Energy Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 [quote name='majqa']Żartujesz... klikam i kicha... Hm...[/QUOTE] Kurcze otwierały mi się parę minut temu tylko, że na laptopie. Na stacjonarnym nie:crazyeye: Jadun jakieś czary porobił:evil_lol: Quote
Energy Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Teraz już i mnie się nie wyświetlają:shake: Quote
Jadun Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 (edited) Tak i ja zauważyłem ze są problemy. :( Wynika to z tego że na swoim koncie zgromadziłem liczbę zdjęć zbliżającą się do konta płatnego. Od czwartku nie moglem dodać nowych zdjęć do założonego już albumu , więc stworzyłem nowy. Temat ograniczenia kont darmowych wywołał już dużo zamieszania. Jeśli nie wykupisz konta premium stracisz zdjęcia,czyli z dniem 1 marca znikną z forum. Ja ograniczyłem ilość do 495,może to uratuje stare zdjęcia. Najważniejsze ze posiadam oryginały. Poczekam jeszcze te kilka dni do 1 marca , jeśli będzie problem przeniosę Bisiowe zdjęcia na inny serwer. Edit: Co ciekawsze albumy Pepe i Jokiego założone 2 dni wcześniej działają bez zarzutu. Wszystko się zaczęło od przekroczenia limitu 500 zdjęć :angryy: Ale teraz działają :) Edited February 19, 2012 by Jadun Quote
malawaszka Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 ooo czyli imageshack jako kolejny wprowadza opłaty, jak kiedyś fotosik :( szkoda, ale to pewnie tak specjalnie robią - najpierw za darmoszkę, ludzie się przyzwyczajają i potem... płaczą i płacą :shock: a guzik! :lol: Quote
Jadun Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Zgadza się na forach specjalistycznych ludzie mający po 1500 , 3000 zdjęć do momentu jak nie założą nowych kont i nie przeniosą fotek są zmuszeni płacić. Quote
Jadun Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 (edited) [quote name='leni356']Wstawione :) Leni ten stary album jest nadal aktywny :Album nr I http://imageshack.us/g/827/03012009004.jpg/ Pokaz slajdów Album nr I : http://img848.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=dsc02887v.jpg Nie udało mi się dodać tych nowych zdjęć do starego albumu, dlatego stworzyłem Album II. Proszę dodaj te dwa linki do kolekcji zdjęciowej Bingusia. Może opisz te linki jako Album nr I A te nowe Album nr II http://imageshack.us/g/848/dsc02887v.jpg/ Pokaz slajdów Album Nr II http://img848.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=dsc02887v.jpg Łącznie jest blisko 200 zdjęć :) Gotowe do skopiowania : Album nr I http://imageshack.us/g/827/03012009004.jpg/ Pokaz slajdów Album nr I : http://img848.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=dsc02887v.jpg Album nr II http://imageshack.us/g/848/dsc02887v.jpg/ Pokaz slajdów Album Nr II http://img848.imageshack.us/slidesho...=dsc02887v.jpg Edited February 19, 2012 by Jadun Quote
Jadun Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 (edited) Przepraszam że tak długo nie zaglądałem do Bsiolka. Pisze w sprawie udostępniania swojego konta dla pieniążków Bingusia. Pamiętam temat jeszcze z przed pół roku kiedy Sylwia prosiła o takową pomoc. Nie śmiałem wtedy proponować takiego rozwiązania z prostej przyczyny - bylem na forum bardzo krótko. Podczas ostatniej wizyty u Bingusia Sylwia poruszyła ten temat. Wiem że jest jej trudno przefiltrować wszystkie wpłaty,pomijając fakt że ma obowiązki przy hoteliku. Po zastanowieniu i rozmowie poprzez MLinię z moim Bankiem gdzie mam konto ( MBank) Mój rachunek ( EKonto) jest powiązany z nr konta : Jest to rachunek EMax Mógłbym go wykorzystać na potrzeby Bingusiowe. jest jeszcze z moim rachunkiem powiązany rachunek EMax Plus,nawet lepiej oprocentowany.Ma natomiast pewne ograniczenia. Można tylko raz w miesiącu wykonać darmowy przelew. A w Rachunku EMax można wykonać dowolną ilość darmowych przelewów. Proszę cioteczki o opinie. Edited February 29, 2012 by Jadun Quote
majqa Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Rozumiem, że chcesz przejąć finanse Bingo, czyli wpłaty miałyby iść na Twoje konto (odciążenie Sylwii). Ja nie mam nic przeciwko ale chyba optowałabym za tym kątem, z którego można korzystać bez ograniczenia wypłat, by nie wyszło jakieś jajo z zaleganiem. Dziękuję, że pomyślałeś o pomocy Sylwii. Quote
Jadun Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Tak Iza ,pisząc to mam na celu tylko pomoc i dobro Bingo. Ta możliwość rozdzielenie portfela Bingo od mojego to jedyne rozsądne wyjście przy współdzieleniu konta. Quote
majqa Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='Jadun']Tak Iza ,pisząc to mam na celu tylko pomoc i dobro Bingo. Ta możliwość rozdzielenie portfela Bingo od mojego to jedyne rozsądne wyjście przy współdzieleniu konta.[/QUOTE] Nie przyszłoby mi do głowy, że mógłbyś mieć jakikolwiek inny cel. Słuchaj, niech wypowiedzą się inni, dajmy im jeszcze moment czasu. Ja jak wspomniałam, jestem za i za chęci dziękuję, a które konto, a czemu tak, a nie inaczej, sam zdecyduj. Orientujesz się więc sam dokonasz wyboru, co dla Ciebie i Bingo będzie najwygodniejsze. Quote
Annaa4 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='Jadun']Przepraszam że tak długo nie zaglądałem do Bsiolka. Pisze w sprawie udostępniania swojego konta dla pieniążków Bingusia. Pamiętam temat jeszcze z przed pół roku kiedy Sylwia prosiła o takową pomoc. Nie śmiałem wtedy proponować takiego rozwiązania z prostej przyczyny - bylem na forum bardzo krótko. Podczas ostatniej wizyty u Bingusia Sylwia poruszyła ten temat. Wiem że jest jej trudno przefiltrować wszystkie wpłaty,pomijając fakt że ma obowiązki przy hoteliku. Po zastanowieniu i rozmowie poprzez MLinię z moim Bankiem gdzie mam konto ( MBank) Mój rachunek ( EKonto) jest powiązany z nr konta : 22 1140 2004 0000 3102 7415 3928 Jest to rachunek EMax Mógłbym go wykorzystać na potrzeby Bingusiowe. jest jeszcze z moim rachunkiem powiązany rachunek EMax Plus,nawet lepiej oprocentowany.Ma natomiast pewne ograniczenia. Można tylko raz w miesiącu wykonać darmowy przelew. A w Rachunku EMax można wykonać dowolną ilość darmowych przelewów. Proszę cioteczki o opinie.[/QUOTE] Emax też jest oprocentowany, ja zawsze na nim trzymam pieniądze i coś tam zawsze rośnie. Nigdy z niego nie robię przelewów na "zewnątarz" tylko z niego przelewam pieniądze na ekonto. Myślę że lepiej mieć jednak pieniądze na koncie z którego zawsze można wybrać pieniądze. A płaci się też za przelewy z konta na konto które jest przypisane do jednego rachunku?? Bo wtedy z tego emax plus można by było przelewać pieniądze na ekonto i dokonywać przelewów. Quote
Jadun Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Mój plan pierwotny też opierał się na EMax Plus ze względu na oprocentowanie. Tylko wtedy przelewy związane z płatnościami będą miały inny nr rachunku od nr rachunku podane do wpłat. Mogło by to budzić pewne wątpliwości. A nie chodzi przecież o procenty, bo będą nikłe. Chodzi o pomoc, odciążenie Sylwii. Quote
majqa Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 A ja dopytam... Co inni na przejęcie finansów Bingo przez Jaduna i zdjęcie ciężaru zbiórki z Sylwii? Quote
majqa Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='Energy']Czy ja też mam zabrać głos?:cool3:[/QUOTE] A no masz Ci los... Pewnie!!! :-) Quote
coronaaj Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 (edited) Jestem za...Jadun krzysztalowy czlowiek , zdolny do fotografi, zdjecia cacuszka, filmiki rowniez......nie mowiac ile on sam pomaga Bingusiowi. Edited February 23, 2012 by coronaaj edit Quote
majqa Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Super, czekamy zatem na dalsze głosy. :-) Dziękuję Coronaaj. :-) Quote
Jadun Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 (edited) [quote name='Annaa4'] A płaci się też za przelewy z konta na konto które jest przypisane do jednego rachunku?? Bo wtedy z tego emax plus można by było przelewać pieniądze na ekonto i dokonywać przelewów.[/QUOTE] Przepraszam nie odpowiedziałem na pytanie Annaa4 Z informacji jakie otrzymałem z EMax można wykonywać przelewy zewnętrzne bez opłat.Tak jak na konto powiązane. I tu otrzymałem też dwie sprzeczne informacje,dotyczące definiowania odbiorców. 1) Ilość odbiorców zdefiniowanych możne być nieograniczona. 2) Można zdefiniować 1 odbiorce. I tu zgadzam się z Annaa4 Jeśli można zdefiniować 1 odbiorcę to trzeba zdefiniować rachunek główny EKonto a tam zdefiniować cykliczne przelewy. Na EMaxx Plus na pewno można wykonać tylko 1 darmowy przelew w miesiącu i można zdefiniować tylko jednego odbiorce. Ewentualne za każdym razem wypełniać dane jak z przelewem jednorazowym. Tak naprawdę to nie kłopot bo najczęściej trzeba płacić za hotelik i lekarza, a to konto Sylwii. Edited February 24, 2012 by Jadun Quote
Energy Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 [quote name='majqa']A no masz Ci los... Pewnie!!! :-)[/QUOTE] Ja oczywiście jestem za, Jadun dzięki:lol: A na kontach się nie znam więc tu decyzję pozostawiłabym Jadun, co będzie dla niego wygodniejsze/lepsze. Quote
majqa Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Jestem zdania, by... jeśli do, powiedzmy, niedzieli wieczór, nie pojawi się uzasadniony głos "na nie", słowo ciałem się stało i skarbonka Bingo została przekazana Jackowi. Quote
sylwiaso Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 To ja tak z ukrycia bardzo się cieszę....Jacku Dziękuję!A my z Bisiem przytulamy mocno ciocię Smysia! Quote
Recommended Posts