Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

No i jak zwykle życie nas nauczyło pokory :roll: ... my chyba zawsze mamy wyniki w kratke, jak w jednym tygodniu zabłyśniemy to w następnym już nie koniecznie :evil_lol: . Mimo to z wystawy w Kraku jestem bardzo zadowolona, bo maleństwo mimo tego że do prezezntacji przed sędzią szło ostatnie i zdychało z gorąca (piesio mi się przelewał przez rączki :shake: ) to wywalczyliśmy IV lokatę i ocenę doskonałą wśród siedmiu psów i to bardzo poważnych konkurentów :multi: .
W Czechach natomiast przypomnieli nam że jesteśmy z Polski :evil_lol:. Staliśmy z tym samym psem co ostatnio. Byłam zadowolona, bo on sporo starszy od nas, ale od ostatniej wystawy w Czechach Tof zmężniał i już nie wyglądał przy nim jak takie chucherko... a tu niespodzianka pan sędzia zamienił nas ocenami z zeszłej wystawy. My drudzy z bdb, a nasz konkurent pierwszy z wnioskiem (ostatnio było odwrotnie). Jednak byłam bardzo dumna z Tofiego, że tym razem stał jak marzenie, rewelacyjnie :cool3: . Chyba nigdy tak się ładnie nie pokazał. No ale byliśmy oceniani w hali o 9 rano, więc pies rześki, nie przegrzany słońcem. Zdjęć specjalnie nie mam. Ostro szykujemy się do wyjazdu na północ...i mam nadzieję, że tradycji stanie sie zadość i tym razem nasze oceny w kratkę wyjdą na plus :p .

No i bardzo, bardzo dziękujemy Justynie za zajęcie się Opeczką :Rose: w czasie naszego wyjazdu.

Posted

Dziękujemy za gratulacje, choć sukcesik to specjalny nie był :roll: . Mieliśmy oczywiście masę wesołych przygód w podróży. Najciekawsza już w Brnie :cool3: , kiedy o 23 w nocy, czyli dzień przed wystawą kiedy padliśmy ze zmęczenia po długich poszukiwaniach campingu :eviltong: ... odkryłam, że nie wiem gdzie odbywa się w Brnie wystawa, bo w całym tym zamieszaniu przed wystawowym zapomniałam sprawdzić :evil_lol: . Było wesoło :cool3: i powiem tyle, że chyba całe szczęście wyczerpałam na ten dojazd do miejsca wystawy... zabrakło go przy ocenie :evil_lol: .
Najpierw nie mogłam sie do nikogo dodzwonić rano, z prośbą o pomoc. Wtedy okazało się że na campingu jest Niemka która wystawiała psy dzień wcześniej...ale zna tylko niemiecki :eviltong: i jechała kierując się GPS'em. Jedyne co udało się nam zrozumieć to to że przejeżdża się koło OBI :evil_lol: . Czasu mieliśmy piekielnie mało (tam ocena w ringach zaczyna się o 9, a my byliśmy pierwsi na ringu), więc ruszyliśmy w nieznane do Brna...mineliśmy OBI i to już nas ucieszyło...a potem krążyliśmy i krążyliśmy po mieście :eviltong: , aż natrafiliśmy na jakieś drogowskazy gdzie coś brzmiało jak vystavni i stwierdziliśmy że będziemy tam jechać...i dojechaliśmy na wystawę :p i to był cud, albo dewiza głupi zawsze mają szczęście :evil_lol: .

Koniec przynudzania i kilka fot z Krakowa:

a tak Tofi umierał z nudów i gorąca i poszukiwał towarzystwa za ringiem :evil_lol:

i biegi :roll:

Posted

Mamy jeszcze kilka fotek z aparatu filonka, dziękujemy jeszcze raz za miłe towarzystwo w podróży :lol:

i dwie fotki obrazujące co upał robi z psem...nie lubimy takiej pogody

Posted

[quote name='Asiaczek']I kogo my tu widzimy na II planie? Jakąś znajomą buźkę...
Pzdr.

Prawda? :lol:

A mi dzisiaj Kasia doniosła o nowych sukcesach:

Toffik I dosk, CAJC, Naj Junior i do tego II lokata na wyborze Best Male :loveu:

Posted

Dziękujemy za gratulacje :lol: , tym razem jest zdecydowanie czego gratulować :multi: , bo w ten wekend rzeczywiście ukończyliśmy trzy championaty i Tofiś może sobie dopisać na swoje konto:
[SIZE="4"]

Młodzieżowy Champion Łotwy
Młodzieżowy Champion Estonii
Młodzieżowy Champion Krajów Nadbałtyckich (Baltic Junior Champion)

Oprócz tych tytułow zgarneliśmy oczywiście 2xCAJC, w Estonii Best Junior, a na Łotwie Best Male (bo Best Junior tam nie ma :eviltong: ). W Estonii byliśmy II na Best Male, pokonując psa z klasy championów i otwartej z czego jestem bardzo dumna :lol: . Na Łotwie otrzymaliśmy jeszcze wniosek BOO (takie drugie miejsce na BOB'ie).

Generalnie moc wrażen, Estonia bardzo ciekawa i z chęcią bym tam jeszcze raz zajrzała. Spędziliśmy ponad 30 godzin w samochodzie w ten wekend, więc dziś odreagowujemy... na zdjęcia trzeba będzie troszkę poczekać :roll: .

Posted

[quote name='jo-jo']Prawda? :lol:

A mi dzisiaj Kasia doniosła o nowych sukcesach:

Toffik I dosk, CAJC, Naj Junior i do tego II lokata na wyborze Best Male :loveu:

GRATULACJE:multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

Posted

Kasiu - ogromne gratki za takie wyniki. To naprawdę niesamowity sukces!!! A że zmęczeni jesteście? No cóż, ja też tak bym chciała byc zmęczona....;)
Ucałowania dla Was i piękne podziekowania za sprawną obsługę canonierki! Fotki sa b.udane i może jutro zdążę je obrobić. Wasze/Toffikowe wstawię tutaj, OK?
Pzdr.

Posted

[quote name='akard']GRATULACJE:multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

[quote name='evaxon']hohoho
gratulacje:multi: :multi: :multi: :multi:

[quote name='Koma']Jejj, gratuluję! :klacz: :klacz: :klacz:

[quote name='madzia i medor']Gratki:multi::multi:

[quote name='Imbir1']GRATULUJEMY:multi::multi::multi::multi::multi:

[quote name='Asiaczek']Kasiu - ogromne gratki za takie wyniki. To naprawdę niesamowity sukces!!! A że zmęczeni jesteście? No cóż, ja też tak bym chciała byc zmęczona....;)
Ucałowania dla Was i piękne podziekowania za sprawną obsługę canonierki! Fotki sa b.udane i może jutro zdążę je obrobić. Wasze/Toffikowe wstawię tutaj, OK?
Pzdr.

Dziękujemy za kolejne gratulacje :lol: , też się cały czas nie mogę nacieszyć :roll: efektami wyjazdu. Na fotki Tofikowe czekam z niecierpliwością :lol: . Moje też będę jutro, bo narazie cały czas się nie mogę zebrać :roll: .
Tymczasem wspomnę o kimś wyjątkowym ;) kto mojim zdaniem przyczynił się do naszego sukcesu...otóż zaraz przed Ostrołęką, przez drogę przebiegł nam majestatycznie i z godnością, olbrzymi jeleń z pięknym porożem - wyglądał jak z bajki :loveu: i to on był tą naszą szczęśliwą wróżbą na podróż :lol: . Dlatego przed następnym wyjazdem (na Słowacje) zapraszamy wszystkie jelenie z okolicy do skików przed naszym autem...tylko prosimy o zachowanie odpowiedniego dystansu przed pojazdem :evil_lol: .