Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam.Chciałem poradzić się Was,co stosujecie przeciwko meszkom i komarom?Moja mała jest węcz przykryta na spacerach tymi paskudztwami.Już olejek gożdzikowy nie wystarczy!Jest coś lepszego????:placz:

• 2 weeks later...
Posted

ja swoje bardzo delikatnie (najpierw psikam sobie na ręce, rozsmarowuje i wycieram ręce o dziewczynki) smaruję Autanem (mleczkiem z atomizerem). Działa bardzo dobrze ale ponieważ jest to środek dla ludzi staram się go używać oszczędnie bo nie jestem pewna czy jest odpowiedni dla psów... psiego preparatu niestety żadnego nie znam :(

Posted

Ja komary przyjmuje na sibie, tzn. zabijam większość z suni...

meszki nas na szczęście nie męczą.

Kiedyś ktoś mi polecał aromat waniliowy... ale czy to skuteczne :roll:

• 4 weeks later...
Posted

Tebusa napisał(a):

Kiedyś ktoś mi polecał aromat waniliowy... ale czy to skuteczne :roll:

Na komary pomaga, ale meszki przyciaga. (Albo na odwrot ;P)

Posted

aromat waniliowy odgania muszki skutecznie komarow raczej nie przyciaga
a z ludzkich preparatow zatwierdzonych przez mojego weta produkuje ziaja cos co sie anty bzzzzyk nazywa, na muszki kleszcze komary pszczoly osy itp....dziala i na dodatek jest bezzapachowe wiec psu nie przeszkadza
:)

Posted

Alu pamietasz jak mnie u ciebie cos w noge ugryzło. CHYba minęły 2 tygodnie a ja nadal mam noge czerwoną w tym miejscu. Oczywiście dopiero po jakimś czasie zaczęło swędzieć i sie musiałąm podrapać...grrrr....Nawet nie wiem kim był napastnik, który mnie ugryzł...:mad: Lata tego robactwa tyle, że człowiek sam nie wie co ma robić. :mad:

Posted

[quote name='Agga']Alu pamietasz jak mnie u ciebie cos w noge ugryzło. CHYba minęły 2 tygodnie a ja nadal mam noge czerwoną w tym miejscu. Oczywiście dopiero po jakimś czasie zaczęło swędzieć i sie musiałąm podrapać...grrrr....Nawet nie wiem kim był napastnik, który mnie ugryzł...:mad: Lata tego robactwa tyle, że człowiek sam nie wie co ma robić. :mad::cool3:ja też jeszcze mam ślad, a po meszkach blizny

Posted

na mnie to anty bzzzy nie dziala ale psa komary przestaly zjedac...wczesniej z wieczornego spaceru wracal doslownie caly w bablach... ale wanilia na wszelki wypadek tez go smaruje...co prawda nie jest to juz takl slodkie jak wtedy kiedy byl szczeniakiem:loveu: ale i tak mam swoje waniliowe psiatko nie zjedzone przez chmury paskudztw ;)

• 5 weeks later...
Posted

Ja zakrapiam swojego psa Frontline'm - specyfik na pchły i kleszcze, ale czy na meszki? Nawet nie wiem dokładnie co to jest... podejrzewam, że małe i czarne... u mojego w sierści nie widac nic podobnego... a jeśli chodzi o komarzyska to ma dłuższą sierść, która go pewnie trochę chroni, a zresztą komary jakoś wolą mnie ;/