Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=MS Shell Dlg 2]Potrzebuje pomocy w wyborze karmy. Przyznam się ze nie bardzo wiem na jaka się zdecydować, bo nigdy takich nie kupowałam. A chodzi o karmy w przedziale cenowym 60-80 zł za 15 kg.

Wiem ze droższe maja dawkowanie mniejsze i wychodzi w ogólnym rozrachunku taniej. Ale poszukuje suszu dla babci, która nie może wydać więcej, a chce pomoc psiakowi który wisi na łańcuchu. Jedzenie widzi jak się właścicielom przypomni ( czyli czasami głoduje przez 3 dni)

Babcia ze względu na wiek nie może stać przy garach i gotować. Dlatego poszukuje coś lepszego od Chappi czy biedronkowskiej karmy. Na ile mogę tez pomagam ale sama mam 2 psy i dwa koty wiec jest co karmić. [/FONT]

Posted

Hawanka napisał(a):

Wiem ze nie kupie, ale lepsze to niz głodowanie.

Tez ja widziałam i sie zastanawiałam czy warto.

Bo tez tak sobie mysle ze i wtym przedziale cenowym czyli 60-80 zł za 15 kg mozna cos mniej "dupowatego" kupic. A wiadomo ze renty w naszym kraju bywaja rozne wiec babcia nie moze pozwolic sobie na wiecej. A zalezy jej zeby psiak nie padł z głodu.

Posted

Andromeda gdybyś mogła za jednym razem kupić dwa worki wtedy łatwiej by było coś znaleźć. Brit mozna kupić w cenie około 160zł za dwa worki 15kg, także wtedy mieści sie w budżecie.

Posted

Boogie napisał(a):
Andromeda gdybyś mogła za jednym razem kupić dwa worki wtedy łatwiej by było coś znaleźć. Brit mozna kupić w cenie około 160zł za dwa worki 15kg, także wtedy mieści sie w budżecie.

Dzieki, ze tez nie wpadłam ze Brit jest w miare dobry i nie kosztuje majatku :)

Czy on ma tłuste granulki ?

Posted

Raczej nie są tłuste. Jeżeli chodzi o mojego psa i psa mojej matki, Brit się nie sprawdził...to oczywiście nie znaczy, że tamtemu nie podejdzie :) Ale masz rację, lepsza każda karma niż głodowanie.

Posted

[quote name='Boogie']Andromeda Brit jest średnio tłusty, ale myślę że psiakowi który jest na łańcuchu i był karmiony Chappi itp wyjdzie na zdrowie.

[FONT=MS Shell Dlg 2]Sprawdzimy Brita Adult może małemu zasmakuje.

Psisko nawet Chappi w misce nie miał! Suche ziemniaki, zlewki czasami kawałek kiełbasy. Często tego nie jadł bo wrzucali nowe jedzenie do garnka w którym od kilku dni stało stare i zapewne już gnijące. [/FONT]