Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='robowoj']Witam serdecznie wszystkich niesamowitych ludzi, którzy zajmowali się i interesowali Birką z autostrady. To mój debiut na forum z racji naszej adopcji tej kochanej suni. Od pewnego czasu marzyliśmy o psim przyjacielu ale nie mieliśmy do tego warunków. Teraz gdy mamy własny dom i ogród, było tylko kwestią czasu kiedy znajdziemy naszego pupila. Dzięki wspaniałym ludziom, takim jak Ajula (i oczywiście nie tylko) mieliśmy okazję poznać tą kochaną psinkę. Bardzo się cieszymy, że zostaliśmy zaakceptowani i niebawem będziemy mogli cieszyć się razem z Birką. Przeczytałem cały wątek i jestem pełen podziwu dla wszystkich, którzy z takim oddaniem i bezinteresownością oddają się pracy w obronie i ratowaniu naszych najwierniejszych przyjaciół. Serce się raduje czytając o tych czynach. Już z niecierpliwością czekamy na chwilę, gdy Pan Krzysztof przywiezie nam naszą Birkę. Musimy tylko w pełni przygotować się na jej przyjęcie. Teorię już mamy, wielka ocieplona buda i miejsce w domku są w trakcie przygotowania. Możemy obiecać, że zrobimy wszystko aby Birka była szczęśliwa. Jeszcze raz serdecznie wszystkim dziękuję i obiecuję, w miarę możliwości, wsparcie finansowe fundacji,choćby za opiekę Birki.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie,
Wojtek

Popłynęła łza - ze szczęścia, że ta przesliczna sunia znajdzie wreszcie swojego, dobrego człowieka. Wczoraj - Światowy Dzień Zwierząt...dziś przeczytałam dobre wieści o Birce.
Mija równo równo rok jak ja dowiedziałam się o pewnej niedoli psiej, zakochałam się w "animaliowej" psinie, adoptowałam ją od Fundacji Animalia i trafiłam na dogomanię. ZOSTAŁAM :-) Pomagam tak jak tylko mogę i potrafię. Cieszę się, że dołącza tutaj coraz więcej osób. Pozdrawiam nowych właścicieli Birki (przeeeeśliczna sunia) i oczywiście proszę wygłasakć Birkę!
Pamiętajmy, że:
"Miarą człowieczeństwa jest stosunek do zwierząt"

Posted

Tam jest tak od wielu lat, nie pamietam gdzie ale sa fotki zagryzionych psow leżących martwych w klatkach wśród innych biegających !!!!!. Ja jestem stale na watku kieleckim to od dawna wiem, ze TAM NIE MOZE TRAFIC PIES ABSOLUTNIE . No i dziewczyny wyciagaja psy z Dymin roznymi sposobami bo sa oczywista na "czarnej liscie" pracownikow tego przybytku. KANAŁ totalny. Popodnoscie watek DYMIN bo od wielu lat po raz pierwszy jest szansa na zmianę :)

Posted

Dzielna Bireczka - sunieczka.
Czy wybieracie sie jeszcze do niej kiedyś. Chętnie bym się podłączyła - mam smycz do oddania dla Okruszka, Lorda do wymiziania i nakarmienia smaczkami no i Bireczkę do pomiziania i także obsmaczkowania. O innych 4 - łapach nie wspomnę.

Posted

dzisiaj byłam u naszych pupili.. miziałam wszystkie, Lord dostał obrożę przeciwpchelną, a Gabi frontline (moi rodzice do których pojedzie na DT prawdopodobnie w pon nienawidzą zapachu obroży)..
jadę jutro ok.10 z moim psem, sprawdzić czy polubią się z Gabi.. no i na pewno w niedzielę popołudniu..

Posted

Ja niestety nie mam auta - na razie nie pojadę sama. No i 10.00 - niestety praca.
Ale w niedziele może jakoś sie uda.
Lord wprawdzie dostał środek na pchły u wetki, ale podwójna ochrona nie zaszkodzi. Dzięki.

Posted

[quote name='What May NN']na bazarku nr 4 Birka zarobiła 44zł :-)[/QUOTE]
super, już zapisuję :)

Krzysiek był dziś u Birki i zapodał jej tabletki na odrobaczanie (39 zł)
Bireczka jak zawsze kochana i przymilna

Posted

dokładnie nie wiem :roll:
nie wiem ile sterylizacja - ale za to ma zapłacić niezawodna jkp
za hotelik sprawa niejasna, bo Pan z hoteliku coś ściemia - będziemy wiedzieć, jak Supergoga dostanie fakturę i nam powie (spodziewam się, że szczęka nam opadnie)

z moich bazarków + wpłata blueberrykiss jest 223 zł
z bazarków Anetki - będziemy wiedzieć, jak się wszystkie wpłaty zaksięgują
i jeszcze coś z bazarku Rytki

Posted

Edit: po otrzymaniu pw :

Ajula, zrób dokładne rozliczenie : wpływy, wydatki, orientacyjny koszt pobytu Birki w hotelu. Wielkimi kulfonami na pierwszej stronie. Wtedy będzie widać "czarno na białym", jaki dług ma Birka i czy aby na pewno "Birka (nie) wpadła w spiralę długów..."

Posted

kurde gdybym miała naprawiony dach w bud.gosp. i bude Bira mogła by siedziec u mnie po kosztach karmy i weta. ale tak to sie nie nadaje to miejsce zima dla psa...
Ajula z mojego bazarku ksiazkowego d..a nikt nic nie kupił ale sie nie poddam sprobuje z innym niebawem;)
a kiedy Bira orietacyjnie idzie do domu?

Posted

Damy radę, p[rzecież my też obiecaliśmy jeśli coś zabraknie - dosponsorować.
Od 5.10. - koszt dzienny w hotelu wynosi 20 zł - tyle wynegocjowałam.
Do tego dnia p. Andrezj ma sie jeszcze zastanowić ile policzy. Dotyczy to wszystkich naszych psów, które są lub po tym dniu będą w hoteliku. Uważam że to nie jest tragedia.
Postaram się jeszcze dowieźć karmę - teraz zamówię - bo może się skończyć - w końcu mamy tam 3 niemałe psiaki.
Bęzie dobrze!

Posted

[quote name='supergoga']
Do tego dnia p. Andrezj ma sie jeszcze zastanowić ile policzy. [/QUOTE]
jak widzicie, nie wiemy, ile pan Andrzej policzy
jak się dowiemy to napiszemy na wątku

oprócz hoteliku wydatkiem do tej pory była tylko sterylizacja
no i te tabletki na odrobaczanie 39 zł

Posted

Birka bogata sunia będzie. Jest już na koncie Birki 400 zł na sterylkę, zabiegi wet.
Dzisiaj zamówiłam Royala dla Lordka, Birki i Gabi - jak tylko dowiozą zaraz zawiozę do hotelu. Do tego czasu wysatrczy Acana którą mają.

Posted

Dopiero dziś mogłem odwiedzić forum. Już nie mogę się doczekać przyjazdu Birki. W niedzielę rano będę całkowicie przygotowany na jej przyjęcie. Ajula, jak już wspomniałem telefonicznie, ile pozostanie do uregulowania w związku z utrzymaniem i kosztami zabiegów Birki postaram się zapłacić. Jak tylko czytam kolejne posty na forum, nie mogę wyjść z podziwu dla Was wszystkich. Zaangażowanie i ofiarność nieskończona. Jest jednak nadzieja dla tego Świata! Ajula, jutro popołudniu skontaktuję się telefonicznie, to w końcu od Was zależy, kiedy będziecie mogli przywieźć Birkę. Gorąco wszystkich pozdrawiam.

Posted

[quote name='robowoj']Dopiero dziś mogłem odwiedzić forum. Już nie mogę się doczekać przyjazdu Birki. W niedzielę rano będę całkowicie przygotowany na jej przyjęcie. Ajula, jak już wspomniałem telefonicznie, ile pozostanie do uregulowania w związku z utrzymaniem i kosztami zabiegów Birki postaram się zapłacić.[/QUOTE]
o rany, trzeba chusteczki przygotować do machania i ocierania łez! :sweetCyb:
Jutro do Pana zadzwonię i się umówimy.
W niedzielę rano Krzysiek musi być w pracy, będzie wolny koło 12-13. Wtedy możemy przywieźć Birkę, bo około 16 Krzysiek jedzie do Sochaczewa.
O finansach porozmawiamy jak się spotkamy.

Panie Wojtku, już się cieszę na nasze spotkanie :)