Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj coś mi dogo nie chciało pracowac. Jesteśmy po pierwszej lekcji. Umówione jesteśmy na piątek w przyszłym tygodniu na następną lekcję.
Mamy tydzień na cwiczenia. Blanka szybko łapie o co chodzi. Mam nadzieję, że się uda wyciszyc Blankę. Będę zdawac relacje z postępów.

Posted

mestudio napisał(a):
Monday, zaraz będzie drugi wtorek, książki na bazarek czekają. Jestem w pracy od pn do pt w przyszłym tygodniu. W soboty nie pracuję.

Przepraszam...
zupełnie wyleciało mi z głowy...
Przyjdę we wtorek - poniedziałek mam wolny :)
I przypominam o wpłacie za cegiełkę ;)

Posted

AnnaA napisał(a):
Wczoraj coś mi dogo nie chciało pracowac. Jesteśmy po pierwszej lekcji. Umówione jesteśmy na piątek w przyszłym tygodniu na następną lekcję.
Mamy tydzień na cwiczenia. Blanka szybko łapie o co chodzi. Mam nadzieję, że się uda wyciszyc Blankę. Będę zdawac relacje z postępów.

Dogo miało usterkę. Cieszymy się, ze Blanka szybko się uczy. :)

Posted

zaraz kolejna lekcja....potrzebna linka 10metrów - taka okrągła, jak sznur.
W sklepach typu praktiker to kosztuje ok 8zł za metr....mariusz gdzieś widział po ok 3...ale nie ma czasu pojechać :( i nie pamięta gdzie...
Może ktoś ma taką linkę treningową do odsprzedania?

Ja mam w domu tą linkę, ale to 8,3m. Chyba, że z tego zrobić. Co za różnica metra przy tej długości???
AnnaA, może taka być? 8m to też kawał odległości.
Wtedy poproszę Mariusza, żeby dzisiaj zrobił i jutro priorytetem wyślę, to na piątek będzie.

Posted

Oczywiście 8 m w zupełności wystarczy i nie trzeba kupowac nowej. Blanka opanowała przychodzenie na wołanie. Szczególnie jak widzi moją rękę w kieszeni po ciasteczka.
W lutym wydałam na karmę 30zł no i pierwsza lekcja 70 zł. Pozostałao 100 zł.
Nie przypuszczałam, że ta linka jest taka droga. To co masz w zupełności wystarczy.

Posted

jest - 10m
mocny karabińczyk, Mariusz poobszywał skórą...dość gruba - z 1cm średnicy

Dzisiaj rano wyjdzie priorytetem - mam nadzieję, że jutro juz będzie

Posted

dominikabankert napisał(a):
w poniedzialek ode mnie paczka pojedzie to do piatku bedziesz miec.

Paczka jest....
W przyszłym tyg będzie bazarek!!!

Posted

Dostałam jeszcze jedną paczkę i nie wiem od kogo :(
Książki + próbki royala...
Pamietam, że na pw z kimś o tym pisałam, ale oczywiście skrzynka za mała, trzeba kasować korespondencję.
To chyba dla Blanki miało być.....tak?????

I ogromnie dziękuję za rzeczy - będzie znów ekstra mega bazar!!!

EDIT
znalazłam od kogo ta paczka - to od werenn...ale no cóż, nie dla Blanki, tylko dla Pako i Astora...
Ale to nic, dla Blanki mam już sporo fajnych rzeczy na kolejny bazar ;)

Posted

Mam też fajne książki od mestudio :)
Czekajcie i wypatrujcie, bo będzie co poczytać, w co się ubrać i jeszcze dać psu coś do jedzenia - żeby się odczepił od nas :)

Posted

Tak, to "mój" Kapsel. Może mu się uda znależc fajny domek.
Dzisiaj Kapsel, Hektor i moja stara, ciężka Kora pogoniły za zającem. Oczywiście nie miały szans, bo nawet mój Kaktus w młodości nie miał szans dogonic zająca. I bardzo dobrze. Martwiłam się tylko, że nie będą wiedziały jak wrócic do domu. Ale wróciły i to bardzo szybko.
Blanka bardzo ładnie reaguje na przywołanie, ale pozostawiona w kontenerku, z suszonym uchem w dalszym ciągu jest bardzo niezadowolona.

Posted

to może ta pani Jadwiga coś mądrego na to poradzi...
Może pokieruje jak uczyć Blankę zostawania w domu - marzenie, żeby kiedyś mogła zostać bez kontenerka :(

Posted

AnnaA napisał(a):
Tak, to "mój" Kapsel. Może mu się uda znależc fajny domek.
Dzisiaj Kapsel, Hektor i moja stara, ciężka Kora pogoniły za zającem. Oczywiście nie miały szans, bo nawet mój Kaktus w młodości nie miał szans dogonic zająca. I bardzo dobrze. Martwiłam się tylko, że nie będą wiedziały jak wrócic do domu. Ale wróciły i to bardzo szybko.
Blanka bardzo ładnie reaguje na przywołanie, ale pozostawiona w kontenerku, z suszonym uchem w dalszym ciągu jest bardzo niezadowolona.

przysmaki są złote, srebrne i brązowe
złote tj. najbardziej ulubione
są rzeczy mniej i bardziej lubiane
co blanka najbardziej lubi?
kurczak może jakiś? albo surowa kostka?
przypatrz i oceń
może złoty przysmak to nie jest ucho