Jump to content
Dogomania

Bingo staruszek - pudel - zaćma, padaczka, chore serce. $ - POMOCY!

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=tahoma]Deklaracje:

stała:
50zł - Jadun od sierpień 2011 (zapłacone: 08.2011, 09.2011, 10.2011, 11.2011, 12.2011, 01.2012, 02.2012, 03.2012, 04.2012, 05.2012)

20zł - Annaa4 od luty 2012 (zapłacone: 02.2012, 03.2012, 04.2012, 05.2012, 06.2012)
50zł - FiDiaAg od maja 2012 (zapłacone: 05.2012, 06.2012)

Istnieją więc już cztery nawiasy – niebieski, fioletowy, pomarańczowy, szary informujące, że:

Obecny stan posiadania Bingo - uaktualnienie:
(...) - nawias - pełnia tego co on zastępuje - w poście 1760 oraz 2478!!!
(...) – nawias - ---------//------------------------ - w poście 3230!!!
(...) – nawias - ---------//------------------------ - w poście 3755!!!
(...) – nawias - ---------//------------------------ - w poście 4210!!!
.................................................. .................................................. .......................
+ 147zł - stan na dzień 21.05.2012
+ 50zł - FiDiaAg - deklaracja czerwcowa - stan na dzień 25.05.2012
.................................................. .............................................
+ 197zł - stan na dzień 25.05.2012
+ 202.50zł - z bazarku majqa zakończonego dnia 24.05.2012 - stan na dzień 29.05.2012
+ 20zł - Annaa4 - deklaracja czerwcowa - stan na dzień 30.05.2012
.................................................. .................................................. ......................
+ 419,50zł - stan na dzień 30.05.2012
- 18zł - wizyta kontrolna z dnia 30.05.2012 - stan na dzień 30.05.2012
.................................................. .............................
+ 401,50zł - stan na dzień 01.06.2012
+ 100zł od Magdalena (Skarpeta Kudłaczy) - stan na dzień 04.06.2012
.................................................. .................................................. ....
+ 501,50zł - stan na dzień 04.06.2012
- 14zł - odrobaczenie Bingo - stan na dzień 04.o6.2012
.................................................. .............................................
+ 487,50zł - stan na dzień 04.06.2012
- 270zł - hotelikowanie (18.06.2012 - 18.07.2012) - stan na dzień 05.o6.2012
.................................................. ..................................................
+ 217,50zł - stan na dzień 05.06.2012
+ 70zł - z bazarku majqa zakończonego dnia 30.05.2012 - stan na dzień 06.06.2012
.................................................. ................................................
[/FONT][FONT=tahoma]+ 287,50zł[/FONT][FONT=tahoma] - stan na dzień 06.06.2012
[/FONT][FONT=tahoma]- 60zł - dopłata do zakupionej przez fundację Kastor karmy dla sercowców, za co serdecznie dziękujemy! :smile: [/FONT][FONT=tahoma]- stan na dzień 09.06.2012[/FONT]
[FONT=tahoma]+100zł - od Pudelkowej Skarbonki [/FONT][FONT=tahoma]- stan na dzień 11.06.2012[/FONT]
.................................................. .................................................. .................................................. .......
[FONT=tahoma]+ 327,50zł[/FONT][FONT=tahoma] - stan na dzień 11.06.2012[/FONT]
- 37zł - zakup prirenalu na serce [FONT=tahoma]- stan na dzień 14.06.2012[/FONT]
..........................................................................
[FONT=tahoma]+ 290,50zł - stan na dzień 14.06.2012[/FONT]
[FONT=tahoma]
Dotychczasowe wydatki:
(...) – nawias - ---------//------------------------ - w poście 3230!!! - stan na dzień 4.12.2011
(...) – nawias - ---------//------------------------ - w poście 3755!!!- stan na dzień 2.03.2012
(...) – nawias - ---------//------------------------ - w poście 4210!!!- stan na dzień 21.05.2012
- 18zł - wizyta kontrolna z dnia 30.05.2012 - stan na dzień 30.05.2012
- 14zł - odrobaczenie Bingo - stan na dzień 04.o6.2012
- 270zł - hotelikowanie (18.06.2012 - 18.07.2012) - stan na dzień 05.o6.2012
[/FONT][FONT=tahoma]- 60zł - dopłata do zakupionej przez fundację Kastor karmy dla sercowców, za co serdecznie dziękujemy! :smile: [/FONT][FONT=tahoma]- stan na dzień 09.06.2012[/FONT]
- 37zł - zakup prirenalu na serce [FONT=tahoma]- stan na dzień 14.06.2012

[/FONT]
[FONT=tahoma] Inne info:
(...) – nawias - ---------//------------------------ - w poście 3230!!! - stan na dzień 4.12.2011
(...) – nawias - ---------//------------------------ - w poście 3755!!! - stan na dzień 2.03.2012[/FONT]

Edited by majqa
Posted

Mam pytanie i zamiast owijać w bawełnę napiszę wprost. Najbardziej tu liczę na odpowiedź Sylwii i Dziewczyn, które często bywają u Bingo.
Co robimy dalej? W jakiej on jest formie? W znaczeniu... czy na obecnym etapie (psychika, zdrowie) ryzykowne byłoby ogłaszać go (oczywiście na rejon najbliższy Sylwii - transport i kontrola domu) i zmieniać mu dom? A może miałoby sens ogłaszać go z na powrót zmodyfikowanym tekstem, by przyciągnął uwagę nie tyle osób chętnych adoptować Bingo co włączyć się w pomoc utrzymania go (koszt hotelu, karma, leki)?

Sylwio, nie krępuj się wyrazić swoje zdanie. Nikt Cię tu nie odbierze jako zbijacza kasy, który z racji kasy chce zatrzymać Bingo. Mamy świadomość, że jeśli Bingo by odszedł na luz w hotelu nie będziesz narzekać, bo jego miejsce z mety zajmie inny psiak.
Chcę po prostu znać Twoje zdanie, a też nie chciałabym, by ewentualny ktoś, kto może dołączyć do wątku pomyślał sobie właśnie, że przeciągamy strunę z adopcją. Obierzmy więc jakiś kierunek działań pod dyktanto tego, jaki w tym i właśnie w tym punkcie czasu Bingo jest.
Słowem... Idziemy tropem utrzymywania go w hoteliku czy też szukamy mu domu?

Na podstawie li tylko tego, co do tego momentu dane mi było poczytać, czego wysłuchać przez tel., co sporadycznie zobaczyć byłabym zdania, by zostało tak jak jest ale zakładam też, że mogę się mylić i błędnie to widzieć.

Posted

Bisiolek jest bardzo związany z nami,a my z nim zna u nas każde drzewko,wie jak się poruszać po terenie,a jeszcze teraz jak jest blisko nas to już dla niego jest najważniejsze!Szczerze napiszę nie wyobrażam sobie innej sytuacji ,ale też mogę się mylić tak jak pisze Majcia prosimy o opinię i mam nadzieję,że razem coś wymyślimy.Dopiszę,że karma doszła Bisiowi smakuje,fakturkę wyślę jutro.

Posted

Pozwolę sobie też wyrazić swoją opinię .
Podpisuję się przednimi i zadnimi łapkami za wersją pobytu Bingusia u Sylwii .
O kase będziemy się martwić i kombinować bazarki .
Izuś , Ty wiesz , że przyjdę znowu w łaskę do Ciebie .
Sylunie i Bingusia przytulam .

Posted (edited)

[quote name='majqa']Jacku, naniosłam wydatek na prirenal w rozliczeniu. Przelej, proszę, kwotę 37zł za niego.

Przelew wykonałem.
Sylwia proszę o potwierdzenie odbioru.
EDIT :Przelew już zrealizowany

Edited by Jadun
Posted

sylwiaso napisał(a):
Bisiolek jest bardzo związany z nami,a my z nim zna u nas każde drzewko,wie jak się poruszać po terenie,a jeszcze teraz jak jest blisko nas to już dla niego jest najważniejsze!Szczerze napiszę nie wyobrażam sobie innej sytuacji ,ale też mogę się mylić tak jak pisze Majcia prosimy o opinię i mam nadzieję,że razem coś wymyślimy.Dopiszę,że karma doszła Bisiowi smakuje,fakturkę wyślę jutro.

Gdybyśmy zapytali o to Bingusia On odpowiedział by tak:
"Ja mam już ukochany dom ,ukochaną Pancie ,ukochanego Pancia,ukochane dzieci do zabaw.Nie potrzebuje nic więcej a jeśli chcecie MI pomóc to zbierajcie kasę :). Was też bardzo kocham ale proszę nie odbieracie mi Sylwii.
Wasz Binguś "

Posted

Jadun napisał(a):
Gdybyśmy zapytali o to Bingusia On odpowiedział by tak:
"Ja mam już ukochany dom ,ukochaną Pancie ,ukochanego Pancia,ukochane dzieci do zabaw.Nie potrzebuje nic więcej a jeśli chcecie MI pomóc to zbierajcie kasę :). Was też bardzo kocham ale proszę nie odbieracie mi Sylwii.
Wasz Binguś "

Dziękuję Jacku!!!!!

Posted

Czy ktoś jeszcze zechce zabrać głos w sprawie mojego dopytania - post 4308?
Poczekam do pn. włącznie i jeśli nic się nie zmieni we wtorek spróbuję zrobić Bingo tekst bardziej apelujący o pomoc w utrzymaniu go w hoteliku niż o dom. Daj mi panie itd..., by wyszło to jakoś zgrabnie i do rzeczy.

Posted

Majqa myślę tak jak wszyscy, jeśli mnie też pytasz, że Binguś czuje sie jak w domu:) nigdy nie wiem czy tez sie odzywać;)
Ja się gdzieś pogubiłam jak miałam problemy z dogo i z netem i takie tam inne i teraz nie wiem czy Jadun jeździ dalej do Bingusia? Bo to było ważne dla nich obu, tak sądzę. A ostatnio nie było nic na temat wizyt stąd moje pytanie.

Posted

Energy napisał(a):
Majqa myślę tak jak wszyscy, jeśli mnie też pytasz, że Binguś czuje sie jak w domu:) nigdy nie wiem czy tez sie odzywać;) (...) Jadun jeździ dalej do Bingusia? Bo to było ważne dla nich obu, tak sądzę. A ostatnio nie było nic na temat wizyt stąd moje pytanie.

Ależ jasne, że się odzywaj. :-)

Jadun na razie nie jeździ i... choć to zapewne dla Jaduna nieco smutne, Bingo, z tego co wiem, nie odczuwa Jego braku. Dla Bingo panią jest Sylwia, a domem Jej dom. Wiesz, to jak u mnie z jedną z suń, która nomen omen była u Sylwii parę miesięcy. Widzę sunię x razy na dzień ale jej panią jest moja mama (choć rozstanie z Sylwią owa sunia b.przeżyła).
Jestem to super, coś się dzieje, fajnie, że jestem. Znikam... i ona ma to w poważaniu. Takie życie. ;-)