mamanabank Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Holender! Mam aparat Sylwii z filmikiem, ale padły baterie, ładowałam cały dzień i nic, muszę zostawić do ładowania na noc i spróbuję rano... Quote
Smyku Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Bingusiu , psiaku kochany posiedzę sobie u Ciebie i poczekam na wiadomości , mam nadzieję , że mimo wszystko będą dobre. Quote
majqa Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Muszą być dobre. Wyć mi się chce, wiem, co przeżywa Sylwia. Jest kłębkiem nerwów. :-( Quote
leni356 Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 Czy zmienić tytuł jakoś? że finanse na opłacenie leczenia potrzebne? oddech wstrzymany, czekamy na dobre wieści... Quote
majqa Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Tak, poproszę Leni i może jakoś, hm... wtrynić w tytuł, że domowy DT? Jak sądzisz? Daj Boże, że zdarzy się cud. Quote
mamanabank Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Film nie jest drastyczny ale bardzo bardzo smutny :-( [video=youtube;-e4ABxKEQzw]http://www.youtube.com/watch?v=-e4ABxKEQzw[/video] Quote
leni356 Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 majqa napisał(a):Tak, poproszę Leni i może jakoś, hm... wtrynić w tytuł, że domowy DT? Jak sądzisz? Daj Boże, że zdarzy się cud. Byłoby najlepiej dla Bingusia, ale domowy dt bez innych psiaków to chyba marzenie ściętej głowy, chyba w każdym dt są psiaki Quote
jambi Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Dziewczyny, obejrzałam ten filmik, nie czytałam wątku - jedynie filmik, posta podesłała mi malawaszka, w związku z innym tematem innego psiaka - nie wiem więc dokłądnie jaka jest sytuacja tego psiaka, ale moja suczka - sznaucerka miniaturka co jakiś czas (kilka miesięcy, czasem dłużej) miewa podobne ataki początrkowo lekarze zdiagnoZowali u niej padaczke - skutkiem tego przez 8 lat sunia przyjmowała Luminal, w zeszłym ro,ku wyszło na jaw, że to wcale nie padaczka lecz Choroba Menniera! ataki sa podobne ale pies nigdy nie traci przytomności! zachowuje świadomość, piszczy, "szuka pomocy", ale nie może ustac na nogach... jedno jest pewne - Luminal jest w tym wypadku niepotrzebny bo z tym można żyć! bez leków tak drastycznych i wyniszczających organizm jak luminal jeśli ktoś będzie chciał dokładniej - podam linki, napisze więcej Quote
majqa Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Oczywiście, poproszę Jambi o link. Sylwii wyślę smsa z info. Quote
jambi Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Prosze - tutaj jest opis jak zdiagnozowano Chorobe Menniera u sznaucera Olbrzyma (moja historia tez tam jest) http://www.forum.e-sznaucery.pl/viewtopic.php?t=1007 w pierwszym poście na samym końcu jest link do filmu z atakiem u tamtego psa - na podstawie tak sfilmowanego ataku i badań lekarz zdiagnozował że to Mennier a nie padaczka - poczytajcie - warto!!! dodatkowo tu jest wątek z dogo - tego samego użytkownika http://www.dogomania.pl/threads/138248-Padaczka-czy-choroba-Meniera-podobne-objawy no i filmik: [video=youtube;dd8t1571I2E]http://www.youtube.com/watch?v=dd8t1571I2E[/video] Quote
majqa Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Wielkie dzięki. :-) Na pewno się wczytam, sms do Sylwii poszedł z naświetleniem info i prośbą o rozmowę na ten temat z panią wet. Quote
Romka Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Choroba Ménière'a (idiopatyczny wodniak błędnika, łac. morbus Ménière, ang. Ménière's disease) – rzadka choroba (częstość wynosi około 50:100 000 osób), której przyczyną jest nadmierne gromadzenie się i wzrost ciśnienia endolimfy w błędniku. Objawia się układowymi zawrotami głowy, szumem usznym i postępującą utratą słuchu. Chorobę opisał w 1861 roku Prosper Ménière (1799-1862)[1][2]. Quote
majqa Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Jeszcze nie mam info od Sylwii. Na pewno jak się coś nowego pojawi (wyniki, zabrany z lecznicy itd...) będę o tym wiedzieć. Quote
jambi Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Romka napisał(a):Choroba Ménière'a (idiopatyczny wodniak błędnika, łac. morbus Ménière, ang. Ménière's disease) – rzadka choroba (częstość wynosi około 50:100 000 osób), której przyczyną jest nadmierne gromadzenie się i wzrost ciśnienia endolimfy w błędniku. Objawia się układowymi zawrotami głowy, szumem usznym i postępującą utratą słuchu. Chorobę opisał w 1861 roku Prosper Ménière (1799-1862)[1][2]. tak Romka - u ludzi, i u ludzi powoduje postępująca głuchotę u psów jeszcze kilka lat temu nie diagnozowana - przez co przypadkli meniera "podciagano" pod padaczke Quote
majqa Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Info od Sylwii. Jeszcze nie była po Bingo. Będzie rozmawiać o naszych wątpliwościach z panią doktor. Quote
majqa Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Wieści od Sylwii cd... Dobrze nie jest. Sylwia nie chciała jednak poknocić czego w przekazie. Poprosiła panią doktor o mailowy opis wyniku badań. Mail miał pójść do Mamanabank i przez nią ma być wstawiony. Kasa - Sylwia zapłaciła 154zł + 30zł + 50zł, odzyska komputer, wstawi zapewne info. Ponieważ nie mam pewności, czy dobrze zapamiętałam kwoty, upewnię się jutro, ewentualnie skoryguję je i dopiero wrzucę w rozliczenie. Dodatkowo doszła wpłata 100zł od Coronaaj. :loveu: Quote
mamanabank Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 tak miało być ale na razie maila nie dostałam... Quote
Temida Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Dziewczyny, załamie się. Przegrywamy w KrakVecie. Bisiu do Góry. Quote
leni356 Posted March 25, 2011 Author Posted March 25, 2011 Zamiast Luminalu (jeśli jest konieczny) można podawać bromek potasu - ostatnio to stosują weci z dobrymi rezultatami, poza tym nie jest tak szkodliwy jak Luminal Jakieś wieści o Bingusiu? trzymam kciuki nieustająco Quote
Recommended Posts