Jump to content
Dogomania

Bingo staruszek - pudel - zaćma, padaczka, chore serce. $ - POMOCY!

Recommended Posts

Posted

[quote name='emilia2280']183,39 zl przypadlo Basikowi po podziale majátku po Sonii vel Kostce, która szczésliwie mieszka juz w swoim domu:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/221368-Sonia-(Kostka)-wyciągnięta-ze-schroniska-w-Pawlowie-ma-wspanialy-dom-z-ogrodem!!/page4

Jako ze pieniádze te sá na koncie fundacyjnym, mozemy je przekazac tylko w postaci przelewu na nieprywatne konto, czyli np. kupujác karmé lub inne srodki przez inernet czy placác rachunek u weta - w kazdym przypadku nalezy wystawic fakturé przelewowá na Fundacjé Kastor (nie placic samemu) oraz powiadomic nas o tym, zeby po przyjsciu faktury szybko já zidentyfikowac oraz oplacic przelwem z naszego konta.

Najpierw zapytałam Emi o zgodę, upewniając się, czy to by się tak dało więc teraz oficjalnie tu... :-)

Może zamiast uskuteczniać to, co Emi opisała zostałaby zakupiona karma royala na serce?
Przypomnę...

To tak karma:

http://allegro.pl/royal-canin-cardiac-14kg-i2371346669.html

Ona kosztuje 245zł. Fundacja Kastor ofiarowuje Bingusiowi 183,39zł. Różnicę 61.61zł, z pieniążków Bingo, wpłacilibyśmy na konto fundacji z tytułem wpłaty takim, jakiego życzyłaby sobie Emi, a fundacja kupiłaby karmę z dostawą do Sylwii.

Co Wy na to?
Jest okazja zaopatrzyć Bingo na długo w ucelowaną karmę.

Posted

o diabli, przekleilam ten tekst bez zmieny imienia psa, rpzepraszam, Bingowskiemu mialo byc :)

W sprawie karmy ustalcie czy jest zgoda i zamówimy oczywiscie. Na maila potrzebowalabym adres pocztowy i komórké - dla kuriera.

Posted

willma napisał(a):
wizyta kontrolna kosztowała 18zł :(

Willmo wstaw, bardzo proszę, jak będziesz miała, potwierdzenie tego wydatku.

Jacku, przelej proszę pieniążki za tę wizytę Sylwii. Z chwilą, gdy to zrobisz naniosę ten wydatek na rozliczenie.

Posted

majqa napisał(a):

Jacku, przelej proszę pieniążki za tę wizytę Sylwii. Z chwilą, gdy to zrobisz naniosę ten wydatek na rozliczenie.

Przelew wykonałem.
Sylwio bardzo proszę o potwierdzenie odbioru.

Jeśli chodzi o karmę ,jestem za.

EDIT: Emilio buziaki od Bingusia :)

Posted

Dzień dobry moi Kochani!!Wpłata od Jacka doszła 18zł bardzo Dziękuję!karteczkę z zapisem 18zł za badanie kontrolne zaraz wkleimy plus dodamy karteczkę z odrobaczania,które było wczoraj.Bisio czuje się w miarę dobrze,najgorsze są poranki troszkę pochodzi, zmęczy się i znów idzie do łóżeczka!ciociu Majciu obchód ranny Bisia to podstawa..biedula musi przepatrzeć czy wszystko leży na swoim miejscu po nocy!Karmę zjada z chęcią!Pozdrawiamy cieplutko wszystkich Wielki Buziol od Bisiolka i ciotki.

Posted

Ja dziś znikam z netu, pojawię się pewno dopiero w nd. wieczorem lub pn. rano.
A wtedy naniosę sobie wszelkie wklejki wydatków na wątki bazarkowe jak i podciągnę samo rozliczenie.

Zapytam dla pewności raz wtóry co robimy w kwestii karmy i oferty Emilki. Jacek się już wypowiedział. Ktoś jeszcze zechce?

Buziaki Bingusiu. Nie daj się czasowi i choróbskom.

Posted

Izunia w rozliczeniu jest błąd.
419,5 - 18 nie chce wyjść 411,5.
To jest kreatywna księgowość, tak zwane cudowne rozmnożenie :)
Super informacja że Bisiolek wcina Hillsa.

Posted (edited)

[quote name='FiDiaAg']Też jestem za przyjęciem zaproponowanego przez Izę rozwiązania w sprawie karmy dla Bingo. (...)
Dziękuję i wobec protestu, którego nie widzimy zaczynamy działać. Zaraz napiszę do Emilki.

[quote name='Jadun']Izunia w rozliczeniu jest błąd.
419,5 - 18 nie chce wyjść 411,5.
To jest kreatywna księgowość, tak zwane cudowne rozmnożenie :)
(...)
Dzięki za wyhaczenie byka. Już skorygowany.

[quote name='Magdalena']poleciało 100zł dla Bingusia ze skarpety kudłaczy
Dziękujemy serdecznie. :-)

[quote name='sylwiaso'](...) karteczkę z zapisem 18zł za badanie kontrolne zaraz wkleimy plus dodamy karteczkę z odrobaczania,które było wczoraj. (...)
Sylwio, czekamy na potwierdzenie wklejkowe tych wydatków.

Jacku, moja prośba jest natomiast taka:
18zł za wizytę już poleciało. Sylwia wstawi ten kwitek.

Teraz do oddania będzie jeszcze x zł za odrobaczenie (i wstawka kwitka potwierdzającego). Może połącz to odrobaczenie z płatnością za kolejny miesiąc, tyle razy płaciliśmy po... to raz możemy przed.
Jak Sylwia poda kwotę odrobaczenia dodałbyś ją do 270zł, wpłacił łączną kwotę, a w tytule wpłaty napisałbyś:
odrobaczenie + [FONT=Georgia]hotelikowanie Bingo (18.06.2011 - 18.07.2012)[/FONT]

Tym samym, z chwilą, gdy podesłałabyś mi takiego pdfa wydatkowego miałabym uratowaną skórę z rozliczeniem bazarków.
Czy tak może być?

Edit:
Napisałam do Emilki w sprawie karmy. :-)

Edited by majqa
Posted (edited)

Przepraszam ale nie wiem na jak długo nie będę miał dostępu do komputera.Będę korzystał z dostępu telefonicznego z pewnymi utrudnieniami.Izunia na PW ma szczegóły.
Proszę o wyrozumiałość.
Postaram się i zrobię co w mojej mocy by być na bieżąco w sprawach rozliczeniowych.

Edited by Jadun
Posted (edited)

[INDENT][INDENT] [FONT=Georgia]Deklaracje:

stała:
50zł - Jadun od sierpień 2011 (zapłacone: 08.2011, 09.2011, 10.2011, 11.2011, 12.2011, 01.2012, 02.2012, 03.2012, 04.2012, 05.2012)

[/FONT][FONT=Georgia]20zł - Annaa4 od luty 2012[/FONT][FONT=Georgia] (zapłacone: 02.2012, 03.2012, 04.2012, 05.2012, 06.2012)[/FONT][FONT=Georgia]
[/FONT] [FONT=Georgia]50zł - FiDiaAg od maja 2012[/FONT][FONT=Georgia] (zapłacone: 05.2012, 06.2012)[/FONT]

[FONT=Georgia]
[FONT=Arial]Istnieją więc już cztery nawiasy – [/FONT][FONT=Arial]niebieski[/FONT][FONT=Arial], [/FONT][FONT=Arial]fioletowy[/FONT][FONT=Arial], [/FONT][FONT=Arial]pomarańczowy[/FONT][FONT=Arial], szary informujące, że:[/FONT]
[/FONT][FONT=Georgia]

Obecny stan posiadania Bingo - uaktualnienie:
[/FONT][FONT=Georgia]
(...) - nawias - pełnia tego co on zastępuje - w poście 1760 oraz 2478!!!
[/FONT] [FONT=Georgia](...) – nawias - ---------//------------------------ - w poście 3230!!![/FONT][FONT=Georgia]
[/FONT][FONT=Georgia](...) – nawias - ---------//------------------------ - w poście 3755!!![/FONT][FONT=Georgia]
[/FONT][FONT=Georgia](...) – nawias - ---------//------------------------ - w poście 4210!!![/FONT][FONT=Georgia]
[/FONT][FONT=Georgia].................................................. .................................................. .......................
[/FONT][FONT=Georgia]+ 147zł[/FONT][FONT=Georgia] - stan na dzień 21.05.2012[/FONT]
[FONT=georgia]+ 50zł - FiDiaAg - de[/FONT]klaracja czerwcowa - stan na dzień 25.05.2012
.................................................. .............................................
[FONT=Georgia]+ 197zł[/FONT][FONT=Georgia] - stan na dzień 25.05.2012[/FONT]
[FONT=Georgia] + 202.50zł - z bazarku majqa zakończonego dnia 24.05.2012 [/FONT]- stan na dzień 29.05.2012
[FONT=Georgia]+ 20zł - Annaa4[/FONT] [FONT=georgia]- de[/FONT]klaracja czerwcowa - stan na dzień 30.05.2012
.................................................. .................................................. ......................
[FONT=Georgia]+ 419,50zł[/FONT][FONT=Georgia] - stan na dzień 30.05.2012[/FONT]
- 18zł - wizyta kontrolna z dnia 30.05.2012 [FONT=Georgia]- stan na dzień 30.05.2012[/FONT]
...............................................................................
[FONT=Georgia]+ 401,50zł[/FONT][FONT=Georgia] - stan na dzień 01.06.2012
+ 100zł od Magdalena (Skarpeta Kudłaczy) -
[/FONT][FONT=Georgia] stan na dzień 04.06.2012[/FONT]
[FONT=Georgia] ........................................................................................................
[/FONT][FONT=Georgia]+ 501,50zł[/FONT][FONT=Georgia] - stan na dzień 04.06.2012
[/FONT]- 14zł - odrobaczenie Bingo [FONT=Georgia]- stan na dzień 04.o6.2012
...............................................................................................
[/FONT]
[FONT=Georgia]+ 487,50zł[/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2] - stan na dzień 04.06.2012[/FONT]
- 270zł - hotelikowanie (18.06.2012 - 18.07.2012) [FONT=Georgia]- stan na dzień 05.o6.2012[/FONT]
.......................................................................................................
[FONT=Georgia]+ 217,50zł[/FONT][FONT=Georgia] - stan na dzień 05.06.2012[/FONT]

[FONT=Georgia] [FONT=Arial]Dotychczasowe wydatki:[/FONT][/FONT][FONT=Georgia]
(...) – nawias - ---------//------------------------ - w poście 3230!!! - stan na dzień 4.12.2011
[/FONT] [FONT=Georgia](...) – nawias - ---------//------------------------ - w poście 3755!!![/FONT][FONT=Georgia] - stan na dzień 2.03.2012
[/FONT][FONT=Georgia](...) – nawias - ---------//------------------------ - w poście 4210!!!- stan na dzień 21.05.2012[/FONT]
- 18zł - wizyta kontrolna z dnia 30.05.2012 [FONT=Georgia]- stan na dzień 30.05.2012[/FONT]
- 14zł - odrobaczenie Bingo [FONT=Georgia]- stan na dzień 04.o6.2012
[/FONT]- 270zł - hotelikowanie (18.06.2012 - 18.07.2012)

[FONT=Georgia]Inne info:
(...) – nawias - ---------//------------------------ - w poście 3230!!! - stan na dzień 4.12.2011
[/FONT] [FONT=Georgia](...) – nawias - ---------//------------------------ - w poście 3755!!![/FONT][FONT=Georgia] - stan na dzień 2.03.2012[/FONT][FONT=Georgia]
[/FONT]

Edited by majqa
Posted

Magdalena napisał(a):
Majguś, albo ja źle widzę (co jest możliwe, bo późno już i ślepia nie te) albo w rozliczeniu jest dwa razy policzona wpłata od kudłaczy

Zerknij proszę w post 4270. Widzisz go OK czy jeszcze nie?

Posted

Uff... :-) Gorąco dziękuję Magdaleno za zwrócenie mi uwagi. :-)

Zamotanie wyprostowane.

Żeby nie zdarzyło mi się kolejne, a oby nie... to co piszę piszę dalej bardziej dla mnie samej i uporządkowania tego, na co czekam.
A zatem...
Wydatki ostatnie naniosłam już na rozliczenie ale...
Za wizytę 18zł Sylwia ma przelane pieniążki. Winna mieć jeszcze przelane 14zł za odrobaczenie. Smsem poprosiłam Jacka, by przelał łącznie 284zł (kolejne hotelikowanie - 18.06-18.07.2012 i to odrobaczenie, a wtedy do wydatków dopiszę hotelikowanie - 270zł).
Kolejno czekam na potwierdzenie przez Jacka przelania 284zł dla Sylwii, potwierdzenie wpływu z bazarków.