_Dunaj_ Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 Śliczna para, a ta ładniejsza połowa tej pary, też jest szczególnie bliska mojemu sercu :) Quote
simbik Posted December 8, 2013 Author Posted December 8, 2013 [quote name='trabeska']Jakie te psy są piękne! :loveu: Ehh, nie mogę oglądać zdjęć dogów, bo zaraz mnie dopada chęć posiadania takiego, a to jeszcze nie czas... ;) Ale kiedyś na pewno taki zagości u mnie :loveu: Uwielbiam je :loveu: Dziękuję :-) i trzymam kciuki za spełnienie marzenia [quote name='_Dunaj_']Śliczna para, a ta ładniejsza połowa tej pary, też jest szczególnie bliska mojemu sercu :) Więzi rodzinne coś w sobie mają :-), ja też zawsze byłam mocno sercem z rodzeństwem moich psów. A dziś mam Mikołajową nowinę, tuż po mikołajkach przyszły na świat "D"tki w Czarze Olbrzyma :cool3: Liczbowo mamy powtórkę z zeszłego roku 14ście sztuk :-), ale tym razem jeszcze większy babiniec 4 chłopców i 10 dziewczynek I jest u nas baaaardzo kolorowo :multi: piesek arlekin suczka arlekinka chłopczyk merlaczek i czarny Quote
phase Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 Wowo sporo dzieciaczków! Jakie maluchy :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Korenia Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 Piękna gromada :loveu: Zabrałabym wszystkie :loveu: Quote
agutka Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 cuda :loveu: aż 14 cudów :) mam pytanko czy merle u dogów mają problemy zdrowotne? Quote
trabeska Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 O matko, co za cuda! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: A jak to jest z arlekinami, moga brac udzial w wystawach? Bo chyba bylo tak, ze psy o takim umaszczeniu nie mogly? Quote
_Dunaj_ Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 Arlekiny zawsze mogły, to merle niedawno uznano, bo wcześniej to było niewłaściwie umaszczenie A maluszki przesłodkie, nie wychodziłabym od nich :) Quote
agutka Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 też bym siedziała przy maluchach cały czas ;) Quote
Asiaczek Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 [quote name='_Dunaj_']Arlekiny zawsze mogły, to merle niedawno uznano, bo wcześniej to było niewłaściwie umaszczenie A maluszki przesłodkie, nie wychodziłabym od nich :) O, dzięki za informację, bo własnie miałam zapytac, jak to jest z merlaczkami:) Pzdr. Quote
FredziaFredzia Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 Ale Ci się liczne mioty trafiają, gratuluję! :) Quote
Olson Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 ojej, cudowne. :loveu: takiego jednego merle bym zabrała do domku. :loveu: Quote
Asiaczek Posted December 20, 2013 Posted December 20, 2013 A ja nie mam ulubionego koloru w dogach...Jak ładny, to podoba mi się każde umaszczenie:) No, może najbardziej (z lekka tylko przewaga nad pozostałymi umaszczeniami ) żółte z ciemna maską:) A takiego merlaczka to chetnie bym zobaczyla na zywo na wystawie. Jest szansa, że jakiś bedzie prezentowany? pzdr. Quote
maxishine. Posted December 20, 2013 Posted December 20, 2013 śliczne i urocze maluszki :iloveyou: Quote
simbik Posted January 2, 2014 Author Posted January 2, 2014 phase napisał(a):Wowo sporo dzieciaczków! Jakie maluchy :loveu::loveu::loveu: Korenia napisał(a):Piękna gromada :loveu: Zabrałabym wszystkie :loveu: Dziękuję :-) trabeska napisał(a):O matko, co za cuda! :loveu: A jak to jest z arlekinami, moga brac udzial w wystawach? Bo chyba bylo tak, ze psy o takim umaszczeniu nie mogly? Tak jak już ktoś mnie uprzedził :-), to chodziło u udział merle w wystawach i od zeszłego roku pokazują się sporadycznie na ringach z różnym skutkiem _Dunaj_ napisał(a):A maluszki przesłodkie, nie wychodziłabym od nich :) Dziękuję :-) FredziaFredzia napisał(a):Ale Ci się liczne mioty trafiają, gratuluję! :) Dziękuję :-) Moja sunia jest z bardzo płodnej linii. W jej rodzinie to norma ;-) Olson napisał(a):ojej, cudowne. :loveu: takiego jednego merle bym zabrała do domku. :loveu: Oj, dziewczynka Doris jest właśnie taka fajna. Nie mogę się na nią napatrzeć :-) Asiaczek napisał(a):A ja nie mam ulubionego koloru w dogach...Jak ładny, to podoba mi się każde umaszczenie:) No, może najbardziej (z lekka tylko przewaga nad pozostałymi umaszczeniami ) żółte z ciemna maską:) A takiego merlaczka to chetnie bym zobaczyla na zywo na wystawie. Jest szansa, że jakiś bedzie prezentowany? pzdr. Z merlaczków mam na razie rezerwację na jedną sunię ale raczej nie pokaże się na wystawach. Jednak już trochę merlaków na ringach śmiga :-) Yuki_ napisał(a):śliczne i urocze maluszki :iloveyou: phase napisał(a): Dziękuję :-) Dawno mnie tu nie było, na wstawienie zdjęć czasu brak więc tak symbolicznie :-), moje 5 letnie dziecię z 3-tygodniowym bobasami "D" Czar Olbrzyma: a na większą porcję zdjęć zapraszam do zakładki miotu "D" na mojej stronie :-) http://www.manteufel.kylos.pl/miot_d_czarolbrzyma.html Quote
_Dunaj_ Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Posiedziałabym z takimi bobasami i tymi 3-tygodniowymi i tym 5-letnim :) Quote
simbik Posted January 2, 2014 Author Posted January 2, 2014 _Dunaj_ napisał(a):Posiedziałabym z takimi bobasami i tymi 3-tygodniowymi i tym 5-letnim :) Zapraszam w odwiedziny :-D Quote
_Dunaj_ Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Kasiu, z przyjemnością, ale nie mogę oglądać ani miziać takiej gromadki naraz, bo potem jestem chora, że mam tylko 3 przytulaki :) Jak rok temu wróciłam z Cormaciem do domu, jeszcze przez kilka nocy sniły mi się pozostałe, i mozesz mi wierzyć albo nie, ale śledze ich losy i nie są mi obojętne :) Quote
simbik Posted January 2, 2014 Author Posted January 2, 2014 _Dunaj_ napisał(a):Kasiu, z przyjemnością, ale nie mogę oglądać ani miziać takiej gromadki naraz, bo potem jestem chora, że mam tylko 3 przytulaki :) Jak rok temu wróciłam z Cormaciem do domu, jeszcze przez kilka nocy sniły mi się pozostałe, i mozesz mi wierzyć albo nie, ale śledze ich losy i nie są mi obojętne :) Wierzę jak najbardziej :-) i raczej cały czas liczę na spotkanie Cormaczka z Cleo :cool3: Quote
_Dunaj_ Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 simbik napisał(a):Wierzę jak najbardziej :-) i raczej cały czas liczę na spotkanie Cormaczka z Cleo :cool3: Co się odwlecze to uciecze :) też na to liczę :) Quote
Ana :) Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 http://www.manteufel.kylos.pl/szczenieta/miot%20d%20czar%20olbrzyma/galeria%20miotu%20d/3%20tydzien/04borys&puppies.jpg to jest po prostu szczyt słodkości :loveu: Quote
agrazka Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Słodziaki straszne ale i pracy pewnie masz przy takiej 14-ce. A jak są oceniane arlekiny na ringach jeśli chodzi o umaszczenie im więcej czarnego, czy drobne centki? Quote
simbik Posted January 3, 2014 Author Posted January 3, 2014 Ana :) napisał(a):http://www.manteufel.kylos.pl/szczenieta/miot%20d%20czar%20olbrzyma/galeria%20miotu%20d/3%20tydzien/04borys&puppies.jpg to jest po prostu szczyt słodkości :loveu: Zasypany :cool3: agrazka napisał(a):Słodziaki straszne ale i pracy pewnie masz przy takiej 14-ce. A jak są oceniane arlekiny na ringach jeśli chodzi o umaszczenie im więcej czarnego, czy drobne centki? Oj pracy jest sporo. Niestety jest 12stka :shake: dwa maluszki były bardzo słabe i odeszły w pierwszym tygodniu :-( Arlekiny to moja wielka miłość i jestem bardzo dumna z dwójki dzieciaków z tego miotu, bo to właśnie takie książkowe arlekiny: Deneris i Duncan. Pokaże na zdjęciach ich pup ;-) Generalnie ważne by nie było szarych plam, same plamy nie powinny być zbyt duże i mają być takie poszarpane - nie regularne. Plus ideałem by były rozłożone na psie jak płaszczyk .. o tak jak u Dancuna :-) i Deneris: ważne by szyjka, front i przednie łapy były białe Quote
simbik Posted January 3, 2014 Author Posted January 3, 2014 I jeszcze wam kilka portrecików z 3,5 tygodniowymi maluchami pokażę :-) DEJANIRA Czar Olbrzyma DORA Czar Olbrzyma DRACO vel Dracuś :loveu: Czar Olbrzyma Quote
_Dunaj_ Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Kasiu wszystkie są piękne. Wiem nie jestem obiektywna. Szkoda maluszków, ale tak jak rozmawiałyśmy, los tak chciał, a odchowanie 12-tki też jest ogromnym wyzwaniem. Podziawiam Cię za to ile miłości, serca i pracy wkładasz w dzieciaki i jak jesteś przejęta ich losem później. Cormiś nadal ma swoj kocyk z domu, tylko teraz to raczej do wycierania pychola uslinionego wystarcza :) Quote
Recommended Posts