Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hahaha, widzę, że i Ty masz plany długofalowe....

Faktycznie, skromnie, bardzo skromnie u nas z czasem... A w Opolu będzie w sobotę czy niedzielę? Bo ja w niedzielę...
Pzdr.

• Replies 272
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Spotkałam na porannym spacerze uciekającą wybitnie mało komunikatywną panią z wyżelkiem - widziałam na własne oczy że to suczka - wabi się prawdopodobnie Fibi... drobna nieduża...czyżbym kiedyś spotkała kogoś innego podobnie się zachowującego - wtedy słyszałam że to pies...
Dziś obydwie suczki machały ogonami, tamta się wyrywała do Choculi i sama widziałam brzuszek - ale nie dostała pozwolenia nawet na powąchanie.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Dzisiaj idę na pocztę i rozliczę PIT-a. Na konto Fundacji "EMIR" przeleję 109 zł. Tak, jak ustalałysmy. :lol:
Pzdr.

Asiaczku a może ja na pw prześle sój nr konta i puścisz mi jakieś 10% podatku:evil_lol:

Czoko napisał(a):
Spotkałam na porannym spacerze uciekającą wybitnie mało komunikatywną panią z wyżelkiem - widziałam na własne oczy że to suczka - wabi się prawdopodobnie Fibi... drobna nieduża...czyżbym kiedyś spotkała kogoś innego podobnie się zachowującego - wtedy słyszałam że to pies...
Dziś obydwie suczki machały ogonami, tamta się wyrywała do Choculi i sama widziałam brzuszek - ale nie dostała pozwolenia nawet na powąchanie.

Ech rózni dziwni ludzie są na świecie. Potem tylko się dziwia dlaczego ich pies rzuca sie na inne jak go wogole nie socjalizuja.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Dzisiaj idę na pocztę i rozliczę PIT-a. Na konto Fundacji "EMIR" przeleję 109 zł. Tak, jak ustalałysmy. :lol:
Pzdr.

Bardzo się cieszę :multi::multi::multi::multi:
A zobaczymy się jutro w Opolu - będę Cię z baskami
poszukiwać :)

W opolu będziemy towarzysko z mamulą i braciszkiem i będzie część rodziny - drugi brat i siostra :)

Czoko - jak mawiała moja siostra "są stołki, młotki i parapety". Widać pani jest parapetem, albo ma specyficzną teorię rasową, która jak wiemy jest powszechna :) I idzie w parze z parapetem ;)

• 2 weeks later...
Posted

Życzę bardzo szybkiego powrotu do zdrowia!

Tamtą panią spotkałam jeszcze raz kiedyś popołudniu - nawet na powitanie nie odpowiedziała... więcej witała sie nie będę...

Biedna Chocunia nie może zrozumieć dlaczego nagle Atenka i jej pani nagle tak się zmieniły i zamiast zabawy z przyjaciółką jest coś tak dziwnego... suczka bez powąchania nie wie że to ktoś całkiem obcy i patrzy na mnie z wyrzutem!

Posted

Justynko najserdeczniej gratuluję Tobie i Atence - a czego dokładniej nawet nie mogę doczytać bo... nic bardziej szczegółowego nie widzę!
Pozdrawiam Ewa

Posted

Jestem, jestem.

Już znacznie lepiej, ale uczciwie przeleżałam w łóżku... niedzielne popołudnie, cały poniedziałek i wczoraj prawie cały dzień. Obaliłam dwa syropiki z babki (dokładniej to drugi kończę). Mnóstwo herbaty z cytryną wypiłam. W niedziele i poniedziałek to w gorączce miałam takie haluny, że sama się dziwię... :)
Uczciwie powiem, że jest znacznie lepiej - najbardziej to mnie derewuje bolący nos, ale też już przechodzi.

Moje maleńkie mi dzielnie w wygrzewaniu się i wylegiwaniu towarzyszyły.

A w niedzielę Atenka zdobyła 3 wniosek do Młodzieżowego Championa PL i tym samym go zakończyła. Dostała ładny opis na ringu:
"Jedenastomiesięczna elegancka suczka. Ładna głowa, o ładnej rzeźbie. Bardzo dobre linie. Dobre kątowanie kończyn. Doskonała mechanika ruchu".
Na ringu honorowym była w ścisłej, finałowej 6 psów, które przeszły w konkurencji Najplepszy Junior Wystawy. Pomimo, że nie zajęła miejsca na podium, byłam z niej dumna, że zaszła tak daleko :)

A o Pani od węgra już Ci kiedyś powiedziałam, co myślę jak rozmawiałyśmy i nie będę się powatarzać :evil_lol: Szkoda na nią czasu i nerwów, a pańcia nie wie co traci.

Na wystawie właśnie siedziała damula z cocer spanielem amerykańskim na kolanach i oglądała finały. Moja Atenka w tym czasie bawiła się, a dokładniej szalała z psiakiem. Jej "Niusia" spoglądała w kierunku naszych bawiących się psiaków i w pewnym momencie zrobiła w ich kierunku ruch na kolanach, to pańciunia... nakrzyczała na psa i odwróciła ją tyłkiem do bawiących się psów, żeby na nie nawet nie patrzała :roll:
Najzabawniejsze w tym jest to, że jej Niusia nie wchodziła już na finały. Pańciuni mina zrzedła jak po chwili zobaczyła Atenkę na ringu honorowym - chyba była oburzona, że tuż przed finałami pozwalam się jej tak bawić. Cóż - ja mam inne priorytety. A bawiła się z psiakiem - kundelkiem pana, który wyratował go ze schroniska. Piesek był w kategorii do uśpienia i był bardzo zaniedbany jak go pan zabierał. Podobno nogi miał powykręcane z choroby, że prawie nie chodził. A teraz okaz radości i zdrowia - to mnie cieszy :multi:

Posted

Z Twojego postu az bije pozytywne wrażenie...
Dobrze, że z Twoim zdrowiem jest lepiej...
Dobrze, że Atenka tak daleko zaszła...
Dobrze, że ten kundelek tak zdrowo i wesoło sobie radzi...

Super, prawda?:lol:
Pzdr.

• 5 weeks later...
Posted

Asiaczek napisał(a):
Pochwalili, a Imanca znikła... Odezwiesz się do nas?
Pzdr.

Justyna jest teraz zajęta, tak mi napisała na gg, że pisze prace dyplomową, którą broniła zaraz po weekendzie majowym. Wiec jak skończy to dzubac to się pojawi.:lol:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Nie rozumiem. Pisze pracę dyplomową, która broniła w majowy weekend? Ej, coś Sylrwia ściemniasz...
pzdr.

No ja tez tego nie moge zrozumiec. Ale ona tak mi powiedziała:cool1:

• 1 month later...
Posted

[quote name='Imanca']

No i Asiaczek - szkolenie idzie nam fajnie, tutaj są upały straszne. Na szczęscie wziełam zestaw ubrań na kążdą pogodę :cool1: Atena łapie o co cho w mig, bo to zdolna dziewczyna jest. A kiedy w końcu dokonamy tego mitycznego spacerku??? (Oczywiście po moim powrocie do Warszawy)

No to kiedy powrót do W-wy?
Pzdr.

• 1 year later...