Jump to content
Dogomania

Bingo staruszek - pudel - zaćma, padaczka, chore serce. $ - POMOCY!

Recommended Posts

Posted

Myślę , że gdyby nawet Bisiek nie zamieszkał w domu u Sylwii , to Sylwia i tak stworzy mu odpowiednie warunki do regeneracji zdrówka .
Trzeba mu zapewnić maksimum spokoju , jak najmniej ekscytacji , szarpaniny i sądzę , że Sylwunia będzie kombinować , żeby mieć go na oku .

Posted

Pierwsza nocka super! zasnął wieczorem przy moim łóżku i rano był w tym samym miejscu zrobiłam mu łóżeczko,ale nie chciał tam zasnąć rano pokazał,że musimy wyjść na siusiu.Nie szczeka w domu bez powodu,nie gania Kokuni,wieczorkiem bawił się kartofelkiem,grzeczniutki Bisio-ANIOŁEK!!!!Zrobiłam fotki,wstawię.

Posted

Majciu bardzo Dziękujemy za pieniążki, kolejny raz za Twoje Wielkie Serce,wszyscy wiemy ile masz wydatków na swoje psiaki.....co ja mogę więcej napisać: KOCHAMY CIĘ ciociu Majciu!!!!!!!:iloveyou::iloveyou::buzi::buzi:

Posted

Sylwuś super wiadomości od rana . Buziale przy porannej kawie dla Bisiolka .
Świetnie , że Bingo ma zapewniony teraz spokój , wyciszenie jest mu bardzo potrzebne .

Posted

Ależ ulga... Boska relacja. :-) Oj, Bisiu, szły Ci te warunki domowe okrężną drogą. :evil_lol:
Nie przegnij tylko maluchu, tak 3maj i odpuść zwierzom. Odpoczywaj ślicznoto.

Posted

Po przeczytaniu porannych wieści od Sylwii i zobaczeniu Bingusia odpoczywającego i drzemiącego w koszyczku od razu robi się cieplej na sercu.
Bingusiu, w Opolu świeci słoneczko, Tobie też go życzę.

Posted

Ale super się teraz czuję wow takie wieści po dniu pracy ....rewelacja, jakie widoki wciąż się uśmiecham podczas pisania :-)
Sylwia brak mi słów więc.... DZIĘKUJĘ :-)

Posted

Jacku, jak się pojawisz, pamiętaj proszę zrobić Sylwii przelew za hotelik (jeszcze w starej cenie 240zł).
Ja jutro ten wydatek naniosę na rozliczenie.

Posted

Tak bardzo wczoraj przygnębiła mnie informacja o chorobie Bisiolka że nie byłem w stanie nic napisać.
Dzisiejsze zdjęcia napełniły mnie optymizmem.
Sylwia ,Iza bardzo wam dziękuje.
Dziękuje też wszystkim którym los Bingusia nie jest obojętny.
Myślę że wszystko już zostało napisane, nie mam nic do dodania.
Iza ,karma którą zakupiliśmy z Sylwią jest cała nie otwarta.
Jeśli już wiesz jaka być powinna daj znać to taką kupimy.
Jeśli chodzi o jedzenie gotowane składa ono z następujących składników w następujacych proporcjach:
Warzywa około 4 kg
Ryż 2 kg
Podudzia drobiowe 1,5 kg
Wołowina 1 kg
Siemie lniane 100 g
Jeśli w obecnej sytuacji trzeba coś zmienić, to zmienię.

Suplementy jakie dostaje Binguś ,to tylko Rumen Tabs.
Już robię przelew do Sylwii.

Bisiolku tak bardzo się ciesze że to co kochasz masz na wyciągniecie łapki.

Posted

Jacku, a czy jest szansa oddania tej karmy/ odsprzedania?
Jaki jest koszt takiego worka?

Jedzonko gotowane.
Słuchaj, ono nie ocieka, z tego, co widzę, tłustością ale jest wysokobiałkowe. Moja propozycja jest taka - jeśli damy radę przerzućmy się na karmę dla sercowców, a w kwestii gotowania, skoro jemu to smakuje, a Tobie, jak sądzę sprawia przyjemność zachowaj, proszę, składniki ale zmień ich proporcję. Zmniejsz ilość mięsa, to pioruńsko ważne. Niech ono będzie słownie dla tzw. smaka, na zapachową zachętę. Jeśli tego się nie zrobi, w jakimś momencie nie wyrobią nerki i wątroba. Niech może podstawą żywienia stanie się specjalistyczna karma, a gotowany frykas dodatkiem, zważywszy i na fakt, że Bingo trafił do mieszkanka, a zima (marznięcie) za nim.

Posted (edited)

Karma jest z Husse.Jeśli znajdziemy ta dla sercowców w Husse to pewnie damy rade wymienić.
A jeśli nawet, Sylwia wspomniała że znajdzie chętnego na tą karmę.
Karmę ktorą do tej pory kupowaliśmy to Huuse dla Seniora 9 kg 100 zł.
Zgadzam się że teraz w domku to Bisiolek nie będzie miał zapotrzebowania na energie.
Jeśli nowa karma go nam nie zakorkuje i nie będzie kłopotów z wypróżnianiem, to gotowanie nie ma sensu.
Kupie Bingusiowi w to miejsce lekarstwa.

EDIT:Karmy jest 7 kg
Te karmy są w Krakvecie:
http://www.krakvet.pl/chore-karmy-weterynaryjne-niewydolność-serca-c-204_259.html

Przy horobie zastawek idzie niewydolność krążeniowa i problem z plynami.
Ta karma powinna być dobra:
http://www.krakvet.pl/hills-canine-p-139.html

Edited by Jadun
Posted

Ta karma jest w małym opakowaniu i przesyłka za darmo.
Od momentu otwarcia do zjedzenia upłynie mniej czasu. Witaminy tak szybko się nie utlenią.

http://www.krakvet.pl/hills-canine-p-139.html
Przy zamówieniu na kwotę większą niż 99zł dostawa GRATIS W CAŁEJ POLSCE!! (bez względu na formę płatności)

Tylko kwestia tego która karma lepsza?

Ta karmę po 5kg mogę dalej kupować bez problemu.
Tylko proszę o info czy dorównuje Royalowi?
EDIT:
Jeśli tak to zamówie natychmiast i po jutrze będzie u Bisiolka.
Z tamtą starą karmą sobie poradzimy.Może zostanie przyjęty zwrot?

Posted

Ja nie mam nic przeciwko hillsowi. Mało tego, pomysł w sumie jest o tyle dobry, że trzeba będzie Biśka i przyzwyczaić i zobaczyć, czy nie będzie kręcił noskiem zbytnio. Royal jest droższy ale i bardziej reklamowany, pewno i z tego wynika cena.

Posted

majqa napisał(a):
Stan konta wygląda jak powyżej (zaraz dojdą wydatki za obróżkę i karsivan plus hotelikowanie). Nie odejmowałam tam 158zł z ostatniej wizyty, ponieważ przed momentem uregulowałam ją w całości ze środków własnych przelewem na Sylwii konto.

sylwiaso napisał(a):
Pierwsza nocka super! zasnął wieczorem przy moim łóżku i rano był w tym samym miejscu zrobiłam mu łóżeczko,ale nie chciał tam zasnąć rano pokazał,że musimy wyjść na siusiu.Nie szczeka w domu bez powodu,nie gania Kokuni,wieczorkiem bawił się kartofelkiem,grzeczniutki Bisio-ANIOŁEK!!!!Zrobiłam fotki,wstawię.

majqa napisał(a):
Ja nie mam nic przeciwko hillsowi. Mało tego, pomysł w sumie jest o tyle dobry, że trzeba będzie Biśka i przyzwyczaić i zobaczyć, czy nie będzie kręcił noskiem zbytnio. Royal jest droższy ale i bardziej reklamowany, pewno i z tego wynika cena.

ojej, ale mnie spiorunowaly wiesci :O myslalam ze tu wszystko piéknie, nawet nie czytalam ostatnio wátku myslác ze tu akurat jest milo i dobrze a tu takie wieesciii :(

Majus, wszystko pasuje poza jednym - skoro Bingowski ma pieniádze w puli, ja protestujé przeciwko Twojemu oplacaniu weta z prywatnych pieniédzy. proszé o zwrot tego kosztu Tobie - w Twoim imieniu :). Jak zabraknie to wtedy mozna sié martwic, ale tak? Za malo jest warta Twoja ogromna pomoc w zasadzie w pilotowaniu losu Binga, od spraw hotelikowych, poprzez zdrowotne i ogloszeniowe? Ja protestujé! Kto mysli podobnie? ;p

A Hill'sa poleca moja ruda :) zdrowa jak rybka.

Posted

Eeee... no, mowy nie ma. Choć tak mogłam pomóc. :-(
Poza tym... ta kasa lada moment stopnieje. Zapłacimy za hotelik, to raz. Dwa, za tydzień miała być wizyta kontrolna, a tu, być może, pani doktor poza obejrzeniem Bingo miała na myśli badania, kasa więc znów poleci. Nawet się nie obejrzymy, jak minie miesiąc, a wtedy już według nowej taryfy 270zł będzie do zapłacenia.

Ale jest i dobra wiadomość, bo dziś rozmawiałam z Sylwią. Popierniczyło się ;-) podliczenie wydatków na inne rzeczy niż hotelik i do opłacenia będziemy mieć tylko karsivan (czyli inaczej niż w cytacie). :-)

Wstawię go w wydatki jak Sylwia wstawi kwotę i potwierdzenie wydatku. Tak się umówiłyśmy. :-)

Posted

emilia2280 napisał(a):
ojej, ale mnie spiorunowaly wiesci :O myslalam ze tu wszystko piéknie, nawet nie czytalam ostatnio wátku myslác ze tu akurat jest milo i dobrze a tu takie wieesciii :(

Majus, wszystko pasuje poza jednym - skoro Bingowski ma pieniádze w puli, ja protestujé przeciwko Twojemu oplacaniu weta z prywatnych pieniédzy. proszé o zwrot tego kosztu Tobie - w Twoim imieniu :). Jak zabraknie to wtedy mozna sié martwic, ale tak? Za malo jest warta Twoja ogromna pomoc w zasadzie w pilotowaniu losu Binga, od spraw hotelikowych, poprzez zdrowotne i ogloszeniowe? Ja protestujé! Kto mysli podobnie? ;p

A Hill'sa poleca moja ruda :) zdrowa jak rybka.

Popieram , tylko znając Izę to możemy równie dobrze walnąć barana o ścianę.
Tak Postanowiła i nasze protesty to dla mnie formalność.

Ciesze się Hill'sa poleca Ruda , nie ma lepszego polecenia.