afox Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 Witam.Chciałem poradzić się Was,co stosujecie przeciwko meszkom i komarom?Moja mała jest węcz przykryta na spacerach tymi paskudztwami.Już olejek gożdzikowy nie wystarczy!Jest coś lepszego????:placz: Quote
alive Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 ja swoje bardzo delikatnie (najpierw psikam sobie na ręce, rozsmarowuje i wycieram ręce o dziewczynki) smaruję Autanem (mleczkiem z atomizerem). Działa bardzo dobrze ale ponieważ jest to środek dla ludzi staram się go używać oszczędnie bo nie jestem pewna czy jest odpowiedni dla psów... psiego preparatu niestety żadnego nie znam :( Quote
Teba Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Ja komary przyjmuje na sibie, tzn. zabijam większość z suni... meszki nas na szczęście nie męczą. Kiedyś ktoś mi polecał aromat waniliowy... ale czy to skuteczne :roll: Quote
Cheritka Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Można poprostu zostawić na psie długą sierść :lol: :lol: :lol: nam wystarcza preparat BAYERa Advantix, on jest na pchły, kleszcze, i meszki. Quote
anuleq Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Tebusa napisał(a): Kiedyś ktoś mi polecał aromat waniliowy... ale czy to skuteczne :roll: Na komary pomaga, ale meszki przyciaga. (Albo na odwrot ;P) Quote
Hexi Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 aromat waniliowy odgania muszki skutecznie komarow raczej nie przyciaga a z ludzkich preparatow zatwierdzonych przez mojego weta produkuje ziaja cos co sie anty bzzzzyk nazywa, na muszki kleszcze komary pszczoly osy itp....dziala i na dodatek jest bezzapachowe wiec psu nie przeszkadza :) Quote
Alicja Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Hexi a mnie przy Antybzzzz meszki zjeść chciały:angryy: Quote
Agga Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 Alu pamietasz jak mnie u ciebie cos w noge ugryzło. CHYba minęły 2 tygodnie a ja nadal mam noge czerwoną w tym miejscu. Oczywiście dopiero po jakimś czasie zaczęło swędzieć i sie musiałąm podrapać...grrrr....Nawet nie wiem kim był napastnik, który mnie ugryzł...:mad: Lata tego robactwa tyle, że człowiek sam nie wie co ma robić. :mad: Quote
Alicja Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 [quote name='Agga']Alu pamietasz jak mnie u ciebie cos w noge ugryzło. CHYba minęły 2 tygodnie a ja nadal mam noge czerwoną w tym miejscu. Oczywiście dopiero po jakimś czasie zaczęło swędzieć i sie musiałąm podrapać...grrrr....Nawet nie wiem kim był napastnik, który mnie ugryzł...:mad: Lata tego robactwa tyle, że człowiek sam nie wie co ma robić. :mad::cool3:ja też jeszcze mam ślad, a po meszkach blizny Quote
Hexi Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 na mnie to anty bzzzy nie dziala ale psa komary przestaly zjedac...wczesniej z wieczornego spaceru wracal doslownie caly w bablach... ale wanilia na wszelki wypadek tez go smaruje...co prawda nie jest to juz takl slodkie jak wtedy kiedy byl szczeniakiem:loveu: ale i tak mam swoje waniliowe psiatko nie zjedzone przez chmury paskudztw ;) Quote
Agga Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 ALu ja chyba jeszcze długo bede miała ślad na nodze i chyba bliznę.:roll: Quote
Cheritka Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 :glaszcze: mnie też zjadają żywcej :mad: niestety Quote
Ciastek Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 Ja zakrapiam swojego psa Frontline'm - specyfik na pchły i kleszcze, ale czy na meszki? Nawet nie wiem dokładnie co to jest... podejrzewam, że małe i czarne... u mojego w sierści nie widac nic podobnego... a jeśli chodzi o komarzyska to ma dłuższą sierść, która go pewnie trochę chroni, a zresztą komary jakoś wolą mnie ;/ Quote
Recommended Posts