Marylin Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 [quote name='robowoj']Witam serdecznie wszystkich niesamowitych ludzi, którzy zajmowali się i interesowali Birką z autostrady. To mój debiut na forum z racji naszej adopcji tej kochanej suni. Od pewnego czasu marzyliśmy o psim przyjacielu ale nie mieliśmy do tego warunków. Teraz gdy mamy własny dom i ogród, było tylko kwestią czasu kiedy znajdziemy naszego pupila. Dzięki wspaniałym ludziom, takim jak Ajula (i oczywiście nie tylko) mieliśmy okazję poznać tą kochaną psinkę. Bardzo się cieszymy, że zostaliśmy zaakceptowani i niebawem będziemy mogli cieszyć się razem z Birką. Przeczytałem cały wątek i jestem pełen podziwu dla wszystkich, którzy z takim oddaniem i bezinteresownością oddają się pracy w obronie i ratowaniu naszych najwierniejszych przyjaciół. Serce się raduje czytając o tych czynach. Już z niecierpliwością czekamy na chwilę, gdy Pan Krzysztof przywiezie nam naszą Birkę. Musimy tylko w pełni przygotować się na jej przyjęcie. Teorię już mamy, wielka ocieplona buda i miejsce w domku są w trakcie przygotowania. Możemy obiecać, że zrobimy wszystko aby Birka była szczęśliwa. Jeszcze raz serdecznie wszystkim dziękuję i obiecuję, w miarę możliwości, wsparcie finansowe fundacji,choćby za opiekę Birki. Pozdrawiam wszystkich serdecznie, Wojtek Popłynęła łza - ze szczęścia, że ta przesliczna sunia znajdzie wreszcie swojego, dobrego człowieka. Wczoraj - Światowy Dzień Zwierząt...dziś przeczytałam dobre wieści o Birce. Mija równo równo rok jak ja dowiedziałam się o pewnej niedoli psiej, zakochałam się w "animaliowej" psinie, adoptowałam ją od Fundacji Animalia i trafiłam na dogomanię. ZOSTAŁAM :-) Pomagam tak jak tylko mogę i potrafię. Cieszę się, że dołącza tutaj coraz więcej osób. Pozdrawiam nowych właścicieli Birki (przeeeeśliczna sunia) i oczywiście proszę wygłasakć Birkę! Pamiętajmy, że: "Miarą człowieczeństwa jest stosunek do zwierząt" Quote
marra Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Za to ja przed chwilą przeczytalam co się dzieje w Kieleckim schronie-mordowania:( Quote
jkp Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Tam jest tak od wielu lat, nie pamietam gdzie ale sa fotki zagryzionych psow leżących martwych w klatkach wśród innych biegających !!!!!. Ja jestem stale na watku kieleckim to od dawna wiem, ze TAM NIE MOZE TRAFIC PIES ABSOLUTNIE . No i dziewczyny wyciagaja psy z Dymin roznymi sposobami bo sa oczywista na "czarnej liscie" pracownikow tego przybytku. KANAŁ totalny. Popodnoscie watek DYMIN bo od wielu lat po raz pierwszy jest szansa na zmianę :) Quote
What May NN Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 na bazarku nr 4 Birka zarobiła 44zł :-) Quote
supergoga Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Dzielna Bireczka - sunieczka. Czy wybieracie sie jeszcze do niej kiedyś. Chętnie bym się podłączyła - mam smycz do oddania dla Okruszka, Lorda do wymiziania i nakarmienia smaczkami no i Bireczkę do pomiziania i także obsmaczkowania. O innych 4 - łapach nie wspomnę. Quote
What May NN Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 dzisiaj byłam u naszych pupili.. miziałam wszystkie, Lord dostał obrożę przeciwpchelną, a Gabi frontline (moi rodzice do których pojedzie na DT prawdopodobnie w pon nienawidzą zapachu obroży).. jadę jutro ok.10 z moim psem, sprawdzić czy polubią się z Gabi.. no i na pewno w niedzielę popołudniu.. Quote
supergoga Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Ja niestety nie mam auta - na razie nie pojadę sama. No i 10.00 - niestety praca. Ale w niedziele może jakoś sie uda. Lord wprawdzie dostał środek na pchły u wetki, ale podwójna ochrona nie zaszkodzi. Dzięki. Quote
Ajula Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 [quote name='What May NN']na bazarku nr 4 Birka zarobiła 44zł :-)[/QUOTE] super, już zapisuję :) Krzysiek był dziś u Birki i zapodał jej tabletki na odrobaczanie (39 zł) Bireczka jak zawsze kochana i przymilna Quote
KateBono Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Ajula, napisz jaki jest dług u Birki !!!! bo tu wszystko wygląda cacy-cacy... :shake: Quote
Ajula Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 dokładnie nie wiem :roll: nie wiem ile sterylizacja - ale za to ma zapłacić niezawodna jkp za hotelik sprawa niejasna, bo Pan z hoteliku coś ściemia - będziemy wiedzieć, jak Supergoga dostanie fakturę i nam powie (spodziewam się, że szczęka nam opadnie) z moich bazarków + wpłata blueberrykiss jest 223 zł z bazarków Anetki - będziemy wiedzieć, jak się wszystkie wpłaty zaksięgują i jeszcze coś z bazarku Rytki Quote
Ajula Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 [quote name='KateBono']Ajula, napisz jaki jest dług u Birki !!!! bo tu wszystko wygląda cacy-cacy... :shake: napisałam!!! :diabloti: Quote
BeaBono Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Edit: po otrzymaniu pw : Ajula, zrób dokładne rozliczenie : wpływy, wydatki, orientacyjny koszt pobytu Birki w hotelu. Wielkimi kulfonami na pierwszej stronie. Wtedy będzie widać "czarno na białym", jaki dług ma Birka i czy aby na pewno "Birka (nie) wpadła w spiralę długów..." Quote
Ajula Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 BB no co Ty? jak na razie nie wydaje mi się, żebyśmy byli w spirali długów ;) Quote
rytka Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 kurde gdybym miała naprawiony dach w bud.gosp. i bude Bira mogła by siedziec u mnie po kosztach karmy i weta. ale tak to sie nie nadaje to miejsce zima dla psa... Ajula z mojego bazarku ksiazkowego d..a nikt nic nie kupił ale sie nie poddam sprobuje z innym niebawem;) a kiedy Bira orietacyjnie idzie do domu? Quote
supergoga Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Damy radę, p[rzecież my też obiecaliśmy jeśli coś zabraknie - dosponsorować. Od 5.10. - koszt dzienny w hotelu wynosi 20 zł - tyle wynegocjowałam. Do tego dnia p. Andrezj ma sie jeszcze zastanowić ile policzy. Dotyczy to wszystkich naszych psów, które są lub po tym dniu będą w hoteliku. Uważam że to nie jest tragedia. Postaram się jeszcze dowieźć karmę - teraz zamówię - bo może się skończyć - w końcu mamy tam 3 niemałe psiaki. Bęzie dobrze! Quote
Ajula Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 [quote name='supergoga'] Do tego dnia p. Andrezj ma sie jeszcze zastanowić ile policzy. [/QUOTE] jak widzicie, nie wiemy, ile pan Andrzej policzy jak się dowiemy to napiszemy na wątku oprócz hoteliku wydatkiem do tej pory była tylko sterylizacja no i te tabletki na odrobaczanie 39 zł Quote
Ajula Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 fajnie :) już zapisuję ja jutro przeleję na konto Fundacji pieniądze zebrane u mnie, Ty Anetko przelej od siebie Quote
supergoga Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Birka bogata sunia będzie. Jest już na koncie Birki 400 zł na sterylkę, zabiegi wet. Dzisiaj zamówiłam Royala dla Lordka, Birki i Gabi - jak tylko dowiozą zaraz zawiozę do hotelu. Do tego czasu wysatrczy Acana którą mają. Quote
What May NN Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 przelałam właśnie 130zł z moich bazarków.. co by mi nie umknęło.. Quote
robowoj Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Dopiero dziś mogłem odwiedzić forum. Już nie mogę się doczekać przyjazdu Birki. W niedzielę rano będę całkowicie przygotowany na jej przyjęcie. Ajula, jak już wspomniałem telefonicznie, ile pozostanie do uregulowania w związku z utrzymaniem i kosztami zabiegów Birki postaram się zapłacić. Jak tylko czytam kolejne posty na forum, nie mogę wyjść z podziwu dla Was wszystkich. Zaangażowanie i ofiarność nieskończona. Jest jednak nadzieja dla tego Świata! Ajula, jutro popołudniu skontaktuję się telefonicznie, to w końcu od Was zależy, kiedy będziecie mogli przywieźć Birkę. Gorąco wszystkich pozdrawiam. Quote
Ajula Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 [quote name='robowoj']Dopiero dziś mogłem odwiedzić forum. Już nie mogę się doczekać przyjazdu Birki. W niedzielę rano będę całkowicie przygotowany na jej przyjęcie. Ajula, jak już wspomniałem telefonicznie, ile pozostanie do uregulowania w związku z utrzymaniem i kosztami zabiegów Birki postaram się zapłacić.[/QUOTE] o rany, trzeba chusteczki przygotować do machania i ocierania łez! :sweetCyb: Jutro do Pana zadzwonię i się umówimy. W niedzielę rano Krzysiek musi być w pracy, będzie wolny koło 12-13. Wtedy możemy przywieźć Birkę, bo około 16 Krzysiek jedzie do Sochaczewa. O finansach porozmawiamy jak się spotkamy. Panie Wojtku, już się cieszę na nasze spotkanie :) Quote
Recommended Posts