Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Aganiok']ale Opka teraz się wydaje maleeeeńka przy Teufelku :)

Jakoś tak mi się kurczy ;). No to ostatnia porcja zdjęć z psiej wycieczki, bo następne pewnie dopiero z wystawy.

Posted

Jupi napisał(a):
jakiś szalony czarny konik goni 2 rude psy:evil_lol:

e tam szalony :evil_lol: , tylko lekko roztrzepany :roll: .

kamila-dog napisał(a):
O rany :-o Jaki skok :multi:

No właśnie przez takie skoki znowu mieliśmy problemy z nóżką :shake: , ale już wszystko ok :multi: , więc jestem dobrej myśli

evaxon napisał(a):
haha ale Tofis glupie miny robi:evil_lol:

czesc:multi:

Bo on jest pieskiem mądrym inaczej :eviltong: .

Posted

mila_2 napisał(a):
stare fotki, stare:eviltong::eviltong::eviltong: - mamy w Łodzi śnieg;)

btw. piękne fotki spacerowe:):)

A i owszem z ostatniego wekendu :lol: .

Posted

ale z niego piękny chłopak wyrósł!!!! niesamowity!!!!! taką ma szlachetną linię....:loveu:

ale na tym zdjęciu to chyba jakaś inna rasa.....może to w ogóle nie pies.....:evil_lol::evil_lol::evil_lol: niezła morda :crazyeye:

Posted

[quote name='gochgoch']ale z niego piękny chłopak wyrósł!!!! niesamowity!!!!! taką ma szlachetną linię....:loveu:

ale na tym zdjęciu to chyba jakaś inna rasa.....może to w ogóle nie pies.....:evil_lol::evil_lol::evil_lol: niezła morda :crazyeye:

Hi,hi,hi :evil_lol:, ale to nie Teufel tylko nasz przyjaciel Ben :lol:, który jest od Torfeusza ponad dwa razy starszy. Tofiś niedługo skończy 9 miesięcy, więc jeszcze cały czas jest szczeniolem... a kiedyś też będzie taki jak Ben :roll: .

Posted

[quote name='gochgoch']ale z niego piękny chłopak wyrósł!!!! niesamowity!!!!! taką ma szlachetną linię....:loveu:

Gochgoch-ja tez myslalam ze to Teufel :evil_lol:

Posted

Ha, a ja dzisiaj rozmawiałam i z Simbik i z Ewą od Bena... jechały właśnie na wystawe do Bydgoszczy... humory miały, ale wieczorkiem Simbik zaniemówiła. Dosłownie!!! przypadłośc chorobowa o wdzięcznej nazwie "Afonia", na którą każdy lekarz "daje od ręki" 7 dni L4...
Trzymam kciuki za psiaki i za zdrowie Simbik.
Pzdr.

Posted

Hej Wszystkim :lol:
Wystawa rzeczywiście była wczoraj, no i delikatnie mówiąc jestem wściekła :angryy: ...bo spóźniliśmy się na ocenę i mieliśmy opis poza konkurencją :shake: . Ja w stroju prosto z podróży - "dziecko wojny" :evil_lol:, ale szcześliwie mamy kolejne WO i rewelacyjny opis w samych superlatywach :multi: , a na koniec sędzia dodał, że szkoda że się spóźniliśmy bo mieliśmy duże szanse na I lokatę...cóż nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem:lol: , nauczka na przyszłość, że w taką pogodę trzeba więcej czasu na trasę przeznaczyć. Niestety zdjęć tylko kilka i to takich sobie...ja aktualnie dogorywam w domu i straciłam zupełnie głos:shake: , niestety jazda na wystawę z zawansowanym choróbskiem dała się we znaki:razz: . Teraz się ostro kuruje i szykujemy się na Panevezys w najbliższą niedzielę i nasz debiut na Litwie :lol: .
Natomiast poniżej kilka fotek:

Pokazujemy ząbki

i Benio (on też najwyższa nota czyli doskonały i rewelacyjny opis w samych superlatywach :multi: tylko również poza konkurencją :shake: )

No i trochę luzu w drodze powrotnej :lol:

Posted

[quote name='simbik']Hej Wszystkim :lol:
Wystawa rzeczywiście była wczoraj, no i delikatnie mówiąc jestem wściekła :angryy: ...bo spóźniliśmy się na ocenę i mieliśmy opis poza konkurencją :shake: . Ja w stroju prosto z podróży - "dziecko wojny" :evil_lol:, ale szcześliwie mamy kolejne WO i rewelacyjny opis w samych superlatywach :multi: , a na koniec sędzia dodał, że szkoda że się spóźniliśmy bo mieliśmy duże szanse na I lokatę...cóż nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem:lol: , nauczka na przyszłość, że w taką pogodę trzeba więcej czasu na trasę przeznaczyć. Niestety zdjęć tylko kilka i to takich sobie...ja aktualnie dogorywam w domu i straciłam zupełnie głos:shake: , niestety jazda na wystawę z zawansowanym choróbskiem dała się we znaki:razz: . Teraz się ostro kuruje i szykujemy się na Panevezys w najbliższą niedzielę i nasz debiut na Litwie :lol: .
Natomiast poniżej kilka fotek:

Pokazujemy ząbki

i Benio (on też najwyższa nota czyli doskonały i rewelacyjny opis w samych superlatywach :multi: tylko również poza konkurencją :shake: )

Pierwsze koty za płoty! Dobrze, że sędzia chciał Was ocenić poza konkurencją, no i opisy są b.dobre (to te plusy...).

A ja się cieszę, że miałam możliwość krótkiej rozmowy z Ewa (chociaz wziąła mnie z zaskoczenia!) i teraz mam mozliwośc zobaczenia Jej na zdjęciach. Te powyżej 2 zdjęcia wybrałam, bo są typowo wystawowe i dobrze na nich widać "kto i co". Brawo za umiejętne pokazanie chłopaków...

Simbik - kuruj się, opatulaj gardło ciepłym wełnianym szalikiem, pij tylko ciepłe (nie gorące!0)napoje, ale nie herbatę (wysusza!!!). Najlepiej ciepłą wodę, lekko posłodzoną lub soki rozcieńczone ciepła wodą. No i bierz przepisane lekarstwa. Na Panevezys masz być w wysokiej formie, żadnego prychania, charkania, kasłania itp. Twoja choroba (no, Twoje złe samopoczucie) udziela się też psiakowi i o tym musicie pamiętać.
Czy Ewa też jedzie do P.?
pzdr.
Kuruj gardło

Posted

[quote name='Asiaczek']Pierwsze koty za płoty! Dobrze, że sędzia chciał Was ocenić poza konkurencją, no i opisy są b.dobre (to te plusy...).

Też tak myślę, bo na cztery wystawy (jedna baby i trzy w szczeniakach) zawsze byliśmy wo u różnych sędziów, no i za wyjątkiem tej dzisiejszej I lokata była nasza :lol: ).

[quote name='Asiaczek']A ja się cieszę, że miałam możliwość krótkiej rozmowy z Ewa (chociaz wziąła mnie z zaskoczenia!) i teraz mam mozliwośc zobaczenia Jej na zdjęciach.Te powyżej 2 zdjęcia wybrałam, bo są typowo wystawowe i dobrze na nich widać "kto i co". Brawo za umiejętne pokazanie chłopaków...

Hi, hi, hi :evil_lol: to nie Ewa tylko Aneta - właścicielka hodowli dogów Atheneum z której pochodzi Ben - Alexander Agenor Atheneum. Ewa narazie sama go nie wystawia i to na nią tak Ben na zdjęciu patrzy.

[quote name='Asiaczek']Simbik - kuruj się, opatulaj gardło ciepłym wełnianym szalikiem, pij tylko ciepłe (nie gorące!0)napoje, ale nie herbatę (wysusza!!!). Najlepiej ciepłą wodę, lekko posłodzoną lub soki rozcieńczone ciepła wodą. No i bierz przepisane lekarstwa. Na Panevezys masz być w wysokiej formie, żadnego prychania, charkania, kasłania itp. Twoja choroba (no, Twoje złe samopoczucie) udziela się też psiakowi i o tym musicie pamiętać.
Czy Ewa też jedzie do P.?
pzdr.
Kuruj gardło

Dziękuję za rady na kurowanie :lol: . Panevezys to już nie żarty i bardzo nam zależy na dobrym wyniku. Mam nadzieję że mały dobrze zniesie tak długą trasę, ale on jest bez stresowy i do Bydgoszczy większą część podróży przespał (Ben się jednak bardziej denerwował - mniej jeździ autem).
Ben jedzie z nami dopiero do Katowic. Przed nami zaś do tego czasu pracowity okres :lol: : za tydzień Panevezys, za dwa zawody agility Opki, za trzy Łotwa - Daugavpils, za cztery Wilno 2xCACIB, no i za pięć Katowice, a potem dwa tygodnie przerwy :evil_lol: ...oj się będzie działo :lol: .