Jump to content
Dogomania

Bingo staruszek - pudel - zaćma, padaczka, chore serce. $ - POMOCY!

Recommended Posts

Posted

Dziękujemy za wpłatę A.Piurek 30zł z bazarku Bingusia:loveu::lol::loveu:u nas O stopni to nie jest tak żle!psiaki się wściekają,a Bisiek to szosuje po śniegu jak prawdziwy narciaż!!:evil_lol::evil_lol:Majciu to zamawiam karmę.

Posted

majqa napisał(a):
Nie potrafię się odnieść. Nigdy tej karmy nie próbowałam.

Mam nadzieję cioteczko:razz:to nie dla ciebie:lol:witajcie wszyscy cieplutko,a najbardziej Binguś:loveu:

Posted

rita60 napisał(a):
Mam nadzieję cioteczko:razz:to nie dla ciebie:lol:witajcie wszyscy cieplutko,a najbardziej Binguś:loveu:

No przecieram oczyska ze zdumienia. Ty sobie ze mnie jaja robisz! :evil_lol:

A propos próbowania... otóż... :razz:... ja próbuję psio - kocich jedzonek.
Chore? No na bank chore ale ja już tak mam. :oops: :eviltong:

Posted

majqa napisał(a):
No przecieram oczyska ze zdumienia. Ty sobie ze mnie jaja robisz! :evil_lol:

A propos próbowania... otóż... :razz:... ja próbuję psio - kocich jedzonek.
Chore? No na bank chore ale ja już tak mam. :oops: :eviltong:

No co ty...jaja :pto nie chore...ja akurat jestem w takiej sytuacji,że mój Parysek je gotowane;)

Posted

Bingusiu jutro ( dzisiaj )jedzie dostawa jedzonka.
Jak tylko pogoda pozwoli ruszamy w las :) :)
Wszystkie niusy z Dogo Bingusiowi przekaże osobiście.

Posted

Jadun napisał(a):
(...) Wszystkie niusy z Dogo Bingusiowi przekaże osobiście.

Wobec tego ja poproszę o wycałowanie od nas Bingusia i megaaa obfitą w foty i słowa relację. :-)

Posted (edited)

Witam,juz sie rano bałem że z wizyty nici,w nocy napadało sporo śniegu,
Po optymistycznej konsultacji telefonicznej z Sylwią zapadła decyzja wyjazdu.
W połowie drogi sprawa śniegu została wyjaśniona.Od Wiskitek śnieg prawie był niewidoczny,już wiedziałem dlaczego Sylwia była tak optymistyczna :)
Bisiolek przywitał mnie w furtce.
Potem odbyła się degustacja jedzonka,wypadła pozytywnie,smakowało:)
Podczas spaceru zaobserbowalem że Bingo załatwia się normalnie bez żadnego wysiłku.
Dieta działa :)
Spacerek się odbył ,nieco krótszy ze względu na śnieg który się lepił do Bisiowych łapek.
Po powrocie obyło się suszenie łapek.
Jesteśmy umówieni z Sylwią na zabiegi fryzjerskie przy kolejnej wizycie.
Bisio się nam skołtunił.
Potem była króciutka drzemka.
Bingo przez cały dzień jest tak zajęty zwracaniem na siebie uwagi że jak zasnoł był taki bezbronny i słodziutki.
A i wzdychało mu się się tak jakby miał cały hotelik na głowie.......

Relacja według zamówienia obszerna
a teraz zamówione zdjęcia :)

Edited by Jadun
Posted

Boski świrusek. :-) Boska relacja! :-)

Wiem, wiem, upierdliwiec jestem niemożliwy, wybaczcie... eeekhm... ale z tym fryzjerem błagam żeby nie przesadzić ze skracaniem, bo wiadomo, zimno. I druga sprawa na tę samą modłę, może jednak bez kąpieli, bo ta go rozgrzeje i nawet jeśli potem przyjdzie Wam do głowy go przetrzymać w jakimś "ludzkim" cieple to potem i tak nastąpi szok temperaturowy. On, jako staruszek, odczuje go mocno więc lepiej nieee... kuuusić złeeego...

Posted (edited)

Dodaje linki do zaktualizowanego albumu zdjęć Bingusia.
Uzbierało się 95.
Link do Albumu
http://imageshack.us/g/827/03012009004.jpg/
Link do pokazu slajdów
http://img827.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=03012009004.jpg

A tu filmiki:
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhee

Edit:
Iza mamy w planie nieco przyciąć i rozsupłać koltuny,szczegolnie na łapkach ,klatce piersiowej i na podbrzuszu.
Kąpieli nie będzie.

Edited by Jadun
Posted

Jadun napisał(a):
(...) Iza mamy w planie nieco przyciąć i rozsupłać koltuny,szczegolnie na łapkach ,klatce piersiowej i na podbrzuszu.
Kąpieli nie będzie.

Dzięki za uspokojenie mnie.

Energy napisał(a):
(...) Na rozczesanie kołtunków to bym raczej nie liczyła;)

Łatwo nie będzie. Nie tak dawno wykąpałam, rozkołtuniłam mojego Cacolka, a już wygląda jakby widział wodę i inne akcesoria w ubiegłym ćwierćwieczu.

Posted

Dziekuję Jacku za wizytę i spacerek w imieniu Bisia!dotarła wpłata od Leni356 -30zł i od Jacka 100zł na karmę!jeszcze zapomniałam napisać,że kupiłam karsiwan na kolejny m-c 72zł wstawię r-k.karma zamówiona czekamy.

Posted (edited)

sylwiaso napisał(a):
Dziekuję Jacku za wizytę i spacerek w imieniu Bisia!dotarła wpłata od Leni356 -30zł i od Jacka 100zł na karmę!jeszcze zapomniałam napisać,że kupiłam karsiwan na kolejny m-c 72zł wstawię r-k.karma zamówiona czekamy.

Wobec tego wrzucę w rozliczenie wpłatę od Leni i Jacka oraz koszt karsivanu, a jak dojdzie karma i wpiszesz jej koszt to ten koszt odejmę.
Leni, Jacku, dziękuję za pomoc! :-)

Edit:
Z bazarku czekam jeszcze na dwie wpłaty: wadercia (tu wpłata miała być ok.28.01.2012) i megii1 (tu wysłałam dwukrotnie PW, reakcji brak).

Edited by majqa
Posted (edited)

[FONT=Georgia]Deklaracje:

stała:
50zł - Jadun od sierpień 2011 (zapłacone: 08.2011, 09.2011, 10.2011, 11.2011, 12.2011, 01.2012)

[/FONT][FONT=Georgia]20zł - Annaa4 od luty 2012[/FONT]
[FONT=Georgia]

Istnieją więc już dwa nawiasy – niebieski i fioletowy, informujące, że:
[/FONT][FONT=Georgia]

Obecny stan posiadania Bingo - uaktualnienie:
[/FONT][FONT=Georgia]
(...) - nawias - pełnia tego co on zastępuje - w poście 1760 oraz 2478!!!
[/FONT] [FONT=Georgia](...) – nawias - ---------//------------------------ - w poście 3230!!![/FONT][FONT=Georgia]
[/FONT] [FONT=Georgia].................................................. .................................................. .......................
[/FONT][FONT=Georgia]- 54zł[/FONT][FONT=Georgia] - stan na dzień 23.11.2011/ stan i na dzień 4.12.2011
+54zł
[/FONT] [FONT=Georgia]- wpłata od majqa w imieniu majqa i *zaba* [/FONT][FONT=Georgia]- stan na dzień 07.12.2011
+95zł
[/FONT] [FONT=Georgia]- wpłata od Jadun [/FONT][FONT=Georgia]- stan na dzień 07.12.2011
.................................................. .................................................. ..............
[/FONT] [FONT=Georgia]+ 95zł [/FONT][FONT=Georgia]- stan na dzień 07.12.2011
[/FONT] [FONT=Georgia]- 70zł [/FONT][FONT=Georgia]- szczepienie na wściekliznę i wirusówki - stan na dzień 9.12.2011
+ 50zł
[/FONT] [FONT=Georgia]- wpłata od leni356 - stan na dzień 14.12.2011
+ 30zł
[/FONT][FONT=Georgia] - wpłata od Smyku - stan na dzień 14.12.2011
[/FONT] [FONT=Georgia]- 72zł[/FONT][FONT=Georgia]- zakup karsivanu, info z dnia 14.12.2011
+ 30zł
[/FONT][FONT=Georgia] - wpłata od coronaaj - stan na dzień 16.12.2011
+ 100zł
[/FONT] [FONT=Georgia]- wpłata ze Skarpety Kudłaczy - stan na dzień 16.12.2011
+ 150zł
[/FONT] [FONT=Georgia]- wpłata z Kundelkowej Skarbonki - stan na dzień 16.12.2011
.................................................. .................................................. .....
[/FONT] [FONT=Georgia]+ 283zł [/FONT][FONT=Georgia]- stan na dzień 16.12.2011
-240zł
[/FONT][FONT=Georgia] - rozliczenie hotelikowania (18.11.2011 - 18.12.2011) [/FONT][FONT=Georgia]- stan na dzień 20.12.2011
................................................. .................................................. ........................
[/FONT] [FONT=Georgia]+ 43zł [/FONT][FONT=Georgia]- stan na dzień 20.12.2011
+ 50zł
[/FONT] [FONT=Georgia]- wpłata od Jadun - stan na dzień 21.12.2011
[/FONT] [FONT=Georgia]-14zł [/FONT][FONT=Georgia]- odrobaczenie - stan na dzień 21.12.2011
+ 12zł
[/FONT] [FONT=Georgia]- zwrot z ogłoszeń, odzyskany dzięki Jadun - stan na dzień 30.12.2011
................................................. .............................................
[/FONT] [FONT=Georgia]+ 91zł [/FONT][FONT=Georgia]- stan na dzień 30.12.2011
+ 60zł
[/FONT][FONT=Georgia] - wpłata z bazarku od ANNA4 - stan na dzień 05.01.2012
.................................................. .................................................. ......
[/FONT][FONT=Georgia]+ 151zł [/FONT][FONT=Georgia]- stan na dzień 05.01.2012
- 240zł
[/FONT][FONT=Georgia] - rozliczenie hotelikowania (18.12.2011 - 18.01.2012) [/FONT][FONT=Georgia]- stan na dzień 18.01.2012
................................................. .................................................. ........................
[/FONT] [FONT=Georgia]- 89zł [/FONT][FONT=Georgia]- stan na dzień 05.01.2012
[/FONT][FONT=Georgia]+ 171zł[/FONT][FONT=Georgia]- Annaa4, Jadun i sylwiaso - z bazarku majqa (bazarek z dnia 6.01.2012) [/FONT][FONT=Georgia]- stan na dzień 19.01.2012[/FONT][FONT=Georgia]
.................................................. .................................................. .................
[/FONT][FONT=Georgia]+ 82zł[/FONT][FONT=Georgia] - stan na dzień 19.01.2012 [/FONT][FONT=Georgia]
[/FONT][FONT=Georgia]+ 180zł[/FONT][FONT=Georgia]- agaton85, kakadu, bianka0 i eski - z bazarku majqa (bazarek z dnia 6.01.2012) [/FONT][FONT=Georgia]- stan na dzień 19.01.2012[/FONT][FONT=Georgia]
.................................................. .................................................. .............................
[/FONT][FONT=Georgia]+ 262zł[/FONT][FONT=Georgia] - stan na dzień 19.01.2012 [/FONT][FONT=Georgia]
[/FONT][FONT=Georgia] + 100zł [/FONT] [FONT=Georgia]- wpłata od Skarpety Kudłaczy - stan na dzień 20.01.2012
[/FONT][FONT=Georgia] + 50zł[/FONT] [FONT=Georgia]- wpłata od Jadun - [/FONT][FONT=Georgia]stan na dzień 20.01.2012[/FONT][FONT=Georgia] - stan na dzień 20.01.2012
.................................................. .................................................. ........................
[/FONT] [FONT=Georgia]+ 412zł[/FONT][FONT=Georgia] - stan na dzień 19.01.2012 [/FONT][FONT=Georgia]
[/FONT][FONT=Georgia]+ 35zł[/FONT][FONT=Georgia] - bernika - z bazarku majqa (bazarek z dnia 6.01.2012) [/FONT][FONT=Georgia]- stan na dzień 21.01.2012[/FONT][FONT=Georgia]
[/FONT][FONT=Georgia]+ 30zł[/FONT][FONT=Georgia] - a.piurek - z bazarku majqa (bazarek z dnia 6.01.2012) [/FONT][FONT=Georgia]- stan na dzień 24.01.2012[/FONT][FONT=Georgia]
[/FONT][FONT=Georgia]+ 30zł[/FONT][FONT=Georgia]- leni356 - [/FONT][FONT=Georgia]stan na dzień 26.01.2012[/FONT][FONT=Georgia]
[/FONT][FONT=Georgia]+ 100zł[/FONT][FONT=Georgia]- Jadun (wpłata na karmę) - [/FONT][FONT=Georgia]stan na dzień 26.01.2012[/FONT][FONT=Georgia]
[/FONT][FONT=Georgia]- 72zł[/FONT][FONT=Georgia] - zakup karsivanu - [/FONT][FONT=Georgia]stan na dzień 26.01.2012[/FONT][FONT=Georgia]
[/FONT][FONT=Georgia] [/FONT][FONT=Georgia]+ 40zł[/FONT][FONT=Georgia] - megii1 - z bazarku majqa (bazarek z dnia 6.01.2012) [/FONT][FONT=Georgia]- stan na dzień 28.01.2012[/FONT][FONT=Georgia]
[/FONT][FONT=Georgia].................................................. .................................................. ...............
[/FONT][FONT=Georgia]+ 575zł[/FONT][FONT=Georgia] - stan na dzień 28.01.2012 [/FONT][FONT=Georgia]
[/FONT][FONT=Georgia]
[/FONT][FONT=Georgia]

[/FONT][FONT=Georgia]
Dotychczasowe wydatki:
[/FONT][FONT=Georgia]
(...) – nawias - ---------//------------------------ - w poście 3230!!! - stan na dzień 4.12.2011
[/FONT] [FONT=Georgia]- 70zł[/FONT][FONT=Georgia] - szczepienie na wściekliznę i wirusówki - stan na dzień 9.12.2011
[/FONT] [FONT=Georgia]- 72zł[/FONT][FONT=Georgia] - zakup karsivanu, info z dnia 14.12.2011
[/FONT] [FONT=Georgia]- 240zł rozliczenie hotelikowania (18.11.2011 - 18.12.2011) [/FONT][FONT=Georgia]- stan na dzień 20.12.2011
[/FONT] [FONT=Georgia]- 14zł[/FONT][FONT=Georgia]- odrobaczenie - stan na dzień 21.12.2011
- 240zł
[/FONT][FONT=Georgia] - rozliczenie hotelikowania (18.12.2011 - 18.01.2012) [/FONT][FONT=Georgia]- stan na dzień 18.01.2012
[/FONT] [FONT=Georgia]- 72zł[/FONT][FONT=Georgia] - zakup karsivanu - [/FONT][FONT=Georgia]stan na dzień 26.01.2012[/FONT][FONT=Georgia]
[/FONT]
[FONT=Georgia]
Inne info:
(...) – nawias - ---------//------------------------ - w poście 3230!!! - stan na dzień 4.12.2011
[/FONT] [FONT=Georgia] Info z dnia 24.09.2011 - kolejne, od powyższej daty, zakupy karmy Jadun bierze na siebie.
[/FONT][FONT=Georgia]Info z dnia 07.12.2011 - zakup przez Jadun kurtek dla Bingo.
[/FONT] [FONT=Georgia] Dziękujemy. :loveu:[/FONT]

Edited by majqa
Posted (edited)

Wczoraj dotarła do mnie po raz kolejny sprawa oczywista.
Binguś zawsze ciężko pracuje by pokazać się z tej aktywnej strony.Jest w ruchu,przynosi piłeczkę,patroluje teren by wykluczyć konkurencje.
Kiedy nie ma w zasięgu Jego zmysłów żadnego pieska. Binguś się wycisza ,uspokaja, daje się głaskać i robi się przytulak.
Wczoraj właśnie w takim stanie siedzieliśmy przez godzinkę.
Serce pękło mi na na małe kawałki.
Czułem Jego ogromna samotność..........

Edited by Jadun
Posted (edited)

[quote name='emilia2280']hahaaaaaaaa. swietne jest! i jeszcze to pelne szczerb z przodu:
http://img684.imageshack.us/img684/2992/20120125032.jpg

nie ma lepszych zdjéc jak "zébate" :p

Bingo robi rekina :pissed:

http://img684.imageshack.us/img684/2992/20120125032.jpg

http://imageshack.us/photo/my-images/141/20111214003.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/823/20111214004.jpg/

Edited by Jadun