Monday Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 no niestety, są to wymagające psy...wymagające osoby konkretnej i znającej się na psach.... Ale są też mądre - jak Blanka....;) Quote
dominikabankert Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 zapraszam do mnie na bazarek jeszcze tylko pare godzin zostało:http://www.dogomania.pl/threads/204519-Damskie-ciuszki-na-%C5%9Blepego-pudelka-do-30.03-godz.20 Quote
AnnaA Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Blanka dzisiaj zwiała jak zapraszałam Hektora do wejścia do ogrodu. Zwiała, ale za parę minut przyszła i pozwoliła się zapiąc na smycz. Przyszła z własnej woli na wołanie. Może coś z tych zajęc będzie. Trzymajcie kciuki! Quote
AnnaA Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Zapowiadają ładne dni. Zapraszam do odwiedzin Blanki i pomoc w cwiczeniach. Quote
koosiek Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Przepraszam za off :oops::oops: 3 msc szczeniak z Konstancina ma dwa dni, potem na resztę życia zawiśnie na łańcuchu:-(:-(:-( Bardzo, bardzo proszę, zajrzyjcie na wątek: http://www.dogomania.pl/threads/205236 Quote
Mearta Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 znalazłam taką stronę http://www.adopcjerr.pl/ To nie jest rasowy pies, ale moze ... Quote
AnnaA Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Następna lekcja będzie w przyszłym tygodniu. Dotychczasowe komendy Blanka opanowała bezbłędnie. Trudności ma tylko ze skupieniem uwagi - ciągle coś ją rozprasza. Pracujemy! Quote
lilith27 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 AnnaA napisał(a):Następna lekcja będzie w przyszłym tygodniu. Dotychczasowe komendy Blanka opanowała bezbłędnie. Trudności ma tylko ze skupieniem uwagi - ciągle coś ją rozprasza. Pracujemy! co ją rozprasza? jest schemat? CZASEM PSY UDAJĄ Quote
anhata Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 AnnaA napisał(a):Następna lekcja będzie w przyszłym tygodniu. Dotychczasowe komendy Blanka opanowała bezbłędnie. Trudności ma tylko ze skupieniem uwagi - ciągle coś ją rozprasza. Pracujemy! Wie, że ma dobrze, dlatego wykorzystuje, Mysli, że jakoś się jej uda uniknąć ćwiczeń. Blanko, bądź grzeczna i pokaż, że jesteś pilną uczennicą i mądrą sunią. Quote
AnnaA Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Odnoszę wrażenie, że Blance czasami nie chce się pracowac. Masz rację Lilith, ona udaje, że coś ją tam gdzieś interesuje i wodzi wzrokiem po okolicy. Blanka to naprawdę mądrala i muszę teraz ustalic co powoduje, że czasami /dośc często niestety/ nie jest zainteresowana cwiczeniami. To trochę potrwa, ale w koncu ustalę dlaczego Blanka raz pracuje super a znów innym razem trudno ją zmusic do posłuchu. Quote
Monday Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 doszła wpłata 5zł od madziak25 :) Dziękuję - zapiszę w pierwszym poście Quote
anhata Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 AnnaA napisał(a):Odnoszę wrażenie, że Blance czasami nie chce się pracowac. Masz rację Lilith, ona udaje, że coś ją tam gdzieś interesuje i wodzi wzrokiem po okolicy. Blanka to naprawdę mądrala i muszę teraz ustalic co powoduje, że czasami /dośc często niestety/ nie jest zainteresowana cwiczeniami. To trochę potrwa, ale w koncu ustalę dlaczego Blanka raz pracuje super a znów innym razem trudno ją zmusic do posłuchu. Najważniejsze, że wszystko idzie do przodu. Drobnymi kroczkami, ale do przodu. Quote
Monday Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Bazar książkowy dla Blanki http://www.dogomania.pl/threads/206300-Takiego-ANTYKWARIATU-jeszcze-nie-było!!!-ISTNY-MEGA!!!-Do-30.04-dla-Lady-i-Blanki!?p=16721006#post16721006 Jej finanse są zaskakująco bardzo wysokie,,,,.... pomyślmy jak je spożytkować... nie wiem co z kojcem, bo na budowę by już trochę było.....chciałabym, aby Blanula poszła do domu, a kasa razem z nią na pokrycie kosztów szkolenia, ale trzeba uważać, żeby ludzie nie chcieli Blanki bo z nią razem kasa idzie... Quote
AnnaA Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Do tematu budowy kojca pewnie jeszcze wrócimy. TZ himby wyliczył, że materiały na kojec to ok.700zł i przyznaję, że zrezygnowałam ja, bo mam obiekcje, że budowa pozostanie na moim terenie, a himba z TZ oferowali partycypowanie w kosztach no i pomoc przy budowie. A właściwie TZ himby podjął się budowy /tzn robocizna byłaby w całości świadczona przez rodzinę himby/. Ponieważ pozostawianie Blanki na łańcuchu na okres mojej nieobecności zdaje egzamin, zrezygnowałam z kojca ale myślę, że bliżej zimy to jeszcze temat wróci. Szkolenie narazie tylko w moim zakresie, bo pani trenerka wyjechała. Pewnie wznowimy lekcje zaraz po świętach. Narazie Blanka ma codzienny trening ze mną. Postępy są, ale bardzo powoli to idzie. Tak jak pisałam, ona wie o co mi chodzi tylko nie zaesze ma ochotę robic to co od niej wymagam. Quote
Monday Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 A może poprosić tego Pawła z Wawy za dwukrotną co prawda sumę, ale może raz by przyjechał i zobaczył co i jak.... Trzeba wreszcie spróbować Blankę uczyć tego co najtrudniejsze....czyli zostawania w domu. Beata się nie udziela na dogo w ogóle, obiecała mi, że przejmie Blankę - ale po oporach, myślała o tym dwa dni ( a rozmawiałam z nią ostatnio jakoś w zimę)....może ktoś inny mógłby Blanulę przejąć? Głównie chodzi o zbieranie kasy z bazarków i ogłaszanie...Anna podrzuca często rzeczy na bazarki, z których są pieniądze, więc nie ma się co martwić - czasem z dogo ktoś zaproponuje jakieś rzeczy. Trzeba się dziewczyną konkretnie zająć. Może ktoś inny znów spróbuje zainteresować jakieś fundacje Blanką? Wiadomo z Blanką pójdzie cała kasa zebrana na nią. Może ktoś mógłby rozejrzec się za adopcją poza Polskę - kto się na tym zna? Tam chyba chętniejsi ludzie do pracy z psami. A może faktycznie - Blance szukać kojca na dworze i porządnych warunków. Jakoś jej adopcja stanęła w miejscu :( Bardzo się tym martwię. Robię ogłoszenia cały czas - raz na jakiś czas jest odzew, ale po rozmowie tel ktoś rezygnuje :( A Blanka jest taka fajna - idealny rodzinny pies - trochę za bardzo rodzinny :( Trzeba coś znów ruszyć z Blanką... Quote
AnnaA Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Gdyby były jakieś możliwości adopcji do Niemiec, to napewno tam miałaby dobrze, szczególnie gdyby udało się znalezc dom z ogrodem i dużą rodziną. Będziemy czekac na taki dom dla Blanki. Właśnie zadzwoniła pani trenerka od Blanki i dzisiaj o 14-tej mamy lekcję. Nie denerwuj się Madziu, ułożenie takiego dorosłego psa i z takim charakterem musi potrwac. Moim zdaniem nie ma sensu zmieniac nauczyciela bo Blanka robi postępy a lekcje ma dopiero drugi miesiąc. SPOKO! W domu często przebywa w kontenerku i siedzi bez problemu. Kontenerek jest raz zamknięty, raz otwarty i ona tam bez problemu siedzi. Ona się banicznie boi zostac bez człowieka. A o deklaracjach Beaty zapomnij. Quote
AnnaA Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Wczoraj rozmawiałam też z p.Jadzią o pozostawaniu Blanki w domu. P. Jadziam zasugerowała, żeby informowac ew.przyszłego właściciela Blanki o tym, że Blanka boi się pozostawac sama i w związku z tym, razem z Blanką idzie kontenerek do którego Blanka jest przyzwyczajona i sama bez problemu do niego wchodzi. Jest wbrew pozorom wiele psów, ktore podczas nieobecności właścicieli pozostają w kenelach lub innego typu klatkach. Trzeba tylko jeszcze sprawdzic, czy Blanka nie szczeka i nie wyje pozostawiona sama w domu. Z tego co udało mi się zauważyc to nie, ale ja za parę chwil się oddalam i mogę nie słyszec. Narazie pracujemy z Blanką i myslę, że wszystko się pozytywnie zakończy. Quote
Monday Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 Niech tylko ktoś zadzwoni - ktoś kto nie będzie się bał Blanki przyjąć...:( Quote
Monday Posted April 22, 2011 Author Posted April 22, 2011 Aniu, podsumuj Blankę finansowo na koniec miesiąca... Ma kasy sporo - nawet na transport gdzieś daleko starczy... Quote
Monday Posted April 22, 2011 Author Posted April 22, 2011 Acha....trwa bazar dla Blanki Zapraszam, pełno poradników....fajnych książek.... jakby ktoś mógł poreklamować, pozapraszać.... http://www.dogomania.pl/threads/206300-Takiego-ANTYKWARIATU-jeszcze-nie-było!!!-ISTNY-MEGA!!!-Do-30.04-dla-Lady-i-Blanki! Quote
AnnaA Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 ja niestety nie umiem ale gdyby zechciała pomóc w reklamowaniu bazarku anatha, lilith, może tula? Quote
dominikabankert Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 ja sama chetnie bym rodezjanke wziela do siebie ale niestety:( mama sie nie zgadza bo juz pytalam:( piekna jest czy ktos stad moze wtawil ja na stronke niemiecka Hundenhilfe Polen????? Quote
Monday Posted April 23, 2011 Author Posted April 23, 2011 ja nie wstawiałam, ale Anna ma kogoś kto poogłasza ją w Niemczech, może tam się uda... Quote
AnnaA Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Mamy nadzieje, że może w Niemczech się Blance uda. W Polsce niestety na Blankę chętnych brak pomimo bardzo intensywnych ogłoszeń. Quote
Recommended Posts