Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zainteresowanie ale jakie? szczekanie? jak kot nie będzie uciekał to pewnie będzie olewała - tak jak moje - jak kot ucieka to trzeba gonić, ale jak kot się zatrzymuje to juz nie wiedzą co zrobić. Ja bym spróbowała, ona jest pewnie niewiele większa od kota, krzywdy nie zrobi, a nawet jak na początku poszczeka to na pewno się przyzwyczai - jeśli to zainteresowanie kotami nie jest szczekaniem, warczeniem i szarpaniem się w szale

• Replies 336
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dokładnie wyglądało to tak.
Na jednym kawałku podwórka jest stos drewna i nagle spomiędzy nich wyszło małe kociątko. Jak Sisii go zobaczyła to mało podloża nie zwinęla tak pognała za nim. Kociak sprytny maly schował się pod spód ale ona nie dawala za wygraną. Skakala biegala szukala. Ja tak jak ty uważam, ze to o niczym nie świadczy. Bo pamiętam mixa sznaucera olbrzymiego którego mieli rodzice TZ i jak on gonil koty na osiedlu. To był szał, to wczoraj to była ciekawość. Ale TZ nawet rozmawiać nie chciał. Bo co zrobimy cały wieczór noc, jak je upilnujemy.
Także nie wiem.
A wczoraj dużo czasu spędziliśmy z nią razem, jest pomniejszeniem psa teściów. Tamtego już nie ma. Ale też jest taka cicha spokojna ale jednocześnie pełna życia i energii. I chęci do zabawy, zwłaszcza z młodym.

Posted

Był dziś telefon o dziewczynki z Tomaszowa Mazowieckiego.
Czy ktoś mógłby zrobić tam wizytę p/a, ja sie poddaję, jak będę pięć minut dziennie na dogo to będzie cud.:shake:
W dodatku pani nie ma transportu i trzeba by psiaka jej zawieźć. Organizacja tego dla mnie graniczy z cudem. Cały tydzień mam zawalony.

Posted

Jeśli jutro będę miała chwile to zajade do schroniska dowiedzieć się co z suniami. Shanti pisała, że ma bardzo zajęty tydzień. Mam kilka spraw na mieście więc nadrobie ten kawałek i podjade na chwile i spytam do kogo kierować po informacje o nie.

Posted

malawaszka napisał(a):
chyba ta pani do mnie też dzwoniła - miała kupionego szczeniaka z pseudo, który umarł po kilku dniach? nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia przez tel, ale mogę się mylić oczywiście

To była właśnie ta pani. Niestety potwierdziłaś moje wrażenie, też nie byłam zachwycona rozmową.
W takim razie daję sobie spokój. Zerduszko dziękuję, ale chyba jednak poszukamy bliżej (jeśli miałaś na myśli ten Tomaszów oczywiście). Telefon można podawać mój, jest w podpisie.
Dziewczynki pojadą w piątek na pokaz psów ze schroniska do biblioteki miejskiej, mam nadzieję że w końcu zostaną zauważone.
Alinko, Moniko, będziecie? Wolontariuszki mam nadzieję też przyjadą.
Moniko, zadzwonię po południu to się umówimy.

Posted

alina71 napisał(a):
Dokładnie wyglądało to tak.
Na jednym kawałku podwórka jest stos drewna i nagle spomiędzy nich wyszło małe kociątko. Jak Sisii go zobaczyła to mało podloża nie zwinęla tak pognała za nim. Kociak sprytny maly schował się pod spód ale ona nie dawala za wygraną. Skakala biegala szukala. Ja tak jak ty uważam, ze to o niczym nie świadczy. Bo pamiętam mixa sznaucera olbrzymiego którego mieli rodzice TZ i jak on gonil koty na osiedlu. To był szał, to wczoraj to była ciekawość. Ale TZ nawet rozmawiać nie chciał. Bo co zrobimy cały wieczór noc, jak je upilnujemy.
Także nie wiem.
A wczoraj dużo czasu spędziliśmy z nią razem, jest pomniejszeniem psa teściów. Tamtego już nie ma. Ale też jest taka cicha spokojna ale jednocześnie pełna życia i energii. I chęci do zabawy, zwłaszcza z młodym.

hej Alina, ja mam 3 sznaucery i 2 koty, moje psy mieszkaja z kotami, śpią z nimi, jedza z jednej michy - słowem : symbioza, ale jak na podwórku zobaczą kota to lecą z pyskiem jak głupie - aby pogonić, bo fajnie ucieka ;) jak kot nie ucieka tylko stanie i wypręży grzbiet, to moje małe idiotki nagle po hamulcach i wryte w ziemię ;)

Posted

alina71 napisał(a):
Pracuje nad TZ. Póki co powiedział, że jeśli ta zdrowa Suzi znajdzie dom to Dt damy Sisi.

To pracuj nad swoim, a ja nad moim... może uda mi się wziąć Suzi :roll:

Posted

alina71 napisał(a):
Pracuje nad TZ. Póki co powiedział, że jeśli ta zdrowa Suzi znajdzie dom to Dt damy Sisi.

no to ja trzymam kciuki jak nigdy przedtem :kciuki:

zerduszko napisał(a):
To pracuj nad swoim, a ja nad moim... może uda mi się wziąć Suzi :roll:

zerduszko... chyba sie w Tobie zakocham...