Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziewczyny, przepraszam, padłam wczoraj na pysk!i wstałam o 12 dzisiaj.Więc ambra większość napisała.Wet nie chce leków i kroplówek, ponieważ on się rozlicza z zakupów leków i nie może ot tak sobie sprowadzać z zewnątrz :/ (jakiś obrót detaliczny musi prowadzić-cokolwiek to oznacza).Fuks vel Krzyś jest wypielęgnowany, wyczesany i wygląda ponoć super :cool3: odwiedziny tylko w dni powszednie, dzisiaj nie ma szans, w niedziele też nie ma szans.Leki, które podawane są Fuksowi to:
-cefalosporyna ...? chyba dobrze napisałam
-jakieś leki na rozrzedzenie wydzieliny z nochala,
-leki wzmacniające.

Pan doktor mówi, że narazie zapisuje co jest podawane i nie dopisał żadnej kwoty, poprosi swoje pracownice o rozliczenie i dzisiaj wieczorem lub jutro dowiem się ile już poszło na leczenie.Powiedział, że najważniejszy ten tydzień, żeby pozbyć się tego zapalenia płuc!to jest teraz najważniejsze.Może jeść to co je (zawiozłyśmy mu 10 kg pedigree).Prosił, żebym, dzwoniła tylko wieczorami, bo on w ciągu dnia to jest rozbiegany, a wieczorem jest w klinice i wszystko będzie mógł przekazać nabieżąco, więc zadzwonię dzisiaj koło 20.Boże jak ja bym go chciała przytulić :shake: (Fuksa oczywiście, nie weta).Aha, ma duszności straszne, ale to przez zapalenie płuc, więc módlmy się by mu szybko przeszło!
Kroplówek mu nie ma sensu podawać, bo on je jak smok :evil_lol: pije jak szalony i w ogóle walczy baaaaaaaardzo.
Musi być kurde dobrze!

Bardzo wam dziękuję za wszystko, jest mi tak jakoś ciepło na sercu, on dostał szansę od nas na życie, dostał ją i robi wszystko żeby jej nie zmarnować....

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

da-NUTKA napisał(a):
Lena, .........weta też możesz przytulić ;)

Danka

nooo... to dobry pomysł :p Z Leny ładna dziewczynka, to może wet rachunek mniejszy wystawi :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

:evil_lol: no nie dziewczyny, żeby tak łamać prawa autorskie w biały dzień;)

w poniedziałek jade do Katowic (Orzesze po dordze) to mogę naszego Fuksika odwiedzieć żeby mu raźniej było, tylko jak z tym anonsowaniem się bo nie mam tam tel. Gdyby trzeba było coś dostarczyć to nie ma problemu.

Posted

Syla, tu jest telefon komórkowy do weta 0-602/654-780, ale on jest zajęty. Chyba lepiej, gdyby Lena wzięła od niego, jak będzie dzwonić po 20.00 do niego, numer stacjonarny kliniki.

Danka

Posted

.nCEFALOSPORYNA to poprostu grupa antybiotykow tak jak każdy inny , tyle że nowej , trzeciej generacji ,należa do tej grupy np . ZINAT , BIOTRAKSON , CLAFORAN I WIELE innych , choc nie wiem jak stosowanie antybiotyku ma sie do nosowki , ale sądze ,że jest stosowany głownie na choroby wspolistniejące np, zapalenie płuc i ogolna infekcja. Trzeba zdac sobie sprawe z tego ,że nosowka jest chorobą wirusową , a antyboityki nie bardzo radza sobie z wirusami

Posted

[quote name='da-NUTKA']Syla, tu jest telefon komórkowy do weta 0-602/654-780, ale on jest zajęty. Chyba lepiej, gdyby Lena wzięła od niego, jak będzie dzwonić po 20.00 do niego, numer stacjonarny kliniki.

Danka

wolałabym do kliniki bo nie będę mu głowy zawracać tylko po to aby powiedzieć że ktoś przyjedzie. Chyba że Lena dasz mu znać że w poniedziałek Fuksik będzie miał gościa po 15 lub 16 no i do której ta klinika jest czynna??

Posted

ewa chce jechać jutro, tak?ja z kasą skoczę w sobotę, niedziela odpada niestety-wizyt niet.W poniedziałek jedzie syla, więc kilka dni zabezpieczonych.Ja dzisiaj będę o 20 dzwonić do weta to zaanonsuję ewę, tylko ewa-powiedz o której chcesz jutro jechać?codziennie będę go molestować telefonami, więc spoko-mogę każdego anonsować :razz:
na rachunku moim narazie nic nie przybyło, ale nie martwcie się, dzisiaj boże ciało, więc pewnie przelewy nie dojdą dzisiaj tylko jutro.
numeru do kliniki mi nie dał, mówił że najlepiej dzwonić do niego :mad: ale trzeba by dziewczyny zatrudnione przy psiaku wymolestować też hihi.

ps. co mnie tu obdagujecie?:evil_lol: ja żem brzydka jest, więc przytulanie weta odpada-nie chcę go sprowokować do wymiotów ;)

Posted

lenka, pasuje mi każda pora, byle nie o 7 rano:evil_lol: . może koło 14-15? to tak orientacyjnie, bo mam jutro wolne i się dostosuję. no i zapytaj do której odwiedziny są możliwe.

aha no i opisz proszę jak dojechać do tej kliniki jak już skręcę w orzesze, najlepiej podaj też adres.

Posted

wybaczcie, ale byłam jeszcze w szpitalu u dziadka i miałam przygodę z babcią-odcukrzyła mi się w samochodzie :-( prawie na zawał padłam....

Nowe wieści: psiaka przenieśli do klatki na zewnątrz, ponieważ w klinice wariował z upału :evil_lol: suchym się bawi, roznosi go energia!dzisiaj pracownice kliniki ugotowały mu mięsko :cool3: rozliczenia finansowego nadal brak, nie mieli czasu.Pan doktor mówi, że tak zabiedzonego psa w życiu na oczy nie widział :crazyeye: dopiero po wyczesaniu, kąpieli widać jaka z niego chudzina.Nazwali go........Nędza :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
Ambra jak to usłyszała to prawie się popłakała :placz: :placz: jaka nędza?no jaka nędza??przecież to Fuks vel Krzyś a nie żadna Nędza!

Ewa-powiedziałam, że przyjedziesz z żarcioszkiem jutro koło 14-15.Spoko-będą czekać ;) jeśli możesz to zostaw im te 50 zł, doliczymy to do rachunku, nie ma sensu żebyś mi na konto przesyłała, skoro będziesz na miejscu.Fuksa vel Krzysia można wyprowadzać na spacery, dokarmiać, miziać i w ogóle :evil_lol: :evil_lol: proszę, wycałuj tą mordę ode mnie.Nie znam go dobrze, ale normalnie go kocham!Nasz kochany Fuks!:oops: Ewa, dopilnuj żeby napisali ci ile już kasy poszło, bardzo cię proszę :)
Aha,przydałyby się mu jakieś zabawki, bo go roznosi normalnie....

Posted

:crazyeye: Nędza??!! jakie straszne imię!!! Fuksik zdecydowanie bardziej do niego pasuje, ale dobrze słyszeć że nam dobrzeje i wszystko idzie ku dobremu. Oby tak dalej psiaku!

Posted

jak się tak dobrze opiekują Fuksem to jestem im w stanie wybaczyć tą Nędzę :roll: ale tylko jednorazowo!!! więcej NIE :mad: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Jestem strasznie dumna z Fuksa - dzielny chłopak :loveu: :loveu: :loveu: wykorzysta swoją szansę na maxa!!!

Posted

lenka, bardzo cie proszę jeszcze o podanie drogi dojazdowej do tej kliniki no i adresu oczywiscie.

Mięsko z ryżem i jajeczkiem oraz łapki kurzęce już ugotowane, więc Kris będzie miał co wcinać.

a za Nędzę to ja im:mad: :evil_lol: .

Posted

i teraz tak, aby dojechać do orzesza z katowic jedziemy koło geanta katowickiego na wisłę (skoczów), to jest droga "szybkiego ruchu", jedziemy cały czas prosto.Mijamy hutę łazicką (chyba dobrze napisałam?), jedziemy dalej prosto i dojeżdżamy do skrzyżowania przy którym po lewej stronie jest stacja paliw lotos.Na tym skrzyżowaniu skręcamy w prawo i dalej prosto do samego orzesza ;) w orzeszu wjeżdżamy do centrum, w centrum jest przebudowa drogi-na wyskości przebudowy skręcamy w prawo i za kilkaset (z 200) metrów jest taki mostek i rzeczka, mostek jest niebieski.Za tym mostkiem skręcamny w lewo i to już jest ulica, na której znajduje się przychodnia.Przejeżdżamy jeszcze ze 150 metrów i po prawej stronie w jednym z domków jest przychodnia.
Adres kliniki:
ulica Powstańców (nie znam numeru) w Orzeszu.
Ewuś, proszę pamiętaj żeby podliczyli ci wydatki, wycałuj morduchę ode mnie z całej siły, możesz go wyprowadzić na spacer-nie ma problemu.Żarełko pewnie zje odrazu ;) i jeśli możesz to zostaw te 50 zł, tak jak pisałam wcześniej dopiszemy do wpłat i wypłat.Sprawdzałam teraz konto, jeszcze nic mi nie doszło.Ale może popołudniu coś wpłynie.Ewa, podaję w razie czego mój numer telefonu, jakbyś miała problem z dojazdem czy czymkolwiek innym, to nie krępuj się, proszę, tylko dzwoń: 505 497 467. Trzymam kciuki :thumbs:

Posted

najnowsze wieści to niech już ewa opisze, bo już wróciła od fuksia vel krzysia :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
wpłynęły pieniądze na konto, zaraz na stronie 10 zbilansuje, za 3 minuty będzie do wglądu!.Wpłynęło 310 zł + ewa zostawiła 50 zł w klinice.Zapraszam na stronę 10.

jakaaaaaaa jestemmmmmm szczęśliwaaaaaaaaaaaaaaa :laugh2_2: :laugh2_2: :laugh2_2: :laugh2_2: :laugh2_2:

Posted

no, to po profilaktycznej kąpieli donoszę co następuje:

Kris zwany Nędzą jest po kąpieli koloru kremowego - taka bita śmietana i już nioe śmierdzi. sierść z niego za to tak strasznie wychodzi że jak się go głaszcze to jakby śnieg padał. Pani opiekunka zapewnia że czesze go codziennie ale to musi jeszcze potrwać zanim cała stara sierść wylezie.

Chudy jest tak niemiłosiernie że powinnam napisać hudy, bo to ch jest za grube:razz: w najchudszym miejscu można go objąć dwoma rękami wpół.

No i wesolutki jest tak straszliwie że brak słów, skakał, biegał i tak domagał się miziania, że jak ściągnęłam z niego jedną rękę a głaskałam drugą to łbem mnie tyrpał i podrzucał tą wolną rękę na grzbiet żebym się nie obijała tylko głasiała na dwie ręce jak należy. próbował też miłośnie żąbkami skubać ale pani zabroniła bo jeszcze wirusem sieje.

teraz nie jest w lecznicy tylko na zewnątrz, na codzień biega sobie tylko jak bramę ktoś otwiera to go zamykają w kojcu.
Pani go karmi, jak mówi mało ale często, bo zbyt duże ilośći żarcia prtzy takim wychudzeniu to też niedobrze. zawiozłam mu wielku słoik z jedzonkiem powinien to mieć na dwa dni. Ponoć leki dostaje jak należy i pani zapewniała że dbają o niego.

wierzę że dbają bo jak go wypusciła z kojca to latał za nią, bo ona go karmi czesze i go wykąpałą, więc chyba zaczyna ją uważać za pańcię:cool3: , jakby go źle traktowała to by się jej bał a tak to widać że ona jest dla niego na razie najważniejsza.

no i nie ma już wyłażących glutów z nosa, jeszcze co prawda sapie i łapie pyskiem powietrze bo nos ma trochę zapchany ale już nioc mu nie zwisa więc zakładam, że choroba powoli się cofa.

co do oceny rasy - pysk ma identyczny jak te jasne na forum labradora a nie znam się na tej rasie więc nie wiem czy reszta ciała tez rasowa;) na razie zachudzona a potem się zobaczy.

to tyle