andromeda Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 [FONT=MS Shell Dlg 2]Potrzebuje pomocy w wyborze karmy. Przyznam się ze nie bardzo wiem na jaka się zdecydować, bo nigdy takich nie kupowałam. A chodzi o karmy w przedziale cenowym 60-80 zł za 15 kg. Wiem ze droższe maja dawkowanie mniejsze i wychodzi w ogólnym rozrachunku taniej. Ale poszukuje suszu dla babci, która nie może wydać więcej, a chce pomoc psiakowi który wisi na łańcuchu. Jedzenie widzi jak się właścicielom przypomni ( czyli czasami głoduje przez 3 dni) Babcia ze względu na wiek nie może stać przy garach i gotować. Dlatego poszukuje coś lepszego od Chappi czy biedronkowskiej karmy. Na ile mogę tez pomagam ale sama mam 2 psy i dwa koty wiec jest co karmić. [/FONT] Quote
Hawanka Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 za ta cene raczej dobrej gatunkowo nie kupisz : http://allegro.pl/super-nowosc-canun-dog-menu-20kg-gratis-kurier-i1205349690.html Quote
andromeda Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Hawanka napisał(a):za ta cene raczej dobrej gatunkowo nie kupisz : http://allegro.pl/super-nowosc-canun-dog-menu-20kg-gratis-kurier-i1205349690.html Wiem ze nie kupie, ale lepsze to niz głodowanie. Tez ja widziałam i sie zastanawiałam czy warto. Bo tez tak sobie mysle ze i wtym przedziale cenowym czyli 60-80 zł za 15 kg mozna cos mniej "dupowatego" kupic. A wiadomo ze renty w naszym kraju bywaja rozne wiec babcia nie moze pozwolic sobie na wiecej. A zalezy jej zeby psiak nie padł z głodu. Quote
Boogie Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Andromeda gdybyś mogła za jednym razem kupić dwa worki wtedy łatwiej by było coś znaleźć. Brit mozna kupić w cenie około 160zł za dwa worki 15kg, także wtedy mieści sie w budżecie. Quote
andromeda Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 Boogie napisał(a):Andromeda gdybyś mogła za jednym razem kupić dwa worki wtedy łatwiej by było coś znaleźć. Brit mozna kupić w cenie około 160zł za dwa worki 15kg, także wtedy mieści sie w budżecie. Dzieki, ze tez nie wpadłam ze Brit jest w miare dobry i nie kosztuje majatku :) Czy on ma tłuste granulki ? Quote
kbk Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Raczej nie są tłuste. Jeżeli chodzi o mojego psa i psa mojej matki, Brit się nie sprawdził...to oczywiście nie znaczy, że tamtemu nie podejdzie :) Ale masz rację, lepsza każda karma niż głodowanie. Quote
Boogie Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Andromeda Brit jest średnio tłusty, ale myślę że psiakowi który jest na łańcuchu i był karmiony Chappi itp wyjdzie na zdrowie. Quote
andromeda Posted September 10, 2010 Author Posted September 10, 2010 [quote name='Boogie']Andromeda Brit jest średnio tłusty, ale myślę że psiakowi który jest na łańcuchu i był karmiony Chappi itp wyjdzie na zdrowie. [FONT=MS Shell Dlg 2]Sprawdzimy Brita Adult może małemu zasmakuje. Psisko nawet Chappi w misce nie miał! Suche ziemniaki, zlewki czasami kawałek kiełbasy. Często tego nie jadł bo wrzucali nowe jedzenie do garnka w którym od kilku dni stało stare i zapewne już gnijące. [/FONT] Quote
karjo2 Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Akurat jak na ironie, te zlewki, resztki z obiadu moga sie okazac zdrowsze, wartosciowsze niz tania, kiepska, wysoko przetworzona karma. Quote
Recommended Posts