Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Elu a ja chciałam sie pochwalić (albo dobic) mam nowego podopiecznego: ten z mojego podpisu. Zapraszam do jego historii. I do odwiedzin u nas.

Kinga, wiadomo, ze psy w Koszalinie najpiękniejsze. A co z tą sunią, wiesz, którą? Miała odejść a była tylko przeniesiona. Ciągle czekam na jej watek.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kasie napisał(a):

Kinga, wiadomo, ze psy w Koszalinie najpiękniejsze. A co z tą sunią, wiesz, którą? Miała odejść a była tylko przeniesiona. Ciągle czekam na jej watek.

dlatego korzystajcie kochani po znajomości ;)

Kasiu, ja o suczynce pamiętam cały czas - najchętniej widziałabym ją na mojej działce, ale tak się nie da :shake: - mój maż to jednak nie Twoi rodzice :shake:
...więc watek jej założę i dam znać ;)

Posted

kinga napisał(a):
:p ... ja to mogłabym w handlu pracować :p

rzucasz hasło,
...np. długowłosa Onka - a ja (spod lady) - specjalnie dla ciebie...:loveu: :

Kinga, a cos wiecej o tej damie? :) Sliczna jest :) Zrobmy jej watek!

Posted

ooooo, jak chcesz, Aisza poczeka na Ciebie i do czerwca ;)

Aisza jest w schronie na specjalnych warunkach, będąc i nie będąc zarazem do adopcji

w telegraficznym skrócie ( bo czas mnie goni :oops: ) - jest psem po ciężkich przejściach, ok. 3-4 letnim, ukochanym psem kierowniczki ( z wzajemnością), tylko i wyłącznie do najlepszego domu na świecie ( co w realu sie przekłada na to, że mimochodem robi się rezydentką schroniska - a ze kierowniczka prawdopodobnie wkótce odejdzie, więc... nie wiem, jak to z Aiszą będzie)

ale - reasumując - Ty mi wyglądasz na najlepszy dom na świecie :p

Posted

nieeeee :lol:
ona jest karna aż do bólu - nie mam chyba takiego zdjęcia, ale co z nia robią szczeniaki czasem :crazyeye: - jak po trampolinie skaczą, niedobre :shake: - a ona jak głaz leży grzecznie :p

Posted

Aisza w realu jest klasyczna ONeczka długowłosa z opuszczonym klasycznie zadkiem ;)
a zdjęcie było robione rok temu podczas ulewnego deszczu. którego na zdjeciu nie widać co prawda, ale przez ten deszcz ona wygląda tak troszke inaczej ;)

Posted

a na naszym tymczasowym osiedlu chyba ludziom cos odbilo - nie wiem, zmiana pogody czy innego rodzaju frustracje
tak czy inaczej mamy (a w zasadzie Krzys ma) dzis same starcia o Fuksia

najpierw jakis podstarzaly idiota mial problem ze Fuks podniosl lape na trawniku gdzie stala tabliczka "zakaz wstepu psom" - swoja droga genialny wynalazek

darl sie na nas ze wyprowadzamy psa przed blokiem a my mu ze stoickim spokojem staralismy sie wytlumaczyc ze nie wyprowadzamy :) zgodnie z prawda bo wszedl na trawnik po wyjsciu z auta - w czasie gdy my zbieralismy z samochodu siatki itd.

a gosc zaczal sie na nas drzec, ze "pies mu nie bedzie szczac pod balkonem", polemika byla burzliwa i niestety niezbyt gornolotna wymiana slow, skonczylo sie na obietnicy goscia ze a) wezwie straz miejska (zachecalismy go do tego) i b "naszczy nam na drzwi"

a przed chwila Krzys byl z Fuksem na spacerze i znow jakis idiota mial problem ze Fuks biegnie do furtki bez smyczy
koronnnym argumentem bylo to ze stanowi niebezpieczenstwo dla dzieci (bo przeciez o 22:00 w strugach deszczu to tlumy bachorow maszeruja przez osiedle!!!)
doszlo miedzy panami do ostrej wymiany zdan a w zasadzie inwektyw (Krzysia bardzo latwo wyprowadzic z rownowagi) a w zasadzie prawie do rekoczynow...

ciekawe co wydarzy sie jutro

a my wlasnie musimy odwolac przyszly weekend w Paryzu bo nasza kochana Ania ma strasznie biednego psa na tymczasie (oprocz swojej Nikusi) i niestety nie moze zostac z Fuksem
do rodzicow za daleko
jednym slowem klapa

i jak tu mozna miec dwa psy?

Posted

Elu, to przez pogode. Tylko ze dzisiaj znowu pada wiec znowu Wam to grozi :cool3:

A co do Paryża, to co sie odwlecze to nie uciecze. Paryż o tej porze roku wcale nie jest taki piękny. Ania wiedziała co robi. ;)

Posted

Elu, dwa psy ma sie tak samo jak jednego :)
jak sa male - mozna zabrac do samolotu na kolanka, a jak sa duze, to tak czy inaczej trzeba znalezc kogos kto sie nimi zaopiekuje :)

Posted

Kasie napisał(a):
Elu, to przez pogode. Tylko ze dzisiaj znowu pada wiec znowu Wam to grozi :cool3:

A co do Paryża, to co sie odwlecze to nie uciecze. Paryż o tej porze roku wcale nie jest taki piękny. Ania wiedziała co robi. ;)

szkoda tylko ze przepadna nam bilety samolotowe i za hotel tez juz zaplacilismy (juz dawno zreszta, zanim czarna dziura pod tytulem wykanczanie domu wciagnela wszystkie nasze finanse)

no nic najwyzej zostawimy Fuksa w hotelu (choc na razie z trudem mozemy pogodzic sie z taka opcja - nie bedziemy chyba w stanie zostawic Fuksa w klatce :shake: ) - naprawde bardzo nam jest potrzebny ten wyjazd (zeby sie psychicznie od pracy oderwac)

zastanawiamy sie tylko nad Orzeszem, bo tam jest bardziej "domowo" niz u pana Tomka....

zawsze to tylko trzy dni

myslicie ze to bardzo nieludzkie?

Posted

kiwi napisał(a):
Elu, dwa psy ma sie tak samo jak jednego :)
jak sa male - mozna zabrac do samolotu na kolanka, a jak sa duze, to tak czy inaczej trzeba znalezc kogos kto sie nimi zaopiekuje :)

musimy nauczyc Fuksa siedziec w klatce - tak zeby w swojej czul sie bezpiecznie
wtedy bedzie mogl z nami latac :evil_lol:

Posted

kiwi rodzice sie dadza, tylko jesli tata pojedzie na delegacje (co jest prawdopodobne) to mama - pracujac - nie da sobie rady z 15-latkiem ktory wymaga coraz wiecej opieki i z krnabrnym Fuksiem

ja jeszcze bede pytac w pracy ...

zaraz popatrze na ten warszawski hotelik :)

Posted

Ela_and_Krzys napisał(a):
szkoda tylko ze przepadna nam bilety samolotowe i za hotel tez juz zaplacilismy (juz dawno zreszta, zanim czarna dziura pod tytulem wykanczanie domu wciagnela wszystkie nasze finanse)

no nic najwyzej zostawimy Fuksa w hotelu (choc na razie z trudem mozemy pogodzic sie z taka opcja - nie bedziemy chyba w stanie zostawic Fuksa w klatce :shake: ) - naprawde bardzo nam jest potrzebny ten wyjazd (zeby sie psychicznie od pracy oderwac)

zastanawiamy sie tylko nad Orzeszem, bo tam jest bardziej "domowo" niz u pana Tomka....

zawsze to tylko trzy dni

myslicie ze to bardzo nieludzkie?

bardzo, bardzo..;)
w czwarek wieczorem czekam na Fuksa:evil_lol: koniec kropka!

Posted

no widzisz ela :)
bawcie sie dobrze w paryzu!
a potem opowiedzcie co ciekawego widzieliscie, bo ja sie wybieram w lecie - jesli tylko uda nam sie wszystkim w anglii wolne dni zgrac to skoczymy na mala wycieczke do paryza, to bedzie wiedziala co polecacie :)

Posted

Ania, nie ma mowy :)
zeby Fuks spedzil weekend w Orzeszu czy innym hotelopodobnym miejscu..
Widzisz Elu jakie zgodne jestesmy :evil_lol:

dokladnie, bawcie sie dobrze w Paryzu!

Posted

Ania zostanie niechybnie eksmitowana jak dostanie od nas jeszcze Fuksa jako dodatek do Niki i Iliady - nie mozemy na to pozwolic (i nie ma dyskusji!).

Cos wymyslimy.

Kiwi, super ten hotelik, na 3 dni to chyba za daleko, ale bedziemy o nim pamietac.

A Paryz - to dla nas takie troche magiczne miejsce. Bylismy juz tam pare razy (m.in. w trakcie podrozy poslubnej) i zawsze tam wracamy jak potrzebujemy sie zupelnie oderwac od rzeczywistosci...

Posted

Ania_w napisał(a):
zeby Fuks spedzil weekend w Orzeszu czy innym hotelopodobnym miejscu..
Widzisz Elu jakie zgodne jestesmy :evil_lol:

dokladnie, bawcie sie dobrze w Paryzu!

Aniu, no i znów się chcesz pokłócić :evil_lol:
Chyba muszę Krzysia od brudnej roboty zawołać :eviltong:

Posted

Ania zostanie niechybnie eksmitowana jak dostanie od nas jeszcze Fuksa jako dodatek do Niki i Iliady - nie mozemy na to pozwolic (i nie ma dyskusji!).

Cos wymyslimy.

mowisz i masz :evil_lol: W czwartek o 19.00 Niki jedzie do Gliwic gdzie spedzi weekend u Jacka i swojej "psiapsiółki" Arii. Fuks spedza weekend w Zabrzu (przyjazd kolo 20.00) w towarzystwie Iliady no i moim:) Powrot psow na "swoje" miejsca nastapi w niedziele wieczorem:) (stan psow nie ulegnie zmienie)

Jakies pytania? Nie? W takim razie do zobaczenia w czwartek! :evil_lol:

PS. hehhe, na gadu gadu Krzysiek mi nie straszny:mad: