adkaaaaa5 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/202175-%C5%BBabka-%28Szafirkowa%29-ma%C5%82a-wychudzona-sunia-ma-DT!Szukamy-domu-sta%C5%82ego!-prosimy-o-pomoc zapraszam do Żabki, proszę o odwiedzinki Quote
lilith27 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Szarotka napisał(a):Dostalam watek od Lith i przyszlam, ale nie bardzo wiem co moge zrobic............ ohhhhhhhh cudownie, że jesteś Lu_Gosiak napisał(a):jestem na zaproszenie...co potrzebne na dzien dzisiejszy?? super........ kochane nawet nie wiecie ile wasza obecność sama robi wsparcie moralne jest bardzo ważne a mi już ręce opadają spamuje ludziom pocztę piaty dzień......a ciotek takich cudownych jak wy na palcach obu dłoni mozna zliczyć ps. zreferuje na biegu AnnaA zdecydowała się blankę na powrót przygarnąć musi jednak z nią pracować bo to trudny psiak problem polega na tym, że AnnaA to zwykły człowiek bez żadnej tajnej wiedzy potrzebujemy behawiorysty (tresera), który pomoże jej z blanią pracować (bez tego to ani rusz) żeby jednak załatwić takiego mądrego kogoś potrzebujemy pieniążków bez pracy z blanią ds to marzenie jednocześnie blania ma ogloszenia Quote
Tola^^ Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Też jestem na zaproszenie i jak na razię nie mam jak pomóc... Ale będę odwiedzać sunie, chociaż to mogę zrobić :D Quote
lilith27 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Tola^^ napisał(a):Też jestem na zaproszenie i jak na razię nie mam jak pomóc... Ale będę odwiedzać sunie, chociaż to mogę zrobić :D oczywiście każda wizyta jest na wagę złota u blanii nawet nie ma kto podnosić wątku za mało nas cioteczek nawet do spamowania a może ktoś jest chętny w promowaniu wątku blanki? Quote
dominikabankert Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 bardzo dziekuje za zaproszenie na watek ale sliczna sunka....zobacze co sie da zrobic mam nadzieje ze bede mogla pomoc finansowo i moge podeslac rzeczy na bazarek Quote
Karilka Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Przepraszam, nie miałam czasu przeglądać całego wątku - przeczytałam tylko 1 post. Czy mogłabym otrzymać informację jaki jest konkretnie problem z sunią? Czy to jest związane z agresją? Czy to tylko typowy lęk separacyjny? Jakie to miasto.. Radom, tak? Quote
Lu_Gosiak Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 lilith27 napisał(a):............ potrzebujemy behawiorysty (tresera), który pomoże jej z blanią pracować (bez tego to ani rusz) żeby jednak załatwić takiego mądrego kogoś potrzebujemy pieniążków bez pracy z blanią ds to marzenie jednocześnie blania ma ogloszenia jeśli znajdziece jakiegos behawioryste moge sie dorzucic na Niego...psiak boski - moj typ:):) Quote
Monday Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Lu_Gosiak napisał(a):jestem na zaproszenie...co potrzebne na dzien dzisiejszy?? Na dzień dzisiejszy...szkoleniowiec ;) I kasa :( Bazarki robimy, ale chyba więcej nam potrzeba. Trzeba wybudować kojec i zapewnić psu szkoleniowca...koszt utrzymania Blanki to ok 60zł, z tym problemu być nie powinno. Ogłoszenia też robimy, ale jakoś słaby odzew. 2 razy w metrze Blanka była...ale nikt nie zadzwonił. Quote
Monday Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 dominikabankert napisał(a):bardzo dziekuje za zaproszenie na watek ale sliczna sunka....zobacze co sie da zrobic mam nadzieje ze bede mogla pomoc finansowo i moge podeslac rzeczy na bazarek Oj, rzeczy na bazarek bardzo by się przydały...to zawsze jakies pieniądze. Quote
Monday Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Kojec będzie, bo do tej pory jak Anna musiała wyjść to blanka lądowała w kontenerku lotniczym - nie za duży, ale obrócić się w nim mogła...taki na nią. Ale w kontenerku tak bardzo się rzucała, że czasem z całym kontenerem przesuwała się na środek saloniku. To być może pogłębiało jej stres. Klatka być nie mogła, bo Blanka jest dość sprytna i z jednej klatki już wyszła. Dlatego teraz póki nie nauczy sie sama zostawać niczego się nie bojąc=niczego nie niszcząc (a zejdzie z tym długo) będzie kojec zewnętrzny z ciepłą budą. Jak Anna będzie gdzieś opuszczać dom to Blanka pójdzie do przestronnego kojca na dworze. Niestety na podwórku tez nie można jej zostawić, bo z bramą sobie jakoś poradzi. Quote
Monday Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Lu_Gosiak napisał(a):jeśli znajdziece jakiegos behawioryste moge sie dorzucic na Niego...psiak boski - moj typ:):) Cudownie!!!! Dziękujemy ogromnie!!!! Ale uwierz, z tym też jest problem :( Quote
Monday Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 dominikabankert napisał(a):bardzo dziekuje za zaproszenie na watek ale sliczna sunka....zobacze co sie da zrobic mam nadzieje ze bede mogla pomoc finansowo i moge podeslac rzeczy na bazarek Oj, rzeczy na bazarek bardzo by się przydały...to zawsze jakies pieniądze. Quote
agnest Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 aha, już kumam jeszcze nie wszystko przejrzałam Quote
Monday Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Edytowałam pierwszą stronę. Tekst do ogłoszeń w pierwszym poście trochę zmieniony. Quote
lilith27 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Ktoś pytał gdzie Blanka jest odpowiadam -----Kozienice dzięki kochani, że odpowiedzieliście na zaproszenie Quote
malagos Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Czyli rozumiem, ze lęk separacyjny u suni to demolka mieszkania pod nieobecność właściciela, tak? Nie mam czasu czytać watku, ale tak opowiedxcie w skrócie, w czym tkwi problem. A ja zaraz napiszę do Joaaa, to behawiorystka. Quote
lilith27 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 malagos napisał(a):Czyli rozumiem, ze lęk separacyjny u suni to demolka mieszkania pod nieobecność właściciela, tak? Nie mam czasu czytać watku, ale tak opowiedxcie w skrócie, w czym tkwi problem. A ja zaraz napiszę do Joaaa, to behawiorystka. upraszczajac tak Quote
AnnaA Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Ten lęk separacyjny po raz pierwszy wystąpił gdy Blanka została wyadotowana przez dziewczynę do Radomia. Z opowiadań wiem, że przede wszystkim podrapała drzwi. /Blanka otwiera sobie drzwi z klamki i pewnie gdy nie mogła otworzyc to starała sie wydrapac dziurę/. Blanka generalnie nie lubi byc pozostawiana. Otwiera drzwi do domu jeżeli ja wyjdę na zewnątrz, otwiera bramę gdy ja wyjdę poza bramę. Stara się przynajmniej bramę otworzyc lub inaczej wydostac poza ogrodzenie. Jeżeli ja jestem na terenie posesji to ją brama zupełnie nie interesuje. Quote
TYGRYS-ica. Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 witam :) tez jestem na zaproszenie ale na ta chwile nie wiem nawet jak pomoc.....:razz: przypomina mi mojego dawnego Browcia... :roll: Quote
anhata Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Hm. A może z Jamorem na ten temat pogadać ? Quote
faith35 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 dominikabankert napisał(a):moge podeslac rzeczy na bazarek tylko przypominam, Dominiko, super, że i tutaj się pojawiłaś! :lol: Moze skorzystajcie z "propozycji" bazarkowej Dominiki? :razz: Quote
Qeeriefire Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Dziękujęmy za zaproszenie .Biedna sunia :( Jak będę mogła to postaram się wesprzeć ją finansowo Trzymamy kciuki :kciuki: Quote
Recommended Posts