Jump to content
Dogomania

Bingo staruszek - pudel - zaćma, padaczka, chore serce. $ - POMOCY!

Recommended Posts

Posted

Dziękuję Leni za aktualizację i pomoc finansową.

Mam nadzieję, że ktoś inny niż ja zechce przejąć wątek. Pisałam o tym wcześniej (bodajże na wątku Iksa, gdy krystalizował się wątek Bingo), że pociągnę z Bingo, co w mojej mocy ale może się zdarzyć i jest to niezależne od mojego chcenia czy nie chcenia, że zniknę na parę dni, tydzień, dłużej..., a wątek musi mieć solidnego gospodarza, by nie wkradł się bałagan, zwłaszcza na 1 stronie.
Póki co jeszcze jakoś funkcjonuję ale niestety daleko mi do formy, mocno daleko, stąd i nie udzielam się praktycznie na żadnych nowych wątkach, przyjęłam kurs wycofywania się. Dopnę zabrania 2 psiaków od Sylwii, daj Boże rozwiąże się sprawa z Bingo i znikam na bliżej nieokreślony czas. Tyle o mnie w kwestii przejęcia wątku...

Wracając zaś do Bingo, zaraz robię kolejny bazarek - raptem jedna pozycja za to ciuuudna. Jak się pojawi będę prosiła o podnoszenie.

Posted

czy Bingus ma dt?
z tytułu wynika, ze szukacie.
Może mogłabym pomóc, jeśli dostane wiecej informacji.
Zaćma nie jest problemem.
Czy do psów i kotów można by było go dołączyć?

Posted

inga.mm napisał(a):
czy Bingus ma dt?
z tytułu wynika, ze szukacie.
Może mogłabym pomóc, jeśli dostane wiecej informacji.
Zaćma nie jest problemem.
Czy do psów i kotów można by było go dołączyć?

Ma hotelowy kojec.
Zaćma nie problem, jasne. Problem to padaczka. Szukany jest dom, który zapewni mu opiekę i w miarę stałość kontroli jego stanu, szybki dojazd do weta w razie... sama wiesz.
Koty oglądał z daleka, niezbyt reagował. Nie wiem, co by było, gdyby na stałe przebywał z kotem.
Psy - samce odpadają. W grę wchodzą jedynie uległe sunie. Nakaz weta/ sugestia (3 niezależnych od siebie) - dom w miarę możliwości bez psów, suń, bo ich obecność nakręca Bingo, a nakręcenie go oznacza zwiększenie szans na wystąpienie ataku.

Posted

Sylwuś,mam dla Ciebie 23zł...musimy się spotkać...książki z bazarku dla Biśka ,niedługo u mnie...pieniądze za chwilę u Ciebie...Mam ustalone z Majqą,że dostaniesz je bezpośrednio ode mnie...

Posted

karmelcia napisał(a):
hej,jesli potrzebujecie tymczasu dla psionka,ja mam wolne miejsce!!!!1w razie co dzwoncie,malo jestem na kompie 506174727

Kiedyś pisałyśmy z sobą Karmelciu. Jeśli nic się nie zmieniło w Twojej ofercie, mam na myśli liczbę i wielkość psiaków, nie do końca możliwość ich izolacji od siebie (o ile mnie pamięć nie myli), to niestety ale nie skorzystamy. Tak czy owak dziękuję za chęć pomocy.
Jednakże... ponieważ ja nie lubię dogrywania kluczowych spraw przez tel. (wróć, lubię ale wyłącznie z kimś kogo znam; takiej asekuracji, za którą przepraszam skutecznie mnie nauczono), doradzam, jeśli składasz swoją ofertę pomocową, jasno określ jej warunki (finanse) oraz warunki pozostałe - czas, dyspozycyjność, w tym dojazdowa do weta, możliwości lokalowe, jakie chcesz stworzyć potencjalnemu podopiecznemu.

Posted

majqa napisał(a):
Ma hotelowy kojec.
Zaćma nie problem, jasne. Problem to padaczka. Szukany jest dom, który zapewni mu opiekę i w miarę stałość kontroli jego stanu, szybki dojazd do weta w razie... sama wiesz.
Koty oglądał z daleka, niezbyt reagował. Nie wiem, co by było, gdyby na stałe przebywał z kotem.
Psy - samce odpadają. W grę wchodzą jedynie uległe sunie. Nakaz weta/ sugestia (3 niezależnych od siebie) - dom w miarę możliwości bez psów, suń, bo ich obecność nakręca Bingo, a nakręcenie go oznacza zwiększenie szans na wystąpienie ataku.

No to ze wzgledu na obecność Pana Pudelka - uległego i Pani Suni - małej terrorystki oraz Państwa Kociarstwa odpadam.

Posted

Dzięki jednak, że chciałaś. :-) Ja osobiście widziałam Bingo w akcji i... to nie była fajna akcja, a do tego niejedna. Skubaniec, starszy, mający problem ze zdrówkiem, a motorek w pupie i pomysłowość, że hej.

Posted

Sytuacja wygląda więc tak:

Obecny stan posiadania Bingo - uaktualnienie:
(...) - nawias - pełnia tego co on zastępuje - w poście 1760!!!
.................................................. .............................................
+ 226.50zł - stan na dzień 06.05.2011
- 240zł hotelikowania (9.04 - 9.05.2011)
.................................................. .......................
- 13.50zł
+ 150zł Skarpeta Kudłaczy - info z dnia 9.04.2011
- 155zł - zakup josera senior z dnia 09.04.2011
+ 200zł Coronaaj na wizytę piątkową - data jej wyznaczenia 12.05.2011
- 50zł wizyta u weta - 13.05.2011
- 50zł cena wyjazdu - 13.05.2011
+ 100zł (od Irenaka 20zł, z fantów od Ankub 66zł, od majqa 14zł)
- 60zł zakup leków (polfilin, karsivan) info z dnia 17.05.2011
+ 46.50zł majqa
+ 60zł sprzedany fant od Ankub
+ 37zł (Irenaka - 19zł, fant od Ankub - 18zł)
.................................................. .................................................. .........
+ 297zł
- 72.50zł - doprowadzenie Bingo do ładu + odrobaczacz, info z dnia 08.06.2011
+ 15.50zł - majqa
.................................................. .................................................. ...........
+ 240zł
- 240zł - hotelikowania (9.05 - 9.06.2011)
+ 30zł - majqa (sprzedane fanty od Ankub)
.................................................. ..............
+ 30zł - stan na dzień 08.06.2011
+ 29zł - wpłata od Smyku
- 87zł - leki - info z dnia - 10.06.2011
+ 150zł Skarpeta Kudłaczy - info z dnia - 10.06.2011
+ 200zł Kundelkowa Skarbonka - info z dnia 14.06.2011
+ 15zł od Obraczus87 - info z dnia 14.06.2011
+ 30zł jaanna019 - info z dnia 15.06.2011
+ 50zł leni356 - info z dnia 15.06.2011
+ 38zł od malawaszka z bazarku majqa (książki) - info z dnia 14.06.2011
+ 30zł od Smyku z bazarku majqa (książki) - info z dnia 14.06.2011
.................................................. ...........
+ 485zł - stan na dzień 15.06.2011

Dotychczasowe wydatki:
- hotelik w Radomsku - 15zł i hotelik w Łodzi - 15zł
- transport do Łowicza i kilka km odbicie do Radomska, całość około 50zł
- morfologia + biochemia - 84zł
- wyróżnione allegro - 20.50zł
- rozliczenie za wizytę, odrobaczenie, kąpiel, strzyżenie - 47zł
- 1/2 worka karmy (którego całość była kupiona do spółki dla Bingo i Iksa) - 73.50zł
- 60zł szczepienia (wścieklizna i wirusówki)
- odnowienie powyróżnianego allegro przez Selengę - 20.50zł
- 240 kastracja i pobyt w szpitaliku (160zł i 80zł)
- 40zł (przy okazji kastracji zrobienie ząbków)
- 200 zł rozliczenie hotelikowania
- wznowienie wyróżnionego allegro - 20.50zł
- 50zł chip
- 20.50zł wznowienie wyróżnionego allegro
- 160zł rozliczenie hotelikowania (9.10 - 9.11. 2010)
- 20.50zł wznowienie wyróżnionego allegro
- 250zł rozliczenie hotelikowania (9.11 - 9.12. 2010)
- 300zł rozliczenie hotelikowania (9.12.2010 - 9.01. 2011)
- 14.50zł opłata za allegro (zrobione przez Selengę)
- 300zł rozliczenie hotelikowania (9.01.2011 - 9.02.2011)
- 14zł odrobaczenie, info z dnia 15.01.2011
- 90zł badania z dnia 05.02.2011
- 67zł obroża przeciw kleszczom
- 300zł rozliczenie hotelikowania (9.02.2011 - 9.03.2011)
- 135zł ogłoszenie w MP dograne przez irenaka, które ukaże się w miesiącu kwietniu
- 234zł = 150zł + 30zł + 50zł powtórka badań w związku z atakami (padaczki?)
- 159zł karma pod kątem nerek
- 40zł paliwo (wizyta w Łodzi 6.04.2011)
- 300zł rozliczenie hotelikowania (9.03.2011 - 9.04.2011)
- 42 leki: polfilin i karsivan - wydatek z dnia 8.04.2011
- 42 leki: karsivan - info z dnia 27.04.2011
- 240zł rozliczenie hotelikowania (9.04.2011 - 9.05.2011)
- 155zł - zakup josera senior z dnia 09.04.2011
- 100zł (50 + 50) wizyta u weta i rozliczenie dojazdu na nią - 13.05.2011
- 60zł zakup leków (polfilin, karsivan) info z dnia 17.05.2011
- 72.50zł - doprowadzenie Bingo do ładu + odrobaczacz, info z dnia 08.06.2011
- 240zł - hotelikowania (9.05 - 9.06.2011)

Posted

sylwiaso napisał(a):
Jeszcze przypomnę że zbliża się termin badań Biśka,które miały być za 3-mce od momentu brania leków! 23-24.06

A dzięki, dzięki, zatem rób powtórkę. Kasa musi się znaleźć. Ja kopię w szafach dalej, patrzę, co mogę sprzedać jeszcze. Na koniec zostanę sama z sobą na sprzedaż, o ile znajdzie się jakiś ślepy, który zechce mnie kupić. ;-)

A na poważnie. Sylwio, dograj te badania, koniec kropka. Bingo musi być sprawdzany i kontrolowany. Poproszę jednak, jak już będą wyniki, o wrzutkę ich na wątek.

Posted

karmelcia napisał(a):
hej,jesli potrzebujecie tymczasu dla psionka,ja mam wolne miejsce!!!!1w razie co dzwoncie,malo jestem na kompie 506174727

emilia2280 napisał(a):
a braliscie pod uwagé ten DT?

Emilko, wyjęłaś mi to z ust :) Myślę, że dobrze jakby Bingo poszedł do Karmelci, bo to DT domowy, a i cena niewygórowana, Karmelcia z tego co wiem miała już dogomaniackie psy (od xmartix i jeszcze od kogoś, nie pamiętam, mówiła mi).

Posted

[quote name='Borówka16']Emilko, wyjęłaś mi to z ust :) Myślę, że dobrze jakby Bingo poszedł do Karmelci, bo to DT domowy, a i cena niewygórowana, Karmelcia z tego co wiem miała już dogomaniackie psy (od xmartix i jeszcze od kogoś, nie pamiętam, mówiła mi).
Dobrze jakby, a że pojedzie to na szczęście dwie różne sprawy. W domu, jeśli to wciąż aktualna informacja, są dwa boksery i... tam Bingo nie pojedzie. Zmartwień na ten moment mi wystarczy.

Karmelcia długo już szuka psiaka na DT. Założyła więcej niż jeden wątek. Wejdź w założone przez Karmelcię tematy, a znajdziesz, jeśli dobrze widzę, 7 na ten sam temat.

Tu jest więcej do poczytania, na tym wątku i ja się odezwałam:
http://www.dogomania.pl/threads/203939-dt-okolice-opola

Trochę dużo tego, nie licząc offów na wątkach takich jak Bingo. Na dogo posucha dobrych domów, a Karmelcia wciąż szuka.

Mnie z kolei informowała, że miała na DT psiaki z SOS boksery. Jak dotąd nie widzę na jej wątkach ni jednego wpisu kogoś z tej organizacji w ramach poręczenia za dom, co nie znaczy, że to zły dom, a co wolę dodać, by była jasność.

Ja Borówko na zimne dmucham i dmuchać będę. Akcja z wetem z Obornik, z Arktyką itd... nauczyły mnie skutecznie trzymać się zasady ograniczonego zaufania.

Edit:
A póki co zapraszam na kolejny bazarek na rzecz Bingo:
http://www.dogomania.pl/threads/209538-Do-30.06-na-Bingo-stringi-paski-szaliczek-m%C4%99skie-buty-sportowe...