Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 379
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiq napisał(a):
kur... zapiał...
gdzie Ci ludzie mają oczy, co?

widzę że cisza:-( Jak tam wygląda sytuacja z karma dla niego właściciele go karmią??? A jak będą jakieś telefony to niech ludzie się nie przerażają odległością jak coś to go dostarczę na własny koszt jak domek się pojawi. Jak nic się nie znajdzie to mogę go zabrać do siebie tymczasowo jak nie skacze przez ogrodzenie bo dla mojego dobka prawie 2 m ogrodzenie to żaden problem. Teraz to nie ma sensu ale na wiosnę mogę mu zapewnić pełna michę kontakt z człowiekiem i 13 arów do wybiegania

Posted

ludzie Go karmia...przez ogrodzenie raczej nie skacze bo jak wlasciciel Go wypuszcza z kojca to mialby mozliwosc zwiac bo płot za wysoki specjalnie to tam nie jest - taki standard....dobek ma do biegania czas kiedy wlasciciel sprzata kojec - wiec korzysta i biega po prostu ile moze:shake:
ohhh byloby cudownie w koncu moc Go stamtad zabrac...poki co cisza Nikt nie dzowni

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
ludzie Go karmia...przez ogrodzenie raczej nie skacze bo jak wlasciciel Go wypuszcza z kojca to mialby mozliwosc zwiac bo płot za wysoki specjalnie to tam nie jest - taki standard....dobek ma do biegania czas kiedy wlasciciel sprzata kojec - wiec korzysta i biega po prostu ile moze:shake:
ohhh byloby cudownie w koncu moc Go stamtad zabrac...poki co cisza Nikt nie dzowni

Biedactwo dobermany mają w sobie mase energi mój tak się nauczył że jak się nie wybiega to cały czas chodzi za mna i piszczy i wtedy do samochodu do lasu i biegnie za samochodem nawet w takim zimnie chce mu sie biegać a ma juz 10 lat to co dopiero taki młodziak:-( Ja moge go zabrać i zostawić na działce nie ma problemu tylko musze mieć pewnośc że nie skacze bo jak zacznie przeskakiwać to nie bede miała co z nim zrobić mój też nie skakakł na początku jak go przywiozłam ze schroniska a teraz to podchodzi do ogrodzenie skacze na nie przednimi łapami i się podciąga takiego czegoś jeszcze nie widziałam i jak ja jestem z nim w sródku to nie przeskoczy nawet jak kot był by po drugiej stronie a jak ja tylko wyjde i go zamkne to już jest przy nodze masakra i tego się boje żeby tak sie nie nauczył robić bo będe miała ogromny problem.

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
niestety Nikt nie dzwoni

Ładny młody pies powinien szybko bez problemu znaleść dom nie mam pojecia dlaczego tak jest na allegro też zainteresowanie praktycznie znikome pare wejść tylko.....

Posted

Dlaczego ja dopiero teraz trafilam na ten watek ? Gdzie jest ten dobek, bo mnie zaraz cos trafi, rozesle go dalej natychmiast...
(Wstawilam na Slaskie i napisalam Gliwice, ale nie wiem czy sie zgadza)
ps. a ta chetna na dobka do poltorarocznego dziecka - dalyscie jej co innego? (krokodyla heheh , sorry, ludzie mnie "rozczulaja"), moze warto isc tym tropem?
Lu Gosiaku co u Ciebie?

Posted

Cleo2008 napisał(a):
Dlaczego ja dopiero teraz trafilam na ten watek ? Gdzie jest ten dobek, bo mnie zaraz cos trafi, rozesle go dalej natychmiast...
(Wstawilam na Slaskie i napisalam Gliwice, ale nie wiem czy sie zgadza)
ps. a ta chetna na dobka do poltorarocznego dziecka - dalyscie jej co innego? (krokodyla heheh , sorry, ludzie mnie "rozczulaja"), moze warto isc tym tropem?
Lu Gosiaku co u Ciebie?

dobek jest w slaskim koło Czestochowy - moze byc na Gliwicach to nie daleko jakies 60km
dziekuje u mnie w poradku....mialam co prawda 5 dni przerwy od dogo ale juz wraccam do zywych:)

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
byl dzis telefon...jest domek do sprawdzenia....narazie sie nie ciesze bo juz tyle razy tak bylo i potem nie wypalilo

dostałam dzisiaj taka wiadomość Witam!
Miałam 2 brążowe dobermany- matkę i syna, ale kilka lat temu zakończyły swoje życie , żyły 12 i 14 lat.
Chciałabym wiedzieć jak duży jest ten piesek ( moje ważyły 48kg i ok 70kg-pies był bardzo duży).
Zastanawiam się nad adopcją dorosłego, brązowego dobermana, bo jakoś pusto sie zrobiło w domu i trawy w ogrodzie nikt nie niszczy..
Pozdrawiam i jeśli to możliwe to proszę o wiadomość.
Dziwna jest w tej wiadomości waga psów praktycznie nie możliwa no i wiek dobermany tak długo nie żyją no ale on ile może ważyć max 40?

Posted

HMMM...dziwne moja dobermanka jest bardzo duza i za gruba i wazy 40 kg, samiec moze wazyc wiecej ale na pewno nie powyzej 50 kg!!!
wiek zycia raczej malo prawdopodbny, znalam dobke zyjaca 12 lat ale to byl taki dobermanowy matuzalem...

70 kg doberman to byłby nawet nie do wyobrazenia

Posted

dzodzo napisał(a):
HMMM...dziwne moja dobermanka jest bardzo duza i za gruba i wazy 40 kg, samiec moze wazyc wiecej ale na pewno nie powyzej 50 kg!!!
wiek zycia raczej malo prawdopodbny, znalam dobke zyjaca 12 lat ale to byl taki dobermanowy matuzalem...

70 kg doberman to byłby nawet nie do wyobrazenia

Odpisałam pani że pies waży 40kg zaproponowałam żeby podała numer to zadzwonię jak chce porozmawiać o psiaku pani jednak odpisała że się zastanowi i jak coś to się odezwie mam już dosyć tych ludzi co im się nudzi i piszą jakieś bzdury żeby tylko popisać.A no i obserwatora ma na allegro. Może u was coś sie ruszy z tym domkiem do sprawdzenia jak coś będzie wiadomo to proszę o informację jak najszybciej:-)

Posted

domek bedzie sprawdzany w czwartek lub piatek przez Cajusa - domek jest w Toruniu...Pan zgodzil sie zaplacic za transport 300zl oraz chociaz na poczatku nie chcial -to jak uslyszal, ze w takim razie psa nie dostanie - na kastracje:) zobaczymy czy coś z tego bedzie

Posted

to trzymam kciuki, mogłoby wreszcie sie udac
szkoda ze dobkow do adopcji niestety tylko przybywa, a nie ubywa, wczoraj dostalismy zgloszenie o kolejnych chyba...7

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']domek bedzie sprawdzany w czwartek lub piatek przez Cajusa - domek jest w Toruniu...Pan zgodzil sie zaplacic za transport 300zl oraz chociaz na poczatku nie chcial -to jak uslyszal, ze w takim razie psa nie dostanie - na kastracje:) zobaczymy czy coś z tego bedzie[/QUOTE

trzymam kciuki jak wypali to ja do transportu się dorzucam 150 mogę dać.Wiec mam nadzieje że na numer konta czekam.

Posted

Elza22 napisał(a):

trzymam kciuki jak wypali to ja do transportu się dorzucam 150 mogę dać.Wiec mam nadzieje że na numer konta czekam.

bardzo dziekujemy:)
oby mozna bylo transport szykowac - okaze sie
jakby ten dom w koncu wypalil to chce Reksa zabrac do Wiosny do hoteliku - tam wykastrowac i dopiero Patryk od Wiosny by Go wiozl....jakos wole wydawac psa kastrowanego niz liczyc na ludzi...wtedy Elza Twoja pomoc finansowa bardzo sie przyda:)

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
bardzo dziekujemy:)
oby mozna bylo transport szykowac - okaze sie
jakby ten dom w koncu wypalil to chce Reksa zabrac do Wiosny do hoteliku - tam wykastrowac i dopiero Patryk od Wiosny by Go wiozl....jakos wole wydawac psa kastrowanego niz liczyc na ludzi...wtedy Elza Twoja pomoc finansowa bardzo sie przyda:)

domek sprawdzony??? Są jakieś wieści?