Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich,

Na wzór grup zapaleńców innych dyscyplin, chciałem zaproponować utworzenie programu wzajemnej pomocy drogowej. Wszyscy dużo jeździmy, nierzadko z większą ilością psów. Awaria, stłuczka czy wypadek to wystarczająco stresująca sprawa bez psów, a w takich sytuacjach pomoc osoby mieszkającej w danym regionie, blisko miejsca zdarzenia, może okazac się zbawienna.

Jeżeli pomysł chwyci, będziemy się czuć bezpieczniej i z pewnością przyczyni się to do większej konsolidacji całego naszego towarzystwa wystawowo-zaprzęgowo-hobbystyczno-handlerskiego.

Szczegóły na www.huskyteam.pl, zapraszam zainteresowanych.

Pzdr!

Posted

Pomysl swietny, wiec hop, w gore :multi:
Czy z pomoca mozna sie dorzucic, jesli bez mozliwosci holowania (bida, bo pies nawet rower musi ciagac, a gdzie o aucie marzyc ;))?

Posted

Pewnie, każda forma pomocy jest mile widziana. Jak mówiłem, akcja jest typowo "charytatywna" i po prostu ma na celu wzajemną pomoc. Jeden dysponuje autem terenowym, lawetą i skuterem śnieznym, drugi może zaoferować informację o najbliższej stacji benzynowej. W środku nocy, na odludziu i przy -20 stopniach każda pomoc może byc zbawienna. Niby na Syberii nie żyjemy, ale jeżeli można sobie pomóc, to czemu nie?

Na huskyteamie jest już pierwsza lista chętnych osób, także w formie pliku do pobrania. Zapraszam następne i mam nadzieję, że cała incjatywa nigdy się do niczego nie przyda ;-) Oby!

Posted

Ponieważ moje warunki lokalowe są na razie skromne, więc się tegoż ogłoszenia przestraszyłam. :roll:
Ale, skoro KAŻDA pomoc jest mile widziana to.... ja chętnie powiem, gdzie u mnie jest najblizsza stacja benzynowa :p
Niestety, w samochodzie nawet haka nie mam, nocleg u mnie na podłodze (co się mam nadzieję wkrótce zmieni :eggface: ), ale informacji udzielać mogę.
Poproszę o dopisanie mnie do listy- na razie z tą skromną pomocą, która mam nadzieję ulegnie w przyszłości rozszerzeniu.
Jacku, mój telefon prywatny masz ;)

Posted

NigdyNigdy napisał(a):
Ponieważ moje warunki lokalowe są na razie skromne, (...) nocleg u mnie na podłodze

No co Ty się przejmujesz ? :lol: U nas tez tylko na podłodze (na dmuchanym materacu 2-3 osobowym), ale nie sądzę, by ktoś będący w potrzebie specjalnie by marudził... :diabloti: ;)
Gorzej jak to będzie busik z wieoosobowa rodziną... :-o :roll:

Posted

Manu napisał(a):
No co Ty się przejmujesz ? :lol: U nas tez tylko na podłodze (na dmuchanym materacu 2-3 osobowym), ale nie sądzę, by ktoś będący w potrzebie specjalnie by marudził... :diabloti: ;)
Gorzej jak to będzie busik z wieoosobowa rodziną... :-o :roll:

A....
No, chyba że tak :roll:
U mie do dyspozycji dwie karimaty i dwa śpiwory :p

Posted

No i jeszcze Jackowi za caloksztalt sie oberwalo :evil_lol:.
NigdyNigdy, spanie pokotem na podlodze moze byc fajna przygoda, jak trafia sie psy, to bedzie trzeba pilnowac zamykania drzwi od mojej zarazy i krolika, nie wiadomo co, gdzie i kiedy sie przyda.
Za rok zglaszamy sie z assistance i propozycjami zawodow na wyspach brytyjskich :diabloti:

Posted

Manu, spokojnie, ja mam taki nawał roboty, że pracuję po 15 godzin na dobę, bez żadnej przesady. Ale jest już aktualizacja, trzeba to będzie uporzadkowac, zrobić mapkę... hmm ktos chętny? Mapka do druku miałaby format A4, na niej byłyby numerki. Na odwrocie lista numerków i przypisana do każdego osoba, która tam mieszka wraz z danymi. Co sądzicie?

Posted

HUSKYTEAM napisał(a):
Manu, spokojnie, ja mam taki nawał roboty, że pracuję po 15 godzin na dobę, bez żadnej przesady. Ale jest już aktualizacja, trzeba to będzie uporzadkowac, zrobić mapkę... hmm ktos chętny? Mapka do druku miałaby format A4, na niej byłyby numerki. Na odwrocie lista numerków i przypisana do każdego osoba, która tam mieszka wraz z danymi. Co sądzicie?

Podeślij jakąś mapke to sie zrobi - no może nie samo - ale bedzie.
Oczywiście wchodzę w to - numer i lokalizację znasz.

A swoją drogą gratuluję pomysłu.