xxxx52 Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 zaadoptowalam 4 letnia ,wykasrtowana suczke.Na pierwszy rzut oka jest jak aniolek,problem pojawil sie podczas posilku.Zabiera miski do swojego koszyka,szczerzy zeby ,warczy na inne psy,i na mnie.Nie mozna dobrowolnie odebrac jej miski.Zabiera rowniez drobne rzeczy np.swieczke,dywanik,poduszke,-wszyskiego pilnuje.Na dworze jest bez problematyczna ,lubi spacerowac,nie jest agresywna.Probuje ja odciagnac z ustannego czuwania w koszyczku-podaje rozne smakolyki,ale niestety nie skutkuje.Nie wiem jak mam postepowac z tak himerycznym ,dominujacym pieskiem.?Pragne mu pomoc,widze ,ze jest ciagle zdenerwowany,tylko na dworze moge jego czesac,nie warczy,jest poprostu kochany. Quote
WŁADCZYNI Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 Czemu dominującym? To nie jest dominacja (TD została obalona przez swojego twórcę!!) sunia była w schronisku? Jeżeli tak to broni miski bo inaczej inne psy z kojca bo inaczej inne psy by jej zjadły, daj jej się zadomowić, jak poczuje się pewniej będzie lepiej (przynajmniej powinno), jak nie chcesz żeby jadła na posłaniu to przymocuj michy na stałe (tylko niech ma spokój przy jedzeniu).:) Wymiziaj ją ode mnie:) Quote
da-NUTKA Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 Najlepiej, gdy miskę będziesz trzymała w ręce i karmiła ją z ręki. Zajrzyj tutaj http://www.szkoleniepsow.fora.pl/ Danka Quote
Klaudia:-) Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Dokładnie albo trzymaj miskę w ręce i karm ją albo daj psu zapracować a jedzenie tzn. uczysz ją jakiejś komendy,głaszczesz,czeszesz,zakładasz kaganiec,odbierasz zabawki i za wszystkie poprawne zachowania dajesz coś do jedzenia. A i lepiej żeby była na suchym,bo gotowane może nie być dobre jako nagrody i do karmienia z ręki. Quote
Recommended Posts