Jump to content
Dogomania

Bingo staruszek - pudel - zaćma, padaczka, chore serce. $ - POMOCY!

Recommended Posts

Posted

Jak tam Bingo?

Ciotki z Warszawy darmowe chipowanie

---------- Forwarded message ----------
From: Kośnik Anna <akosnik@um.warszawa.pl>
Date: 2010/12/1
Subject: czipowanie zwierzat w Warszawie
To: "wolontariat.psianiol@gmail.com" <wolontariat.psianiol@gmail.com>

[FONT=Arial][FONT=Arial]Szanowna Pani[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Uprzejmie informuję, że akcja bezpłatnego czipowania psów i kotów z terenu m.st. Warszawy trwa jeszcze do 15 grudnia 2010r. W tym roku przewidziano zaczipowanie ponad 12 tys psów i kotów tj. ok. 670 na każdą z 18 Dzielnic. [/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]W trybie przetargu nieograniczonego wybrano 16 wykonawców, którzy reprezentowali 112 zakładów weterynaryjnych . Ilość zakładów wet. w poszczególnych Dzielnicach była bardzo różna od 1- 16. Dlatego też wykorzystanie czipów w dzielnicach z większą liczbą lecznic było efektywniejsze. Pomimo tego na dzień dzisiejszy istnieje możliwość zaczipowania psa lub kota w dzielnicy Żoliborz (lecznica ul. Mickiewicza 30 oraz ul. Gojawiczyńskiej 16), Bielany (lecznica ul. Reymonta 12 A oraz ul. Schroegera 72 A), Wola (ul. Prosta 2/14) oraz na Śródmieściu (ul. Graniczna 4 lok. 4). [/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Miasto planuje kontynuację akcji w 2011 roku[/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=Arial]., informacje w tej sprawie będą zamieszczane na bieżąco w Biuletynie Informacji Publicznej www.bip.warszawa.pl[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Z poważaniem[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Anna Kośnik[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Biuro Ochrony Środowiska [/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Pl. Starynkiewicza 7/9[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Wydział Spraw Zwierząt[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]tel. 22/ 257 93 69[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]pok. 413[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]

Posted

Też czekam, że ktoś odezwie się z jakąś radą, gdzie tu jeszcze uderzyć.

Bingo się zasiedział, z każdym dniem coraz bardziej przywiązuje się do Sylwii, a naszym marzeniem jest, by grzał pupcię w nowym domku.
Papierowe ogłoszenia? Jest to myśl. Poproszę Ewętonieja, może zechce pomóc z takim ogłoszeniem do ściągnięcia.
Kolejne pytanie? Na jaki rejon miałoby pójść, Łódź jakoś cienko widzę. Może Kraków? Warszawa?
Kto mógłby pomóc w tej materii ze ściągnięciem gotowca - plakatu i porozwieszaniem to kolejna sprawa.

Dziękuję Leni za przejściową zmianę tytułu...:-)

Posted

majqa napisał(a):
Też czekam, że ktoś odezwie się z jakąś radą, gdzie tu jeszcze uderzyć.

Bingo się zasiedział, z każdym dniem coraz bardziej przywiązuje się do Sylwii, a naszym marzeniem jest, by grzał pupcię w nowym domku.
Papierowe ogłoszenia? Jest to myśl. Poproszę Ewętonieja, może zechce pomóc z takim ogłoszeniem do ściągnięcia.
Kolejne pytanie? Na jaki rejon miałoby pójść, Łódź jakoś cienko widzę. Może Kraków? Warszawa?
Kto mógłby pomóc w tej materii ze ściągnięciem gotowca - plakatu i porozwieszaniem to kolejna sprawa.

Dziękuję Leni za przejściową zmianę tytułu...:-)

gdyby miał 5 kg mniej to miałabym dla niego domek :( ale odchudzać nie będziemy :) chyba najlepiej zacząć od Warszawy, co by nie mówić o tym mieście to jednak spore możliwości. W mojej dzielnicy mieszka dużo starszych ludzi, chętnie porozwieszam ogłoszenia papierowe. Poza tym proponowałabym Katowice i okolice bo tam dużo domków dla starsyzch psiaków się znajdowało. Ale dobrze byłoby znaleźć gazetę która drukuje też ogłoszenia na całą Polskę - tylko tekst potrzeba. Jest jeszcze Mój Pies, może to szansa dla niego?

Posted

[quote name='leni356'](...) chyba najlepiej zacząć od Warszawy, co by nie mówić o tym mieście to jednak spore możliwości. W mojej dzielnicy mieszka dużo starszych ludzi, chętnie porozwieszam ogłoszenia papierowe. Poza tym proponowałabym Katowice i okolice bo tam dużo domków dla starsyzch psiaków się znajdowało. Ale dobrze byłoby znaleźć gazetę która drukuje też ogłoszenia na całą Polskę - tylko tekst potrzeba. Jest jeszcze Mój Pies, może to szansa dla niego?
Napisałam do Ewytonieja prośbę, czekam na odpowiedź.

Tekst do plakatów to jedno (ten zrobię), do ogłoszeń w necie alternatywny dla mojego to drugie i tu błagam - HELP!!!

OKI, ustalona jest więc W-wa (dzięki Leni, że chcesz pomóc/ porozwieszasz), w Kraku poproszę Irenkę. Kogo mamy w Katowicach?

Mój Pies - jestem za. Zorientuj się proszę Leni w kosztach i dogrywaj sprawę, według mnie nie ma na co czekać.

Edit:
Ewatonieja zrobi plakacik do ściągnięcia!!! Wielkie podziękowania Kochana Dziewczyno! :loveu:

Posted

To tak ode mnie na szybko, można poprawiać, ale może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły :)

Jeśli szukasz wiernego przyjaciela to trafiłeś na idealnego kandydata!
Bingo to niezwykle łagodny, subtelny i inteligentny psiak o bardzo wiernym serduszku.
W przeszłości poznał znaczenie słowa ,,strata'' i to w najbardziej dotkliwej postaci.
Po utracie właściciela przez długi czas wiódł bezdomne życie na ulicy i każdego dnia walczył o przetrwanie.
Mijały go obojętne, ludzkie spojrzenia, każde z nich gasiło w zagubionym psiaku iskierkę nadziei na lepsze jutro.
W końcu bariera znieczulicy została przerwana i Bingo trafił do hotelu dla zwierząt, gdzie udało się wymazać efekty okrutnej przeszłości, skołtunioną sierść i niedożywienie.
Każdy nowy dzień pozwala na odkrywanie wewnętrznego piękna Binga, który okazał się być nadzwyczaj wrażliwą i dobrą istotką.
Bingo jest dojrzałym, około 9-10 letnim psim dżentelmenem.
Jest zdrowy, zaszczepiony, wykastrowany.
Wygląd zewnętrzny pozwala porównać go do pudelka lub pona.
O jego psiej osobowości można natomiast powiedzieć: wesoły, delikatny, błyskotliwy, grzeczny, tolerancyjny dla innych zwierzaków.
Marzeniem Binga jest znaleźć przyjaciela, którego będzie mógł pokochać i towarzyszyć mu do końca życia.
...Przyjaciela, który ofiaruje mu ciepło swego domu i swego serca.
Najlepszym przyjacielem jest ten, kto nie pytając o powód twego smutku, potrafi sprawić, że znów wraca radość.
Wierne spojrzenie czworonożnego towarzysza z całą pewnością potrafi wywołać uśmiech na twarzy swego właściciela.

Zainteresowanych adopcją Binga prosimy o kontakt:
tel. 507 180 857
e-mail: adoptujserce@wp.pl

Posted

Tylko to miejsce bym poprawiła:
Mijające go ludzkie spojrzenia patrzyły na Bingo z obojętnością, a każde takie spojrzenie gasiło w zagubionym psiaku iskierkę nadziei na lepsze jutro.
na np.
Mijały go obojętne, ludzkie spojrzenia, każde z nich gasiło w zagubionym psiaku iskierkę nadziei na lepsze jutro.

Jeśli uważasz, że brzmi zgrabniej, podmień, aha i dodaj proszę według własnego uznania tytuł.

Posted

[quote name='majqa']Tylko to miejsce bym poprawiła:
Mijające go ludzkie spojrzenia patrzyły na Bingo z obojętnością, a każde takie spojrzenie gasiło w zagubionym psiaku iskierkę nadziei na lepsze jutro.
na np.

Jeśli uważasz, że brzmi zgrabniej, podmień, aha i dodaj proszę według własnego uznania tytuł.
Ja nie chcę się wtrącać ,ale też mi się wydaje ,że to brzmi jakoś lepiej ;)
A tak w ogóle śliczny tekst Temidko :loveu:

Posted

super tekscik :)

ja bym sie czepila tej zgodnosci do psow, pamietamy ataki na Iksa i obszczekiwanie ogromnego Czacziego.

mozna w ogole nie pisac nic o innych psa, pominac to.
bo nie wiem,czy Bingo nadaje sie do domu z drugim samcem. a tekst daje nadzieje, ze nadaje się

Posted

kora78 napisał(a):
(...) ja bym sie czepila tej zgodnosci do psow, pamietamy ataki na Iksa i obszczekiwanie ogromnego Czacziego. (...)

Oj, fakt. Niunię też chciał, jeśli dobrze pamiętam, przetrzepać. Można więc tę tolerancję usunąć z tekstu i osobie chętnej, która chciałaby go dołączyć do innego psiaka, wyjaśnić sytuację. Tak będzie uczciwie i z pożytkiem dla Bingo.

Posted

Wedle życzenia :)

Jeśli szukasz wiernego przyjaciela to trafiłeś na idealnego kandydata!
Bingo to niezwykle łagodny, subtelny i inteligentny psiak o bardzo wiernym serduszku.
W przeszłości poznał znaczenie słowa ,,strata'' i to w najbardziej dotkliwej postaci.
Po utracie właściciela przez długi czas wiódł bezdomne życie na ulicy i każdego dnia walczył o przetrwanie.
W końcu bariera znieczulicy została przerwana i Bingo trafił do hotelu dla zwierząt, gdzie udało się wymazać efekty okrutnej przeszłości, skołtunioną sierść i niedożywienie.
Każdy nowy dzień pozwala na odkrywanie wewnętrznego piękna Binga, który okazał się być nadzwyczaj wrażliwą i dobrą istotką.
Bingo jest dojrzałym, około 9-10 letnim psim dżentelmenem.
Jest zdrowy, zaszczepiony, wykastrowany.
Wygląd zewnętrzny pozwala porównać go do pudelka lub pona.
O jego psiej osobowości można natomiast powiedzieć: wesoły, delikatny, błyskotliwy, grzeczny.
Marzeniem Binga jest znaleźć przyjaciela, którego będzie mógł pokochać i towarzyszyć mu do końca życia.
...Przyjaciela, który ofiaruje mu ciepło swego domu i swego serca.
Najlepszym przyjacielem jest ten, kto nie pytając o powód twego smutku, potrafi sprawić, że znów wraca radość.
Wierne spojrzenie czworonożnego towarzysza z całą pewnością potrafi wywołać uśmiech na twarzy swego właściciela.

Zainteresowanych adopcją Binga prosimy o kontakt:
tel. 507 180 857
e-mail: adoptujserce@wp.pl

Posted

Oj Iza :loveu:

1. Pudlowaty Bingo czeka na swą życiową przystań.
2. Bezpański Bingo czeka na lepszy świat! Na dom.
3. Psi przyjaciel Bingo marzy o ludzkiej miłości. Szuka domu!
4. Bingo, który pragnie kochać. Pudlowaty psiak czeka na miłość.

lista tytułów jest jeszcze długa :) Może Wy macie jeszcze jakieś propozycje.