Chantell Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Mam takie pytanie. Gdzie znajdują się fajne, sprawdzone sklepy zoologiczne? taakie 'wypasione'. I gdzie mieści się ten sklep york centrum czy coś w ten deseń?:razz: Quote
ABCtresury Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 W tym temacie niestety nie będę mógł pomóc,ponieważ nie jestem z Krakowa. Najlepiej byłoby gdyby wypowiedzieli się użytkownicy właśnie z tego miasta:) Ja mogę polecic jedynie internetowe sklepy z artykułami dla zwierząt,co do których mam 100% zaufanie. Zależy jeszcze co rozumiesz po pojęciem "wypasione":) Quote
sugarr Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Odświeżę ten temat :)) Kiedy kilka lat temu moja znajoma kupowała sobie Goldena, to opowiadała mi właśnie, że była w jakimś rewelacyjnym, wielkim i właśnie "wypasionym" sklepie zoologicznym, nawet chyba wspomniała, że największy w Krakowie. Ciekawa jestem czy ktoś tu ma pomysł który to mógł być sklep? Teraz z tą znajomą niestety nie mam kontaktu. Całkiem fajny jest sklep na Zakopiance koło Carrefour, ale widziałam tam np kurę w akwarium, a mi się zawsze robi przykro na takie widoki (tak jak np kocięta czy szczeniaki w ZOO-NATURA) i mi to psuje całą przyjemność z zakupów... (uwielbiam zakupy zoologiczne i papiernicze - to takie moje dwie słabości :cool3:) Quote
molinezja Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Wydaje mi się sugarr że ten sklep o którym wspominasz,to chodzi o zoo-nature,bo niestety Kraków nie ma więcej równie wielkich oraz z tak bogatym wyposarzeniem zoologicznych. Quote
KW. Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Zoo-natura ma dwa sklepy w Krk, jeden w M1 i drugi to właśnie ten który mieści sie obok Carrefour. Wypasionym sklepem bym nie nazwała taki w którym sprzedaje się żywe zwierzęta jak towar, wmawia się ludziom, że pies w typie to pies rasowy, 'wciska' się ludziom proszącym o poradę ten towar który dla polityki sklepu jest najbardziej opłacalny a juz niekoniecznie dla kienta... itd. itp Nie moja bajka. Ja robie zakupy w małym, osiedlowym sklepie zoo który i tak jest w miarę dobrze zaopatrzony a jeśli czegoś nawet nie ma, to wiem, że zrobią wszystko by to dla mnie sprowadzić, ceny niższe niż w 'sieciówkach' i zawsze moje zwierzaki mogą liczyć na jakiś prezent. Quote
sugarr Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Faktycznie, sprawdziłam to potem w google maps i ten na Zakopiance to też ZOO-NATURA. Byłam tam tylko raz dosłownie przelotem, to dla mnie daleko, a poruszam się MPK. Tak jak mówiłam - był spory, było tam "kolorowo", ale mi również nie sprawiają przyjemności zakupy jak widzę np szczeniaki, kocięta czy wspomnianą kurę (to widziałam pierwszy raz w życiu w zoologu) w "akwariach" :( Ja zakupy zoo robię zawsze przez internet, bo szukam tak długo, aż w jednym sklepie nie znajdę wszystkiego co mi potrzebne i oszczędzam sobie chodzenia za konkretną rzeczą do kilku sklepów. Niestety kurierzy, braki na magazynach skutecznie obrzydzają takie zakupy. Natomiast koło lecznicy na Brodowicza (albo Kieleckiej?) jest sklep "De-Zoo". Polecam! Nie prowadzą tam w ogóle sprzedaży zwierząt, wybór jest spory, a obsługa sympatyczna. Długi czas w internecie szukałam np smyczy skórzanej z mosiężnym karabińczykiem - albo były koszmarnie drogie, albo robiono ze mnie kretyna i wysyłano inne modele z chromowanymi, albo jeszcze inne cyrki. A tam znalazłam wybór kilku takich smyczy w zupełnie ludzkiej cenie :) Quote
LadyK Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Zoo Africa - Galeria Krakowska Kakadu - Bonarka (www.kakadu.pl) Quote
Recommended Posts