bela51 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Gratuluje spokoju sumienia lizard. Inna sprawa, ze najpierw trzeba je miec. Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Tego własnie oczekiwałem..AnnaA pomogła..AnnaA pomaga...To już było podnoszone w innych przypadkach brzydkich spraw.. Tu nie chodzi o kwestionowanie zasług AnnaA-to po pierwsze..Po drugie-mamy kontakt z innymi psami i w ich interesie jest to,byśmy wiedzieli na jakiej podstawie postawiono diagnoże,,schizofrenia,,Chociaż wcześniejszy wpis wskazuje na to,że żadnego lekarza nie było.. cyt,,na wszystko chcecie mieć papier,,Tak przypuszczałem.. Jedno jest pewne-może ktoś-ktokolwiek bić czołem przed tym czy owym..Być może dla niektórych zasługi zmazują winę..Dla mnie nie..Ja uważam,że psa uśmiercono bez szukania wyjścia. I wątek tez usuwam z subskrypcji-bo jezeli dogomaniak nie rozumie oco mi chodzi to faktycznie nie mamy o czym dyskutować.. W/E Quote
lizard Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 bela51 napisał(a):Gratuluje spokoju sumienia lizard. Inna sprawa, ze najpierw trzeba je miec. właśnie dlatego nie chciałam nic pisać - najpierw czytam, że mamy w d.. i umywamy ręce nie udzielając żadnej odpowiedzi... później słyszymy, że nie mamy sumienia, na koniec serca... za chwile usłyszymy, że bierzemy sznury i ciągniemy do weta każdego psa, a żeby szybciej szły kopiemy butami z kolcami... szkoda słów - nie ja podjęłam tę decyzję bela51 i wierz mi poleciały ciężkie łzy... nie usprawiedliwiam i nie tłumaczę. Wyrażam swoją opinię. Quote
Anashar Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 A ja proszę po raz kolejny o zachowanie spokoju. Nie znamy sytuacji na podstawie której Blanka została uśpiona, nie wiemy co działo się wcześniej, nie wiemy kto i dlaczego nagle podjął taką decyzję. I wstrzymajmy się z osądami, póki to się nie wyjaśni. Bo pomijając wszystko decyzja o uśpieniu mogła paść neikoniecznie przez AnnęA. Różnie niestety bywa. Quote
mestudio Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Anashar napisał(a):A ja proszę po raz kolejny o zachowanie spokoju. Nie znamy sytuacji na podstawie której Blanka została uśpiona, nie wiemy co działo się wcześniej, nie wiemy kto i dlaczego nagle podjął taką decyzję. I wstrzymajmy się z osądami, póki to się nie wyjaśni. Bo pomijając wszystko decyzja o uśpieniu mogła paść neikoniecznie przez AnnęA. Różnie niestety bywa. Anashar? Po co my tu jesteśmy na tym forum?? Piszesz o zachowanie spokoju? To brzmi jak zamiećmy pod dywan to co się stało bo prawdy nie poznamy (bo osoby które podjęły jakąś decyzję sie nie odezwą). Czy tak mam zrozumieć to co piszesz?? TZmestudio Quote
Anashar Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 A co masz zamiar zdziałać pisząc na forum? Tutaj od nikogo nie uzyskamy odpowiedzi, jeżeli osoby opiekujące się Blanką z wątku wywiało. Jedynie mogilibyśmy coś zdziałać rozmawiając z nimi na miejscu, ja niestety mam tam za daleko. A ja piszę o tym, żeby zachować spokój nie oczerniając każdego kto się nawinie żeby zaspokoić własną złość bo nie o to chodzi. Taki sposób na pewno nie spowoduje tego, że ktoś odpowiedzialny za sunię nagle pojawi się i nam wyspowiada. Niestety fora mają to do siebie, że łatwo tutaj kogoś zbluzgać nie znając sytuacji, bo to tylko forum. Jednak ja bym się tutaj zastanowił na początek czy AnnaA sama podjęła tą decyzję, czy nie była ona jednak konsultowana z jakimś dogomaniakiem z dłuższym stażem lub kimś prawnie odpowiedzialnym za psa. Quote
mestudio Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 [quote name='lizard']Nie znam dokładnie okoliczności ostatniego ataku kiedy to podjęto decyzję o jej uśpieniu - tak uśpieniu, nie zadźganiu! Wiesz, czy przypuszczasz? Jeśli zaś wiesz, czy możesz wskazać która zaprzyjaźniona pani weterynarz to zrobiła? Zagrajmy w otwarte karty.... [quote name='lizard']Piszę, bo nagle zrobiła się nagonka na wszystkich dogomaniaków, którzy tymczasowali lub tymczasują psy u Anny. Powiem tyle - w ciągu ostatniego roku Anna kilkakrotnie bardzo mi pomogła... często nie biorąc grosza, razem walczyłyśmy o staruszka z 3 łapkami, ze schronu doprowadzając go do stanu normalności, widziałam jej troskę choć też można było uśpić, bo stary i chory. Czyli co - kładziemy na szali zasługi i uśpienie. Czy tak? I jak wychodzi? Na plus? [quote name='lizard']Taka decyzja nie zapada pochopnie... czego oczekiwaliście? Że po ataku Anna zamknie blankę w kojcu, usiądzie przed komputerem i zapyta Was czy powinna? Tak właśnie w swojej naiwności pomyślałem. Głupi jestem, no nie? [quote name='lizard']Prokurator? OK - ale czy gdyby ta sąsiadka wezwała policję lub SM myślicie, że nie wydano by decyzji o uśpieniu psa? Czyli profilaktycznie uśpijmy go. Nie ma psa - nie ma problemów. Następnym razem jak będe miał problem, że nie będę wiedział co zrobić, to zapytam sie lizard - skoro ona wie co zrobiłaby SM i policja. Gratuluje samopoczucia. Ja nie zamierzam kasować wątku z subskrybcji i nie uważam tematu za zakończony. Nawet jak nie dostanę odpowiedzi. TZmestudio Quote
dominikabankert Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 tT niewiarygodne ze najpierw byly zaproszenia na watek, szukanie pomocy i niewiarygodne ze dostalismy jedno zdanie: Blanka odeszla za TM.I nic wiecej a loguje sie codziennie. Quote
mestudio Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 [quote name='Anashar']A co masz zamiar zdziałać pisząc na forum? Tutaj od nikogo nie uzyskamy odpowiedzi, jeżeli osoby opiekujące się Blanką z wątku wywiało. Jedynie mogilibyśmy coś zdziałać rozmawiając z nimi na miejscu, ja niestety mam tam za daleko. A ja piszę o tym, żeby zachować spokój nie oczerniając każdego kto się nawinie żeby zaspokoić własną złość bo nie o to chodzi. Taki sposób na pewno nie spowoduje tego, że ktoś odpowiedzialny za sunię nagle pojawi się i nam wyspowiada. Niestety fora mają to do siebie, że łatwo tutaj kogoś zbluzgać nie znając sytuacji, bo to tylko forum. Jednak ja bym się tutaj zastanowił na początek czy AnnaA sama podjęła tą decyzję, czy nie była ona jednak konsultowana z jakimś dogomaniakiem z dłuższym stażem lub kimś prawnie odpowiedzialnym za psa. Czy to jest wypowiedź Moderatora forum Dogomania, czy użytkownika forum Dogomania? Bo to bardzo duża różnica. TZmestudio Quote
Anashar Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Użytkownika i moderatora zarazem. Jako człowiek taki sam jak inny, zdolny odczuwać emocję i empatię w tej sytuacji. Oraz wielki smutek, że kolejny psiak prawdopodobnie zupełnie niepotrzebnie stracił życie. Administracja i moderacja forum nie jest w żaden sposób odpowiedzialna za postępowanie użytkowników oraz nie może nikogo zmusić do odpisania na wątku. Jedyne co mógłbym zrobić to zbanować AnnęA za to co zrobiła, ale wtedy już na pewno od niej niczego więcej się nie dowiemy tym bardziej, jak wielokrotnie wspominałem, że nie mamy pewności czy AnnaA sama podjęła tą decyzję, czy ktoś z dogomaniaków jej pomógł. Co może być dość istotną informacją. Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Jedno mnie jeszcze gnębi w tej sprawie otóż-jeżeli nic nie zostanie wyjaśnione i reszta będzie milczeniem to nikt nie zostanie zbanowany za śmierc tego psa.?Póki nie ma żadnych wyjasnień to przeciez można wszystko sądzic,wszystkiego się domyslać-więc jak będzie?Nikt nie poniesie konsekwencji za śmierć tego psa?Wszystko jest ok? O-jest wcześniejszy post moderatora...Czyli co czekamy z decyzją o banie?Do momentu informacji-a jak nie będzie ich to co? Na znak protestu sam się mogę zbanować.. Waldemar Quote
Anashar Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Waldi jak pisałem wcześniej. Ja mam sporo podejrzenia czy AnnaA sama uśpiła Blankę czy ktoś z dogo jej nie pomógł. Najlepiej byłoby gdyby jakiemuś dogomaniakowi z okolicy udało się do niej podjechać i to wyjaśnić. Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Rozumiem-w przypadku ustalenia tego dogomaniaka-zbanujesz dwie osoby? A jak się nie uda tego ustalić-co wtedy?Zbanujesz te jedną? Waldemar Quote
irenaka Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 [quote name='Anashar']Waldi jak pisałem wcześniej. Ja mam sporo podejrzenia czy AnnaA sama uśpiła Blankę czy ktoś z dogo jej nie pomógł. Najlepiej byłoby gdyby jakiemuś dogomaniakowi z okolicy udało się do niej podjechać i to wyjaśnić. Ja też, im dłużej czytam wątek, tym więcej wątpliwości. Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Irenko i ja mam wątpliwości,ale sądzisz,że ktoś się tu przyzna?Nie sądzę i dlatego pytałem co w przypadku nie ustalenia tej drugiej osoby? Waldemar Quote
bela51 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Powinien zostac zbanowany zalozyciel wątku. Odpowiada za wątek. Skoro nie brał udziału w uspieniu Blanki, to na pewno wie,kto to zrobił. Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Ja myśle,że więcej ludzi wie kto co gdzie i kiedy..Innym w tym także mnie pozostało czekać na jakąkolwiek sprawiedliwość.Ja osobiście liczę tylko na boską-bo na ludzką już dawno nie. Waldek Quote
Anashar Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 A ja po raz kolejny proszę, żeby poszukać wśród swoich dogomaniackich znajomych kogoś z okolicy i poprosić o porozmawianie z nimi osobiście. Myślę, że w takiej sprawie warto poruszyć kogo się da. Bo inaczej raczej niczego konkretnego się nie dowiemy. A ja także nie mogę kogoś zbanować tak ot sobie. Quote
dominikabankert Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Belu Monday teraz albo jest przed albo po porodzie nie bedzie jakis czas jej na dogo ona byla tak samo zdruzgotana wiadomoscia od AnnaA ze Blanka jest uspana, Monday robila tez bazarki na Blanke- wysylalam jej rzeczy.Mysle ze najwlasciwiej naprawde pojechac do AnnaA i spytac co i jak no chyba ze zamknie dzwi przed nosem- to juz wtedy bedzie podejrzane.........bela51 napisał(a):Powinien zostac zbanowany zalozyciel wątku. Odpowiada za wątek. Skoro nie brał udziału w uspieniu Blanki, to na pewno wie,kto to zrobił. Quote
mestudio Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Anashar napisał(a):A ja także nie mogę kogoś zbanować tak ot sobie. Czy mówimy cały czas o tym samym zdarzeniu? O uśpieniu psa?? Bo się trochę pogubiłem. "tak ot sobie" Jeśli ktokolwiek miałby być zbanowany, to uważam, że powinna to być osoba która uśpiła psa. Jeśli czekamy na odpowiedzialność innych osób, to się nie doczekamy. Odwaga nie jest cechą tchórzy. Pojechać można, tylko co to da. Co da informacja że ktoś pojechał i zatrzasnęła przed nosem drzwi? Co to zmieni. Czy to będzie znak do podjęcia jakichkolwiek innych działań? Czy wtedy moderator zbanuje? Należy tak rozwiązać sprawę, aby więcej takie zdarzenie się nie pojawiło. Jak na razie nic na to nie wskazuje. TZmestudio Quote
mestudio Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Z okolicy jestem ja. Monday wie gdzie mnie znaleźć jeśli będzie chciała porozmawiać, pracuje bardzo blisko mnie i bywa u mnie w pracy po fanty lub jak kupię coś na bazarku. Ja niestety nie wiem gdzie ona pracuje i mieszka. Monday dajmy spokój, jest jedynie założycielem wątku, ale jestem przekonana, że wie co, jak, dlaczego. Oprócz tego Monday ma swoje trudne teraz sprawy osobiste i jest jej podwójnie ciężko. Nie usprawiedliwia to jednak tego, że zostaliśmy oszukani, a sunia straciła życie. Quote
Lu_Gosiak Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 bela51 napisał(a):Powinien zostac zbanowany zalozyciel wątku. Odpowiada za wątek. Skoro nie brał udziału w uspieniu Blanki, to na pewno wie,kto to zrobił. z tego co wiem, Monday zostala tylko poproszona o załozenie watku, za psa odpowiada ten KTo Go znalazl i umiescil u Anny Quote
Anashar Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Forum Dogomania nie służy jako sąd i sądem nie jest. Póki co jedyna informacja, jaka tu się pojawiła to fakt, że sunia odeszła za TM. Nic więcej nikt nie wie a AnnaA się nie wypowiada. Nie wiem kto umieścił Blankę u AnnyA ale ta osoba w takim razie powinna albo mieć jakieś informacje na ten temat, albo choć móc podać jej adres czy telefon, żeby osobiście z nią tą sprawę załatwić. Ja bez dowodu nikogo osądzać nie zamierzam, bo taka jest moja rola jako moderatora. Pomijając już fakt, że dla niej ban karą nie będzie. Jeżeli chcecie sprawiedliwości niech ktoś tą sprawą się zajmie, porozmawia z Monday, pojedzie do AnnyA. Czy wg. Was zbanowanie AnnyA będzie odpowiednią karą? Bo ja uważam, że to tylko zaspokojenie własnego sumienia, że coś się zrobiło, a tak naprawdę niczego to nie zmieni. Quote
mestudio Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Anashar napisał(a):Czy wg. Was zbanowanie AnnyA będzie odpowiednią karą? Tak właśnie uważam. Ale niech inni się wypowiedzą. mestudio mówi mi że jest mnie z dużo na tym wątku, więc chwilowo zamilknę i dam się innym wypowiedzieć. Mimo upływu czasu nie jestem w stanie zrozumieć takiej decyzji. TZmestudio Quote
Recommended Posts