ilon_n Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Marysiu, sądzę, że transport można jeszcze doprecyzować, skrócić nieco trasę. Tylko czy warto? Sokołów Podlaski to dość sensowna opcja z punktu widzenia obu stron. Skraca Majce trasę transportu o jakieś 200km czyli 'zaoszczędza' 100pln, które zostałoby w kasie schroniska. Niestety 'zaoszczędza' w cudzysłowie, bo Pani Irena musi policzyć wydatek w formie paliwa na odcinku do Sokołowa i z powrotem + swój czas na przewóz, czyli chyba mierna oszczędność. Pozostaje około 600km=100km+240km+250km na odcinkach Warszawa - Sokołów;Sokołów-Zaklików; Zaklików-Warszawa. To daje koszt 300pln. Jestem za tym, by połowę kosztów transportu czyli 200pln uzbierać na dogo (jak się uda to nawet więcej, ale może być ciężko) a schronisko dowożąc sunię do Sokołowa Podlaskiego pokryłoby brakujące 100pln. Jak sądzicie? Quote
Cajus JB Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 To niech zrobią próbę jak Kaskaderka zachowuje się w samochodzie aby nie było niespodzianek. Quote
marysia55 Posted September 5, 2010 Author Posted September 5, 2010 [quote name='Yv1958']Pozostaje zebrac brakujaca kwote na transport. Mario, czy zgodzisz sie, zeby pieniadze wplacac na Twoje konto?[/QUOTE] kurcze .... wprawdzie jestem z zawodu księgową, ale nigdy nie zbierałam tu na dogomanii pieniędzy. Ja tylko raczej wpłacałam do tej pory. Może dopytamy Ilonkę ( na pewno ma większe doświadczenie niż ja) jakie są zwyczaje w tego typu sytuacjach. Może kasę płaci się bezpośrednio na konto osoby, która jedzie po psa ?? Quote
ilon_n Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Opłatę przekażemy na konto jednorazowo po uzbieraniu, no i jeszcze część kwoty od pani Ireny zostanie przekazana do rąk własnych przy odbiorze suni. Quote
marysia55 Posted September 5, 2010 Author Posted September 5, 2010 [quote name='ilon_n'][B]Opłatę przekażemy na konto jednorazowo po uzbieraniu[/B], no i jeszcze część kwoty od pani Ireny zostanie przekazana do rąk własnych przy odbiorze suni.[/QUOTE] skoro tak to oczywiście będę zbierać na transport naszej Kaskaderki :-) Będę skarbnikiem .... Quote
marysia55 Posted September 5, 2010 Author Posted September 5, 2010 [quote name='Cajus JB']To niech zrobią próbę jak Kaskaderka zachowuje się w samochodzie aby nie było niespodzianek.[/QUOTE] Jacku ja pisałam w swoim poście, że będzie test na Kaskaderce :-) Quote
Cajus JB Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Wybacz. Nie spałem od wczoraj. Właśie obejrzałem filmik z serii "Człowiek to brzmi dumnie". Rzadko drżę. Naprawdę bardzo rzadko. Quote
marysia55 Posted September 5, 2010 Author Posted September 5, 2010 Jacek , to jak Ty egzystujesz ... jeśli zapomniałeś to Ci przypomnę sen jest niezbędnym czynnikiem podtrzymującym funkcje życiowe. Do wyrka kolego. Quote
marysia55 Posted September 5, 2010 Author Posted September 5, 2010 [quote name='ilon_n']Opłatę przekażemy na konto jednorazowo po uzbieraniu, no i jeszcze część kwoty od pani Ireny zostanie przekazana do rąk własnych przy odbiorze suni.[/QUOTE] w takim razie może dołożę informacje w pierwszym poście, że zbieramy na transport?? ... i do razu poproszę wszystkich zaglądających na ten wątek o rozsyłanie tego wątku po znajomych ?? Quote
ilon_n Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 dobry pomysł :) [COLOR=Gray]zrobiłam już miejsce w mojej skrzyneczce[/COLOR] Quote
Yv1958 Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 [quote name='Cajus JB']Wybacz. Nie spałem od wczoraj. Właśie obejrzałem filmik z serii "Człowiek to brzmi dumnie". Rzadko drżę. Naprawdę bardzo rzadko.[/QUOTE] Do lozka!!:mad::lmaa::motz: Quote
Cajus JB Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 [quote name='marysia55']Jacek , to jak Ty egzystujesz ... jeśli zapomniałeś to Ci przypomnę sen jest niezbędnym czynnikiem podtrzymującym funkcje życiowe. Do wyrka kolego.[/QUOTE] Demony nie sypiają. Po tym co zobaczyłem tym bardziej wiem, że każde ogłoszenie i polecenie to szansa dla psiaka i kociaka. [quote name='Yv1958']Do lozka!!:mad::lmaa::motz:[/QUOTE] Ela zajęła. Quote
marysia55 Posted September 5, 2010 Author Posted September 5, 2010 Zmieniłam pierwszy post, proszę o rozsyłanie :lol: Jacek :cool3:, nie zwalaj na Elę. Każdy wie, że Ela to ci najwyżej zagrzeje łóżko a nie go zajmie :evil_lol: (taka malutka chudzinka :loveu:) Quote
marysia55 Posted September 5, 2010 Author Posted September 5, 2010 Niestety ja umykam do wyrka. Jutro poniedziałek-najgorszy dzień tygodnia. Kaskaderko, już coraz mniej nocy spędzonych przez ciebie w schronisku. Niedługo będziesz grzała dupkę przy boku swojej pani. Quote
Freya73 Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 No ja juz dostalam kopie choc przyznam, ze bacznie sledze watek. [B]Marysiu[/B], u mnie teraz krucho z kasa, doloze £10. Niech Kaskaderka jedzie wreszcie do domu - bede rozsylac watek. Pieniazki zaraz wysle przez [B]zuzlikowa[/B] gdyz wysylam tylko metoda PayPal. Quote
majku33krakow Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 marysia55 a ile na transport kasy trzeba? Quote
ilon_n Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 [quote name='Cajus JB'][B]Demony nie sypiają.[/B] ... [/QUOTE] Ty też nie sypiasz. Należysz do nich? :smhair2::eek2: Quote
ilon_n Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 [quote name='majku33krakow']marysia55 a ile na transport kasy trzeba?[/QUOTE] odpowiem za Marysię, łączny koszt transportu to [B]400zł[/B], z czego pewną kwotę pokryje schronisko, ale powinniśmy uzbierać jak najwięcej, żeby odciążyć schron. Quote
irenaka Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Marysiu:loveu:, melduję się. Jak mogę to pomogę;), ale następnym razem nie wysyłaj SMSa tylko dzwoń. Quote
Atrisko Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Melduję się...oj trzeba tylko dobrze zmobilizować Cioteczki...to będzie historia z happy endem... Quote
ilon_n Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 [quote name='furciaczek']Ile jeszcze brakuje pieniazkow?[/QUOTE] Obawiam się, że jesteśmy zaledwie na początku zbiórki i nie ma jeszcze żadnej deklaracji :/ Quote
Plicha Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 U mnie bardzo krucho z pieniążkami bo pracę straciłąm ostatnio ale żeby dać dobry początek dorzucę 10zł na transport. Marysiu podaj mi na PW numer konta. Quote
ilon_n Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Plicha napisał(a):U mnie bardzo krucho z pieniążkami bo pracę straciłąm ostatnio ale żeby dać dobry początek dorzucę 10zł na transport. Marysiu podaj mi na PW numer konta. Wielkie dzięki Plicha! Ta strata pracy na pewno zaowocuje znalezieniem jakiejś lepszej, czego Tobie życzę. Quote
Yv1958 Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Deklaruje 100-zl. Poprosze o adres i numer konta na priv. Quote
Recommended Posts