierdzenie rejestracji i wciskasz"wyślij" 5. dostajesz na maila (często ląduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link 6. logujesz się na Forum Krakvetu http://www.krakvet.pl/forum wpisując nazwę użytkownika i hasło 7. na forum wybierasz dział "Pomoc dla schronisk" 8.wybierasz wątek "Poznajmy się" http://www.krakvet.pl/forum/viewtopi...2e6c51ee6e7637 i wpisujesz jeden post uprawniający do głosowania w ankiecie 9. dalej wybierasz - Głosowanie na schronisko które otrzyma pomoc - lipiec 2012 10. wyskoczy Ci ankieta - zaznaczasz KROPKĄ przy - Grupa Wolontariuszy Bezdomniaki Szydłowieckie i klikasz pod ankietą „wyślij”. Liczba głosów powinna się zwiekszyć o ten Twój . JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANY NA KRAKVET I pamiętasz nick oraz hasło zaczynasz od punktu nr 6! UWAGA! W dniu 20.12.2011 około 12-tej KrakVet wprowadził obowiązek napisania 1 (jednego) postu na forum przed głosowaniem. Powstał w tym celu specjalny wątek http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14611 1 . Aby mieć możliwość oddania głosu należy zarejestrować się na forum i napisać minimum jeden post. Możecie to zrobić na tym wątku – POZNAJMY SIĘ - http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14611 NIE ZAKŁĄDAJCIE SPECJALNIE KILKU ADRESÓW @ - Z jednego komputera (1 adresu IP) może zostać oddany tylko 1 głos. /inaczej głosy będę pod zakończeniu głosowania usunięte/ Jedna osoba ma prawo do oddania 1 głosu i niedozwolone jest tworzenie przez jedną osobę wielu kont w celu oddania więcej niż jednego głosu. W przypadku stwierdzenia przez administratorów faktu oddawania przez jednego użytkownika kilku głosów lub innych nieprawidłowości związanych z rejestracją kont i głosowaniem, administrator ma prawo do usunięcia kont i/lub odjęcia głosów z nich oddanych. Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 Nie rozumiem powyższego wpisu na wątku zamordowanego psa-dla mnie Blanka została zamordowana przy aplauzie co niektórych..Niektórzy potrafią zrozumieć zbrodnię-ja uśpienia Blanki nie rozumiem i nie zapomnę... Nie zapomniałam mordu-nie zapomniałam bezkarności,aplauzu co niektórych,bo niektórzy rozumieją bezczelność,chamstwo i zbrodnię .Nie wybaczę zbrodni Elżbieta Quote
Maupa4 Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 [quote name='waldi481']Nie rozumiem powyższego wpisu na wątku zamordowanego psa Elżbieta Elżbieto a co chcesz zrozumiec ? Ten wpis to spam. * SPAM – to niechciane elektroniczne wiadomości niezgodne z omawianym tematem. Najbardziej rozpowszechniony jest spam za pośrednictwem poczty elektronicznej oraz w Usenecie. Zwykle (choć nie zawsze) jest wysyłany masowo. Istotą spamu jest rozsyłanie dużej liczby informacji komercyjnych o jednakowej treści do nieznanych sobie osób. Nie ma znaczenia, jaka jest treść tych wiadomości. Aby określić wiadomość mianem spamu, musi ona spełnić trzy następujące warunki jednocześnie: 1. treść wiadomości jest niezależna od tożsamości odbiorcy, 2. odbiorca nie wyraził uprzedniej, zamierzonej zgody na otrzymanie tej wiadomości, 3. treść wiadomości daje podstawę do przypuszczeń, iż nadawca wskutek jej wysłania może odnieść zyski nieproporcjonalne w stosunku do korzyści odbiorcy. Quote
wapiszon Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 [quote name='Maupa4']Elżbieto a co chcesz zrozumiec ? Ten wpis to spam. To bardziej prośba o pomoc niż spam. Przecież chodzi o karmę dla bezdomnych psów a nie o interes lilith27 Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 To jest wątek zamordowanego psa.Wpis o jakiekolwiek głosowanie czy na psy Sandomierza czy jakieś inne jest nie uszanowaniem śmierci.I Tyle. Elżbieta Quote
Maupa4 Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 [quote name='wapiszon']To bardziej prośba o pomoc niż spam. Przecież chodzi o karmę dla bezdomnych psów a nie o interes lilith27 Ale trzeba tez wiedzieć kiedy i gdzie prosic. Bo jak się "leci po literce" albo "po wszystkich watkach w subskrybcjach" to "wychodzi tak jak wychodzi" ... [quote name='waldi481']To jest wątek zamordowanego psa.Wpis o jakiekolwiek głosowanie czy na psy Sandomierza czy jakieś inne jest nie uszanowaniem śmierci.I Tyle. Elżbieta I Tyle ... I jest to wapiszon po prostu ... niesmaczne czyli ... niestosowne. Quote
wapiszon Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 [quote name='Maupa4']Ale trzeba tez wiedzieć kiedy i gdzie prosic. Bo jak się "leci po literce" albo "po wszystkich watkach w subskrybcjach" to "wychodzi tak jak wychodzi" ... I Tyle ... I jest to wapiszon po prostu ... niesmaczne czyli ... niestosowne. Uszanowałam zdanie Eli i nie pisałam nic więcej. A Twój wpis Maupa4 też jest spamem, mogłaś mi to napisać na PW. Tobie jako moderatorowi nie muszę chyba przypominać, jaki jest cel główny Dogomanii - pomoc psom. Lilith27 prosi właśnie o taką pomoc dla bezdomnych psów. I nie ważne , czy robi to ,, lecąc po literce" czy inaczej. Sunia, której to jest wątek została zamordowana a te psiaki mogą umrzeć z głodu. Która śmierć jest lepsza a która gorsza? Która bardziej smaczna ?O to Tobie chodzi? Przepraszam Sunię ,Elżbietę i Osoby, które uraziłam swoim wpisem. I co, zbanujesz mnie teraz Pani Moderatorko? Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 Przepraszam,że wogóle się odezwałam wapiszon,ale mnie sprawa zamordowania tej suni boli..Wpis o głosy na tym wątku odbieram jakby ktoś mnie walnął w twarz..Tak widocznie jest w tym narodzie,że nie umiemy się porozumieć.. Tu jest śmierć,tu jest krzywda i powinna być cisza,a ja odzywając się dołączyłam do zakłócenia ciszy i za to przepraszam Blanka.. Niech Ci psino ziemia lekką będzie! Elżbieta EOT Quote
Maupa4 Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 [quote name='wapiszon']Uszanowałam zdanie Eli i nie pisałam nic więcej. A Twój wpis Maupa4 też jest spamem, mogłaś mi to napisać na PW. Tobie jako moderatorowi nie muszę chyba przypominać, jaki jest cel główny Dogomanii - pomoc psom. Lilith27 prosi właśnie o taką pomoc dla bezdomnych psów. I nie ważne , czy robi to ,, lecąc po literce" czy inaczej. Sunia, której to jest wątek została zamordowana a te psiaki mogą umrzeć z głodu. Która śmierć jest lepsza a która gorsza? Która bardziej smaczna ?O to Tobie chodzi? Przepraszam Sunię ,Elżbietę i Osoby, które uraziłam swoim wpisem. I co, zbanujesz mnie teraz Pani Moderatorko? Tak wapiszon. Za permanentną dyskusje na temat ... spamu. EOT. Quote
lilith27 Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 [quote name='Maupa4']Tak wapiszon. Za permanentną dyskusje na temat ... spamu. EOT. niesamowite, za prawdę biją kiedyś moderowałam jedno forum wiem też jedno, że moderator winien byc ponad pewne rzeczy i nie kierowac się emocjami Elżbieto....a o Blance to ukrat ja pamiętam. Maupo nie lecę po subskrypcjach jak leci, ani po literce. Bynajmniej. Świadomie wybrałam równieżb ten wątek. To jej szukałam tresera. To ja ręczyłam ostatecznei finansowo przed obcą kobietą. To ja robiłam cegiełki. I jeśli ktoś komuś dał w buzię postem, to ewentualnei sama sobie. Twoje posty "ku pamięci" za to jakoś pojawiają się tylko wówczas gdy ktoś wątek podniesie. I nie sandomierz a szydłowiec. Nawet nie doczytasz czego post dotyczył. a dla Blanki (*) bo widzę, że oburzeni spamem świeczki nie zapalili również EOT Quote
maupiszon Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 (edited) powtórzenie Edited July 18, 2012 by maupiszon Quote
maupiszon Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 Przepraszam Elżbietę, przepraszam lilith27 i przepraszam wszystkich, dla których Blanka była bliska. Ale muszę napisać to co myślę o Maupie4 wielkiej moderatorce. Maupa4 jesteś człowieczkiem prymitywnym o bardzo małym rozumku :eviltong:Dużo czytałam o Tobie a jeszcze więcej o Twoich sławnych banach.Mnie też zbanowałaś i co? Mam to w .......:evil_lol: permanentny nieprzerwanie trwający, ciągły, ustawiczny Dwa wpisy trudno nazwać permanentną dyskusją.:shake: I przypominam Tobie że śmierć głodowa jest również straszną śmiercią. I że tu chodzi o POMOC PSOM a nie o pokazywanie wyższości moderatorów. A co do bana, to widzisz, że można założyć nowe konto i się zalogować:eviltong: Zbanujesz mnie? Zbanuj:lol: Przyjemnego banowania mała pani moderatorko :eviltong: Jeszcze raz przepraszam Osoby, dla których Blanka była ważna. I zapraszam na głosowanie na Szydłowieckie Bezdomniaki, te psiaki umierają z głodu. Quote
Maupa4 Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 Wapiszon, lilith27 a Wy macie do mnie jakies takie osobiste/prywatne ale ? Pomoc psom ? "Miłe Panie" to pomagajcie psom a nie wylewajcie swoje frustracje na Forum. Tu jest Regulamin którego trzeba przestrzegac - problemy ze zrozumieniem słowa pisanego ? 2. ZAKAZ a) spamowania * - wielokrotne posty o tej samej treści (linki, zdjęcia, kartki świąteczne, pisanie niechcianych wiadomości na priv) - jest spamem. b) trollowania * Uciążliwe spamy i posty mające na celu trolling będą usuwane – w razie niesłabnącego uporu spamodawcy czy trolla – wraz z autorem. c) obrażania moderatorów i administratorów forum Dogomania. Każde takie działanie będzie karane natychmiastowym banem. Zakaz to jest zakaz. Administracja tego Forum nie życzy sobie "pewnych" rzeczy nie ja . [quote name='maupiszon']Przyjemnego banowania mała pani moderatorko :eviltong: Wapiszon - to Twoja frustracja - nie moja. Quote
lilith27 Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 [quote name='lilith27']również EOT rozumiem, że ktoś przeoczył bo chyba nie chodzi o to, zeby mieć ostatnie słowo Quote
Recommended Posts