What May NN Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 no faktycznie imię Koka pasuje jak ulał :loveu: kiedy psica została zabrana od mamy nie wiadomo?? chyba ciut za wcześnie - tak mi się wydaje! wiem, że nie macie pewnie za dużo czasu, ale jak się zaczynały (albo nawet zanim) takie szaleństwa mojego psa to od razu był spacer - co by energię upuścić trochę! nikt z ogłoszeń się nie odzywa,co?? jutro zawozisz ją do schronu? w dopiewie? Quote
conceited Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 Nie wiem kiedy zostala zabrana, chyba miala z 6 tygodni. LLatam na spacerek co chwile (w takich momentach doceniam koty), na ogrod nie chce chodzic jesli ja nie ide. Ona musi byc caly czas z czlowiekiem. Spokoj jest tylko jak spi, a nieduzo spi :) Tak, jutro zawioze ja do Dopiewa. NIKT nie zadzwonil. Dziwi mnie to bardzo. Dark Water moglabys ponowic allegro? Oddam Ci kaske. Quote
DarkWater Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Ona ma cały czas Allegro. Ja wtedy wypuściłam dwa. Jedno na 3, drugie na 14 dni. Quote
conceited Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 Dostalam sms z zapytaniem "czy ten pies do oddania za darmo jeszcze jest" :( Quote
What May NN Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 no i? dzwoniłaś? jacyś normalni ludzie? Quote
conceited Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 Nie dzwonilam bo ta osoba napisala smsem ze jest w pracy i nie chciala rozmawiac, ale ta sama osoba napisala maila (mimo ze sie nie podpisala to wiem, ze to ta sama bo tresc wiadomosci taka sama) i jej odpisalam o procedurach adopcyjnych. zobaczymy, dla mnie brzmi to fatalnie jak ktos tak zaczyna rozmowe. ale moze sie myle i Pani odpisze. poki co dowiedzialam sie, ze mala jednak nie byla szczepiona wiec opcja Dopiewo odpada. pozyczylam wiec klatke od Goni i przyzwyczajamy mala do klatki. dziekuje za wsparcie dziewczyny :) kupilam malej na bazarku pakiet 80 ogloszen. musi sie znalezc cudowny domek (bo do innego nie oddam ;) ) Uploaded with ImageShack.us Quote
What May NN Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 czyli Koka ma narazie tymczas u Ciebie? super;-) bardzo się cieszę, gdybyś potrzebowała pomocy - daj znać! zrobiłam ogłoszenia w wersji papierowej - porozwieszam!! Quote
conceited Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 Na to by wychodzilo. To moj pierwszy w zyciu tymczas :) oprocz kotow oczywiscie, z ktorymi jest znacznie mniej zachodu. jak nie wiem jak Wy z tymi psami wytrzymujecie ? :diabloti: Quote
What May NN Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 mam nadzieje, ze Koka spisuje się dziś już lepiej! ma duze szczescie, że trafiła do Ciebie! trzymam mocno kciuki.. Quote
conceited Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 Koka to pies demolka. Jedyne co dobre, ze w miare przesypia noce, ale w dzien... nie wiem dlaczego gryzie glownie mnie, mojego TZ nie podgryza. Zaden nowy domek sie nie odezwal. Ten stary z reszta tez nie. Uploaded with ImageShack.us Quote
conceited Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 Koka niestety nie kojarzy wyjscia na dwor z zalatwianiem sie. Ciagle sprzatam siki i kupki :] koty oczywiscie zachwycone :P Quote
What May NN Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 niestety w tym wieku to norma! zanim się nauczy to trochę potrwa.. ale masz fajnie - szczenior w domu :-) Quote
conceited Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 Ja dziekuje za takie atrakcje. Caly czas tylko reguluje ruchem kocio -psim. Zeby koty mogly wyjsc z okopow i zjesc w spokoju, lapie je i zamykam w kuchni, Koka idzie do ogrodu, jak Koka je to koty sie chowaja. Jak koty do kuwety, do Koka na ogrod lub do kojca, jak Koka luzem, to koty do ogrodu. Wieczna jazda, sprzatanie sikow i kup:p gdzie ten domek ? dlaczego NIKT nie dzwoni... NIKT Dodatkowo mam stresa, czy dobrze domek wybiore, bo taka jak mowi Dark Water, sunia mnie juz zdominowala i gryzie mnie jak swoj gryzak, wiec obawiam sie, ze jesli podejdzie tez tak do nowego wlasciciela, to dostanie w skore. Boje sie, ze dlatego wyrzucono ja z domu i ze przyszly wlasciciel pomysli, ze to maly szczeniaczek do przytulania, a to pies demolka ! zeby tylko jej nigdy nikt nie uderzyl, chcialabym najlepiej wybrac domek, ale niema za bardzo z czego wybierac :-( Quote
conceited Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 Zadzwonil calkiem fajnie brzmmiacy domek. Cioteczki trzymajcie kciuki !!! Wyslalam Pani ankiete adopcyjna, wypelni i odesle. Jesli wypadnie korzystnie, pojade na wizyte przedadopcyjna :) Quote
What May NN Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 psiaki za wcześnie zabrane od mamy i rodzeństwa tak mają - musisz jej pokazać co może, a czego nie! jak Cię gryzie to stanowczo powiedz NIE i odejdź.. powinna zajarzyć po jakimś czasie.. inny pies od razu by ją ustawił, jak będzie domek z innym psiakiem to nie powinno być problemu! gryzaków tone ma?? bo gryźć coś musi ;-) porozwieszałam dziś trochę ogłoszeń.. pozostaje czekać.. te kupione na bazarku jeszcze pewnie nie zrobione.. Quote
What May NN Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 o super:) a domek gdzie?? daj znać co i jak.. Quote
conceited Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 Domek w Poznaniu, na Piatkowe. Panie (siostry) przeprowadzaja sie do wiekszego mieszkania z ogrodem i pomyslalay o dopiseniu sie. Maja juz kundelka i kota. No na razie nic pewnego, ale jest swiatelko w tunelu :) Niestety dziewczyny mnie wczoraj nastraszyly, ze poniewaz mala nie jest szczepiona, a ja bylam w poniedzialek w schronie, glaskalam psy, wrcoilam do domu i glaskalam mala, to moze sie zarazic parwo, wiec jutro zamiast na szczepienie jedziemy podac surowice. ehhh...no nigdy nie moze byc zbyt pieknie. Quote
conceited Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 Kolejna dawka gryzienia http://www.youtube.com/watch?v=QSq4ApMIwRs Staram sie, zeby moje FE bylo zdecydowane, ale ona nic sobie z tego nie robi. Gryzie mnie w stopy nawet jak siedze przed kompem. Ciekawe, ze na spacerze na smyczce wogole mnie nie gryzie. Biega tez za swoim ogonem. Jejku, na co mi przyszlo :) Quote
What May NN Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 tak się maluchy bawią ze sobą:-) jesteś jej siostrą! elegancko - reaguje na FE :-) to sukces.. jak zostawia, odchodzi to powinna być nagroda - smaczek! jak nadal gryzie to odchodzisz sobie daleko lub odwracasz się tyłem.. bo jak ona odbiega, a Ty do niej podchodzisz to jest to dobra zabawa i trzeba gryźć dalej:-) tak to działa wg mnie przynajmniej!:razz: bardzo trzymam kciuki za adopcję Koki.. no i wydaje mi się, że są małe szanse na parwo.. ale.. no właśnie! Quote
DarkWater Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 conceited napisał(a):Kolejna dawka gryzienia http://www.youtube.com/watch?v=QSq4ApMIwRs Staram sie, zeby moje FE bylo zdecydowane, ale ona nic sobie z tego nie robi. Co Ty mówisz! Od razu widać efekty! Quote
conceited Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 Mala pojechala do nowego domku... Wyslalam Pani, ktora szukala ON, zdjecia Koki i od dzis Panstwo zamiast ON maja w domu kundelka Koke :cool3: Domek kochany, Pani z dwojka dzieci, cora lat 12, syn 17 oraz dziadek, mieszkaja w bloku na parterze. Dzwonili juz, ze byli u weta obciac pazurki. Boje sie tylko, ze Koka im wejdzie na glowe. Jak ja wypuscilam z transporterka to od razu zaczela biegac po mieszkaniu, gonic dzieci (przyszly kolezanki corki) i oczywiscie... gryzc ! Mam nadzieje, ze im sie ulozy. Bede monitorowac sytuacje. Dziekuje wszystkim ciociom za pomoc w oglaszaniu Koki, w szczegolnosci Dark Water i WhatMayNN:loveu: Quote
What May NN Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Strasznie się ciesze!! :multi: uratowałaś małego szczeniora!! ps. zasugerowałaś nowym właścicielom klatkę?? pewnie się im przyda :mad: Quote
conceited Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 zasugerowalam, ale oni chyba nadal nie wierza, ze szczeniak moze sprawiac problemy :) Gdy przynioslam Koke to w domu panowala taka euforia , ze nikt mnie nie sluchal :eviltong: Bardzo mili ludzie, tylko obawiam sie, ze zbyt mili jak na Koke i stana sie, jak ja, jej gryzakami:razz: Quote
What May NN Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 w razie czego będą pewnie dzwonić :-) Quote
conceited Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 Nowe wiadomosci z domku Koki: Koka robi siku i kupe na dywanie, myślimy, iz chyba chce sie z nim zaprzyjaznic. Wszystkich i wszystko gryzie, na wszystko i wszystkich wskakuje, ciagle chce sie bawic. Zaczela szczekac. Z kotem sie mija wielkim lukiem. Czesto chodzimy z nia na spacery i chyba nawet to lubi. NIE ODDAJEMY JEJ ! :) Juz ja kochamy. Quote
Recommended Posts