anett Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 I co z DT ? Nowe allegro Reksa: http://allegro.pl/maks-mlody-zdrowy-doberman-pilnie-szuka-domu-i1518816833.html Quote
Elza22 Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 [quote name='anett']I co z DT ? Nowe allegro Reksa: http://allegro.pl/maks-mlody-zdrowy-doberman-pilnie-szuka-domu-i1518816833.html Sytuacja wygląda następująco ja mogę go wziąść ale jak już pisałam wcześniej muszę mieć pewność że nie przeskakuje i nie podkopuje się i coś więcej bym chciała wiedzieć na jego temat pisałam o tym z Lu_Gosiak i zaproponowałam hotel na miesiąc chociaż żeby można było więcej dowiedzieć się na jego tema ja mogę przeznaczyć 200 zł. Quote
Lu_Gosiak Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Wiosna sie zastanawia czy da rade wziasc psiaka na miesiac Quote
Lu_Gosiak Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Wiosna niestety na dzien dzisiejszy na miesiac nie moze przyjac Reksa...ALE....zadzwonił dzis bardzo fajny Pan chętny dać Mu dom stały z Czeladzi - zgadza sie na wizyte i wszystkie formalności, w ostateczności na kastrację tez:)...Wiosna zgodziła sie w tym wypadku wziąśc Reksa do siebie i wykastrować - jutro Patryk ma po Niego pojechać, jeżeli wizyta wypadnie dobrze, to w przyszłym tygodnu Reks pojedzie do DS...jezeli tfu, tfu cos nie wyali to bede szukac innego DT na miesiąc i potem pojedzie na DT do Elzy na jutro potrzebujemy 70zl na transport z domu obecnego do Wiosny i ok. pewnie 150zl na kastracje :modla::modla: o wsparcie to szansa dla tego psa na nowe życie Quote
anett Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 no nareszcie!!!! w końcu Reks opuści swoją klatkę!! Quote
Lu_Gosiak Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 i pojechal dzis Reksiu ze swojego "domu" - opuscil po 6 latach swoj malutki kojec relacja Wiosny:) [FONT=MS Shell Dlg 2]Twoj dobek mily, przyjazny, chociaz zdezorientowany trocxhe cala ta sytuacja [/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]ciagnie jak wol, az go Patrykowi dalam do prowadzenia, bo mnie prawie holowal [/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]do psow ciagnie jak typowy kolczatkowy pies [/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]zjadl troszke, napil sie, jutro bedzie wiecej ;) [/FONT]chetnym pomoc w oplaceniu kastracji i transportu podaje konto: Ogólnopolskie Towarzystwo Ochrony Zwierząt OTOZ "ANIMALS" Inspektorat w Lublińcu nr konta 35 8457 0008 2006 0081 7813 0001 z dopiskiem na Reksa prosimy o wsparacie - jutro lub pojutrze Reksiu bedzie mial kastracje [FONT=MS Shell Dlg 2] domek dzis sprawdzila anet[/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]t[/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]:multi:[/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]:multi:[/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]:multi:[/FONT] Quote
BERKANO Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 jestem ;-) trzymam kciuki, żeby hmmm strata Reksa nie została przez Niego zauważona.. hmmm tylko jak samiec miałby się nie zorientować, że coś Mu nie ten-teges???? Quote
anett Posted March 22, 2011 Author Posted March 22, 2011 I domek okazał się strzałem w 10!!! Państwo niezwykle prozwierzęcy, wrażliwi. Mieszkanie w bloku ale na samym skraju osiedla w bezpośrednim sąsiedztwie rozległych terenów zielonych; Państwo mają dużą działkę gdzie spędzają dużo czasu od wiosny do jesieni. Psy były w domu zawsze i odchodziły same jako kilkunastoletnie staruszki (16 i 18lat). Państwo świadomi możliwych problemów z psem z kojca; przygotowani, że pies może nie zachowywać czystości, niszczyć, nastawieni na pracę i gotowi dać mu dużo czasu na aklimatyzację.:multi::multi: Quote
Elza22 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 anett napisał(a):I domek okazał się strzałem w 10!!! Państwo niezwykle prozwierzęcy, wrażliwi. Mieszkanie w bloku ale na samym skraju osiedla w bezpośrednim sąsiedztwie rozległych terenów zielonych; Państwo mają dużą działkę gdzie spędzają dużo czasu od wiosny do jesieni. Psy były w domu zawsze i odchodziły same jako kilkunastoletnie staruszki (16 i 18lat). Państwo świadomi możliwych problemów z psem z kojca; przygotowani, że pies może nie zachowywać czystości, niszczyć, nastawieni na pracę i gotowi dać mu dużo czasu na aklimatyzację.:multi::multi: To super nareszcie tyle się biedactwo naczekało tak jak wcześniej obiecałam 200 zł przekaże na kastracje jutro zrobię przelew jak wpłata zostanie zaksięgowana to poproszę o wiadomość. Quote
Lu_Gosiak Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Elza22 napisał(a):To super nareszcie tyle się biedactwo naczekało tak jak wcześniej obiecałam 200 zł przekaże na kastracje jutro zrobię przelew jak wpłata zostanie zaksięgowana to poproszę o wiadomość. super!!! Jejku:multi::multi: ogromnie dziękujemy!!:loveu::loveu::loveu: kastracja umówiona na wtorek;) Quote
wiq Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 rewelacyjne wieści! trzymam kciuki za gładki przebieg zabiegu i aklimatyzacji psa w nowym domu :) Quote
Elza22 Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 [quote name='Lu_Gosiak']:):) fotki super cudny jest. Quote
Elza22 Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 [quote name='Lu_Gosiak']i pojechal dzis Reksiu ze swojego "domu" - opuscil po 6 latach swoj malutki kojec relacja Wiosny:) [FONT=MS Shell Dlg 2]Twoj dobek mily, przyjazny, chociaz zdezorientowany trocxhe cala ta sytuacja [/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]ciagnie jak wol, az go Patrykowi dalam do prowadzenia, bo mnie prawie holowal [/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]do psow ciagnie jak typowy kolczatkowy pies [/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]zjadl troszke, napil sie, jutro bedzie wiecej ;) [/FONT]chetnym pomoc w oplaceniu kastracji i transportu podaje konto: Ogólnopolskie Towarzystwo Ochrony Zwierząt OTOZ "ANIMALS" Inspektorat w Lublińcu nr konta 35 8457 0008 2006 0081 7813 0001 z dopiskiem na Reksa prosimy o wsparacie - jutro lub pojutrze Reksiu bedzie mial kastracje [FONT=MS Shell Dlg 2] domek dzis sprawdzila anet[/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]t[/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]:multi:[/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]:multi:[/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]:multi:[/FONT] A jak zareagowali byli właściciele reksa że ich opuszcza ???????? Quote
Klementynkaa Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 czyli dobre wieści! trzymam kciuki za dalszy pozytywny rozwój sytuacji! Quote
Lu_Gosiak Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Elza22 napisał(a):A jak zareagowali byli właściciele reksa że ich opuszcza ???????? no z radoscia, ze w koncu Ktos po Niego przyjedzie...nawet sie nie pytali gdzie jedzie, gdzie trafi..nic Wiosna opowiadala, ze byly PAn Reksa na pozegnanie poklepal Go tak po głowie, ze pies nie wiedzial co sie dzieje Quote
Klementynkaa Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 eeech ja nie rozumiem ludzi... majac wsparcie nie zatrzymac swojego psa??? Quote
Elza22 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Klementynkaa napisał(a):eeech ja nie rozumiem ludzi... majac wsparcie nie zatrzymac swojego psa??? Ja też tego nie rozumiem po co w ogóle go brali jak można nie liczyć się z tym że pies to decyzja na lata no ale niestety masę jest ludzi traktujących zwierzęta jak rzeczy mam nadzieje że w przyszłości to się zmieni i ludzie będą bardziej odpowiedzialni. A jak tam pieniążki dotarły??????? Quote
Lu_Gosiak Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 niestety konto OTOZU nie jest kontem internetowym a wydruki mam co 10 dni - wiec musze czekac do srody-czwartku...jak wezme wydruk od razu napisze..ogromnie dziekuje za wsparcie:):):) a nasz dobek ciagnie na smyczy jak woł - generalnie w ogole nie umial chodzic - teraz juz jest nieco lepiej, ale musi chodzic w kantarku bo bez niego sie nie da....natomiast jak widzi jakiegos psa to nie wie co ma robic, wariuje na tej smyczy, okreca sie wywala, staje deba - jak dziki mustang Quote
Elza22 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Lu_Gosiak napisał(a):niestety konto OTOZU nie jest kontem internetowym a wydruki mam co 10 dni - wiec musze czekac do srody-czwartku...jak wezme wydruk od razu napisze..ogromnie dziekuje za wsparcie:):):) a nasz dobek ciagnie na smyczy jak woł - generalnie w ogole nie umial chodzic - teraz juz jest nieco lepiej, ale musi chodzic w kantarku bo bez niego sie nie da....natomiast jak widzi jakiegos psa to nie wie co ma robic, wariuje na tej smyczy, okreca sie wywala, staje deba - jak dziki mustang Nic dziwnego pies całe życie zamknięty w klatce wszytko dla niego jest nowe musi się wszystkiego nauczyć mam nadzieje że jego nowi państwo się nie zniechęcą bo to w końcu pies z kojca trochę się właśnie tym martwię.Czekam na wieści jak tam kastracje przeżył??????????? Quote
wiq Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 dołączam się do pytania Elzy22 :) jak dobek po zabiegu? Quote
Elza22 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Elza22 napisał(a):Nic dziwnego pies całe życie zamknięty w klatce wszytko dla niego jest nowe musi się wszystkiego nauczyć mam nadzieje że jego nowi państwo się nie zniechęcą bo to w końcu pies z kojca trochę się właśnie tym martwię.Czekam na wieści jak tam kastracje przeżył??????????? widzę że konkretna olewka na wątku Quote
Lu_Gosiak Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Elza22 napisał(a):widzę że konkretna olewka na wątku przepraszam pamietalam, zeby tu wczoraj cos napisac i wylecialo mi bo watek daleko w suskypcjach...juz pisze:):) dobek po kastarcji ma sie dobrze, w nocy rozwalil sobie kołnierz ale rana w porzadku, wczoraj juz bylo spokojniej, chodzi sobie na spacerki - jest duzo lepiej natomiast jak widzi psa to po prostu podobno tragedia - nie wie jak sie zachowac i co ma robic - ale juz tez powoli zaczyna sie przyzwyczajac....biedny jak takie male dziecko co wszystko oglada po raz pierwszy...natomiast ma wspanialy charakter zero agresji - nawet u weterynarza nie warknal nic kompletnie JEgo przyszly Pan dzwonil dwa razy juz do hoteliku i jutro osobiscie po Niego przyjezdza:):) wczoraj odebralam wydruk z konta OTOZU i sa dwie wplaty na RExa: 24.03 Halina R. - 100zl 28.03 Elza22 - 200zl OGROMNIE DZIEKUJE:loveu::loveu::loveu: wydatki: transport dobka do hoteliku 70zl transport dobka na kastracje - 70zl kastracja - 150zl RAZEM 290zl jeszcze trzeba bedzie zaplacic za hotelik jutro trzymajcie kciuki by wszystko sie udalo!!! Quote
anett Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Lu_Gosiak napisał(a): ... - jest duzo lepiej natomiast jak widzi psa to po prostu podobno tragedia - nie wie jak sie zachowac i co ma robic - ale juz tez powoli zaczyna sie przyzwyczajac....biedny jak takie male dziecko co wszystko oglada po raz pierwszy... DS będzie miał prawdziwe wyzwanie... psów na osiedlu nie brakuje, nie mówiąc o wszystkich innych nowościach ale wierzę, że się uda!!:multi: A kciuki zaciśnięte na maxa!!!!! Quote
Elza22 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Lu_Gosiak napisał(a):przepraszam pamietalam, zeby tu wczoraj cos napisac i wylecialo mi bo watek daleko w suskypcjach...juz pisze:):) dobek po kastarcji ma sie dobrze, w nocy rozwalil sobie kołnierz ale rana w porzadku, wczoraj juz bylo spokojniej, chodzi sobie na spacerki - jest duzo lepiej natomiast jak widzi psa to po prostu podobno tragedia - nie wie jak sie zachowac i co ma robic - ale juz tez powoli zaczyna sie przyzwyczajac....biedny jak takie male dziecko co wszystko oglada po raz pierwszy...natomiast ma wspanialy charakter zero agresji - nawet u weterynarza nie warknal nic kompletnie JEgo przyszly Pan dzwonil dwa razy juz do hoteliku i jutro osobiscie po Niego przyjezdza:):) wczoraj odebralam wydruk z konta OTOZU i sa dwie wplaty na RExa: 24.03 Halina R. - 100zl 28.03 Elza22 - 200zl OGROMNIE DZIEKUJE:loveu::loveu::loveu: wydatki: transport dobka do hoteliku 70zl transport dobka na kastracje - 70zl kastracja - 150zl RAZEM 290zl jeszcze trzeba bedzie zaplacic za hotelik jutro trzymajcie kciuki by wszystko sie udalo!!! Dzięki za wiadomość bardzo się cieszę i trzymam kciuki musi się udać:-) Quote
Recommended Posts