ataK Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Dzwoniła do mnie dzisiaj Szami, sama nie ma czasu na nic ze względów rodzinnych. Była u niej w lecznicy pani z dwuletnią suczką westie, którą chce uśpić z powodu choroby skóry!!! Szami uważa, że kłopoty ze skórą to kwestia hormonów i prawdopodobnie po sterylce sunia będzie zupełnie zdrowa, ale do pani nie dociera - w sobotę przynosi Nelę do lecznicy i... To młody, poza tym defektem skóry zdrowy pies, ma umierać, bo znudził się właścicielce :crazyeye: Może ktoś się zlituje i weźmie psinę? Gdyby już całkiem nie było wyjścia, to wezmę ją na dt, ale nie wiem, jak zareaguje moja Myszka... Nie mówiąc o tym, że nie wiem, jak zareagują moje dzieci, kiedy przyjdzie ją oddać :razz: Quote
paoiii Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 może w razie czego krakowski schron??? wiem że to nie najlepsze miejsce, ale westie to rasowy psiak a tekie idą tam bardzo szybko. pozatym lepsze wszystko od uśpienia, tak sądze!!! Quote
ataK Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 Szami sama ma tymczasika ze schronu, nie sądzę, żeby dobrowolnie wysłała tam jakiegokolwiek psiaka... Właśnie mam nadzieję, że rasowiec powinien szybko znaleźć chętnego, może uda się tutaj. Quote
Kenny Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 mam jeden fajny domek chętny na małego pieska lub suczkę. ataK podam Ci mój numer na PW to może coś ustalimy. no chyba, że pojawiła się inna opcja. bo domek chce mieszańca raczej, ale myślę że westie też może im się spodobać. Quote
ataK Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 Zadzwonię do Ciebie jutro, dziś zanim udało mi się stłamsić osobiste potwory już się późno zrobiło :( Mam nadzieję, że domek zechce wziąć małą. Szami chce ją od razu w sobotę sterylizować, obawiam się, że wyląduje na razie u mnie... Chyba że tak się ktoś na nią naprze, że od razu w sobotę po nią przyjedzie :) Quote
missieek Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 a jak suczka do dzieci? ktos oferowal innej suczce dt wlasnie w nowym saczu Kenny? ta Pani nadal ma wolne dt? Quote
Kenny Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 missieek napisał(a):a jak suczka do dzieci? ktos oferowal innej suczce dt wlasnie w nowym saczu Kenny? ta Pani nadal ma wolne dt? o właśnie! kompletnie wyleciało mi z głowy. dzięki missieek. gdzieś mam numer do tego DT w Nowym Sączu...poszukam. Quote
Kenny Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 mam! podaję do ataK na PW. jeszcze tydzień temu było wolne, spróbujcie. no i zdjęcia małej są potrzebne. Quote
ataK Posted September 10, 2010 Author Posted September 10, 2010 Spróbujemy, wielkie dzięki :) Oczywiście nie muszę mówić, że DS byłby lepszy ;) Nie wiem, jak sunia dogaduje się z dziećmi, jeśli dzieci nie toleruje, to może być problem, bo ja mam troje... Nawet nie widziałam małej, wszystko przekazała mi Szami telefonicznie. W sobotę porobi jej zdjęcia. Quote
ataK Posted September 11, 2010 Author Posted September 11, 2010 Dziś sunia ma być przywieziona do lecznicy przez "właścicielkę", która umywa ręce i nie interesuje jej, co dalej :( Będzie wysterylizowana i na razie ląduje u mnie... Mam jednak nadzieję, że młodą, rasową suczką ktoś się szybko zainteresuje, bo od poniedziałku ja normalnie pracuję, dzieci do szkoły (notabene nie znam jej podejścia do dzieci), a mała po sterylce będzie pod opieką... Myszki... :?: Moja Matula mieszka z nami i może zerknie, ale nie jest zachwycona postawieniem domowników przed faktem dokonanym, bo uzgadnialiśmy co prawda, że w przyszłości damy DT jakimś maliznom, ale na razie jest to wykluczone. W dodatku znowu mi się samochód zepsuł, więc wszelkie nieobecności w domu będą przedłużone koniecznością posługiwania się komunikacją miejską :( Czekam więc jak na zbawienie na kogoś, kto może zechce wziąć małą do siebie :!: Quote
paoiii Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 ehhh szkoda gadać o tej "właścicielce" od siedmiu boleści, skąd tacy ludzie się biorą.. podziwiam Cię i wcale się nie dziwie bo w sytuacji nienajlepszej jestes, może znajdzie się jakis DT lub odrazu DS dla sunki w nowym Sączu :) Quote
ataK Posted September 11, 2010 Author Posted September 11, 2010 Bardzo bym chciała, bo teraz chodzi tylko o to, żeby nie została uśpiona, ale potem... przecież prawdziwy dom też mieć musi! Quote
paoiii Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 a pewnie, matko nie rozumiem jak mozna takiego młodego psa chciec uspić ;/ Quote
ataK Posted September 11, 2010 Author Posted September 11, 2010 Dobrze chociaż, że do lasu nie wywiozła... Quote
ataK Posted September 11, 2010 Author Posted September 11, 2010 No tak, Szami już trochę chyba zdążyła mnie poznać... Niby chodziło o ogłoszenie, ale jestem przekonana, że miała nadzieję, że ją wezmę ;) A jak to przeczyta, to niech się chociaż przyzna :) Quote
Finnigan Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 ataK podziwiam Cię,że się podejmujesz takiego zadania jeszcze jak jesteś w takiej sytuacji.. fajnie jakby pojawiły się jakieś zdjęcia małej jak już będzie u Ciebie..tak zawsze łatwiej znaleźć domek :) Quote
ataK Posted September 11, 2010 Author Posted September 11, 2010 Szami obiecała porobić zdjęcia dzisiaj w lecznicy. Ja nie umiem wstawiać :( Usiłowałam wstawić zdjęcia mojej adoptowanej Myszki, ale umiem tylko wrzucić na serwer i podać linki... A podejmuję się, bo nie mam innego wyjścia - ktoś musi, a Szami jest w gorszej niż ja sytuacji. Quote
ataK Posted September 11, 2010 Author Posted September 11, 2010 Mała zmiana planów - sunia przyjeżdża do mnie za jakieś półtorej godziny, a sterylka w poniedziałek. Oby do tego czasu znalazł się domek. Quote
paoiii Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 to jak bedziesz miała zdjecia to ślij na ka_paulina@o2.pl to dodam :) Quote
paoiii Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 ataK napisał(a):Dziękuję, Paoiii :) a nie ma za co :) Quote
Agnieszka_Chrzanów Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Witajcie :) właśnie się zarejestrowałam żeby dowiedzieć się więcej o tej suni. Mogłabym ją wziąć na dom tymczasowy jeśli to nie jest jakaś zaraźliwa choroba. Nie chciałabym żeby moja sunia się zaraziła. aha no i jeśli oczywiście akceptuje inne psy :) pozdrawiam Quote
Recommended Posts