Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

trabeska napisał(a):
Ja zaglądam :)
Przepiękne olbrzymy :)
A arlekiny to już w ogóle marzenie :loveu:

Korenia napisał(a):
Zaglądamy :) Chyba Cleo trochę wyższa, czy tylko mi się wydaje ;)?

FredziaFredzia napisał(a):
Wyrosły "maluchy" ;)

Ana :) napisał(a):
jej ale panienki powyrastały :D:loveu:

Dziękuję :-), miło mi że zaglądacie i maluchy się podobają. Cleo rzeczywiście ciut wyższa od Cintry :cool3:. Były moje dziewczyny... to teraz pokarze jak porośli braciszkowie :roll::

CARAMON Czar Olbrzyma vel Ramzes

CEDRIC Czar Olbrzyma vel Lord

CELEBORN Czar Olbrzyma vel Lech

CONOR Czar Olbrzyma

CORMAC Czar Olbrzyma

Właśnie pouzupełniałam zakładki chłopaków na stronie, więc jak ktoś ma ochotę więcej ich zdjęć pooglądać to zapraszam :lol:
http://www.manteufel.kylos.pl/nowiny.html

Posted

A teraz to najbardziej z chłopaków chyba CARAMON mi się podoba ;)
Czy któryś z Twoich dzieciaków był na międzynarodówce teraz w Szczecinie?

Fajny chłopak jest, taki w typie Cintry :-) i zamieszkał niedaleko ode mnie.
Nie, w Szczecinie nas nie było, ale jedziemy do Sopotu: Vertigo, Urocza Panna i Cintra. Być może będzie też zgłoszony Cedric i córeczka mojego Theo - Rivolta Lanqesco, bardzo ładna dziewczynka, podobna do taty. Dla przypomnienia tata Theo :)

i jeszcze na dokładkę ja z Cleo

Posted

W Sopocie będziemy w sobotę. Wybieramy się też na pewno do Białegostoku. Tam w sobotę będę na wystawie krajowej, a w niedzielę na międzynarodowej :-). A Clio to był twój dog :-)?

Posted

phase napisał(a):

To mój ulubieniec :loveu: i gdyby jakiś piesek miał zostać to byłby on :cool3:

trabeska napisał(a):
http://www.manteufel.kylos.pl/szczenieta/miot%20c%20czar%20olbrzyma/galeria%20miotu%20c/cedric/wyst02cedric_gdynia2013.jpg A mi się szczególnie spodobał ten :) Ma takie nietypowe umaszczenie :) I ogromny pysk :-D
CELEBORN też cudny :loveu: Zresztą wszystkie dogi są piękne :loveu:

Cedric jest gigantyczny. Cintra przy nim, na spotkaniu teraz w czerwcu, była malutka. Celeborn mniejszy od niego zdecydowanie ale za to taki elegancik, bardziej w typie Cleo :lol:

Posted

Tak, Clio z Gardeminki - sunia. :)
Też będę w Sopocie w sobotę więc będę szukać. Postaram się chociaż!

Błękitka :-). No to mam nadzieję że uda się spotkać w Sopocie, a właściwie Gdańsku ;-). Ja będę z trzema łaciatymi więc łatwo będzie nas wypatrzeć.

Posted

simbik napisał(a):
Cedric jest gigantyczny. Cintra przy nim, na spotkaniu teraz w czerwcu, była malutka. Celeborn mniejszy od niego zdecydowanie ale za to taki elegancik, bardziej w typie Cleo :lol:

No właśnie widać na zdjęciach, że różnica we wzroście sporo większa :)
A jak zobaczyłam to zdjęcie http://www.manteufel.kylos.pl/szczenieta/miot%20c%20czar%20olbrzyma/galeria%20miotu%20c/cedric/wyst01cedric_gdynia2013.jpg to aż zaniemówiłam jak zobaczyłam jego wielki pysk :D

Posted

trabeska napisał(a):
No właśnie widać na zdjęciach, że różnica we wzroście sporo większa :)
A jak zobaczyłam to zdjęcie http://www.manteufel.kylos.pl/szczenieta/miot%20c%20czar%20olbrzyma/galeria%20miotu%20c/cedric/wyst01cedric_gdynia2013.jpg to aż zaniemówiłam jak zobaczyłam jego wielki pysk :D

No jak na główkę 7 miesięcznego chłopca to jest spora :evil_lol:, taka w rozmiarach jak u mojego Marcello się szykuje na przyszłość :cool3:

Posted

simbik napisał(a):
No jak na główkę 7 miesięcznego chłopca to jest spora :evil_lol:, taka w rozmiarach jak u mojego Marcello się szykuje na przyszłość :cool3:

On ma tylko 7 miesięcy? :-o To spory będzie :cool3:
Kurcze, dlaczego u nas jest tak mało dogów... :-( Chętnie bym sobie pooglądała takie śliczności na żywo. Kiedyś miałam taką czarną krowę- Aresa prawie na codzień (pies myśliwego, a mam hubertówkę naprzeciwko domu). To było cudo! :loveu: Uwielbiałam tego psa, to był taki łagodny, piękny olbrzym :loveu:

• 2 weeks later...
Posted

trabeska napisał(a):
On ma tylko 7 miesięcy? :-o To spory będzie :cool3:
Kurcze, dlaczego u nas jest tak mało dogów... :-( Chętnie bym sobie pooglądała takie śliczności na żywo. Kiedyś miałam taką czarną krowę- Aresa prawie na codzień (pies myśliwego, a mam hubertówkę naprzeciwko domu). To było cudo! :loveu: Uwielbiałam tego psa, to był taki łagodny, piękny olbrzym :loveu:

Dogów nie jest aż tak mało, tylko zwykle je tak na co dzień mniej widać :-).

Coś za dużo tu ostatnio statuowych fotek ;-). Dodam letni spacerowy łaciaty akcent :-)

Mama z córeczką Cintrą:

Trójca: Panna, Cintra i Vert

Posted

phase napisał(a):
Ależ to musi być piękny widok, jak tak hasają. :loveu:

Widok fajny :roll:, choć jak lecą prosto na Ciebie to dreszczyk emocji jest czy ominą :evil_lol:

Bierzesz je wszystkie na spacery?

Nie, ja chodzę zwykle sama z nimi i trzy sztuki maksymalnie jestem w stanie szybko odwołać i połapać w razie potrzeby :lol:. Dlatego mają dwie tury po trzy plus osobno spacer dla seniorów Opki i Tofiego.

To jeszcze przypomnę Uzika i Cleo :cool1: