Jump to content
Dogomania

Bingo staruszek - pudel - zaćma, padaczka, chore serce. $ - POMOCY!

Recommended Posts

Posted

sylwiaso napisał(a):
Leni 8.04 wpłynęło 50zł czy to sa te pieniążki?myslałam że juz je wpisywałam na wątek!jeżeli się pomyliłam to przepraszam!ale są nie ruszane!

Na wątku wpisana została wcześniej wpłata Leni w wysokości 30zł, którą mi potwierdziłaś Sylwio (figuruje ona w poście rozliczeniowym tuż przed wydatkiem na karmę dla nerkowców). OK, teraz dopisuję te 50zł.

Posted

Obecny stan posiadania Bingo:
kora78 - 10zł
Skarpeta Kudłaczy - 200zł
Pudelkowa Skarbonka - 100zł
lucia - 15zł
Basia Z. - 100zł
jaanna019 - 30zł
+ 40zł od Coronaaj
- 73.50zł (karma)
- 60zł (szczepienia - wścieklizna i wirusówki)
- 20.50zł (odnowienie powyróżnianego allegro przez Selengę)
- 240 kastracja i pobyt w szpitaliku (160zł i 80zł)
- 40zł (przy okazji kastracji zrobienie ząbków)
+35zł wpłata z bazarku od Kar0la
+ 30zł zwrot z zabiegu, czyli upust pani doktor
+ 30zł od Perfi
+ 15zł od Smyku (bazarek)
+ 150zł ze Skarpety Kudłaczy
- 200zł rozliczenie hotelikowania (9.09 - 9.10.2010)
- 20.50zł opłata za wznowione, wyróżnione allegro
+ 150zł wpłata od p.Małgosi z Krakowa
+ 15zł wpłata od Luci
- 50zł chip
+ 20zł od yoko100 (bazarek)
+ 300zł pozostałość po Iksiku
- 20.50zł wznowienie wyróżnionego allegro
- 160zł rozliczenie hotelikowania (9.10 - 9.11.2010)
+ 150zł ze Skarpety Kudłaczy
- 250zł rozliczenie hotelikowania (9.11 - 9.12.2010)
+ 30zł od Luci
- 300zł rozliczenie hotelikowania (9.12.2010 - 9.01.2011)
+ 50zł od Smyku
+ 30zł od wujek&ciocia
+ 50zł od manforte
+ 10zł od Joanna51
+ 200zł od Ren
+ 25zł od Łagierek
+ 30zł od madzia828
+ 23zł od megi_winters
+ 100zł od Coronaaj
- 14zł odrobaczenie, info z dnia 15.01.2011
+ 30zł od gorki330
+ 20zł od Lilo
+ 150zł od Skarpety Kudłaczy
+ 30zł od Irenaka
+ 97zł decyzją Temidy (pozostałość po psiaku Franku, hotelikowanym u Sylwiaso)
+ 20zł od viola005
- 90zł badania z dnia 05.02.2011
- 300zł rozliczenie hotelikowania (9.01.2011 - 9.02.2011)
+ 60zł od Coronaaj
+ 50zł od Smyku
+ 150zł Skarpeta Kudłaczy
- 67zł obroża przeciw kleszczom
- 300zł rozliczenie hotelikowania (9.02.2011 - 9.03.2011)
- 135zł ogłoszenie w MP dograne przez irenaka, które ukaże się w miesiącu.... (do uzupełnienia)
- 18.30zł - wyróżnione allegro zrobione przez Selengę
+ 37zł od Irenaka w imieniu Mariat
+ 100zł od Coronaaj
- 234zł (154zł - powtórka badań w związku z atakami = padaczki + 30zł - leki + 50zł - RTG)
- 274zł - karma specjalistyczna
+274zł (nie wpłata, a korekta kosztu karmy, bo karma nie została kupiona).
+ 200zł od Coronnaj
+ 30zł od Leni356
- 159zł karma pod kątem nerek
+ 150zł Skarpeta Kudłaczy
- 40zł paliwo (wizyta w Łodzi 6.04.2011)
- 300zł rozliczenie hotelikowania (9.03.2011 - 9.04.2011)
+ 60zł od Smyku
+ 37zł od dagmara-olga z bazarku pidzej
+ 35zł od ancyk1 z bazarku Freya73
+ 15zł od tayga z bazarku Freya73
+ 20zł od Paulinken z bazarku Freya73
+ 50zł od Leni356 - potwierdzenie z dnia 13.04.2011
- 42 leki: polfilin i karsivan - wydatek z dnia 8.04.2011
.................................................. .............................................
+ 115.20zł

Dotychczasowe wydatki:
- hotelik w Radomsku - 15zł
- hotelik w Łodzi - 15zł
- transport do Łowicza i kilka km odbicie do Radomska, całość około 50zł
- morfologia + biochemia - 84zł
- wyróżnione allegro - 20.50zł
- rozliczenie za wizytę, odrobaczenie, kąpiel, strzyżenie - 47zł
- 1/2 worka karmy (którego całość była kupiona do spółki dla Bingo i Iksa) - 73.50zł
- 60zł szczepienia (wścieklizna i wirusówki)
- odnowienie powyróżnianego allegro przez Selengę - 20.50zł
- 240 kastracja i pobyt w szpitaliku (160zł i 80zł)
- 40zł (przy okazji kastracji zrobienie ząbków)
- 200 zł rozliczenie hotelikowania
- wznowienie wyróżnionego allegro - 20.50zł
- 50zł chip
- 160zł rozliczenie hotelikowania (9.10 - 9.11. 2010)
- 250zł rozliczenie hotelikowania (9.11 - 9.12. 2010)
- 300zł rozliczenie hotelikowania (9.12.2010 - 9.01. 2011)
- 14.50zł opłata za allegro (zrobione przez Selengę)
- 300zł rozliczenie hotelikowania (9.01.2011 - 9.02.2011)
- 14zł odrobaczenie, info z dnia 15.01.2011
- 90zł badania z dnia 05.02.2011
- 67zł obroża przeciw kleszczom
- 300zł rozliczenie hotelikowania (9.02.2011 - 9.03.2011)
- 135zł ogłoszenie w MP dograne przez irenaka, które ukaże się w miesiącu kwietniu
- 234zł = 150zł + 30zł + 50zł powtórka badań w związku z atakami (padaczki?)
- 159zł karma pod kątem nerek
- 40zł paliwo (wizyta w Łodzi 6.04.2011)
- 300zł rozliczenie hotelikowania (9.03.2011 - 9.04.2011)
- 42 leki: polfilin i karsivan - wydatek z dnia 8.04.2011

Posted

Temida napisał(a):
Miałam telefon w sprawie Bingo, ale to nie to.

No cóż... można tylko bezradnie rozłożyć ręce. Ja już nie mam pomysłu jak mu znaleźć dom.

Posted

Smyku napisał(a):
Bisiu a ja wierzę , że nadejdzie taki dzień i to będzie ten telefon , ten domek .

... byle go ten domek dopadł w obecnym wcieleniu.

Posted

Smyku napisał(a):
Ej no w tym związku to ja jestem pesymistka .

Ciotka...nie badz ..pesymisci z reguly przegrywaja w zyciu. Trzeba byc dobrej mysli...a moze tak druga diagnoza u innego weta tylko gdzie?

Posted

Coronaaj, ogółem mamy już 3 diagnozy, pierwotną u pani wet (od Sylwii), u mojego weta, z którym ja na stałe współpracuję (to głównie a konto niewydolności nerek), kolejno u następnego, z którym obecnie nie jestem blisko ale za którego i wiedzę i obiektywizm ręczę, o ile moje ręczenie ma tu coś do rzeczy (a konto niewydolności i padaczki)... No to teraz decyzja, czwarty wet z rzędu? A jeśli tak, na ilu numeracjach wetów się zatrzymamy, skąd weźmiemy kasę na kolejne diagnozy, bo na razie już samo rozliczenie hotelikowania nie jawi się w najlepszych barwach. Co chciałabyś jeszcze zdiagnozować?

Posted

majqa napisał(a):
Coronaaj, ogółem mamy już 3 diagnozy, pierwotną u pani wet (od Sylwii), u mojego weta, z którym ja na stałe współpracuję (to głównie a konto niewydolności nerek), kolejno u następnego, z którym obecnie nie jestem blisko ale za którego i wiedzę i obiektywizm ręczę, o ile moje ręczenie ma tu coś do rzeczy (a konto niewydolności i padaczki)... No to teraz decyzja, czwarty wet z rzędu? A jeśli tak, na ilu numeracjach wetów się zatrzymamy, skąd weźmiemy kasę na kolejne diagnozy, bo na razie już samo rozliczenie hotelikowania nie jawi się w najlepszych barwach. Co chciałabyś jeszcze zdiagnozować?

Jezeli 3 diagnozy sa identico...to nie...czyli padaczka, niewydolnosc nerek?? Jezeli roznia sie to wtedy inna sprawa. Ja sfinansuje jak bedzie potrzebna nastepna diagnoza...
Reklamowac watek...ja to robie...

Posted

coronaaj napisał(a):
Jezeli 3 diagnozy sa identico...to nie...czyli padaczka, niewydolnosc nerek?? Jezeli roznia sie to wtedy inna sprawa. Ja sfinansuje jak bedzie potrzebna nastepna diagnoza...
Reklamowac watek...ja to robie...

Coronaaj, w kwestii incydentów padaczkowych (ataki, o ile pamiętam, były dotąd dwa i pies dostaje leki), że mogło być to to, a dalej trzeba obserwować, jest spójność.
W kwestii niewydolności nerek, a wyniki są na wątku i jak byk widać z nich, że tej niewydolności nie ma, są głosy takie: pani wet = początkowa niewydolność, dwóch innych, tym razem panów wetów = brak niewydolności. Opisane jest to posty wstecz.
Uważasz, że należy zaliczyć 4tego weta, nie mam nic przeciw ale to już dogrywaj proszę z samą Sylwią - kiedy i który wet idzie na cel.

W kwestii reklamowania wątku, na przekroju od - do, czyli od chwili jego powstania do teraz, w kwestii ogłoszeń, a poszłam na max po bandzie, nie mam sobie nic do zarzucenia, więcej nie jestem w stanie zrobić, ponad to, co zrobiłam.

Nie czuję (a może powinnam?) się jednosobowo odpowiedzialna za Bingo i decyzje w jego sprawie.
Jednym słowem - macie pomysły, wdrażajcie je proszę w czyn, nie będę w nich żadną miarą przeszkadzać.

Posted

Może niech sie wypowie reszta , czy jeszcze Bingo wozić po innych wetach .
Trudno związać finansowo koniec z końcem , żeby opłacić hotel .
Póki co Bingo ma zapisane leki , czuje się dobrze , Sylwia go obserwuje .

Posted

[quote name='coronaaj']na pudlach prosza o uaktualnienie Allegro..Bingo jest zobaczcie, moze jakies nowsze zdjecie ...
http://allegro.pl/kudlatki-i-mix-pudle-czekaja-na-odmiane-losu-i1553696441.html
To allegro zbiorcze, chyba, że coś mi umknęło, widzę po raz pierwszy.

Co dokładnie oznacza info z cytatu - uaktualnienie allegro? Co i komu mam dostarczyć? Nowe fotki? Jeśli tak, poproszę o info komu/ na jaki mail przesłać.
Ściągnę z wątku, prześlę i po sprawie.

Zdecydowanie poprawienia wymaga też tekst, bo ten obecny głosi:
"[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=3]Bingo - Wiek 6-7 lat, zdrowy. Błąkał się długi czas po ulicy. Miał kiedyś pana, po jego śmierci stał się bezdomny. Przebywa w hotelu dla ps[FONT=Arial]ó[/FONT]w. Szukamy mu domu sta[FONT=Arial]ł[/FONT]ego (warunki mieszkaniowe). W pełni przyuczony do obcowania z człowiekiem i pod jego dyktando. Wszystko można z nim zrobić, zero agresji, nie szuka też zaczepek z innymi psami."

Bingo ma więcej lat i nie wiem również, skąd wzięła się informacja, że nie szuka zaczepek z psami, bo i owszem, nie daje sobie w kaszę dmuchać i nie z każdym psem może być u Sylwii wypuszczany.
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Wszystko może z nim zrobić[/FONT][/FONT] natomiast ten, kto go sobą kupi, a to wymaga czasu. Każdy, kto ot tak sobie wejdzie do Sylwii i "zabierze się" za Bingo może się zdziwić. Ja bym sobie na takie beztroskie podejście do niego nie pozwoliła.

Osobne allegro, co jakiś czas, w miarę tego, jak stoimy z kasą, odnawiała Selenga. Ostatnie było z nowymi zdjęciami.

Posted

[quote name='coronaaj']na pudlach prosza o uaktualnienie Allegro..Bingo jest zobaczcie, moze jakies nowsze zdjecie ...
http://allegro.pl/kudlatki-i-mix-pudle-czekaja-na-odmiane-losu-i1553696441.html

Zacytowalam z Pudli w Potrzebie, nawet nie wiedzialam ze jest takie Allegro...mam tam Dudzie,Jokiego., Pepe...
Dlatego tutaj umiescilam...widze brak komunikacji miedzy ciotkami....nikt nic nie wiedzial...a psiakow sporo w ogloszeniu.
Sabina02 umiescila apel na pudliszonach. Np Fiszka bez oka juz w DS....
Majga , masz racje....tekst o Bingu , ... teksty o Dudzi, Jokim, Pepe tez do poprawki nie mowiac o zdjeciach...

Posted

Coronaaj, nie mam linku do wątku pudelkowego.
Czy możesz zapytać/ poprosić kogoś (= w temacie allegro) o mail, na który mogłabym przesłać foty (pościągałam; linki do filmików z Bingo, bo i te ściągnęłam) i krótki opis psa? Albo chociaż konkretny nick, na który mogę wysłać PW w związku z tym allegro i resztę dogram sama?

Posted

Coronaaj ma baner wątku pudli w podpisie ja też;)
Allegro jest robione przez Sabina02 wg informacji, które były wstawiane na wątek pudli w potrzebie, rzadko dostajemy nowe informacje o psach, niestety.

Posted

Aha, OK, zatem piszę do Sabiny. Za brak rzutu oka w Wasze podpisy przepraszam, mało co widzę ze zmęczenia, dwucyfrowa liczba własnych zwierząt i kłopoty inne, o które mniejsza, robią swoje.

Edit:
PW do Sabiny wysłane.
Coronaaj, Energy, dziękuję za przypilnowanie tej sprawy.