BeaC Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 :multi::multi::multi: przecie naprzód jak małe motorki:multi::multi::multi: gratulacje!!!! Quote
AśkaK Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Super, brawo przystojniaku!:lol::loveu: Czekam na nowe foteczki, oj mogłaby już przyjść ta wiosna.:roll: Quote
basia2202 Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 simbik napisał(a):Dziękujemy za gratulację :lol: i znowu się śpieszymy pochwalić ;), że w tą sobotę udało się nam rozpocząć dorosły championat Polski otrzymując pierwsze CWC na wystawie w Głogowie :multi: ooo.... no to super nowinaaa!! :multi::multi::multi: gratulujemy Wam, Kasieńko :p i trzymamy kciukasy za kolejne super wyniki:) Pogoda robi się ciut lepsza, więc może w najbliższym czasie uda się coś pofocić :roll:... no na to liczę :loveu: a jeszzce bardziej na wspólny psacerek :cool3: pięęęknie tu wyszedł:) tak. dostoojnie:) kuci kuci... mooje maleństwo :loveu: http://images25.fotosik.pl/146/06a82b2fa6dc273e.jpg pozdrowionka kochani!! Quote
mrowa23 Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 gratulacje dla brata:) a ja do tej pory zylam w nieswiadomosci ze macie galerie...ehh slepota ze mnie. jeszcze raz gratulacje:)i mizianki dla brata Quote
Cosmo Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 trzymam mocno kciuki za kolejne sukcesy :thumbs: Quote
simbik Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 Dziękujemy za gratulacje :lol:, jakoś z tym planowaniem i czasem to nam licho idzie :shake:, więc jakoś ciężko się na ten spacerek zmówić. Tymczasem właśnie wychodzę z lekkiego szoku :shock:.... tabela do rankingu wystawowego z zeszłego roku dla dogów została totalnie zmieniona :hmmmm:... nic już z tego nie rozumiem i chyba nie zrozumiem :niewiem:.... chyba po prostu daruję sobie udział w takiej zabawie. Natomiast razem z psiakami poczuliśmy wiosnę i próbujemy wracać do formy... co wkrótce pokarzemy na fotkach :cool3: Quote
Izabela124. Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Witanko To ja czekam niecierpliwie na zdjecia Quote
Klaudia :-) Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 czyżby Tofiś rozpoczął już intensywne rozbudowanie mięśni? Quote
Cloudy Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 simbik napisał(a): Tymczasem właśnie wychodzę z lekkiego szoku :shock:.... tabela do rankingu wystawowego z zeszłego roku dla dogów została totalnie zmieniona :hmmmm:... nic już z tego nie rozumiem i chyba nie zrozumiem :niewiem:.... chyba po prostu daruję sobie udział w takiej zabawie. Haj Kaśku, ja może nie aż tak zainteresowana jak Wy, ale też mi się nie podoba zmiana zasad za pięć dwunasta... Rozumiem w pewien sposób postulaty wyrównania szans dla wszystkich... Ale czas na to na pewno nie jest najwłaściwszy... Moi zdaje się, że wycofują zgłoszenie do rankingu... I na Klub się też wkurzyli... Oby Lipsk nas przyjął z otwartymi ramionami :eviltong: Quote
Sylvia_76 Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Dobrze przeczytać, że nie jesteśmy osamotnieni w swoich przekonaniach... Zmiana punktacji do rankingu za rok 2007 nastąpiła w lutym 2008 roku, czyli zmieniono zasady gry po jej zakończeniu i to w momencie gdy zawodnicy powoli zaczęli ustawiać się na podium. Ponieważ wzbudziło to nasze wątpliwości co do etycznych zasad rankingu również i my rozważaliśmy rezygnację z udziału w konkursie. Ale nie podejmiemy takiej decyzji. Według poprzedniej punktacji Korek w 2007 roku wygrał ranking, zarówno w klasie młodzieży jak i dorosłej, bijąc w obu klasach dotychczasowe rekordy punktowe. Licząc według nowych zasad Korek najprawdopodobniej również wygrał obie te klasy. Od paru lat nagrodę za największą ilość punktów w całym rankingu funduje nasza hodowczyni i szczerze mówiąc bardzo nam się ta statuetka podoba. Wychodzimy więc z założenia, że skoro wygraliśmy według i starej i najprawdopodobniej również nowej punktacji – ta nagroda nam się po prostu należy. Faktem jest że zasady punktacji rankingu zostały zmienione. Nasz obiór tych zmian rodzi ambiwalentne odczucia: podoba nam się przyznawanie punktów za Najlepszego Juniora (tego wcześniej nie było), podoba się wyzierające z tej punktacji mocne punktowanie sukcesów (dużo punktów za CACIB, BOB, punktowane BOG razem z drugim i trzecim miejscem, BIS - to samo), podniesienie rangi wystaw klubowych (poprzednia punktacja traktowała je po macoszemu), tyle że ich ranga poszła do góry chyba trochę za bardzo... :) Za BIS klubowy jest tyle samo punktów co za BIS Wystawy Europejskiej czy Światowej. Nie podoba nam się dodatkowe punktowanie tytułu "Zw. Polski", a tytułów dotyczących zwycięzców innych państw już nie. Nie podoba nam się także brak dodatkowych punktów za udział w wystawach zagranicznych. Naszym zdaniem był to czynnik wpływający na reklamowanie polskich hodowli dogów w innych krajach. Sylwia i Andrzej PS.1 Dziękujemy Kasi, Igorowi i Manteufflowi za rywalizację, za jej atmosferę i za emocje zakończone osiągnięciem przez nasze psy tak wspaniałych wyników. PS.2 Cloudy, gdzie były zgłaszane postulaty wyrównania szans w rankingu? Quote
Cloudy Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Sylvia_76 napisał(a): PS.2 Cloudy, gdzie były zgłaszane postulaty wyrównania szans w rankingu? Hm, może źle nazwałam... Ale założyłam, że takowe były, jeśli zdecydowano się na tak radykalny krok i to w tak gorącym okresie - bez zbytniego rozgłosu... Wiem, że na molosach pojawiły się posty wyrażające niezadowolenie z rankingu w jego poprzednim kształcie - a zakładam sobie zawsze, że opinie tam pisane to wierzchołek tak zwanej góry lodowej - i jeśli już jakaś opinia się tam pojawia, to zwykle prywatne dyskusje w kuluarach na ten temat osiągają już temperaturę wrzenia... Pomyślałam wtedy po prostu, że zgłoszono takie postulaty do władz Klubu i stąd te zmiany... Zresztą sama mam podobne zdanie w tej sprawie jak Wy - żałuję, że wystawy zagraniczne przestały być premiowane... :shake: (chociaż ze zrozumiałych względów nie dotyka mnie ten problem osobiście) Na jakich zasadach by to nie było: OGROMNE, zasłużone GRATULACJE za piękną, sportową rywalizację: Dla Toffisia i dla Korka także! :multi: Jesteście klasą sami dla siebie i głównie dzięki Wam ranking 2007 był tak bardzo emocjonujący!:thumbs: Quote
Asiaczek Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Co prawda, basenji nie maja swojego rankingu, choć jedna z hodowli usilowała bardzo nieudolnie wprowadzic tylnymi drzwiami taki ranking, ale zgodnie z regułami gry i prawa - NIE ZMIENIA SIę ZASAD W TRAKCIE I PO NADESłANIU WYNIKóW!!! Takie zmiany nalezy ogłosić podczas poprzedniego sezonu w taki sposób i w takim czasie, aby wszyscy zainteresowani mogli sie o tym dowiedzieć. Juz nie wspomnę o wcześniejszych konsultacjach jak na powazny Klub przystało... Ale to tylko moje zdanie... pzdr. Quote
basia2202 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 nie ma nowych foteczków? :roll: dlaczemu to tak?? :roll: buziakujemy Was!! :loveu: Quote
simbik Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 Zacznę od kwestii rankingu. Dawno mi tak na czymś nie zależało jak na tych punktach w zeszłym roku. Dlatego nie kryję również mojego wielkiego rozczarowania :angryy: tym co się stało... jest jednak coś co mi to rozczarowanie osładza, czyli to jak udało nam się wiele osiągnąć dzięki temu że ranking istniał i że, mieliśmy tak dobrego konkurenta jak Korka :lol:. Nigdy chyba dwa psy tak ze sobą nie rywalizowały, a na pewno nie w młodzieży i też się cieszę, że było to takie fajne współzawodnictwo :calus:- Sylwia mam nadzieję, że w tym roku również tak wyprzedzimy całą resztę... obojętnie według jakiej tabelki :eviltong: i że, uda mi się wam dotrzymać kroku. No i oczywiście wieeelkie gratulacje dla waszego duetu za I miejsce :multi::multi::multi:. Tymczasem z fotkami licho :shake:... więc dwie na dobry początek: Quote
Sylvia_76 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Kasiu - sezon dopiero się rozpoczął, zapraszamy zatem do zabawy :lol: Ta przerwa bez wystaw była nieznośna, ale widać, że przydała się Korkowi. Nie ukrywam jednak, że fajnie znów wrócić na ringi :) Miło nam będzie Was tam spotkać. W tym roku zmieniliśmy koncepcję i poza dwiema wystawami w Polsce, stawiamy głównie na wypoczynek, czyli słońce i wodę. Będzie nas zatem można spotkać w miejscach, gdzie te warunki zostaną spełnione. Na rankingu 2008 nam nie zależy, stawiamy raczej na wypady turystyczne w miejca, gdzie CAC będzie ogromnym sukcesem. Oprócz tego mamy zamiar pokończyć rozpoczęte championaty i porozpoczynać nowe (wczoraj przyszedł dyplom Championatu Białorusi, śliczny jest). Do zobaczenia w sobotę! Quote
Medorowa Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Gdzie nabyliście takie fajne szeleczki:cool3: Quote
akard Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Simbik powodzenia w Lesznie :) A co do zmiany punktacji rankingu... szkoda słów. To, ze tak sie nie robi wie nawet małe dziecko. Quote
BeaC Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 cześć witanko wsiowe!!! ale Tofisiowi szelki sprawiłaś:razz::loveu: Quote
simbik Posted March 8, 2008 Author Posted March 8, 2008 Dawno nas tu nie było, ale dziś dzień gdy w mojej głowie krążą krańcowo odmienne wspomnienia: przerażające ... jak odchodziła w bólu, ale i też wspaniałe ... gdy razem brneliśmy przez te prawie 8 lat wspólnego życia. Dziś mijają 3 lata od ostatniego pożegnania z Simbusią ... Na naszej stronce http://www.manteufel.prv.pl/ troszkę fotograficznych wspomnień z nasz wspólnego życia. Quote
Klaudia :-) Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Kasiu dla Simbusi [*] widziałam Was na zdjeciach z zajęć do wystaw w jb:-) może się na nich niedługo spotkamy Quote
basia2202 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 witanko kochani!!:) i od nas również dla Simbik to zdjęcie jest urocze:) http://images28.fotosik.pl/158/40fa52bcb2ecfed4.jpg Tofiś zrobił taką minę.... że mogłabym go zjeść :eviltong: :loveu: buziaki ode mnie i Zuzki:) Quote
simbik Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 Dziękuję za uczczenie razem ze mną pamięci o Simbusi. Te stare zdjęcia mają jakąś magię w sobie i postanowiłam je z okazji tego dnia umieścić na stronce. Tymczasem znowu się obijam i galeria się kurzy :eviltong:. W telegraficznym skrócie: Byliśmy w Jarosławiu skąd przywieźliśmy złoto :lol:: Poczuliśmy już wiosnę: Toffi rozwija muskulaturę :evil_lol:: a na wspomnienia z zimy zapraszam do naszych galerii na stronce która właśnie zmieniła adres na: http://www.manteufel.kylos.pl Quote
Recommended Posts