Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='trabeska']Jakie te psy są piękne! :loveu:
Ehh, nie mogę oglądać zdjęć dogów, bo zaraz mnie dopada chęć posiadania takiego, a to jeszcze nie czas... ;) Ale kiedyś na pewno taki zagości u mnie :loveu:
Uwielbiam je :loveu:

Dziękuję :-) i trzymam kciuki za spełnienie marzenia

[quote name='_Dunaj_']Śliczna para, a ta ładniejsza połowa tej pary, też jest szczególnie bliska mojemu sercu :)

Więzi rodzinne coś w sobie mają :-), ja też zawsze byłam mocno sercem z rodzeństwem moich psów.

A dziś mam Mikołajową nowinę, tuż po mikołajkach przyszły na świat "D"tki w Czarze Olbrzyma :cool3:

Liczbowo mamy powtórkę z zeszłego roku 14ście sztuk :-), ale tym razem jeszcze większy babiniec 4 chłopców i 10 dziewczynek
I jest u nas baaaardzo kolorowo :multi:

piesek arlekin

suczka arlekinka

chłopczyk merlaczek i czarny

Posted

[quote name='_Dunaj_']Arlekiny zawsze mogły, to merle niedawno uznano, bo wcześniej to było niewłaściwie umaszczenie

A maluszki przesłodkie, nie wychodziłabym od nich :)
O, dzięki za informację, bo własnie miałam zapytac, jak to jest z merlaczkami:)

Pzdr.

Posted

A ja nie mam ulubionego koloru w dogach...Jak ładny, to podoba mi się każde umaszczenie:) No, może najbardziej (z lekka tylko przewaga nad pozostałymi umaszczeniami ) żółte z ciemna maską:)
A takiego merlaczka to chetnie bym zobaczyla na zywo na wystawie. Jest szansa, że jakiś bedzie prezentowany?

pzdr.

• 2 weeks later...
Posted

phase napisał(a):
Wowo sporo dzieciaczków! Jakie maluchy :loveu::loveu::loveu:

Korenia napisał(a):
Piękna gromada :loveu: Zabrałabym wszystkie :loveu:

Dziękuję :-)

trabeska napisał(a):
O matko, co za cuda! :loveu:
A jak to jest z arlekinami, moga brac udzial w wystawach? Bo chyba bylo tak, ze psy o takim umaszczeniu nie mogly?

Tak jak już ktoś mnie uprzedził :-), to chodziło u udział merle w wystawach i od zeszłego roku pokazują się sporadycznie na ringach z różnym skutkiem

_Dunaj_ napisał(a):
A maluszki przesłodkie, nie wychodziłabym od nich :)

FredziaFredzia napisał(a):
Ale Ci się liczne mioty trafiają, gratuluję! :)

Dziękuję :-) Moja sunia jest z bardzo płodnej linii. W jej rodzinie to norma ;-)

Olson napisał(a):
ojej, cudowne. :loveu: takiego jednego merle bym zabrała do domku. :loveu:

Oj, dziewczynka Doris jest właśnie taka fajna. Nie mogę się na nią napatrzeć :-)

Asiaczek napisał(a):
A ja nie mam ulubionego koloru w dogach...Jak ładny, to podoba mi się każde umaszczenie:) No, może najbardziej (z lekka tylko przewaga nad pozostałymi umaszczeniami ) żółte z ciemna maską:)
A takiego merlaczka to chetnie bym zobaczyla na zywo na wystawie. Jest szansa, że jakiś bedzie prezentowany?

pzdr.

Z merlaczków mam na razie rezerwację na jedną sunię ale raczej nie pokaże się na wystawach. Jednak już trochę merlaków na ringach śmiga :-)

Yuki_ napisał(a):
śliczne i urocze maluszki :iloveyou:

phase napisał(a):

Dawno mnie tu nie było, na wstawienie zdjęć czasu brak więc tak symbolicznie :-), moje 5 letnie dziecię z 3-tygodniowym bobasami "D" Czar Olbrzyma:

a na większą porcję zdjęć zapraszam do zakładki miotu "D" na mojej stronie :-)

http://www.manteufel.kylos.pl/miot_d_czarolbrzyma.html

Posted

Kasiu, z przyjemnością, ale nie mogę oglądać ani miziać takiej gromadki naraz, bo potem jestem chora, że mam tylko 3 przytulaki :)
Jak rok temu wróciłam z Cormaciem do domu, jeszcze przez kilka nocy sniły mi się pozostałe, i mozesz mi wierzyć albo nie, ale śledze ich losy i nie są mi obojętne :)

Posted

_Dunaj_ napisał(a):
Kasiu, z przyjemnością, ale nie mogę oglądać ani miziać takiej gromadki naraz, bo potem jestem chora, że mam tylko 3 przytulaki :)
Jak rok temu wróciłam z Cormaciem do domu, jeszcze przez kilka nocy sniły mi się pozostałe, i mozesz mi wierzyć albo nie, ale śledze ich losy i nie są mi obojętne :)

Wierzę jak najbardziej :-) i raczej cały czas liczę na spotkanie Cormaczka z Cleo :cool3:

Posted

Słodziaki straszne ale i pracy pewnie masz przy takiej 14-ce. A jak są oceniane arlekiny na ringach jeśli chodzi o umaszczenie im więcej czarnego, czy drobne centki?

Posted

Ana :) napisał(a):

Zasypany :cool3:

agrazka napisał(a):
Słodziaki straszne ale i pracy pewnie masz przy takiej 14-ce. A jak są oceniane arlekiny na ringach jeśli chodzi o umaszczenie im więcej czarnego, czy drobne centki?

Oj pracy jest sporo. Niestety jest 12stka :shake: dwa maluszki były bardzo słabe i odeszły w pierwszym tygodniu :-(
Arlekiny to moja wielka miłość i jestem bardzo dumna z dwójki dzieciaków z tego miotu, bo to właśnie takie książkowe arlekiny: Deneris i Duncan. Pokaże na zdjęciach ich pup ;-)

Generalnie ważne by nie było szarych plam, same plamy nie powinny być zbyt duże i mają być takie poszarpane - nie regularne. Plus ideałem by były rozłożone na psie jak płaszczyk .. o tak jak u Dancuna :-)

i Deneris:

ważne by szyjka, front i przednie łapy były białe

Posted

I jeszcze wam kilka portrecików z 3,5 tygodniowymi maluchami pokażę :-)

DEJANIRA Czar Olbrzyma

DORA Czar Olbrzyma

DRACO vel Dracuś :loveu: Czar Olbrzyma

Posted

Kasiu wszystkie są piękne. Wiem nie jestem obiektywna. Szkoda maluszków, ale tak jak rozmawiałyśmy, los tak chciał, a odchowanie 12-tki też jest ogromnym wyzwaniem. Podziawiam Cię za to ile miłości, serca i pracy wkładasz w dzieciaki i jak jesteś przejęta ich losem później. Cormiś nadal ma swoj kocyk z domu, tylko teraz to raczej do wycierania pychola uslinionego wystarcza :)