Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Własnie przywiozłam ją do domu. Lezy na posłaniu w pokoju syna i chyba ze strachu nawet nie oddycha.

Malusieńka, 4,5 kg, około roczna sądząc po zębach.
Pojawiły się razem z siostrą, sunia równie malutką, kilka miesięcy temu w okolicach pewnej budowy. Podobno nocny stróż znalazł obie w jakiejś rurze. Odtąd mieszkały w okolicach strózówki, w nocy karmione i głaskane, w dzień... jak bóg dał.
Chciałam je zabrać, był DT, facet nie chciał współpracować, "po jego trupie"...

Wczoraj zadzwoniła pani Daniela, rodzina adopcyjna mojej podopiecznej Soni. Daniela mieszka w okolicach budowy, poprosiła o pomoc. Jedna sunia właśnie zgineła pod kołami, druga, smutna i ogłupiała włóczy sie po ulicy. Do nikogo nie podchodzi oprócz stróza. Budowa kończy sie za 2 tygodnie.
Pertraktacje ze strózem trwaja 2 dni, w końcu płyną łzy i sunia ląduje u mnie na dt.

Malutka, biało czarna, gładkowłosa. Siedzi tam gdzie się ja postawi i drży, na dworze wpadła w szalony pląs , żeby uwolnić się ze smyczy. Niw je, nie pije, nie oddycha. Dziczka. Moich psów się przestraszyła, ale najbardziej ciekawska Psotę obwarczała.

Jest malutka i śliczna, ale zupełnie nie wiem co robić z taką dziczką.
Zdjęcia jutro.
Aha, mała prawdopodobnie miała już cieczkę, być możne jest szczenna.
Normalnie sam miód. A miałam sobie odpocząć.

Prosze o rady co mam robić. Nie ma mowy o wyjsciu z sunia na dwór.

Uploaded with ImageShack.us

Posted

Sunia po dwóch dniach zupełnego bezruchu i trzęsawki, zaczyna się otwierać. niepewnie zaczyna chodzic po domu, na dworze juz nie leży na trawie kółkami do góry, przynajmniej nie cały czas. Załatwia sie nadal w domu, raz n adobę.

Posted

Dziewuszka wygląda jak Gaja :)

I zachowuje się, jak Kora na początku.

Dajmy jej trochę czasu i na pewno się otworzy i zaufa i będzie najlepszą przyjaciółką.

Trzymam kciuki.

Posted

estote napisał(a):
Dziewuszka wygląda jak Gaja :)

I zachowuje się, jak Kora na początku.

Dajmy jej trochę czasu i na pewno się otworzy i zaufa i będzie najlepszą przyjaciółką.

Trzymam kciuki.

Perełka jest maleńka, około 5 kg. Na fotach wyglada jakby była normalnej wielkości,w realu to pies wielkosci kota. Mówimy na nia Szczurek.
mała jest chora, ma zapalenie sutków, dostaje zastrzyki i tablety.
Poprosze o banerek jesli mozna.

Posted

Mała zrobiła wczoraj pierwsze kroczki na smyczy. Dzisiaj już zebrała w kuchni razem z moimi psami. Jest malusia i trzeba jej dawać specjalne małe kąski, bo normalne nie mieszczą się w mordysi. Kupa i siku nadal w domu, na razie nie czai po co wynosze ja na trawę.

Posted

Perełka już fajnie sie otworzyła, chodzi na smyczy jako taka, duzo chodzimy po parku. Niestety kupa i siku zawsze w domu , tuz po powrocie ze spaceru. Nie wiem co mam robić, żeby choć raz zrobiła na dworze.