anett Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 wieści fatalne, Bruno wraca... tylko nie ma gdzie:-( Pan leży z zapaleniem płuc, spotkania z behawiorystą nie było, a Bruno przewrócił i przeciągnął panią kilka metrów po ziemi, rzucił się i pogryzł jakiegoś psa Generalnie szukamy na cito jakiegoś miejsca !!! Quote
Elza22 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 anett napisał(a):wieści fatalne, Bruno wraca... tylko nie ma gdzie:-( Pan leży z zapaleniem płuc, spotkania z behawiorystą nie było, a Bruno przewrócił i przeciągnął panią kilka metrów po ziemi, rzucił się i pogryzł jakiegoś psa Generalnie szukamy na cito jakiegoś miejsca !!! Przykro mi to pisać ale wydaje mi się że państwo mają wybujał wyobraźnie i zwyczajnie chcą się go pozbyć zgodzę się że może być nieziemsko agresywny do psów ale żeby przewracać ciągnąć to brzmi jak scena z filmu no ale cóż ja oczywiście oferowałam dt dla bruna a zaraz po tym znalazł właśnie ten wymarzony dom tylko wtedy słyszałam że jest łagodny itd. Nie wiem czy mogę do wziąść musze to przemyśleć i się zastanowić i z moim porozmawiać i tak umieściła bym go w kojcu tylko nie wiem czy przez kraty nie będą walczyć Quote
Lu_Gosiak Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Elza łagodny to On jest do ludzi, nigdzie nie bylo pisane, ze jest łagodny do psów - bo juz u Wiosny na spacerach jak widział psa to odstawiał cyrki - ale nie do tego stopnia, poza tym u Wiosny chodził na spacery w kantarku wiec nie mial mozliwosci tak ciagnac Quote
Elza22 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Lu_Gosiak napisał(a):Elza łagodny to On jest do ludzi, nigdzie nie bylo pisane, ze jest łagodny do psów - bo juz u Wiosny na spacerach jak widział psa to odstawiał cyrki - ale nie do tego stopnia, poza tym u Wiosny chodził na spacery w kantarku wiec nie mial mozliwosci tak ciagnac ok ale teraz to on jest przedstawiany jako psi terrorysta Quote
Lu_Gosiak Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Elza22 napisał(a):ok ale teraz to on jest przedstawiany jako psi terrorysta tak, ale tylko w stosunku do psow, bo w domu jest superpsem i w tej kwestii nic sie nie zmienilo Quote
anett Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 Elza22 napisał(a):Przykro mi to pisać ale wydaje mi się że państwo mają wybujał wyobraźnie i zwyczajnie chcą się go pozbyć ... Kobieta ma na pewno dość, nie wiem jak to wyglądało w rzeczywistości ale obydwoje byli roztrzęsieni; gdyby nie choroba faceta pewnie nie byłoby mowy o oddaniu ale facet dostał ultimatum - żona albo pies Pani twierdzi, że Bruno w domu jest idealny - spokojny, nie niszczy, nie piszczy, nie brudzi, jest grzeczny i posłuszny - natomiast gdy widzi inne psy jest nie do opanowania... Quote
Elza22 Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 anett napisał(a):Kobieta ma na pewno dość, nie wiem jak to wyglądało w rzeczywistości ale obydwoje byli roztrzęsieni; gdyby nie choroba faceta pewnie nie byłoby mowy o oddaniu ale facet dostał ultimatum - żona albo pies Pani twierdzi, że Bruno w domu jest idealny - spokojny, nie niszczy, nie piszczy, nie brudzi, jest grzeczny i posłuszny - natomiast gdy widzi inne psy jest nie do opanowania... rozumiem że psa już natychmiast trzeba zabrać a jak nie to do schronu???? Quote
anett Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 do schronu nie ma takiej opcji ale faktycznie zabrać psiaka trzeba już:grab:k... super domek!! Bruno ma zarezerwowany od poniedziałku hotel ze szkoleniowcem; niestety tylko na 3 tygodnie bo zaczyna się okres wakacyjny; mam nadzieję, że te 3 tygodnie pozwolą na ocenę i korektę zachowań Bruna... koszty masakryczne bo 20zł/dobę ( z 50% zniżką dla psów fundacyjnych) + karma Prosimy o wsparcie!!! Quote
Elza22 Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 anett napisał(a):do schronu nie ma takiej opcji ale faktycznie zabrać psiaka trzeba już:grab:k... super domek!! Bruno ma zarezerwowany od poniedziałku hotel ze szkoleniowcem; niestety tylko na 3 tygodnie bo zaczyna się okres wakacyjny; mam nadzieję, że te 3 tygodnie pozwolą na ocenę i korektę zachowań Bruna... koszty masakryczne bo 20zł/dobę ( z 50% zniżką dla psów fundacyjnych) + karma Prosimy o wsparcie!!! A czy jego obecni właściciele zaoferowali jakąś pomoc finansową??? Podaj annet namiary do przelewu.Długo rozmawiałam z moim facetem na temat bruna i do czasu jak się nie wprowadzimy na pewno go nie wezmę bo teraz w nocy musiał by zostawać sam w kojcu nie obawiam się tego żeby uciekł bo właśnie sprawiłam sobie nowy kojec z dachem wiec możliwości wyjścia nie ma ale sąsiedzi mają psy i możliwe że całą noc by ujadał wiec nie zaryzykuje koniec lipca początek sierpnia się przeprowadzamy i wtedy zobaczymy jak sytuacja bruna będzie wyglądać może coś się zmieni i będziemy myśleć dalej Quote
anett Posted May 29, 2011 Author Posted May 29, 2011 Bruno pojedzie jednak do hoteliku Wiosny, Wiosna wielkie dzięki!!! przynajmniej trochę pomoże to ograniczyć stres, a ponadto oszczędzi psu kolejnych przeprowadzek gdyby w ciągu 3 tygodni nie znalazł się nowy dom... Elza dziękujemy bardzo za pomoc!! konto podam jak tylko ustalimy na czyje zbieramy Quote
anett Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 Bruno już u Wiosny... Psychicznie i fizycznie w zasadzie bardzo dobrze; świetnie wygląda, samopoczucie poza samym momentem pożegnania również OK. Wiosna mówi, że zachowuje się jakby nigdy od nich nie wyjeżdżał, po spacerach sam ciągnie i skręca do boksu. Jest radosny i kontaktowy; do psów agresywny ale do opanowania przy odpowiednim prowadzeniu. Quote
Lu_Gosiak Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 trzeba zaplacic za hotelik 300zl i tak Wiosna Nas ulgowo potraktowala - za co ogromne dzieki:):) jakby Ktos chociaz troche mogł sie dprzucic bedziemy baaaardzo wdzieczni a tu Bruno z soboty Quote
Elza22 Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 anett napisał(a):Bruno już u Wiosny... Psychicznie i fizycznie w zasadzie bardzo dobrze; świetnie wygląda, samopoczucie poza samym momentem pożegnania również OK. Wiosna mówi, że zachowuje się jakby nigdy od nich nie wyjeżdżał, po spacerach sam ciągnie i skręca do boksu. Jest radosny i kontaktowy; do psów agresywny ale do opanowania przy odpowiednim prowadzeniu. Czyli wszystko tak jak myślałam znudził się i tyle czekam nadal na numer konta a fotki rewelacja. Quote
Lu_Gosiak Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 konto moze byc z OTOzu na poprzedniej strone - DZIEKUJEMy:) Quote
anett Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Ogólnopolskie Towarzystwo Ochrony Zwierząt OTOZ "ANIMALS" Inspektorat w Lublińcu nr konta 35 8457 0008 2006 0081 7813 0001 z dopiskiem "dla Bruna" Elza wielkie dzięki!!:lol::lol: Quote
Lu_Gosiak Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Bruno bedzie w piatek w Dzienniku Zachodnim dalalm to zdjecie tyklko wykadrowane - bardzo dobrze sie prezentuje - oby KTos sensowny sie zgłosil:) Quote
anett Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 Bruno na fb http://www.facebook.com/event.php?eid=110135622409348 Quote
anett Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 Bruno wieczorową porą też szuka domu i kasy...:lol: Quote
Elza22 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 no i poszło 100 zł jak dojdzie proszę o wiadomość. Quote
anett Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 Dzięki wielkie!!!!:loveu::loveu: Potrzebujemy 300zł na hotelik, kto może jeszcze wesprzeć Brunka?? Quote
Recommended Posts