Agata69 Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Własnie przywiozłam ją do domu. Lezy na posłaniu w pokoju syna i chyba ze strachu nawet nie oddycha. Malusieńka, 4,5 kg, około roczna sądząc po zębach. Pojawiły się razem z siostrą, sunia równie malutką, kilka miesięcy temu w okolicach pewnej budowy. Podobno nocny stróż znalazł obie w jakiejś rurze. Odtąd mieszkały w okolicach strózówki, w nocy karmione i głaskane, w dzień... jak bóg dał. Chciałam je zabrać, był DT, facet nie chciał współpracować, "po jego trupie"... Wczoraj zadzwoniła pani Daniela, rodzina adopcyjna mojej podopiecznej Soni. Daniela mieszka w okolicach budowy, poprosiła o pomoc. Jedna sunia właśnie zgineła pod kołami, druga, smutna i ogłupiała włóczy sie po ulicy. Do nikogo nie podchodzi oprócz stróza. Budowa kończy sie za 2 tygodnie. Pertraktacje ze strózem trwaja 2 dni, w końcu płyną łzy i sunia ląduje u mnie na dt. Malutka, biało czarna, gładkowłosa. Siedzi tam gdzie się ja postawi i drży, na dworze wpadła w szalony pląs , żeby uwolnić się ze smyczy. Niw je, nie pije, nie oddycha. Dziczka. Moich psów się przestraszyła, ale najbardziej ciekawska Psotę obwarczała. Jest malutka i śliczna, ale zupełnie nie wiem co robić z taką dziczką. Zdjęcia jutro. Aha, mała prawdopodobnie miała już cieczkę, być możne jest szczenna. Normalnie sam miód. A miałam sobie odpocząć. Prosze o rady co mam robić. Nie ma mowy o wyjsciu z sunia na dwór. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Agata69 Posted September 6, 2010 Author Posted September 6, 2010 Zaraz wystawie jakis bazarek, bo normalnie bryndza. Quote
Agata69 Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Sunia nie rusza się z posłania od 12 godzin. Na dwór z nia nie wychodzę, to chyba bez sensu. Quote
Agata69 Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Ten garnek w tulipany postawiła Perełce moja Marysia :-) Quote
Agata69 Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 Sunia po dwóch dniach zupełnego bezruchu i trzęsawki, zaczyna się otwierać. niepewnie zaczyna chodzic po domu, na dworze juz nie leży na trawie kółkami do góry, przynajmniej nie cały czas. Załatwia sie nadal w domu, raz n adobę. Quote
mestudio Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Mała biedna dziewczynka, pewnie potrzebuje jeszcze trochę czasu aby choć odrobinę znormalnieć. Będe obserwowała, ale nie wiem jak pomóc i co jest potrzebne w tym wypadku. Quote
estote Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Dziewuszka wygląda jak Gaja :) I zachowuje się, jak Kora na początku. Dajmy jej trochę czasu i na pewno się otworzy i zaufa i będzie najlepszą przyjaciółką. Trzymam kciuki. Quote
Agata69 Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 estote napisał(a):Dziewuszka wygląda jak Gaja :) I zachowuje się, jak Kora na początku. Dajmy jej trochę czasu i na pewno się otworzy i zaufa i będzie najlepszą przyjaciółką. Trzymam kciuki. Perełka jest maleńka, około 5 kg. Na fotach wyglada jakby była normalnej wielkości,w realu to pies wielkosci kota. Mówimy na nia Szczurek. mała jest chora, ma zapalenie sutków, dostaje zastrzyki i tablety. Poprosze o banerek jesli mozna. Quote
mestudio Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Podniosę małą, może ktoś zauważy i zrobi banerek bo ja nie potrafię. Pewnie w tytule trzeba napisać, że potrzebny banerek to ktoś się zgłosi. Quote
Agata69 Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 Mała zrobiła wczoraj pierwsze kroczki na smyczy. Dzisiaj już zebrała w kuchni razem z moimi psami. Jest malusia i trzeba jej dawać specjalne małe kąski, bo normalne nie mieszczą się w mordysi. Kupa i siku nadal w domu, na razie nie czai po co wynosze ja na trawę. Quote
mestudio Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Podnosimy i czekamy na banerek dla małej. Quote
Agata69 Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 Nie ogłoszam jej jeszcze szczególnie, ale moze ktos by ja dodał na ten watek. Quote
Agata69 Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 Bazarek dla Perełki: http://www.dogomania.pl/threads/192333-Ubrania-damskie-i-męskie-oraz-dodatki-na-Perełkę-do-15-09.-Start! Quote
Agata69 Posted September 11, 2010 Author Posted September 11, 2010 Perełka już fajnie sie otworzyła, chodzi na smyczy jako taka, duzo chodzimy po parku. Niestety kupa i siku zawsze w domu , tuz po powrocie ze spaceru. Nie wiem co mam robić, żeby choć raz zrobiła na dworze. Quote
estote Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 przygotowałam banerek. nie potrafię go jednak podlinkować. Quote
Agata69 Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 Tez nie umie takich cudów. tymczasem sunia nauczyła si załatwiać na dworze, juz dwa dni nie sika w domu. W tygodniu sterylka. No i moze juz szukać domu. Quote
mestudio Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Podniosę maliznę, może ktoś jeszcze zajrzy żeby pomóc, doradzić. Quote
eve-w Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 ogłaszając sunię mogę doradzić, żeby w tytule ogłoszeń obowiązkowo zawrzeć tekst: MINI MIKRO SUNIA No i dajcie mała na mikropsiaki! Quote
estote Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 no to pięknie, że nauczyła się załatwiać na zewnątrz :) to już wielki sukces. teraz będzie z górki. a więc mini mikro suniu, czas na ogłoszenia. Quote
Agata69 Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 estote napisał(a):i jak maluszek po sterylizacji? Już dobrze. dzisiaj były u nas dwie sunie po zabiegu, powoli przekraczamy dobry smak i prędkość dźwieku. Quote
DarkWater Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 [FONT=Arial][/FONT][FONT=Arial][/FONT] Quote
estote Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 oj, dziękuję DarkWater :) widzę, że sama to zrobiłaś :) dziękuję p. Quote
Recommended Posts