Jump to content
Dogomania

Bingo staruszek - pudel - zaćma, padaczka, chore serce. $ - POMOCY!

Recommended Posts

Posted

Smyku napisał(a):
Dziewczyny wspomoże mnie ktoś bazarkiem dla Biśka ?
Wyslę zdjęcia , zajme się wysyłką .
Zaraz nie będzie kasy na karme .

Podnoszę prośbę Smyku, a i Jadun o pomoc w bazarku.
Ja prosiłam kogoś o pomoc, odpowiedzi nie dostałam żadnej.

Jadun, przepraszam, że tu dopytuję, ta oferowana karma dla Bingo była wysłana, prawda?

Posted

Tak.
Wysłałem 1.5 kg ( niepełne)i 4 puszeczki z wołowina na smaczka.
Jeśli coś przekręciłem P Sylwia niech mnie poprawi.
Jeszcze obiecany specyfik na jelita i cieplutki koc.
Paczka powinna już w poniedziałek dojść gdyż była to przesyłka kurierska.

Posted

Energy napisał(a):
Wstawiłam Bingo na pudliszony, ma nr 7, oby przyniósł mu szczęście...

Moze przyniesie ta 7 szczescie, biedny Bingus ale mu wspolczuje tylko jednego dalej nie rozumiem ...dlaczego byl w nowym domku tak dlugo???

Posted

[quote name='Figafiga']Kurcze wchodzę na tablicę i widzę http://tablica.pl/oferta/pudelekpudelpiesek-do-adopcjipilne-pomoc-IDhcJp.html czyli Binguś poszukuje domku. Zaraz cofnę się i poczytam.

Bisiek ciotka Figa zrobi ci świeżutkie zdjęcia!!!już niedługo zawita do ciotki Sylwii.

To ogłoszenie to moja robota.
Nie zdążyłem jeszcze o tym napisać.
Mam nadzieje że nie popełniłem żadnego Fo-pa.

Zdaje sobie sprawę że wtargnęliśmy w życie Bisia gwałtownie.
Zdaje sobie też sprawę że nie było to dla Niego obojętne.
Nie zrobiliśmy tego dla zabawy.
Nie będę pisał o swoich uczuciach bo to teraz jest bez znaczenia.
Jedno czego pragnąłem i nadal pragnę to szczecią dla Bingusia.

Posted

coronaaj napisał(a):
Moze przyniesie ta 7 szczescie, biedny Bingus ale mu wspolczuje tylko jednego dalej nie rozumiem ...dlaczego byl w nowym domku tak dlugo???

Nie był to długo, oczywiście w moim przekonaniu. Na ogół (tu też z wyjątkami) zdumiewają mnie zwroty po pół roku, roku czasu itp... ale nie po takim czasie, jak tu miniony.
Ponadto, przy zwrocie z adopcji na dobrą sprawę żadna pora, żaden czas nie są dobre, głównie w oczach tej rozczarowanej części osób.
Bingo nie odsłonił od ręki wszystkich kart i wie to ten, kto miał z nim do czynienia, tak na żywo.
Druga sprawa, ci ludzie, jak potrafili tak się starali poradzić z problemem pod tytułem "Bingo", pod tytułem - "niechęć zbyt łatwej rezygnacji", a to też było rozciągnięte w czasie.

Zatem, generalnie, na pytanie, czemu Bingo był w nowym domku tak długo rzetelnie ale pod różnym kątem widzenia odpowiedziałby behawiorysta, ludzki psycholog, a kto wie, czy nie psychiatra.

Mały off... ale w temacie pytania.
Mam w domu zwierzaki, przygarnięte wprost z ulicy. Od nikogo ich nie adoptowałam. Poszłam na całość, wzięłam/ ratowałam. Część z nich po miesiącach czasu pokazała pełnię swoich, że tak to ujmę twarzy. Jasne, że na ulicę ich nie wystawię, kocham je z całym dobrobytem ich inwentarza. Gdybym jednak je adoptowała i miała inne podejście do tematu na 100% kroiłby się im zwrot adopcyjny. Te miesiące to byłoby w tym układzie - tak długo, mega długo, czy kosmicznie długo?
A drugie pytanie? Czy mylę się, że, jak to na dogo często gęsto choć i zasadnie bywa, nie szukano by w moim zwrocie drugiego dna, dalekiego od prawdy?

Posted

Jadun napisał(a):
(...) Mam nadzieje że nie popełniłem żadnego Fo-pa.

To ogłoszenie, w całej swojej treści może czytającemu wydać się mylne, bo ów człowiek nie połapie się w tym, co ma do rzeczy pierwsza część całości z drugą, do tego dwa różne numery kontaktowe, zatem, jeśli mogę prosić, proszę, jeśli chce Pan pomóc, o robienie ogłoszeń z tym tekstem głównym. Ja Państwa relację dodam, z odpowiednim wprowadzeniem, do wznowienia ogłoszenia allegro.
Obecne jest w toku.

Posted

Doszły pieniążki od Energy 250zł i ze skarpety Denisa 80zł!!Bardzo Dziekujemy!!Doszła również paczka od Jadun w niej były kocyki puszeczki,karma i witaminki w żelu wszystko dla Bisia bardzo Dziękujemy!!!!

Posted

[quote name='sylwiaso']Doszły pieniążki od Energy 250zł i ze skarpety Denisa 80zł!!Bardzo Dziekujemy!!Doszła również paczka od Jadun w niej były kocyki puszeczki,karma i witaminki w żelu wszystko dla Bisia bardzo Dziękujemy!!!!

OK. W takim razie na Skarpecie Kudłaczy napiszę, że pieniądze do Bingusia już dotarły.:smile:

EDIT:
http://www.dogomania.pl/threads/173217-Skarpeta-dla-kud%C5%82aczy-w-potrzebie-UWAGA-NOWE-KONTO?p=17499949&viewfull=1#post17499949

Posted

Jadun napisał(a):
Przepraszam za zamieszanie.
Ogłoszenie usunięte.

Ależ nic się nie stało.

sylwiaso napisał(a):
Doszły pieniążki od Energy 250zł i ze skarpety Denisa 80zł!!Bardzo Dziekujemy!!Doszła również paczka od Jadun w niej były kocyki puszeczki,karma i witaminki w żelu wszystko dla Bisia bardzo Dziękujemy!!!!

Dzięki za potwierdzenie, wrócę do domu, naniosę zmiany w poście rozliczeniowym.

Sylwio, czy rozliczenie naliczamy od 17tego, dnia powrotu Bingo?
Pytałam Cię jeszcze wcześniej, czy masz cokolwiek dla niego tej karmy josera senior, a jeśli, na ile Ci starczy.

Posted

[FONT=Georgia][SIZE=4]Deklaracje:

stała:
50zł - Jadun od sierpień 2011 (zapłacone: 08.2011)

Obecny stan posiadania Bingo - uaktualnienie:

(...) - nawias - pełnia tego co on zastępuje - w poście 1760 oraz 2478!!![/FONT][FONT=Georgia]
.................................................. .................................................. ..............
[SIZE=4]+ 0
- stan na dzień 17.08.2011 pierwszy dzień ponownego pobytu Bingo w hoteliku!!![/FONT] Cykl rozliczeniowy hotelowania idzie trybem 18.XX - 18.YY!
[FONT=Georgia]+50zł Jadun - płatność: sierpień 2011[/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=3]+ 250zł - wpłata z Pudelkowej Skarpety - info z dnia 24.08.2011
+ 80zł - ze Skarpety Denisa - info z dnia
[/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3]24.08.201[/FONT]1
[FONT=Georgia][SIZE=3]+ 170zł -Skarpeta Kudłaczy - info z dnia [/FONT][FONT=Georgia][SIZE=3]26.08.201[/FONT]1
.................................................. ...................................................................................
[FONT=Georgia]+ 550zł - stan na dzień 26.08.2011 [/FONT]

[FONT=Georgia]Dotychczasowe wydatki:[/FONT][FONT=Georgia]
- hotelik w Radomsku - 15zł i hotelik w Łodzi - 15zł
- transport do Łowicza i kilka km odbicie do Radomska, całość około 50zł
- morfologia + biochemia - 84zł
- wyróżnione allegro - 20.50zł
- rozliczenie za wizytę, odrobaczenie, kąpiel, strzyżenie - 47zł
- 1/2 worka karmy (którego całość była kupiona do spółki dla Bingo i Iksa) - 73.50zł
- 60zł szczepienia (wścieklizna i wirusówki)
- odnowienie powyróżnianego allegro przez Selengę - 20.50zł
- 240 kastracja i pobyt w szpitaliku (160zł i 80zł)
- 40zł (przy okazji kastracji zrobienie ząbków)
- 200 zł rozliczenie hotelikowania
- wznowienie wyróżnionego allegro - 20.50zł
- 50zł chip
- 20.50zł wznowienie wyróżnionego allegro
- 160zł rozliczenie hotelikowania (9.10 - 9.11. 2010)
- 20.50zł wznowienie wyróżnionego allegro
- 250zł rozliczenie hotelikowania (9.11 - 9.12. 2010)
- 300zł rozliczenie hotelikowania (9.12.2010 - 9.01. 2011)
- 14.50zł opłata za allegro (zrobione przez Selengę)
- 300zł rozliczenie hotelikowania (9.01.2011 - 9.02.2011)
- 14zł odrobaczenie, info z dnia 15.01.2011
- 90zł badania z dnia 05.02.2011
- 67zł obroża przeciw kleszczom
- 300zł rozliczenie hotelikowania (9.02.2011 - 9.03.2011)
- 135zł ogłoszenie w MP dograne przez irenaka, które ukaże się w miesiącu kwietniu
- 234zł = 150zł + 30zł + 50zł powtórka badań w związku z atakami (padaczki?)
- 159zł karma pod kątem nerek
- 40zł paliwo (wizyta w Łodzi 6.04.2011)
- 300zł rozliczenie hotelikowania (9.03.2011 - 9.04.2011)
- 42 leki: polfilin i karsivan - wydatek z dnia 8.04.2011
- 42 leki: karsivan - info z dnia 27.04.2011
- 240zł rozliczenie hotelikowania (9.04.2011 - 9.05.2011)
- 155zł - zakup josera senior z dnia 09.04.2011
- 100zł (50 + 50) wizyta u weta i rozliczenie dojazdu na nią - 13.05.2011
- 60zł zakup leków (polfilin, karsivan) info z dnia 17.05.2011
- 72.50zł - doprowadzenie Bingo do ładu + odrobaczacz, info z dnia 08.06.2011
- 240zł - hotelikowania (9.05 - 9.06.2011)
- 100zł - josera (20.06.2011)
- 120zł - badania EKG i echo serca - 23.06.2011
- 93zł - badanie krwi (morfo. i biochem.) - info z dnia 4.07
- 240zł - hotelikowania (9.06 - 9.07.2011)
- 87zł leki - info z dnia 13.07
- 150zł hotelikowanie w dniach 10.07-28.07.2011
- 250zł zwrot od Sylwiaso na Pudelkową Skarbonkę - stan na dzień 08.08.2011
- 250zł zwrot od Sylwiaso na Skarpetę Kudłaczy - stan na dzień 09.08.2011
- 144zł zwrot od Sylwiaso na Kudelkową Skarbonkę

Inne info:
Ok. 25.08.2011 - zakupiona przez Jadun karma josera dla seniorków (15kg + 4kg) do podziału dla Bingo i jeszcze innych, trzech, starszych podopiecznych Sylwiaso - info o odbiorze karmy z dnia 30.08.2011
[/FONT]

Posted

OBSERWATOR 2012 napisał(a):
Co trzeba zrobic żeby powstrzymać biznes polsko- niemiecki !!!!!!!
Biznes na całego !!!!!!!!!!! Polsce juz wciśnięto wojenne puszki stare z mięsem !!!!!!!!!!!!!!!!! Pozniej odpady radioaktywne !!!!!!!!!!a teraz uwaga wielki biznes !!!!!!!!!!!!!!!!! Psy i koty polacy "oddawają do raju " do niemiec za marne datki w postaci karmy i innych akcesori dla psów !!!!!!!!!!!!! A raj zamienia się w piekło !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ludzie opamiętajcie się !!!!!!!!!!!!!!!! I miejcie odrobinę litości nad tymi zwierzętami !!!!!!! Tam psy idą na doświadczenia laboratoryjne i medyczne !!!!!!!!!!!!!! Testuje się na nich wszystko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dokonuje się na nich oparzeń i licznych operacji !!!!!!!!!!! Ze schronisk są brane psy chore stare ślepe i kończą swój żywot w nieopisanych męczarniach !!!!!!!!!!!!!!! Włosi już napisali petycję i na mocy jej jest całkowity zakaz wywózki psów do niemiec ! A polska co zrobiła ?????!!!!!! Do piekła je wywożą a wy im w tym pomagacie !!!!!!!!!!!!!!!!! W niemczech mają swoje psy a nasze do laboratorii !!!!!!!!!!!!!!!!! W niemczech jest zakaz adopcji psów z innych państw !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czytajcie artykuły !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Polakowi wszystko się wciśnie !!!!!!!!!!!

Jak to dobrze, że Binguś pozostał jednak w kraju...

Posted

Majqa jutro porobię nowe zdjęcia Bingusiowi. Pozostałe, gdy był przystrzyżony tez mogą iść, a najbardziej to powinno być ujęte oczywiście wśród tych obecnych w ogłoszeniu to zdjęcie zaniedbanego Bisia, zamieszczone kilka postów wcześniej. To pobudzi wyobraźnię i pomoże zrozumieć jaki w jakim był stanie.

Posted

Kiepsko wygląda sytuacja. Brakuje nam osoby do poprowadzenia finansów i bazarku z fantami od Smyku i Jadun (jak wspomniałam pisałam PW do jednej z osób w tej sprawie ale mimo tego, że się logowała nie odpisała mi nic; nie będę ponawiać tego PW).

Kto może pomóc w tej kwestii? :modla:

Posted

Ja poszukam kto jeszcze robił bazarki. A może na wątku pudlowatych do adopcji napisać prośbę o pomoc w bazarku? Ja napiszę na wątku kudłaczy, niech ktoś zastuka do pudli, bo nie mam ich w subskrypcjach

Posted

OK, zaraz to zrobię.

Edit:

Na pudelkach wpis już jest.

Rozmawiałam z Jadun. Pomoże ogłoszeniowo (wsio omówione tel., szybciej to idzie niż klepanie w klawiaturę ;)).
Co by miało pójść nie tak, ja podciągnę. Wykaz stron podałam.
Dziękuję Panu serdecznie. :Rose: