Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Cześc :multi:

Ja mam pytanko :oops: akurat do Ciebie. Bo jak wiesz nadal się zastanawiam, nad wzięciem dozia :evil_lol: a podobno Opka wojownicza dziewczyna jako i moja Saba
Powiedz mi jak Opka przyjęła Teufla? :razz:

Posted

PIKA napisał(a):
Cześc :multi:

Ja mam pytanko :oops: akurat do Ciebie. Bo jak wiesz nadal się zastanawiam, nad wzięciem dozia :evil_lol: a podobno Opka wojownicza dziewczyna jako i moja Saba
Powiedz mi jak Opka przyjęła Teufla? :razz:

Tak jak piszesz, Opa to jak dla mnie typ wojowniczej księżniczki Xeny (chyba dobrze napisałam :eviltong: ). Bardzo silna osobowo suka, krew dobermana zrobiła swoje :p . Jednak tak jak bawi się z Teufelem tego się nie da opisać - rzadnemu innemu psu na tyle nie pozwala. Na początku go ignorowała, a jak chciał wchodzić na jej posłanie (co robił notorycznie) to warczała i uciekała. Potem powoli zaczeła się z nim bawić. Później on ubóstwiał wgryzać się jej w boczki - co uwidaczniało się w licznych dziurach i nawet mnie złościło, że ona go nie pogoni bo była cała pogryziona :evil_lol:. Aktualnie bez problemu jedzą z misek stojących obok siebie w kuchni (zresztą z tym nie było problemu nigdy), urządzają szalone galopady po mieszkaniu :diabloti: i obszczekują z okna intruzów. Jedno pozostał bez zmian, Opa nie da małemu się koło siebie położyć. Ja to się zawsze śmieję, że Opa ma taką strefę bezpieczeństwa nie przekraczalną :evil_lol: . Jak on chce koło niej zalegnąć to ruda warczy ostrzegawczo, młody odchodzi jak nie pyszny i tyle. W sumie oba to bardzo silne charaktery i są momenty w zabawie kiedy dochodzę do wniosku że trzeba huknąć na towarzystwo, tymbardziej że Teufel jest akurat w okresie dojrzewania. Jednak nigdy jedno drugiemu nic nie zrobiło. Najbardziej niesamowita jest psia przyjaźń, czasem mam wrażenie że jak wracamy do domu np. z młodym a w domu jest Opa to one najpierw witają się ze sobą a potem z nami :evil_lol: - cóż w świecie psów też bym pewnie lgneła do ludzi :cool3:. Kto będzie wśród nich ostatecznie szefem - niewiem ? Była Opa, ale teraz mam wrażenie, że ona zaczyna mu ustępować.

Posted

Jak to czytam to stwierdzam, ze jednak Opa wcale bojowa nie jest :evil_lol: moja jednak bardziej wredna rura jest :roll: jak obserwuje relacje jej innymi psami, chociazby na ich terenie :roll:
Krzywdy nie robi, ale goni dośc ostro, nie uznaje sprzeciwu, ale jak jej pies ustepuje pola to jest ok, tylko jak to będzie na jej terenie? :shake:

Posted

Opa do obcych psów aniołkiem też nie jest :evil_lol: . Pełnego zufania w tej kwesti do niej nie mam, sama raczej nie zaczepi, ale wystarczy mały pretekst. Do tego ona niczego się nie boji, więc to raczej przed nią psy uciekają, albo automatycznie się podporządkowują.. te co nie chcą też niezbyt miło traktuje :diabloti: . Jednak jest bardzo karna i przy zaczątku awantury bez problemu można ją odwołać. Może to też sukces naszych wzajemnych relacji w psio-ludzkim stadzie, że Opa bardzo dobrze zna swoją pozycję w stosunku do nas.

Posted

haha ktos tu klamie :P Opcia to anioleczek :loveu: wszystkie pieski robia z nia co chca:loveu: szczekaja zabieraja patyki, butelki a ona nic tylko sie usmiecha:loveu: :evil_lol:

dziendobrywieczorek:evil_lol:

Posted

Problem w tym, że w pewnym momencie kończy się granica tolerancji Opy :diabloti: ...plus ona wie co ja jej zrobie jak się na psa rzuci :evil_lol: , ach ta siła perswazji. Tymczasem ostatnio niestety mieliśmy awanturkę z Beirą :shake: i niestety to Opa jak dla mnie zaczeła.

Posted

Fakt Opka ma charakterek,ale z tego co widziałam Teufel na dużo może sobie w stosunku do niej pozwolić,a ona cierpliwie znosi jego zaczepki:-)Chociaż przy spotkaniu dwóch charakterków(Mika i Opka)
Kasia wybieracie się w marcu na wystawe do Katowic 16-18.03.2007?

• 2 weeks later...
Posted

Z Dogowiska nici :shake: ... pogoda nas załatwiła, więc wstawiam ostatnie fotki małych, a właściwie małej Navarry która pojechała już do nowego domku :lol: .:multi: . Zostały jeszcze dwie czarne dziewczynki czyli Nostalgia i Nitragina :lol:

...moja ulubienica :loveu:

Posted

[quote name='simbik']Tofiś tydzień temu skończył 8 miesięcy, więc się pokarzemy jak zmężnieliśmy :lol:

Jest cudny!!! Kawał faceta z niego, no i po "uszach" widzę, ze i charakter też ma superowy!!!:loveu::loveu::loveu:
Pzdr.