Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 336
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cierpliwość tego psa mnie to prostu zdumiewa. Bez jednego drgnięcia zniosła czesanie. Jasne, że robilam to spokojnie i delikatnie ale jakiś kołtunik sie trafił.
Potem podawanie tabletek. Cwana tak obracala w pysiu ciastko, ze tabletka wyleciała. Więc TZ po prostu wrzucil jej do pyska i poczekał aż połknie. Bez problemu to zrobila.
Wytrzymuje też dłużej w domu. Byłam z nią na spacerze po 16 i pojechałam do szkoły. Wrociłam godzine temu i poszłyśmy na spacer. Jest więc postęp.
Na spacerze powiedziałam szukaj pana i pobiegła do TZ. Pobiegała trochę i wróciliśmy do domu.
Właśnie przyszła się pomiziać więc muszę iść. ;) )

Posted

Tak, też ją inaczej oceniałam.
A dziś zaszczekała jak moja mama zapukała. Ucieszyłam się.
Potem pod sklepem wyglądała na mojego TZ.
Rano w łóżku obowiązkowe mizianie. Noce spokojne i czyste.
Tak to fajny pies rodzinny.

Posted

alina71 napisał(a):
Tak, też ją inaczej oceniałam.
A dziś zaszczekała jak moja mama zapukała. Ucieszyłam się.
Potem pod sklepem wyglądała na mojego TZ.
Rano w łóżku obowiązkowe mizianie. Noce spokojne i czyste.
Tak to fajny pies rodzinny.

alina? nie łamiecie się?

Posted

Jambi gdyby o mnie tylko chodziło to pewnie myślałabym nad DS. Ale mój TZ nie chce psa. Mimo, że Suzi jest tylko na mojej głowie.
Boje się, że nie dam rady praca szkoła przedszkolak koty i dom, wszystko robie sama bo jego właściwie nie ma. Jak przychodzi taki okres, że młody chory to muszę ściągać teścia do psa który też nie zawsze jest.
No i trochę nieswojo się czuje na spacerach wieczorem.
Suzi jest cudnym psem, bardzo oddanym i kochanym. I nawet bym zniosła atak swoich rodziców i siostry dlaczego mam psa. Ale w sobote i niedziele mam wyklady po 12 godz. I tak co drugi tydzień.
DT nie ma sprawy ale DS póki co chyba nie. Może latem jak zrobie licencjat.
Będzie mi i Natkowi ciężko ją oddać. Wierzę, że znajdzie fajny domek.

Posted

Tak wiem Iwona.
Ja do Malawaszki napisałam, że myśle, żeby podawać twój numer. Ja często wyłączam telefon po pracy bo mi podatnicy do wieczora dzwonią. Mam jeszcze tak taka prywantego. Podam nr.
Co do Suzki to czas pokaże. Czasami życie samo podsuwa jakieś rozwiązania. Póki co śpi sobie z nami, teraz z młodym w jego łóżku, pół dnia jest ze mną w pracy. Ide ją koło południa wybiegać i zaprowadzam do domu. Potem mama przyprowadza mi do pracy młodego z psem. Sprawia Natkowi dużo radości.
Kończy antybiotyk, szczeka gdy ktoś zapuka i jest zadziora na spacerach w stosunku do innych psów. Ale do opanowania. :)
Jak wbiega mi do biura to tak kręci tyłkiem, że aż jest zwinięta. I cieszy się. Od razu robi pad na kocyk, ciasteczko koło siebie i odpoczywa.
Porobie jej nowe fotki. :)

Posted

Dziś dzwonił pewien pan z Jastrzębia o Suzi. Chyba od Ciebie Malawaszko. Alinko jutro jak wpadniesz powiem Ci co i jak, bo chciałby ją zobaczyć w sobotę. Dogadamy się jak to zorganizować.

Posted

To jest trudne, a widziałam Alina Twój stosunek do suni. Ale jesli nie możesz jej zostawić, to im szybciej znajdzie super dom, tym lepiej dla was obu. Zresztą dopilnujesz, myśle, że dom musi być jak najlepszy i bedziesz czuwać. Taki los DT. Rozumiem to bo z jednym tymczasem nie mogłam sie rozstać i jest ze mną i bedzie zawsze.

Posted

monika55 napisał(a):
To jest trudne, a widziałam Alina Twój stosunek do suni.

Dobry?
Tak wiem. Chce dla niej dobrze ale wydawało mi się to tak odległe.
Nie będę mogła być jutro bo mam wykład cały dzień. Porozmawiam dziś z Shanti jak to zorganizować. Suzi miała być u teściów. Młody jest u moich rodziców.
W niedziele też mam szkołe, tak co drugi tydzień.

Posted

Rano się umówie z panem bo nie jade na część wykładów. Młody tęskni u babci. Pojade koło południa. Więc albo się z nim spotkam na mieście albo tak jak wcześniej było uzgodnione koło 11 w schronisku. Jak będzie chciał.