Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Po śmierci Kenza ( pekina ze schroniska z chorym serduszkiem :( ) zdecydowałam się na kolejnego... pekińczyka.
Tym razem wybór padł na psiaka z hodowli. Chciałam mieć zdrowego psa, ponieważ bardzo źle zniosłam odejście Kenziolka.
Santi ma 10miesięcy, zaliczone 2 wystawy i przymierzam się do październikowego debiutu na ringu.
W związku z tym mam pytanie: jakie kosmetyki zakupić, w jakie szczotki zainwestować?
Santuś ma gęstą sierść z dużą ilością podszerstka. Byłam z nim u fryzjera i jak na razie jest ok ale za parę dni będę musiała go sama wykąpać, wyczesać i tutaj moja wiedza to czarna dziura.
Chętnie dowiem się czegoś o utrzymaniu siersci u takiego małego mopa ;)
pozdrawiam

• 4 weeks later...
Posted

detangling shampoo jest świetny dla wszystkich psiaków, jeżeli to pekin to najlepszy zapewne będzie do sierści skołtunionej, do tego odżywka z tej samej firmy i zobaczysz jaka sierść będzie lśniąca, kosztuje ona ok. 40 zł, przynajmniej na e-karma.pl, nie wiem jak jest w tradycyjnych sklepach zoologicznych, ale na bank jest drożej, a żeby pielęgnacja była całkowita to przyda Ci się także jakaś szczotka

Posted

Dzieki, w końcu trafiłam z małym do fryzjera.
Pani fryzjerka poleciła mi kosmetyki do sierści z dużą ilością podszerstka. W międzyczasie zaliczylismy wystawę, I miejsce wiec nie jest źle ;)