Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wieści fatalne, Bruno wraca... tylko nie ma gdzie:-(
Pan leży z zapaleniem płuc, spotkania z behawiorystą nie było, a Bruno przewrócił i przeciągnął panią kilka metrów po ziemi, rzucił się i pogryzł jakiegoś psa
Generalnie szukamy na cito jakiegoś miejsca !!!

• Replies 379
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

anett napisał(a):
wieści fatalne, Bruno wraca... tylko nie ma gdzie:-(
Pan leży z zapaleniem płuc, spotkania z behawiorystą nie było, a Bruno przewrócił i przeciągnął panią kilka metrów po ziemi, rzucił się i pogryzł jakiegoś psa
Generalnie szukamy na cito jakiegoś miejsca !!!

Przykro mi to pisać ale wydaje mi się że państwo mają wybujał wyobraźnie i zwyczajnie chcą się go pozbyć zgodzę się że może być nieziemsko agresywny do psów ale żeby przewracać ciągnąć to brzmi jak scena z filmu no ale cóż ja oczywiście oferowałam dt dla bruna a zaraz po tym znalazł właśnie ten wymarzony dom tylko wtedy słyszałam że jest łagodny itd. Nie wiem czy mogę do wziąść musze to przemyśleć i się zastanowić i z moim porozmawiać i tak umieściła bym go w kojcu tylko nie wiem czy przez kraty nie będą walczyć

Posted

Elza łagodny to On jest do ludzi, nigdzie nie bylo pisane, ze jest łagodny do psów - bo juz u Wiosny na spacerach jak widział psa to odstawiał cyrki - ale nie do tego stopnia, poza tym u Wiosny chodził na spacery w kantarku wiec nie mial mozliwosci tak ciagnac

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
Elza łagodny to On jest do ludzi, nigdzie nie bylo pisane, ze jest łagodny do psów - bo juz u Wiosny na spacerach jak widział psa to odstawiał cyrki - ale nie do tego stopnia, poza tym u Wiosny chodził na spacery w kantarku wiec nie mial mozliwosci tak ciagnac

ok ale teraz to on jest przedstawiany jako psi terrorysta

Posted

Elza22 napisał(a):
Przykro mi to pisać ale wydaje mi się że państwo mają wybujał wyobraźnie i zwyczajnie chcą się go pozbyć ...

Kobieta ma na pewno dość, nie wiem jak to wyglądało w rzeczywistości ale obydwoje byli roztrzęsieni; gdyby nie choroba faceta pewnie nie byłoby mowy o oddaniu ale facet dostał ultimatum - żona albo pies
Pani twierdzi, że Bruno w domu jest idealny - spokojny, nie niszczy, nie piszczy, nie brudzi, jest grzeczny i posłuszny - natomiast gdy widzi inne psy jest nie do opanowania...

Posted

anett napisał(a):
Kobieta ma na pewno dość, nie wiem jak to wyglądało w rzeczywistości ale obydwoje byli roztrzęsieni; gdyby nie choroba faceta pewnie nie byłoby mowy o oddaniu ale facet dostał ultimatum - żona albo pies
Pani twierdzi, że Bruno w domu jest idealny - spokojny, nie niszczy, nie piszczy, nie brudzi, jest grzeczny i posłuszny - natomiast gdy widzi inne psy jest nie do opanowania...

rozumiem że psa już natychmiast trzeba zabrać a jak nie to do schronu????

Posted

do schronu nie ma takiej opcji ale faktycznie zabrać psiaka trzeba już:grab:k... super domek!!

Bruno ma zarezerwowany od poniedziałku hotel ze szkoleniowcem; niestety tylko na 3 tygodnie bo zaczyna się okres wakacyjny; mam nadzieję, że te 3 tygodnie pozwolą na ocenę i korektę zachowań Bruna... koszty masakryczne bo 20zł/dobę ( z 50% zniżką dla psów fundacyjnych) + karma
Prosimy o wsparcie!!!

Posted

anett napisał(a):
do schronu nie ma takiej opcji ale faktycznie zabrać psiaka trzeba już:grab:k... super domek!!

Bruno ma zarezerwowany od poniedziałku hotel ze szkoleniowcem; niestety tylko na 3 tygodnie bo zaczyna się okres wakacyjny; mam nadzieję, że te 3 tygodnie pozwolą na ocenę i korektę zachowań Bruna... koszty masakryczne bo 20zł/dobę ( z 50% zniżką dla psów fundacyjnych) + karma
Prosimy o wsparcie!!!

A czy jego obecni właściciele zaoferowali jakąś pomoc finansową??? Podaj annet namiary do przelewu.Długo rozmawiałam z moim facetem na temat bruna i do czasu jak się nie wprowadzimy na pewno go nie wezmę bo teraz w nocy musiał by zostawać sam w kojcu nie obawiam się tego żeby uciekł bo właśnie sprawiłam sobie nowy kojec z dachem wiec możliwości wyjścia nie ma ale sąsiedzi mają psy i możliwe że całą noc by ujadał wiec nie zaryzykuje koniec lipca początek sierpnia się przeprowadzamy i wtedy zobaczymy jak sytuacja bruna będzie wyglądać może coś się zmieni i będziemy myśleć dalej

Posted

Bruno pojedzie jednak do hoteliku Wiosny, Wiosna wielkie dzięki!!! przynajmniej trochę pomoże to ograniczyć stres, a ponadto oszczędzi psu kolejnych przeprowadzek gdyby w ciągu 3 tygodni nie znalazł się nowy dom...
Elza dziękujemy bardzo za pomoc!! konto podam jak tylko ustalimy na czyje zbieramy

Posted

Bruno już u Wiosny...
Psychicznie i fizycznie w zasadzie bardzo dobrze; świetnie wygląda, samopoczucie poza samym momentem pożegnania również OK. Wiosna mówi, że zachowuje się jakby nigdy od nich nie wyjeżdżał, po spacerach sam ciągnie i skręca do boksu. Jest radosny i kontaktowy; do psów agresywny ale do opanowania przy odpowiednim prowadzeniu.

Posted

trzeba zaplacic za hotelik 300zl i tak Wiosna Nas ulgowo potraktowala - za co ogromne dzieki:):)
jakby Ktos chociaz troche mogł sie dprzucic bedziemy baaaardzo wdzieczni

a tu Bruno z soboty

Posted

anett napisał(a):
Bruno już u Wiosny...
Psychicznie i fizycznie w zasadzie bardzo dobrze; świetnie wygląda, samopoczucie poza samym momentem pożegnania również OK. Wiosna mówi, że zachowuje się jakby nigdy od nich nie wyjeżdżał, po spacerach sam ciągnie i skręca do boksu. Jest radosny i kontaktowy; do psów agresywny ale do opanowania przy odpowiednim prowadzeniu.

Czyli wszystko tak jak myślałam znudził się i tyle czekam nadal na numer konta a fotki rewelacja.

Posted

Ogólnopolskie Towarzystwo Ochrony Zwierząt OTOZ "ANIMALS"
Inspektorat w Lublińcu
nr konta 35 8457 0008 2006 0081 7813 0001
z dopiskiem "dla Bruna"

Elza wielkie dzięki!!:lol::lol: